Zaloguj się

View Full Version : nie wiem co zrobi? ( internet )

Fangeon
30-12-2012, 17:24
Witam Wszystkich mam problem z INTERNETEM chodzi o to że kiedyś na starszym komputerze miałem WINDOWS XP Internet działa Super.Ściąganie jest po 380-400kb/s /lecz zmieniłem komputer na lepszy z wgranym WINDOWS 8 PRO 64bit mam zainstalowane najnowsze sterowniki do karty sieciowej sciąganie mam tylko 60kb/s ;/ co jest bardzo uciążliwe zmieniłem system na WINDOWS 8 Enterprise Build 9200 32bit ponieważ chciałem sprawdzić czy coś się zmieni nie mam jak ściąnąć na razie tego 64 bit ponieważ z takim połączeniem to z 4dni lub 6 będę ściągał ale to nie jest ważne dobrze chodzi komputer tylko z tym internetem jest problem na SPEED TEST na starym komputerze wskazuje mi 4mb a na lepszym wskazuje mi 0,50 nie komam tego próbowałem zmieniać sterowniki ale to i tak nic nie daje nie chce zmieniać na WINDOWS XP znów bo wole 8 dodam że na starym kompie kiedyś zainastalowałem windows 7 i też było 60kb/s tylko proszę o szybką pomoc z góry dziękuję :)

Asghaton1
30-12-2012, 21:14
Sprawdzałeś czy nic Ci nie żrę internetu? ctrl+al+del i tam w menadżer wchodzisz i w wydajnosc, klikasz monitor zasobow i dajesz na siec. Sprawdz moze cos sie pobiera jakies aktualizacje albo inne bzdety

Fangeon
30-12-2012, 21:24
Sprawdzałeś czy nic Ci nie żrę internetu? ctrl+al+del i tam w menadżer wchodzisz i w wydajnosc, klikasz monitor zasobow i dajesz na siec. Sprawdz moze cos sie pobiera jakies aktualizacje albo inne bzdety

Ale ja od nowa wgrałem system windows 8 enterprise Build 9200 więc raczej nic nie pobiera.

Asghaton1
30-12-2012, 21:47
poprostu zadzwon do kolesi od ktorych bierzesz neta i po sprawie.

Kaczorss
30-12-2012, 21:51
Już mu mówiłem o tym aby zadzwonił ;p bo win 8 jest dopiero co wprowadzona w świat i mało kto ma narazie taki podobny problem a są takie przypadki, ale oni mu także mogą powiedzieć żeby sie skontaktował z serwisem jakimś komputerowym bo powiedzą ze wina komputera czy coś.

Fangeon
30-12-2012, 21:55
Już mu mówiłem o tym aby zadzwonił ;p bo win 8 jest dopiero co wprowadzona w świat i mało kto ma narazie taki podobny problem a są takie przypadki, ale oni mu także mogą powiedzieć żeby sie skontaktował z serwisem jakimś komputerowym bo powiedzą ze wina komputera czy coś.

no zadzwonię ale to dopiero po nowym roku a już bym chciał miec i sciagac gry po drugie dodam ze to jest radiowy internet mam router ale nie mam podlaczonego a kabel idzie do karty sieciowej tyle ;d

-=Inflamel=-
30-12-2012, 22:08
wiekszosc windowsow juz po 48-96 godzinach po wypuszczeniu miala pierwsze latki... wlacz windows update i sprawdz czy napewno nic nie sciaga, po drugie moze napisalbys jaka karta sieciowa/jaki internet/jakie polaczenie[stacjonarny/mobilny] zwykly modem czy bezprzewodowy?....

Kaczorss
30-12-2012, 22:18
Możesz też spróbować zrobić tak jak nie pomoże to nie wiem.

Kliknij Start ----> Uruchom ----> Wpisz gpedit.msc
Wejdź do folderu:
Konfiguracja komputera ----> Szablony administracyjne ----> Sieć ----> Harmonogram pakietów QoS.
Kliknij na Ogranicz rezerwowaną przepustowość następnie ustaw opcje na Włączone i u dołu ustaw limit przepustowości na 0%
Kliknij Zastosuj i restartuj komputer.

Fangeon
01-01-2013, 13:10
wiekszosc windowsow juz po 48-96 godzinach po wypuszczeniu miala pierwsze latki... wlacz windows update i sprawdz czy napewno nic nie sciaga, po drugie moze napisalbys jaka karta sieciowa/jaki internet/jakie polaczenie[stacjonarny/mobilny] zwykly modem czy bezprzewodowy?....

Karta sieciowa to "Realtek PCI GBE Family Controller" robilem to co podawaliscie ale nic nie daje

Ero Senin
02-01-2013, 00:33
to internet mobilny? być może Twoja sieć ma teraz jakieś problemy z sygnałem
może być też tak że sterowniki modemu nie są do końca kompatybilne z nową wersją windowsa ; d