Zaloguj się

View Full Version : Sony XPERIA P

Lechista92
28-12-2012, 22:40
Witam. Chcę sprawić sobie ten telefonik. Moje pytanie: czy jest ktoś na forum kto posiada ten telefon?
Jego cena to ok. 1000zł. Proszę o wypowiedzi na temat tego telefonu ;)

Czarodziej Xardax
29-12-2012, 12:38
nie aktualizuj androida do 4.0 zostan przy 2.3
bateria roznie nie wiem od czego to zalezy ale 2 dni wytrzymie, 3 jesli tylko piszesz sms i malo dzwonisz,
net fajnie smiga
wytrzymala obudowa, spadl mi kilka razy z dosc duzej wysokosci na chodnik - 0 zadrapan i luzow,
doskonala jakos wyswietlacza i bdb aparat
muzyka dosc glosna i dobrej jakosci (zajebista na sluchawkach)
i co najwazniejsze zawsze dostepny zasieg i doskonala jakosc rozmow
jedyny - to bateria ktora roznie trzymie,

ManiQ
29-12-2012, 13:01
Ten model jest strasznie wadliwy i loteria jest to, ze albo trafisz na sprawny telefon albo na wadliwy, ktory bedziesz musial oddac na gwarancje.
Wszedlem na zawsze pomocne forum o androidzie i znalazlem:

http://forum.android.com.pl/f643/sony-xperia-p-problemy-wady-fabryczne-200219/

poczytaj.

Ernestus
29-12-2012, 13:13
nie lepipej ci sgs2 kupic ? ktos na forum pisal ze mozna go zdobyc do tysiaczka .

@@@
masz link

http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=113496

Czarodziej Xardax
29-12-2012, 13:15
#up
bzdura
jedyna wada to bateria ktora i tak przy takim wyswietlaczu trzyma 2 dni.
i podczas ladowania muli dotyk (tylko wtedy)

zasiek mam zawsze i wszedzie
telefon nigdy sie sam z siebie nie wylaczyl

#
na 2.3 zero scin
na 4.0 czasami ma opoznienia : )

a napisalem ile trzymie bo idzie trafic wiele komentarzy na temat SXP ze bateria niecaly dzien trzymie : )

/Demon/ zacznij edytować posty :p

^Gpiotras~
29-12-2012, 13:15
Sam go mam.... I kumpel też, ja trafiłem na 'szczęśliwą' wersję, i tylko mi skrzypi jak naciskam ten plastik z napisem 'xperia' z tyłu.

Za to kumpel, z zegarkiem w ręku, co dwa miesiące biega do Play'a.

KaZeK
29-12-2012, 14:20
nie aktualizuj androida do 4.0 zostan przy 2.3

Większego gówna nie słyszałem. 2.3 to gówno. ICS znacznie lepszy.

bateria roznie nie wiem od czego to zalezy ale 2 dni wytrzymie, 3 jesli tylko piszesz sms i malo dzwonisz,

To normalne w smartfonach że bateria trzyma 2-3 dni, beka.

#t
Dołóż kilkanaście/set złotych i kup sobie SGSII.

Lechista92
29-12-2012, 16:01
No teraz to powiem Wam szczerze, że już sam nie wiem.
Napaliłem się na tą XPERIĘ P. Ale ten SGSII też ciekawie się prezentuje...
Dzięki za odpowiedzi i za linki, napewno poczytam. Pozdro!

Krul Scorviel Pierwszy
29-12-2012, 19:59
Kolega ma, jako tako mu się podoba-dziwny wyświetlacz. Ale ogólnie to polecam-bez scin daje rade!

scimex pallll
08-01-2013, 00:47
Telefon nie jest zly, sam posiadam go. Nie narzekam na ta komorke.
Jesli duzo piszesz, dzwonisz i uzywasz wiele innych funkcji, to bateria moze ci czasami wytrzymac 1-2 dni.
Jak najbardziej polecam ten telefon

Magik
08-01-2013, 07:56
Daje rade? Toz to ma dwurdzeniowy procek 1GHz... Moj stary komputer stacjonarny ma gorszy procesor (gdzies jeszcze stoi to PC - sprawne!).

#Topic
Mam taki telefon, nie z wlasnej woli. Android 4.0.4 - chodzi calkiem sprawnie, ale do iPhona 4 sie nie umywa. :D Ogolnie jak na telefon z Androidem, o dziwo, faktycznie daje rade. Bateria u mnie trzyma srednio, bo 1-2 dni, ale to dlatego ze telefon jest raczej ciagle meczony... Wiec zazwyczaj jest to 1 dzien.
SGSII - ujal mnie ten wyswietlacz. Przez moment nawet przeszla mi mysl, aby zamienic swojego iPhona na to cudo, ale... w koncu ten nieszczesny Android mnie obudzil. Bateria to tez kwestia 1 dnia, gora 2... No i troche duzy jednak jak na telefon.

Nie zauwazylem, aby podczas ladowania dotyk dziwnie reagowal, jak to Xardax napisal.
Xardax, czy uzywasz oryginalnej ladowarki? Bo cos kojarze, ze takie akcje dzieja sie, jak ladowarka ma za duze napiecie.

#Nizej
A to nie wiem o co chodzi. Wiem, ze podobne sytuacje sa w iPhonach jesli sie ma niestandardowa ladowarke lub laduje sie iPhona ladowarka od iPad'a (ma wieksze napiecie). xd

Czarodziej Xardax
08-01-2013, 15:54
#Magik
Ta, oryginalnej. Czesto wgl. nie dziala gdy jest podlaczony.

scimex pallll
08-01-2013, 20:22
#Magik
Ta, oryginalnej. Czesto wgl. nie dziala gdy jest podlaczony.

To trafiles na kiepski model. Wiesz ze jak kupisz komorke, to 1 ladowanie musi trwac ponad 10h ? calkiem mozliwe ze tego nie zrobiles.

Dodam cos jeszcze od siebie, obudowa szybko sie pierdoli, 2 razy ci spadnie na ziemie, i masz piekna porysowana obudowe

Lechista92
08-01-2013, 21:25
Panie i panowie krótka piłka, jutro jade po telefon!
Samsung Galaxy S II czy Sony Xperia P ?!

Na forum piszą, że SGS II jest już troche zapomniany, a SXP jest nowszy i można o wiele więcej ciekawych aplikacji na niego wgrać...

Czarodziej Xardax
08-01-2013, 22:19
SXP
Mi spadl z wysokosci 1m i polecial na chodnik 2m dalej, ani jednej ryski : )

# 1st raz ladowalem 30 min tak pisalo na foli na wyswietlaczu : /
moze popelnilem blad :confused: ; D

scimex pallll
08-01-2013, 23:54
Panie i panowie krótka piłka, jutro jade po telefon!
Samsung Galaxy S II czy Sony Xperia P ?!

Na forum piszą, że SGS II jest już troche zapomniany, a SXP jest nowszy i można o wiele więcej ciekawych aplikacji na niego wgrać...

To wybieraj sonacza. Pamietaj ! 1 ladowanie musi trwac ponad 10h.

Magik
09-01-2013, 09:09
To wybieraj sonacza. Pamietaj ! 1 ladowanie musi trwac ponad 10h.

Ja za kazdym razem telefon laduje okolo 12h, zazwyczaj zostawiam podlaczone go na noc. :D

#Nizej
Nie marudzi!

Lechista92
10-01-2013, 21:34
Zakupiłem SGS II, więc temat można zamnkąć. Dziękuje wszystkim za pomoc oraz za linki do 'lektur'.

Ps. Magik nie wniosłeś nic do tematu :p