PDA

View Full Version : Czym dla ciebie jest sport?

Fir$t Norixuf
26-12-2012, 16:11
Witam, w tym temacie chciałbym spytać was czym dla was jest sport?
Uprawiacie go? Ile z siebie dajecie?
Czy staracie się iść do przodu i polepszać wyniki czy stoicie w miejscu?
Czy trenujecie aby być wysportowanym i zdrowym czy spełniacie marzenia? Bo to może sport je spełni?

Zacznę od siebie.
Uprawiam sport od około 4-5 lat, na każdym treningu jest mi coraz ciężej bo zwiększam ciężary, dystans, wysiłek jest coraz większy ale o to właśnie chodzi.
Nie chcę stać w miejscu ani sie cofać, kiedyś popełniłem wiele błędów jak każdy z nas ale to właśnie sport mnie wyciągnął na prostą i zawdzięczam mu wiele.
Spełniam marzenia bo własnie sport jest z nimi związany.

Przypalowiec
26-12-2012, 16:17
od 4 lat regularnie uprawiam sport.
Na początku były tu różne sporty uprawiane na przemian: koszykówka, piłka nożna, narty wodne, kulturystyka z zamiarem startu w zawodach.
Teraz poświęciłem się sztukom walki które uprawiam od niecałego roku.
Najpierw były to zajęcia z samoobronny - techniki Kick Bokserskie, taekwondo.
Teraz jest to Muay Thai, planuje rozpocząć równolegle treningi BJJ, jeśli tylko zdrowie na to pozwoli i znajdą się dodatkowe fundusze ;P

Sasha Rookslayer
26-12-2012, 16:19
Całym życiem jest dla mnie sport. Kocham piłkę nożna, oraz wiele innych sportów. Piłki nożnej na nic bym nie zamienił, grać mógłbym w nią całe życie :).

Zarexoholik?
26-12-2012, 17:59
Całym życiem jest dla mnie sport. Kocham piłkę nożna, oraz wiele innych sportów. Piłki nożnej na nic bym nie zamienił, grać mógłbym w nią całe życie :).

Fifa, czy PES?

#topic

Rozrywką. Gram w piłkę nożną, kiedyś ćwiczyłem judo i grałem w baseball. No i oczywiście brałem udział od podstawówki do gimnazjum w Czwartkach lekkoatletycznych - 60m, 300m, skok wzwyż, rzut piłką palantową.

'Boonek'
26-12-2012, 18:06

Ty to chyba raczej biegi, od komputera do lodowy, sracza i spowrotem na czas zeby trainery nie zajebaly HEDAUEH

#t Rozrywka... kiedys biegalem w maratonach, niestety fajeczki pogrzebaly szanse na to by sport stal sie sensem zycia :O

Azbestowy Człowiek
26-12-2012, 21:25
czym dla was jest sport?

przepuszczaniem kasy u buka

ps. to prawda

Zii Baba
26-12-2012, 21:26

To ladnie w takim razie bocisz jak w pile napierdalasz, pewnie innego sportu nie znasz i dlatego tylko noge wymieniles XD OK !
@top
U mnie ze sportem bywalo to roznie, troche cwiczylem Capoeire, ofc grywalem w noge czy kosza po kilku piwkach... Jak juz uprawiam sport czy sporadycznie gram mecza to raczej dla jaj i zeby przy okazji sie troche poruszac... Sport nie jest jakims waznym elementem w moim zyciu, ale mam w planach to zmienic, chcialbym sie wziac za jakas kulturystyke i bieganie na wytrzymalosc, ale no nie wiem jak sie do tego zabrac, nie chce mi sie xD

^Gpiotras~
27-12-2012, 09:57
Gdy jest ciepło - Rower/Koszykówka.
Gdy jest zimno - Sadło rośnie :<.
To dla mnie jest sportem.
Kiedyś trenowałem piłkę nożną na bramce, nawet dobrze mi szło, dwa razy zostałem powołany do Łódzkiej kadry, na ławkę, ale powołany. Ale martwica kolana wszystko zepsuła :<.

Janush
27-12-2012, 15:48
Nie traktuje sportu jako myśl przewodnią mojego życia, lecz dla mnie jest to forma zachowania dobrego samopoczucia czuje się tą satysfakcje po treningu że idzie się do przodu, i nie zamierzam w wieku 40 lat bujać się na fotelu z fajeczka w gębie ;d

Τettmeier
27-12-2012, 16:59
Odstresowaniem. Nigdy nie ćwiczyłem nic na "poważnie" albo na siłę, że muszę. Życie dało mi w szkole zajebistych nauczycieli od WF od podstawówki do liceum więc siłą rzeczy jak byłem młodszy - 10 godzin sportu tygodniowo, gimnazjum - 4, teraz - 3. Od czasu do czasu uczęszczałem na siłownie do kumpla gdy miałem więcej czasu, około 2 lata temu, teraz niestety nie wyrabiam się z tym i ze szkołą(jak bym bardzo chciał to tak, ale wolę sobie odpocząć). Czasami robię pompki wieczorem, 2-3 razy w tygodniu, dla przyjemności. Jeśli mi się nie chcę, to nie robię. Nie muszę poprawiać wyników. Lepiej się śpi.
Inaczej jest jednak z samym zainteresowaniem niż uprawianiem. Sport to moje życie. Na pytanie 'o czym czytasz' odpowiadam 'o sporcie'. Prasa, książki, czasem internet. Od piłki nożnej po różne inne dyscypliny: boks, F1, swojego czasu skoki narciarskie.

adrian0093
27-12-2012, 17:49
Sport jest dla mnie rozrywką. Kiedyś biegałem, teraz preferuję bardziej sporty ekstremalne pokroju jazdy na pojazdach wyczynowych.

Krul Scorviel Pierwszy
28-12-2012, 23:27
Sport jest dla mnie wszystkim-trenuje od 10 lat piłke nozną, od 2 lat krav mage, natomiast od 3 lat karate oyama. Bez sportu nie wyobrazam sobie rzycia, nie moge wytrzymac dnia bez sportu!!!! ziomeczki to moje zycie!!

Moon Red
28-12-2012, 23:53
Kiedyś hobby, teraz bardziej jako praca i życie .

Nesteee
18-05-2013, 18:00

wg mnie pilka to najlepszy sport,najbardziej emocjonujacy.