View Full Version : Hobbit: Niezwyk?a podró?
Bambucha Rook
26-12-2012, 12:04
Jak kazdemu wiadomo wczoraj 25.12 odbyla sie premiera oczekiwanego Filmu pt Hobbit. Zdziwilem sie ze podzielili ten flim na 3 czesci ale sama pierwsza czesc trwala 3h wiec raczej nie ogarneliby tego za jednym zamach. Film sam w sobie jest zajebisty. Akcje jakie wykonywali wszyscy z druzyny Debowych Tarczy. Tylko mnie nurtuje zagadka na chuj smokowi skarb??
A jak Wy ocenianie ten flim czekam na Wasze wrazenia :)
#Lalus
no tak moj blad :D
wstepu do Wladcy Pierscieni
To nie jest wstęp do Władcy Pierścieni. Jest to jedna z wypraw Bilbo Bagginsa. Fakt - odbyła się ona przed WP, ale nie jest to wstęp.
Co do skarbu i smoka, to chyba było to wyjaśnione w książce, ale czytałem ją baaaardzo dawno temu (będzie jakieś 8 lat) i już niezbyt pamiętam.
Na film na pewno wybiorę się w ciągu kilku najbliższych dni, bo czekam na niego już od pół roku. Krążące wszędzie opinie powodują, że tym bardziej nie mogę się doczekać. ^^
Shakur Shooter !!!
27-12-2012, 02:59
to ponoć jest kolejna część władcy pierścieni tak pisali w necie i kumple mi gadali
Zarexoholik?
27-12-2012, 11:25
Ogólnie cała ta seria Władcy Pierścieni to gniot. Nim zobaczyłem pierwszą część usnąłem 2x. Tej jeszcze nie oglądałem, ale zapewne obejrzę w kinie.
Ernestus
27-12-2012, 11:38
Ja dzisiaj chyba ide wiec moge pozniej albo jutro napisac czy dobry ;)
@@@
jednak nie ide napisze cos o filmie jak siostra z niego wroci gdyz zajela moje miejsce: d
to ponoć jest kolejna część władcy pierścieni tak pisali w necie i kumple mi gadali
Jedyne 'powiązanie' Hobbita z WP, to kilka postaci. Historia opisana w Hobbicie nijak się ma do WP. Nie jest to ani wstęp, ani kontynuacja, ani kolejna część.
Radzę przeczytać książkę, zamiast słuchać kumpli. ;)
Shakur Shooter !!!
27-12-2012, 15:53
thx laluś za odp to mnie kumple wprowadzili w błąd xdd
Kosmowski
15-01-2013, 00:14
Film świetnie zrobiony! Ale przed filmem radzę poczytać książke - wyjaśni to kilka wątków:)
Krul Scorviel Drugi
15-01-2013, 22:36
no niestety mi nie przypadl osobiscie do gustu-dobre efekty natomiast narracja jest agiczna, nie wspominając już o szacie graficznej czy też kostiumach-fabuła tez przesadzona.....
film chetnie poogladalem, ale oceniam na 6/10.. brakuje tego fantastycznego klimatu z WP, mimo to ++++
Laytenkowy
16-01-2013, 20:08
Byłem kilka dni temu w kinie - większego wrażenia to na mnie nie zrobiło.
Plus za efekty w filmie, ale za samą historię i film średnio to oceniam. Mimo wszystko polecam się przejść do kina.
btw. Frytki i Cola
Jak dla mnie takie sobie bo to bylo wprowadzenie lecz mysle ze 2 bedzie o wiele fajniejsza ale musza sie bardzo posatrac zeby byla lepsza niz Wladca Pierscieni.
No cóż, ogólnie to mi się podobało ale niektóre momenty były dla mnie hmmm zbyt dziecinne. Nie wydaje się wam że fragment kiedy uciekali w jaskini orków przed tym przywódca orków był po prostu śmieszny i głupi, a nie fajny i wciągający? No cóż ogólnie spoko film.
mmmmuslki
31-01-2013, 14:06
Ja się wybieram jutro właśnie ciekawi mnie jakie wrażenie na mnie wywrze :D
Madeline1
03-02-2013, 20:44
To przepaść w porównaniu z Hobbitem. Bez dyskusji nawet: Hobbit to monumentalne arcydzieło w porównaniu z Drużyną. W drużynie w ogóle brakuje magii i epickości.
Wszystko jest szare, brudne i zimne. Brakuje tam klimatu i scen które zapadają w pamięć. Zastanawiam się czy nie zmienić jej nawet oceny z 10 na 8 albo 9. Nie wiem jak wy
ale według mnie Lotr powinien się zaczynać kłaniać nowej trylogii.
Katamaro
20-04-2013, 15:20
ja osobiście wolę wersję książkową, ale ten film choć trochę długi i momentami nudny to wyszedł im całkiem nieźle ;)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.