Zaloguj się

View Full Version : ograniczenie WIFI

Emiluwa .
29-12-2012, 22:17
siema
czy kur*a da sie ograniczyc jakos wifi? chodzi mi o to, zeby jakis maly procent wifi szedl do telefonow, bo mam jebnieta siostre i jak ***** siedzi caly dzien na tym zjebanym telefonie to ***** mam ping 100-.-' da rade jej to jakos ograniczyc, bez zlych skutkow dla mnie?

Savater
29-12-2012, 22:28
A nie lepiej wyłączyć wifi w ustawieniach i mieć spokój? :D
dobrze by było gdybyś podał model routera/modemu, prędkość łącza oraz dostawcę internetu.

@demon
przeczytaj drugą linijkę tekstu /\
dziękuję...

Lechista92
29-12-2012, 22:34
Postaw hasło na routerze i po problemie, a siostrze powiedz, że się zepsuło :D

Demon
29-12-2012, 23:18
nie wiem czy jest taka apka na telefon, ale wiem, że jakimś programem można ograniczyć transfer na danym urządzeniu np. download do max 50kb/s, a upload do max 10kb/s

Palladyn Zlosci
30-12-2012, 09:58
Dokladnie, zaloz/zmien haslo na wifi.

[Demon] Savater, Lechista i Ty zwyczajnie nabijacie posty, przecież wyraźnie napisał, że chce OGRANICZYĆ, a nie zablokować dostęp do internetu : o

Emiluwa .
30-12-2012, 20:14
hasło nic nie da, bo jest już połączona bez hasła, wyłączyć nie moge, bo sam z niego korzystam,

modele
nie wiem ktory to router ktory to modem

ten z antenką
TP-LINK
TL-WR740N

to nie wiem co to

MOTOROLA
SB4200E
SURFBOARD
CABLEMODEM

Hoborg
31-12-2012, 14:51
hasło nic nie da, bo jest już połączona bez hasła, wyłączyć nie moge, bo sam z niego korzystam
To nic nie zmienia, że jest połączona. Po ustawieniu hasła, ona także będzie musiała je podać.

#topic
A może filtrowanie po MAC? ;-)

.:Edzio:.
31-12-2012, 16:04
To nic nie zmienia, że jest połączona. Po ustawieniu hasła, ona także będzie musiała je podać.

#topic
A może filtrowanie po MAC? ;-)

To najlepsza opcja , zadnego hasla , a siostra pomysli ze zwyczajnie nie moze sie polaczyc bo sie popsulo . Wejdz w zabezpieczenia na swoim routerze i ustaw filtrowanie adresow mac , wklep tylko swoj i po problemie ( jak znalezc swoj adres mac masz w goglach ;p)

Emiluwa .
06-01-2013, 02:08
http://i50.tinypic.com/119vt46.jpg

te ip na czerwono to ip mojej siostry komorki, jak je wylaczyc/zablokowac?