View Full Version : Ma?o administratorow...
'Boonek'
28-12-2012, 08:50
Siema, zawsze staralem sie bronic dupe Mortiisowi i jego ekipie, przed banda forumowych gimbusow, ale przyszedl ten dzien gdy takze jestem juz wkurwiony - jest was za malo!
Sprawa wyglada tak, ze wydalem na konkursowego namelocka 1.3kk!! a nie moge go ***** uzyc... stoje 3 dni w temple pisze ze chce zmienic nick, ze mam ten pierdzielony list i co? gówno 0 odzewu... Pisalem tez w innej sprawie na forum, takze sprawa wyglada w ten sposob ze juz minelo 5 dni i ch*j, co jak co, ale ja zawsze pisalem dosc poprawnie te reporty, odwolania i roznie smiecie i zawsze mi ktos na nie odpisywal ba! pewnego czasu nawet byly spekulacje o moich powiazaniach z administracja (co oczywiscie nie jest prawda) bo nie bylo czegos takiego zeby mi ktos nie odpisal ;o, nie wiem macie gorszy okres? ktos odszedl ?
wg mnie przydaloby sie pare osob jeszcze.. bo w grze marne pionki nazywane "GM" nie moge zrobic nic poza wlepieniem komus bana... a jak chcesz cos faktycznie bardziej ogarnietego zrobic to juz musisz czekac na Mortiisa i za duzo spraw spada mu na leb.. nawet tygrys ostatnio napisal "Jakbym mogl to juz dawno bys dostal" :| no ***** ruszcie glowa jedna osoba nie ogarnie calego servera
Pozdrawiam :)
#edit zapomnialem wspomniec o lewym zalatwianiu problemow miedzy graczami, wczoraj mojego kuzyna ojebal jakis pleban, ktos wszedl na postac, eq zniklo... co mu powiedzialem? ze nawet nie ma co sie produkowac i pisac jakis meili bo jesli juz dostanie odp to za 2/3 tygodnie i bedzie to brzmialo "nic nie mozemy zrobic" beka.. xd
Dokładnie masz rację:( Wczoraj pisałem do administracji odpisał mi Blayn raz i później już nikt nie odpisał:( Mortiis nie odpisuje mi już z miesiąc czasu jak nie więcej.
Lolipops
28-12-2012, 09:47
Korzystając z okazji dodam że na game-chat dzieją się naprawdę różne żeczy które nie powinny mieć miejsca,a ludzie nie są banowani,dodatkowo pragnę wspomnieć o domkach na roku które miesiącami nie są usuwane mimo iż ich właściciele już dawno nie mają pacc.
Pozdrawiam Lolipops.
Korzystając z okazji dodam że na game-chat dzieją się naprawdę różne żeczy które nie powinny mieć miejsca,a ludzie nie są banowani,dodatkowo pragnę wspomnieć o domkach na roku które miesiącami nie są usuwane mimo iż ich właściciele już dawno nie mają pacc.
Pozdrawiam Lolipops.
domki są usuwane ręcznie, podsyłaj logowania, nicki i adresy domków do Tygrysa na PW, a co do game-chat masz od tego RRV : o
zgodzę się Boonek, bo sam pisałem o namelocka i dostałem odpowiedź po sprzedaniu namelocka, ale zauważmy, że to też są ludzie i starajmy się zrozumieć takie sytuacje : o
@down
dziwne, bo ja pisząc raporty prawie non stop dostaję odpowiedź od Rinsona, który jest prawie zawsze
Zii Baba
28-12-2012, 10:08
masz od tego RRV : o
Sam od jakiegos tygodnia czy 2 siedze codziennie w city po 2-3h jak nie wiecej, pisalem przez ten czas z 20 reportow - 0 odpowiedzi...
@
Co do samej obecnosci administracji na serwerze, nie widze praktycznie nikogo, jak wspomialem przez ten czas, ktory ''wrocilem'' na apo widzialem raz Rinsona i wczoraj Weeka. Wiekszosc banow wlepianych przez administracje dotyczy blednego formatu nazwy postaci, oke, ale co z grubszymi przewinieniami ? Wystarczy posiedziec na game-chat chociaz te 20 minut, a juz kurwica czlowieka bierze jak banda gowniarzy wejdzie tam i pierdoli kocopoły... Jednym slowem masakra. Co do forum jakos nie narzekam, ostatnio zglaszajac jakies posty czy piszac w skargach i odwolaniach reakcja byla szybka - dosc szybka by sie nie skarzyc. Kolejna sprawa to jak napisales, kradzieze... Glupie wymowki, ze nic nie moga zrobic... Tak ciezko sprawdzic logi i stan postaci z tej czy tamtej godziny ? No chyba nie... Co do odpowiedzi na email nie bede sie wypowiadac bo szkoda slow, ale to mozna ''wybaczyc'' bo z tego co mi wiadomo tylko Tygrys sie tym zajmuje. Twoj namelock, jego namelock, sprawa tego, tamtego... Wiekszosc grubszych spraw spada na Mortiisa, nie dziwie sie chlopakowi, ze tego nie ogarnia bo jak ma to zrobic ? Moim zdaniem powinny byc jeszcze ze dwie osoby takie jak kiedys Santano (niby ma ''wakacje''), ale kogo do tego przypisac ? Komu zaufac ? Tego nie wiem... Ciezka sprawa bo nie mozna byle kogo obciazyc/obdazyc taka odpowiedzialnoscia...
@Kacper tutaj!
co ty demon chce wiecej xd
#*~Capitan#*~
28-12-2012, 10:18
Boonek a ty czasem nie odszedłeś z powodów uczuciowych ? XD aaa chyba że zakochałeś się w tibi to czaje :D
@topic
Moim zdaniem nie macie co narzekać Łik wrócił i jak bardzo chcecie coś uzyskać od administracji możecie do niego pisać ja jakoś nie mam takich problemów jak ty. Chociaż sayto , bleyn banuja za friko :D to jest akurat fakt :D ale to z innej beczki ;x
Kacper tutaj!
28-12-2012, 10:21
co do gry to nie wiem jak tam jest teraz ale jezeli bonek tak napisze to bardzo mozliwe;b
co do forum narazie jest spoko bo demon zapalony jest na moderowanie ale to tak mial kazdy moderator. Jeszcze z miesiac i da sobie spokoj wiec bedzie znow burdel ;b
/Demon/ zdziwisz się :)
fajnie by bylo, czekam na to :) serio
Laytenkowy
28-12-2012, 10:39
Nie jest mało osób przypisanych do wielu rzeczy - jest dużo osób przypisanych do jednej, a na inne większość nie ma czasu. W ciągu ostatnich tygodni przesiadywałem dość sporo czasu na Game - Chacie i jedyne osoby, jakie zauważyłem to Week ( prawie codziennie), Bleyn wchodzi średnio, ale gdybyśmy trochę pograli to można go spotkać, Rinsona też często widziałem i ku mojemu zdziwieniu raz pojawił się na dłuższą chwilę Sayto.
Oczywiście dobrze, że siedzieli, w tym miesiącu zorganizowali jakieś 5 - 6 najazdów i przynajmniej gracze się nie nudzili na serwerze. A jeśli chodzi o samą ekipę - co racja to racja, przydałaby się nowa osoba. Administracja, mimo, że jest na serwerze mniej osób niż kiedyś nie potrafi sobie poradzić z wieloma sprawami. Ile ostatnio tworzy się tematów o to, że nikt nie odpisuje na raporty, ktoś dostał niesłusznego bana, komuś się zepsuł kabel do pilota i brak na to reakcji. Pozostaje tylko kwestia tego komu powierzyć to stanowisko. Nie może to być osoba, która ma dużo na głowie i musi to być osoba zaufana. Proponowałbym dojść do niej drogą rekrutacji.
Co do forum, nie mam zastrzeżeń. ' Prawie' wszędzie panuje porządek i nie ma się do czego przyczepić, moderacja jest w większości 8 godzin dziennie, więc bez obaw :)
Matematyk
28-12-2012, 11:09
A ja uważam, że mniej adminów to lepiej.
Co ty chrzanisz nadal lista banów się wydłuża, a adminów jak psów. Prawda jest taka cała ta banda pajaców powinna zostać zdegradowana i zająć się tym co potrafią najlepiej: maniaczenie w grze. Gwarantuje, że jeśli APO miałoby dwóch adminów mogących banować: mort., tygr., którzy mają dobre nastawienie do prowadzenia serwa: wyjebane, graczy online byłoby 300+.
W tibi chodzi o kupienie pacc i zabawe. A na apo dostaniesz do tego bana. Na rl są główni, nie ma nadzoru bezpośredniego jak tutaj i jakos każdy się dobrze bawi. Ustawiasz sobie bota i expisz na dl, beho itd.
Apo jest spoko tylko dla tego, że jak padniesz nic nie tracisz. Ale z ta perspektywą banów, apo to syf.
down: Bunka i tak nikt nie słucha- daj spokój. Zaraz obrazi sie i na tydzeń odejdzie i znowu wróci z płaczem, ze mu chara usuneli.
Adrian0093 napisał faktycznie dobrze: JEDYNĄ OSOBĄ, KTÓRA NADAJE SIĘ NA ADMINISTRATORA W ZASTĘPSTWIE PANA MORTISA TO : MAGIK
Magika awansować, reszte wyjebać. Prawda jest taka, że gracz jest graczem i nie powinien mieć żadnych uprawnień, np: DEMON. ja lece na Demony w tibii rl: może lotne dziś mpa :D
Sasha Rookslayer
28-12-2012, 12:09
Boonek, uwierz, że dużo jest osób z Administracji. Więcej na prawdę nie potrzebna. Jeżeli ludzie, którzy posiadają posadę bardziej zaangażowali się w serwer, to uwierz, że efekty byłoby widać. Tak czy siak, jeżeli będzie ktoś nowy z Administracji, to tylko kolega, któregoś GM'a, innej opcji, nie ma, aby dawali innych ludzi... Szczerze powiem, że troszkę ostatnim czasu się pierdoli serwer, bo Administracja ma tylko rację, nie ma czasu na wyjaśnienia, ani np. nie znajdzie 30-50 minut, aby wyjaśnić sprawę z kradzieżą - nawet bez dowodów. Sorry, ale kiedyś mniej osób było z Administracji i dawali sobie radę bez problemów. Boonek, teraz to wiesz... Oni mają rację, panują nad sytuacją, ale sorry, nie widać tego:confused:.
Jak już wcześniej wspomniałem, więcej osób nie jest potrzebnych, lecz większe zaangażowanie Ekipy! Ale i tak każdy wie, że olewają ten serwer.
@Demon
Nie pisz mi tu głupot, że domki są usuwane... Tyle razy już napisałem tematów, odnośnie zajętych domków, których gracze w ogóle nie wchodzą w grę i co? Temat jak zwykle olany. Ostatnio pisałem z Weekiem, to napisał, że Mortiisem wpadł na jakiś pomysł odnośnie domków. Zobaczymy czy mówił prawdę.
Boonek, piszesz, że nie grasz i masz wyjebongo na serwer, a teraz płaczesz. Śmiechu warte :).
Gdyby tylko Santano, Tygrys oraz Mortiis mieli więcej czasu to na prawdę wiele zmieniłoby się na tym Serwerze :).
Wierni Przyjaciele! Ja mogę zastąpić Szanownego Pana Mortiisa!
Musicie tylko mi zaufać PRZYJACIELE! :)
adrian0093
28-12-2012, 13:12
Popieram w 100% to co tutaj napisał Boonek, nawet pomimo, iż mnie ostatnio nieźle wkurwił XD
Wg. mnie zbyt dużo rzeczy spada na głowę Mortiisa, a on ma na to zbyt mało czasu - nie ma się co dziwić, to też człowiek (śpi, konsumuje obiady, wychodzi na spacery, jeździ na wycieczki, uczy się/pracuje i robi wszystkie inne rzeczy takie jak i my), nie zawsze znajdzie czas aby komuś zmienić nick na serwerze.
Wydaję mi się, że przydałby się taki "drugi Mortiis" ale oczywiście to nie takie łatwe jak się wszystkim wydaję - jest to jednak niesamowita odpowiedzialność, a znaleźć odpowiedzialną i dojrzałą osobę na takie stanowisko nie jest łatwo. Jeżeli mielibyśmy typować to wg mnie Magik zasługuje na takie miejsce.
Ty tylko moje zdanie, a czy takie coś przejdzie czy nie - wybór należy do Administracji. Miejmy nadzieję, że czerwoni odwiedzą kiedyś ten temat.
Doktor Szypka Konefka
28-12-2012, 14:29
Ja też mam sprawę do Czerwonych nicków i próbuję się z nimi skontaktować
Zarexoholik?
28-12-2012, 16:52
Ja gdy napiszę na forum w dziale zgłoszenia zawsze otrzymuję odpowiedź. Jednak ja założyłem Jihad, nie? Może poczekaj jeszcze trochę, bo nie wiem, czy zauważyłeś, ale kilka dni temu były święta, teraz będzie Sylwester. Nie każdy zawraca sobie głowę grami internetowymi, nie sądzisz?
John Cena
28-12-2012, 19:30
Boonek ma rację że mało kto z ekipy wchodzi,wszystko jest na głowie Mortiisa,Tygrysa.Jest dużo osób w ekipie ale przydał by się gracz który by dostał posadę posiedział trochę w grze.No w ostatnich miesiącach jest coraz więcej złodziei,bootów,oszustów.
A nie którzy z ekipy olewają serwer ale jest 1 + jest trochę więcej graczy.
'Boonek'
28-12-2012, 21:03
Ja gdy napiszę na forum w dziale zgłoszenia zawsze otrzymuję odpowiedź. Jednak ja założyłem Jihad, nie? Może poczekaj jeszcze trochę, bo nie wiem, czy zauważyłeś, ale kilka dni temu były święta, teraz będzie Sylwester. Nie każdy zawraca sobie głowę grami internetowymi, nie sądzisz?
Tu nie sa opisane sprawy ktore sie zalatwia na forum, a bardziej te meilowe do ktorych dostep ma jedynie Mortiis.. i nie jest to tak, ze teraz swieta to teraz brakuje odpowiedzi, na odp meila sie czeka caly rok po 2+ tygodni .. :|
#a tak w ogole to temat zadzialal bo dzis poszedl name lock i wszystko zostalo zalatwione xd
Jeśli tylko jestem to staram się Wam jakoś pomóc, lecz niestety wiadoma sprawa, iż nie mam dostępu do wszystkiego jak Mortiis & Tygrys... Co do tematu rzeczywiscie macie tutaj rację, że przydałby się ktoś jeszcze z takimi możliwościami jak Administratorzy. Nie mam zamiaru typować, kto mógłby być takową osobą, ale owa osoba musi mieć więcej czasu niż Mortiis czy Tygrys.
Kimus The Master
28-12-2012, 23:38
Ja osobiście uważam, że Mortiis nie da nigdy nikomu takich uprawnień które on sam posiada..
Przecież jak już ktoś napisał wyżej nawet Tygrys w pewnych sytuacjach jest bezradny o czym sam sie przekonałem.
Jedyna rada to czekać aż ktoś z VIPów to przeczyta i poda dalej..
Aha
Przede wszystkim do wszystkiego podchodz na pełnym lajcie xD
Administratorów to może i wystarczy, ale za mało zaglądają w raporty w grze jak i na forum. Każdy rozumie, że to tylko ludzie ale jest prawie niemożliwe, żeby w ciągu tygodnia nie znaleźli 15 minut aby przejrzeć raporty. Zdecydowanie coś powinni z tym zrobić.
Jak jestem, to praktycznie cały czas sprawdzam kanał "Rule Violations" i odpisuję na każdy poprawnie napisany raport.
Wiadomo, że nie zawsze ktoś w grze jest zalogowany w danym momencie. Jak wchodzę, i widzę, że są raporty poprawnie napisane i "wiszą", to odpisuję najpierw a później robię resztę rzeczy. Są też sytuacje, gdzie ja nie mam odpowiednich uprawnień aby pomóc, więc na takie raporty nie odpisuję. Generalnie jak mogę coś pomóc graczowi, to staram się to zrobić.
nie wątpię w to, lecz tu chodzi też o forum, a co do gry to nie mi to oceniać
Administratorów to może i wystarczy, ale za mało zaglądają w raporty w grze jak i na forum. Każdy rozumie, że to tylko ludzie ale jest prawie niemożliwe, żeby w ciągu tygodnia nie znaleźli 15 minut aby przejrzeć raporty. Zdecydowanie coś powinni z tym zrobić.
Jak jestem, to praktycznie cały czas sprawdzam kanał "Rule Violations" i odpisuję na każdy poprawnie napisany raport.
Wiadomo, że nie zawsze ktoś w grze jest zalogowany w danym momencie. Jak wchodzę, i widzę, że są raporty poprawnie napisane i "wiszą", to odpisuję najpierw a później robię resztę rzeczy. Są też sytuacje, gdzie ja nie mam odpowiednich uprawnień aby pomóc, więc na takie raporty nie odpisuję. Generalnie jak mogę coś pomóc graczowi, to staram się to zrobić.
mniej adminów mniej banów proste a nawet bardzo dobrze grało 800 i ile było w ekipie a działo się tyle co nic bo nie mieli skryptów .
teraz gra po maxie 200 jest ich tak dużo a nawet za dużo !
Zresztą nie chcesz czekać to pisz na forum
co mu powiedzialem? ze nawet nie ma co sie produkowac i pisac jakis meili bo jesli juz dostanie odp to za 2/3 tygodnie i bedzie to brzmialo "nic nie mozemy zrobic" beka.. xd
+1
sam czekam już troszkę na mail'a :)
Od zawsze są problemy z ludźmi w ekipie. Moim zdaniem Mortiis, Tygrys, Santano i Mc Maciek powinni mieć przynajmniej jeszcze jedną osobę w swoim gronie Administratorów. Osobę pewną, niezawodną i dyspozycyjną :) (powodzenia w szukaniu xd)
#*~Capitan#*~
02-01-2013, 01:15
Najlepszym Gmem by był Moon Red zabraliście mu pozycje bezsensu ... jestem za jego przywróceniem :D
~#*Nalesniczek Zla*#~
03-01-2013, 16:33
Myślę że kolejna osoba w ekipie to dobry pomysł. Ale jedna osoba a nie burdel na 100 ludzi. Bo to było by bez sensu.
Sorki ze tak pozno ale wczesniej nie zagladalem do tego tematu. Grubsze sprawy mozecie kierowac do mnie, na maile tez bede sie staral odpisywac w miare szybko
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.