Zaloguj się

View Full Version : Licytacje domków oraz itemów za op?at? (w grze)

Wszystko
03-01-2013, 16:10
1. Na stronie z tego co pamiętam były licytacje. Proponuje jednak umożliwić licytowanie w grze, w ten sposob więcej osób zobaczy i jest szansa, że przez to wiecej kasy zejdzie z serva.

2. Druga propozycja, za opłatą umożliwić podkreślanie ofert na trade na zielono, uważam, że komunikat w gildii sie tylko marnuje, bo i tak oprócz członków gildii nikt nie widzi, po prostu ten kolor zielony sie marnuje. Można by stworzyć npc, który zajmuje się "reklamą", kupujesz u niego taka reklame lub też za opłatą stwarzasz licytacje przedmiotu i wtedy na trade lub na default pojawia sie info o tym, że gracz xx wystawił przedmiot na licytację. Warunkiem uczestnictwa jest trzymanie kasy w depo.

to byłoby głownei dla tych, którzy długo cos sprzedaja i nic...

Akita
03-01-2013, 16:30
Fajny pomysł
Tak
za krótko muszę coś napisać to Piz,e

Zii Baba
03-01-2013, 17:01
1. Od tego jest strona, mozna by ew. na stronie pisac news, ze sa nowe domki do licytowania + gm/tutek czy kto tam na czerwono, ladnie w godzinach szczytu informowal by o tym.
2. Troche za duzo na illusionach i expach x99999999 grasz koles, to nie te klimaty, nie.

Laytenkowy
03-01-2013, 17:06
1. Od tego jest strona, mozna by ew. na stronie pisac news, ze sa nowe domki do licytowania + gm/tutek czy kto tam na czerwono, ladnie w godzinach szczytu informowal by o tym.
2. Troche za duzo na illusionach i expach x99999999 grasz koles, to nie te klimaty, nie.

Właśnie. Część graczy praktycznie nie ma pojęcia, że na stronie można zakupić domek w atrakcyjnej cenie ( co prawda na terenach dostępnych dla kont promocyjnych, ale większość posiada ).

Co do 2 pomysłu oczywiście jestem na nie, nie czułbym wtedy klimatu serwera, poza tym jest to niepotrzebne. Kto jest zainteresowany, aby coś kupić to czyta uważnie każdą ofertę, nie musi mu się wyświetlać na czacie kolorami tęczy napisane ogłoszenie.
Ewentualnie propozycja Zii Baby.

Sasha Rookslayer
03-01-2013, 20:44
1. Na stronie można licytować domki, więc nie rozumiem twojej propozycji. Wchodzisz w zakładkę ''domki'' i masz jak byk napisane pogrubionym kolorem ''Aukcje wolnych domków''. Jeżeli ludzie po kilku latach nie wiedzą, że jest taka opcja, to niech siedzą w grze. Zawsze przed lictyacją, lub dodaniem domków na stronę (licytację), jest pokazany kilkakrotnie komunikat na czerwono, że domki są na licytacji.

2. Osoby również dobrze widzą kolor żółty na kanale Trade i na pewno kolor zielony uwierz, że się nie marnuje. Od pisania w innych kolorach są ludzie, którzy posiadają posadę, oraz członkowie gildii.

Jestem na nie.

Zarexoholik?
03-01-2013, 21:56
Nie. Licytacje masz na stronie, każdy kto chce z niej skorzystać loguje się na stronę i korzysta. Co ci sie tutaj nie podoba? Od reklamowania czegoś masz dział HANDEL na forum i intergaming. Orientuj.

Matematyk
03-01-2013, 22:15
Na rl tibia jest sklep, w którym gracze wystawiają oferty kupna i sprzedania itemu. mogliby stowrzyć coś takiego w depo.

Ale gówniany skrypt do głosowania, można wybrac każda i all opcje. Co to za cioty pisały ten skrypt?

Mr Fsza
03-01-2013, 23:12
myślę, że takie licytacje były by dobrym rozwiązaniem mniej kasy na server +

sam pisałem podobną propozycje .

http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=113607

Okey
03-01-2013, 23:23
Wiesz jaki byłby spam? ludzie wystawialiby liny żeby tylko pojawiło się coś na zielono + kolejne BARDZO zbędne obciążenie serwera. Nope

#*~Capitan#*~
04-01-2013, 17:01
Nie rozumiem po co chcesz usuwać kase z serwera skoro można ją w inny ciekawy sposób wykorzystać nie będe płacił za licytowanie domków. Jestem na Nie

Splaxor
10-01-2013, 20:54
Propozycja nie wejdzie w życie. Temat zamykam.