PDA

View Full Version : Loteria APO 7.6 by Dylu?

Kumpel Armii
31-12-2012, 01:52
Loteria APO 7.6 by Dyluś - zasady losowania

1. Losowanie odbywa się poprzez rzucenie dwiema sześciennymi kośćmi na specjalnie stworzonej planszy.

2. Plansza liczy 150 pól.
a) 117 pól o wielkości 4x4 - kratek
b) 18 pól o wielkości 3x4 - kratek
c) 13 pól o wielkości 4x5 - kratek
d) 2 pola o wielkości 3x5 - kratek

3. Na planszy: 70 pól (liczb) jest zielonych, 70 pól czarnych, oraz 10 pól oznaczonych literą P.

4. Odpowiednikami kolorów pól są kości, odpowiednio:
a) zielona kość - pola zielone
b) czerwona kość - pola czarne

5. Pole oznaczone literą P - oznacza pusty los.

6. Jeżeli wyrzucona zielona kość wpadnie na liczbę o kolorze zielonym, zaś wtedy dodajemy liczbę wyrzuconych na kości oczek do liczby z pola, na którym kość zatrzymała się. Oznacza to, iż liczba końcowa, której jest przypisany czyjś los, sprawia, że dana osoba wygrywa.
Przykład: zielona kość wpada na zielone pole o numerze 53, a liczba wyrzuconych na kości oczek wynosi 3, oznacza to, że osoba, której przypisany los to liczba 55 - wygrywa (gdyż na planszy, trzy oczka do przodu, wskazują na numer 55, ponieważ na planszy mamy kolejno pola: 53 > P > 54 > 55).
! Natomiast, jeśli ww. kość wpadnie na pole o kolorze czarnym lub na pole P, oznacza to, iż jest to pusty los i ta kość nie przyniesie nikomu nagrody pieniężnej.

7. Jeżeli wyrzucona czerwona kość wpadnie na liczbę o kolorze czarnym, zaś wtedy odejmujemy liczbę wyrzuconych oczek od liczby z pola (cofamy się na planszy), na którym kość zatrzymała się. Oznacza to, iż liczba końcowa, której jest przypisany czyjś los, sprawia, że dana osoba wygrywa.
Przykład: czerwona kość wpada na czarne pole o numerze 35, a liczba wyrzuconych oczek na kości wynosi 5, oznacza to, że osoba, której przypisany los to liczba 30 - wygrywa (gdyż na planszy pięc oczek do tyłu, to numer 30, ponieważ na planszy mamy kolejno pola: 30 < 31 < 32 < 33 < 34 < 35).
! Natomiast, jeśli ww. kość wpadnie na pole o kolorze zielonym lub na pole P, oznacza, iż jest to pusty los i ta kość nie przyniesie nikomu zwycięstwa.

8. W momencie, kiedy żadna kość nie sprawi, że ktoś wygrał, cała pula jest w 100% przeznaczona do kolejnej loterii, co oznacza, iż w takim wypadku mamy KUMULACJĘ!

9. W momencie, kiedy obie kości są zwycięskie, oznacza to, że nagroda (pula pieniężna) jest podzielona dla zwycięzców 50/50.

10. Jedna osoba, może kupić maksymalnie 4 losy na każdą odbywającą się loterię! Losowanie odbywać się będzie, w momencie kiedy wszystkie 140 losów będzie wykupionych.

Gromadzeniem pieniędzy, gospodarowaniem, wynagradzaniem, zapiskami oraz losowaniem zajmowałbym się ja. Losowania byłyby nagrywane lub pokazywane nawet online, jakby była taka potrzeba, żeby nie było żadnych prowokacji i pomówień...
Liczę na pozytywne przyjęcie oraz 'protekcję' ze strony administracji, abym mógł rozpocząć takową działalność :) Koszt 1 losu ustaliłbym w momencie akceptacji ze strony administracji oraz jestem otwarty na Wasze propozycje. Piszcie :)

PLANSZA:
Całościowo (1) - http://i50.tinypic.com/1567g9s.jpg
Całościowo (2) - http://i49.tinypic.com/2wf8u3k.jpg
Górna część - http://i46.tinypic.com/2nrokde.jpg
Dolna część - http://i46.tinypic.com/33cwzo3.jpg

UWAGA!!!

Ludzie, to nie jest żadna osobna gra. Ja wam tutaj przedstawiam tylko jak ja będę losował!!! Wy mi płacicie za los / losy a ja wam podaje numery Waszych losów. Po losowaniu, KTÓRE JA PRZEPROWADZĘ "PRYWATNIE" dowiecie się jaki numer/jakie numery wygrywa/wygrywają lub, że żadna osoba nie wygrała i CAŁA PULA (100% pieniędzy) przechodzi do kolejnego losowania, dzięki czemu możemy to nazwać KUMULACJĄ. To chyba nie trudne? :>

Sir Krystian
31-12-2012, 08:49
Szukasz zajecia czy zarobku? Jestem na Nie lepiej sie zajmij ta swoja strona bo ..... :)

Zii Baba
31-12-2012, 09:51
Zbyt skaplikowane, myslisz, ze te gimbusy z przejaranym mozgiem polapia sie o co chodzi w tej propozycji ? XD Jak dla mnie taka ''loteria'' mogla by zostac wprowadzona, ale pewnie nie cieszyla by sie popularnoscia... Obojetne mi to.

Mogles tak odrazu to opisac, patrz co teraz bedzie sie dzialo hop siup !!!!!
Zdania nie zmieniam, pewnie i tak nie pogram :D

Refresh
31-12-2012, 10:43
jestem na nie, zbyt to skomplikowane, jeśli ma być jakaś loteria to niech to będzie loteria ze strony administratorów APO.

Mr Fsza
31-12-2012, 10:43
Jeśli chcesz sobie tak polosować zagraj sobie w statki na COD chyba tam są .

Nie

Mamed first
31-12-2012, 11:17
Mogę się założyć, że nawet nie przeczytaliście propozycji do końca.
Ciekaw jestem jak by to wszystko wyglądało więc jestem za

Matematyk
31-12-2012, 13:49
po pierwsze 53+3 !=55. Popraw to matematyku.

Po drugie piszesz o jakiś polach i kratkach. Wiesz przestrzeń jest nieskończona, ale wszechświat jest skończony. Ale jak ty niby wyobrażasz sobie wykonać rzut w rand()?
Klikasz na cos i funkcja losuje tobie pole?
A co jeśli wybraliśmy pierwsze pole i jest ono czarne lub p i musimy się cofnąć o ileś to co wtedy?
A co jeśli jesteśmy na ostatnim polu i musimy przesunąć się do przodu?
Nie wiem koleś ale na brzegach jest lipa. Chyba, że zrobić to od numeracji losu i+6. czyli gdy kupilśmy los 4 czyli pole 10 itd. I wtedy tylko klikamy na kostke, która nam losuje liczbe od <1,6> i tyle. Bo losowanie dwa razy rand() jest dupne.
Może i to fajne jest ale modyfikacje muszą być. Jedno losowanie i tyle, nie dwa. I koszt losu 100 kcc , może na allegro by coś ruszyło.
Oczywiście dobrze by było, żeby nagrody były fajne, jakieś itemy specjalnie stworzone pod to. Nie wiem!

Napisz program, bo chyba nie zamierzasz tego robić na tej kartce z zeszytu?

Niech zrobią konkurs ta napisanie programu w jakims języku z wymyslona z własnymi zasadami grą. Na 100% wezmę udział.

Kumpel Armii
31-12-2012, 14:05
po pierwsze 53+3 !=55. Popraw to matematyku.
Słuchaj! 53+ 3 pola do przodu = 55 PONIEWAŻ!!! na planszy mamy kolejno pola: 53 > P > 54 > 55 !!! gdzie P - 1 pole do przodu, 54 - 2 pole do przodu, 55 - 3 pole do przodu !!!

Po drugie piszesz o jakiś polach i kratkach. Wiesz przestrzeń jest nieskończona, ale wszechświat jest skończony. Ale jak ty niby wyobrażasz sobie wykonać rzut w rand()?
Nie wstawiłem jeszcze zdjecia z moją planszą, wiec jak możesz podważać tę kwestię?...

A co jeśli wybraliśmy pierwsze pole i jest ono czarne lub p i musimy się cofnąć o ileś to co wtedy?
A co jeśli jesteśmy na ostatnim polu i musimy przesunąć się do przodu?
To chyba jasne, że pierwsze pola nie są czarne, a ostatnie, nie są zielone...

Nie wiem koleś ale na brzegach jest lipa. Chyba, że zrobić to od numeracji losu i+6. czyli gdy kupilśmy los 4 czyli pole 10 itd. I wtedy tylko klikamy na kostke, która nam losuje liczbe od <1,6> i tyle. Bo losowanie dwa razy rand() jest dupne.
Może i to fajne jest ale modyfikacje muszą być. Jedno losowanie i tyle, nie dwa. I koszt losu 100 kcc , może na allegro by coś ruszyło.
Oczywiście dobrze by było, żeby nagrody były fajne, jakieś itemy specjalnie stworzone pod to. Nie wiem!
Troszeczkę sobie ubarwiłeś mój pomysł i nie do końca go zrozumiałeś, takowe coś nie odbywałoby się w grze, to nie gra planszowa... Ja dokonywał bym jednego rzutu, a w grze jedynie zbierane byłyby przeze mnie pieniądze i przyznawanie numerków danemu losowi (poprzez podanie go kupującemu)...

@edit - down

Po przeczytaniu drugi raz, zrozumiałem zasady losowania. Myślę, że taka ''loteria'', to świetny pomysł, lecz sądzę, że nie zostanie to wprowadzone, bo Administracja nie ma czasu na to. Podsuń na Email do Mortiisa ową propozycję, może tam Ci odpiszę. Ciekawe byłoby to, oraz urozmaiciłoby grę na 100%.

Reszta osób, które jest na nie, na pewno w ogóle tego nie przeczytały. Mi się osobiście, podoba pomysł, oraz jestem na tak. Sam jestem zdziwiony taką propozycją, oraz jest to troszkę skomplikowane, ale da się to pojąć, oraz zrobić.
Czekam na zdjęcie planszy.
Wystarczy, że administracji spodoba się pomysł, a tym wszystkim zajmę się ja, oni pełniliby jedynie nadzór nad prowadzeniem losowania. Każdy kto mnie zna w grze, wie, że nie ma bardziej uczciwej osoby ode mnie :D

Jeżeli ktoś nie rozumie zasad losowania, to trudno, nie musi, niech weźmie udział jeśli takowe coś się odbędzie, masz wtedy szanse wygrać dużo kasy. Nic więcej nie trzeba wiedzieć :D

Pit
31-12-2012, 14:11
szkoda czasu na takie rzeczy lepiej zajmij się prowadzeniem tej swojej stronki.

Ogólnie plan masz dobry, pochwale cie z okazji nowego roku :)

Sasha Rookslayer
31-12-2012, 14:11
Po przeczytaniu drugi raz, zrozumiałem zasady losowania. Myślę, że taka ''loteria'', to świetny pomysł, lecz sądzę, że nie zostanie to wprowadzone, bo Administracja nie ma czasu na to. Podsuń na Email do Mortiisa ową propozycję, może tam Ci odpiszę. Ciekawe byłoby to, oraz urozmaiciłoby grę na 100%.

Reszta osób, które jest na nie, na pewno w ogóle tego nie przeczytały. Mi się osobiście, podoba pomysł, oraz jestem na tak. Sam jestem zdziwiony taką propozycją, oraz jest to troszkę skomplikowane, ale da się to pojąć, oraz zrobić.

'Boonek'
31-12-2012, 14:14
Pojebane, ale mi sie podoba - jestem na tak

[i tak nie wejdzie bo jak ktos wyzej napisal, za duzo osob nie rozumie]

Kovalchuk
31-12-2012, 15:26
A co macie innego do roboty na tym ots? jak nie administracja to ludzie sie wzieli za robote!
Jestem na tak ;)

Zarexoholik?
31-12-2012, 15:52
To jest chyba scenariusz do zupełnie innej gry. Ile osób się w to będzie bawić? 3/4 tego nie ogarnia/nie ogarnie. Nie zapominaj, że to jest Tibia, ale jeżeli jesteś tak kreatywną osobą to może wymyśl swoją grę.

Rekrut
31-12-2012, 17:18
Jestem na nie. Szkoda czasu na takie coś:D I tak by nie przeszło.

C h a d a <3
31-12-2012, 19:30
Zagłosowałem na NIE Bo to nie ma sensu , z byt dużo osób zagłosowało na nie ;( Powodzenia może ci się uda

Mamed first
01-01-2013, 18:56
Zagłosowałem na NIE Bo to nie ma sensu , z byt dużo osób zagłosowało na nie ;( Powodzenia może ci się uda
Twoje posty nie mają sensu. Napisz konkretną argumentacje, dlaczego nie ma sensu?, jesteś guwnem :)

#*~Capitan#*~
02-01-2013, 01:04

Dziwne że w ogóle zrozumialeś co autor tematu nam chciał przekazać:confused::D. gratuluje dobrej przemyślanej propozycji czekam na rozwój twojej propozycji w postaci pokazania nam planszy :)

100% za