PDA

View Full Version : Dodatek do kalkulatora.

Laytenkowy
04-01-2013, 16:16
Witam.
Mianowicie o jaki dodatek chodzi?
O to, aby można było wyliczyć obrażenia z auto ataku z broni Ultimate Weapon, oraz obrażenia z użycia UW. Wyglądało by to w ten sposób, że w kalkulatorze pojawiła by się nowa opcja do wybrania - Ultimate Weapon. Jak wiemy obrażenia, które zadajemy są zależne od naszego poziomu oraz ustawionego trybu takiego jak np. Offensive fighting. Myślę, że nie byłoby z tym dużo pracy. Co Wy na to? ;)

#

To jest kalkulator. Więc jak dla mnie powinno się tam być więcej opcji, można go bardziej rozbudować np. o posiadanie Shaman Seta, ekwipunek przeciwnika itd.

Pit
04-01-2013, 16:19
Jestem na nie, kompletnie nie potrzebne.

#*~Capitan#*~
04-01-2013, 16:56
Jestem na nie po co ci obliczać skoro ta broń sama w sobie mówi że dużo napierdala

gwnstopro
04-01-2013, 17:54
Też mi się wydaje że jest to zbędne. NIE.

Zii Baba
04-01-2013, 18:04
Jestem na tak, dodac to czego nie ma i po sprawie. Juz kiedys byla taka propozycja, ale nic w kierunku jej zrealizowania nie bylo robione. Skoro juz taki kalkulator jest to powinno byc w nim raczej wszystko - od b robe, po shaman set i uw.
@Sasha
Po raz kolejny robisz z siebie idiote wypowiadajac sie na temat, o ktorym nie masz pojecia...

Zarexoholik?
04-01-2013, 18:09
wyliczyć obrażenia z auto ataku z broni Ultimate Weapon

Auto atak? Używanie botów jest zabronione. :confused:

#topic

UW działa na zasadzie zwykłej broni, także to tak jakby kalkulator miał wyliczyć obrażenia sova. W ogóle nie przemyślałeś tej propozycji, przyznaj się. :eek:

Sasha Rookslayer
04-01-2013, 18:31
Jestem na nie. Ten cały śmieszny kalkulator jest do bani. Maciek coś tam z nim robił, ale i tak w 100% dobrze nie działa. Wprowadzając tam broń Ultimate Weapon, to będą kolejne testy z tym. Myślisz, że Administracja ma na to czas?
Uw to najlepsza broń na serwerze, nie wiem po co Ci wiedzieć jakie obrażenia możesz zadać. Bij kogoś, to się dowiesz - proste. Jestem na nie.

Skoro juz taki kalkulator jest to powinno byc w nim raczej wszystko - od b robe, po shaman set i uw.

Znajdz kogoś, kto będzie testował to wszystko.

@Down

Uwierz, że więcej niż 30 minut to zajmie :).

Kumpel z Armi, ''Administracja wtedy będzie zmuszona przynajmniej rozważyć daną propozycję, a nie, że wy jesteście na nie, bo administracja nie ma czasu?'' jesteś w dużym błędzie stary. Grasz Tu, nie... Wchodzisz raz na Forum i komentujesz. Każdy tu wie, że olewka jest totalna ze strony Administracji, a Ty widzę, że jeszcze masz zaspane oczy.

Orson_Pall
04-01-2013, 18:41
Jestem na nie. Ten cały śmieszny kalkulator jest do bani. Maciek coś tam z nim robił, ale i tak w 100% dobrze nie działa. Wprowadzając tam broń Ultimate Weapon, to będą kolejne testy z tym. Myślisz, że Administracja ma na to czas?
Uw to najlepsza broń na serwerze, nie wiem po co Ci wiedzieć jakie obrażenia
możesz zadać. Bij kogoś, to się dowiesz - proste. Jestem na nie.

Twoim zdaniem co trzeba testowac?XD Ty myslisz ze oni beda bic przez 10h auto ataki w trainera z uw na kazdym lvlu skilu i m lvlu i wpisywac to do kalkulatora? Wiesz w ogole na jakiej zasadzie dzialaja kalkulatory?

@topic ofc jestem na tak, maćkowi zajmie to nie wiecej niz 30 minut

Marcelllo
04-01-2013, 20:37
Uw to najlepsza broń na serwerze, nie wiem po co Ci wiedzieć jakie obrażenia możesz zadać. Bij kogoś, to się dowiesz - proste. Jestem na nie.

Jesteś zerem... Po co się wypowiadasz o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia? :D
Testować nic nie trzeba - wystarczy wpisać odpowiednią formułę w skrypcie (przepisać z C++/lua na php) i skrypt sam obliczy na podstawie danych które mu podasz (lvl, mlvl...).
Jeśli chodzi o ewentualne błędy w atakach:
1. Nie bierzesz pod uwagę, że ktoś może mieć inne EQ (-10% czy -16% magii)
2. Być może były drobne zmiany w sile ataku a kalkulator nie został zaktualizowany?
3. Być może liczenie dodatkowych obrażeń jest nie do końca adekwatne do liczenia obrażeń przez silnik serwera (zamiast 100%+x%+y% to (100+x)%*(100+y)% lub na odwrót :D

Mr Fsza
04-01-2013, 22:09
Szkoda roboty na to jeśli by dodali takie coś mogą również dodać ile mi da z d w axa + króliczek na roku ile walnę max w potworka ale oczywiście nic się nie przyda i na pewno nic to nie poprawi jakości gry .

Kumpel Armii
05-01-2013, 01:12

Strasznie nie lubię, kiedy ktoś dysponuje czasem 'administracji'. Od bardzo długiego czasu pojawiła się na forum moda na argumentowanie swojego 'nie' tekstami typu, że administracja nie ma na to czasu, administracja i tak tego nie wprowadzi, itd, itp... Dlaczego mówicie za administracje? Wy macie wygłosić swoją opinię! Jeśli wam się pomysł podoba, to oddajcie głos na tak! Administracja wtedy będzie zmuszona przynajmniej rozważyć daną propozycję, a nie, że wy jesteście na nie, bo administracja nie ma czasu? Skad Ty to wiesz? Skoro pomysł ma pomóc graczom choćby jednemu, to pomysł jest jak najbardziej przydatny, bo jestem pewien że i Tobie się kiedyś przyda... A skoro już naprawdę jesteś na nie to piszcie konkretne argumenty, a nie bawicie sie administrację serwera...
PS. Pisałem ogólnie do wszystkich, którzy takową modę praktykują, Sasha jest tutaj jedynie przykładam ;)

@top
Oczywiście jestem na tak! Uważam, iż jeśli dany przedmiot ma wpływ na siłę uderzenia magicznego lub fizycznego, powinno być to dodane do kalkulatora.

Pozdrawiam! ;)

Okey
05-01-2013, 01:20
Obrażenia z auto to bezsens ale z ue uw to jestem jak najbardziej na tak. Tak samo jak za tym aby ogarnęli ten kalkulator bo mija się strasznie z prawdą...

Rekrut
05-01-2013, 11:00
Mogli by też dodać shaman seta do kalkulatora.

#t

Jestem na tak.

Matematyk
05-01-2013, 11:52
Nie wiem koles ale to jakaś dziwna propozycja. Po co to komu?

Sam możesz sobie sprawdzić ile średnio bijesz.

Azielu$
05-01-2013, 17:49
Ten kalkulator i tak nie działa tak jak powinien. Jestem na nie. Jak dla mnie to niepotrzebne.

Fir$t Norixuf
08-01-2013, 20:59
Dobry pomysł, ciekaw jestem różnicy jaką bije 1000 ed/ms a ek/rp.
Oraz ciekawie sprawdzało by się od czego to zależy a mianowicie jaka różnica jest tak co 100lvl ;D

Norbison
08-01-2013, 21:17
Jestem za dodaniem shaman setu i ue uw do kalkulatora.