PDA

View Full Version : Udzielanie Kredytu.

Lolipops
26-12-2012, 13:16
Proponuje aby stworzyć na Apo system udzielania kredytów,np:dajesz letter za kcc w którym oświadczasz spłate w danym terminie w przeciwnym razie ban.
Oczywiście pożyczka była by na %.
Co o tym myślicie?
Np. Pożyczke można by otrzymać od :
200 lvl rok
1k main
Oczywiście takie pożyczki mogliby robic także zwykli gracze i mieliby to udokumentowane na piśmie (list)

Demon
26-12-2012, 13:17
pożyczam sobie 100 lvlem, na którym mi nie zależy 100kcc i zmieniam postać, jaki to ma sens? dopracuj swoją propozycję, bo taka nie ma sensu :)

Zii Baba
26-12-2012, 13:19
Mysle, ze to w miare dobry pomysl, ale procent musialby byc spory np 25%-35%, trzeba bylo by cos poradzic w sprawie oszustw...Np biore pozyczke noobem daje kumplowi i jej nie splacam albo przezucam na glownego chara i mam wyjebane. Ciezko bylo by zaradzic oszustwom...

'Boonek'
26-12-2012, 13:20
Chujowy pomysl, potem bys kupowal zadluzona postac i wez plac, a jak nie to ban i siema

Jak dla mnie nie przejdzie, nie róbmy z pixelowego świata normalnego zycia, bo widzialem juz propozycje budowania miasta, moze moj pixelowy char bedzie mogl robic dzieci ?

Dobre! xd a dzieciak bedzie dodawal +5% do expa i -20% do loota (alimenty) XD

Sasha Rookslayer
26-12-2012, 13:22
Proponuje aby stworzyć na Apo system udzielania kredytów,np:dajesz letter za kcc w którym oświadczasz spłate w danym terminie w przeciwnym razie ban.
Oczywiście pożyczka była by na %.
Co o tym myślicie?

No spoko... Biorę pożyczkę noob charem, np. 100kcc i relogam na innego chara i sobie przerzucam kase i już więcej nigdy nie logne na chara, którym wziąłem owy kredyt. Co wtedy:confused:

Jak to Demon napisał, propozycja troszkę nie przemyślana. Gdybyś więcej coś napisał, to może i byłoby to dobre rozwiązanie. Jednak sądzę, ze owa propozycja nie wypali, ponieważ za dużo roboty byłoby nad takim urozmaiceniem..

Jestem na nie, sorry

Lechista92
26-12-2012, 13:22
Pozyczka jedynie tylko lvl +500, konto promocyjne min. 20 dni a maxymalna kwota zalezy od Mortiisa. Oczywiscie ban na wszystkie postacie na konto a nawet na IP.

Faamous
26-12-2012, 13:34
Propozycja niedopracowana.

Wymagania jakieś, np
- Pozyczke moze wziąć jedynie postac z poziomem 1300 i wyższym
- Postać nie może być sprzedana innemu graczowi z tym kredytem

etc.

Jak dla mnie nie przejdzie, nie róbmy z pixelowego świata normalnego zycia, bo widzialem juz propozycje budowania miasta, moze moj pixelowy char bedzie mogl robic dzieci ?

Domcio Old
26-12-2012, 13:59
Propozycja nie przejdzie. Jestem na nie. Az tak trudno pozbierac Ci ile tam kcc? Bez przesady, z apo ma zniknac kasa a niema sie pomnazac.

Laytenkowy
26-12-2012, 14:00
Jak poprzednicy - nie łączmy rzeczywistości z pixelowym światem.

Na APO nie ma czegoś takiego jak pożyczka - ewentualnie kradzież ;), bo ludzie biorą kasę i znikają na zawsze, jadą do Las Vegas grac w kasynie. Wg. mnie niepotrzebne, jest wiele sposobów na zarabianie.

Avi
26-12-2012, 15:09
Mówicie ze na apo jest za dużo kasy, ale jak bd się brać kredyt na dany czas,a następnie spłacać jak Zii Baba napisał o te "25-35%'' no to zniknie trochę kasy .

Przypalowiec
26-12-2012, 15:24
a co mnie ban obchodzi, zaloguje się po dacie i po sprawie ;>
dopracuj pomysł zanim dasz go do oceny ^^
może zamiast bana lepszy był by ded przed którym nie uchroni nas amulet?:>

Akita
26-12-2012, 15:50
Jabjestem na tak. Tylko trzeba by jakoś to dopracować żeby ludzie nie oszukiwali i żeby nie brali kredytu i sprzedawali kasę na allegro :/

Przypalowiec
26-12-2012, 16:35
Nie ogarniam brakuje mi 100kcc do eq i idę po kredyt?
mam go spłacić w tydzień i skąd ja w tydzień mam zdobyć te 100kcc + %?
Jeżeli nie stanowi to dla mnie problemu to po co brać kredyt?
Bez sensu

Nadal jestem na NIE

Matematyk
26-12-2012, 17:33
Widzę, że chcesz zbudować w świcie tibii siatkę mafijną. Jakby co mogę przyjąć tytuł w tej organizacji : Consilieri.
Moja propozycja jest inna, by pożyczka była w kcc a dług rósł w zł. Zawsze łatwiej kogoś zabić za 1 gr niż za 1 gp :).

#*~Capitan#*~
27-12-2012, 08:17
Jestem na tak ale twoja propozycje trzeba dopracować pożyczke można wziąć według poziomu czyli np

100lvl może maksymalnie wziać 5sc pożyczki i wraz z lvlem jest ta pożyczka wieksza oczywiście do każdej pożyczki trzeba oddać % czyli za te 5sc np oddajemy 666cc + bonus w postaci kredytobiorcy który już bierze nie pierwsza pożyczke i spłaca ja w terminie powinnien mieć lepsze warunki zawarcia takiego kredytu co wiąze się z mniejszym % spłaty kredytu ja to tak widze ale nie głupi pomyśl.

True & Blue
27-12-2012, 13:33
Przyklad.Mam kilka postaci,pozyczam sporo kasy i sprzedaje na allegro np i chuj wtedy z postaciami jak mam kase:) bez sensu,tracili by na tym za duzo.

Perlaż
27-12-2012, 14:18
Wystarczy dać granice że można brać powyżej 1000lvl wtedy nikt nie oszuka bo szkoda 1000lvl.... oraz dodać na stronie z informacjami o postaci rubrykę czy postać posiada w tej chwili aktualnie kredyt i czy jest zadłużona dzięki czemu kupujący sprawdzi czy postać jest ok.

Przypalowiec
27-12-2012, 15:17
100lvl może maksymalnie wziać 5sc pożyczki .

Po co mi te 5sc? Jak mam je oddać w ciągu kilku dni na 100lv? Skoro mogę zarobić w ciągu kilku dni te 5sc to po co je pożyczać?
NIE

adekson
27-12-2012, 17:38
MOZNA DODAC wezme sobie pelno kcc i bede bogaty ;]