View Full Version : Pomoc z WINDOWS 8
Witam was chciałem się poradzić ponieważ chodzi o komputer miałem komputer stary bardzo z windows XP 4mb internet zmienilem komputer na lepszy mam system windows 8 i nie wiem czemu gdy coś chce pobierać to ściąga się tylko 60kb/s a powinno się sciagać 400kb/s to nie wina internetu bo na tamtym komputerze sciaga sie po 400kbs sprawdzalem na speed test i jest to samo tylko ze pisze 50kbs a sciaga sie 60kbs to to samo ;x wiec prosze o pomoc bo ja nie wiem co mam robic jak nie to zmienie na system windows 7 ale dopiero co dostalem kompa to chcialem na nim posmigac ale i tak mi sie nie podoba czy moze mi ktos pomoc ? sorry za ortografie
@edit
a ściągasz z tego samego źródła na obu komputerach? często są ograniczenia i można ściągać MAX 60kb/s bez premium + sprawdź czy przypadkiem się nie aktualizuję windows, bo 8 to nowy system i na bierząco ściąga sobie mini service packi :)
Ale sprawdzam predkosc na speed tescie na starym kompie z windows XP 4mb a na windows 8 na lepszym jest 50kb/s
a ściągasz z tego samego źródła na obu komputerach? często są ograniczenia i można ściągać MAX 60kb/s bez premium + sprawdź czy przypadkiem się nie aktualizuję windows, bo 8 to nowy system i na bierząco ściąga sobie mini service packi :)
ctrl + shift + esc > zakładka 'wydajność' > monitor zasobów > sieć
sprawdź czy coś przypadkiem nie zajmuje łącza albo najlepiej zrób screena i wrzuć go tutaj
#down
używasz modemu czy routera?
ctrl + shift + esc > zakładka 'wydajność' > monitor zasobów > sieć
sprawdź czy coś przypadkiem nie zajmuje łącza albo najlepiej zrób screena i wrzuć go tutaj
Tylko że system był co wgrywany i od początku takie ściąganie a na tym starym ściąga sie normalnie tylko tam mam XP proszę o pomoc
@edit
Ja radziłbym osobiście aktualizację sterowników do karty sieciowej. Jeżeli nie masz pojęcia skąd ściągnąć coś takiego to podaj tutaj model karty graficznej lub jeżeli nie składałeś komputera tylko dostałeś w całości kupiony ze sklepu to podaj model komputera.
Nie wiem które to karta sieciowa podaje:Karta sieciowa debugowania jądra Firmy Microsoft i prędzej to jest karta sieciowa "Realtek PCI GBE Family Controller" dodam że jakieś instalowałem ale nic to nie dało niestety powiem że miałem ten sam problem na starym kompie kiedy zaiinstalowałem windows 7 też sciagalo sie po 60kb/s ale zmienilem na XP ponieważ strasznie mulil bo za slaby był ;/
@edit
Nie wiem które to karta sieciowa podaje:Karta sieciowa debugowania jądra Firmy Microsoft i prędzej to jest karta sieciowa "Realtek PCI GBE Family Controller" dodam że jakieś instalowałem ale nic to nie dało niestety powiem że miałem ten sam problem na starym kompie kiedy zaiinstalowałem windows 7 też sciagalo sie po 60kb/s ale zmienilem na XP ponieważ strasznie mulil bo za slaby był ;/
przez kabel do kompa routera nie uzywam
adrian0093
26-12-2012, 16:11
Ja radziłbym osobiście aktualizację sterowników do karty sieciowej. Jeżeli nie masz pojęcia skąd ściągnąć coś takiego to podaj tutaj model karty graficznej lub jeżeli nie składałeś komputera tylko dostałeś w całości kupiony ze sklepu to podaj model komputera.
#down
Mógłbym jeszcze prosić o model komputera?
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.