PDA

View Full Version : Elitarny Rycerz czy mo?e Królewski Paladyn?

Edzio Listonosz
04-01-2013, 19:26
Cześć, potrzebuję parę wskazówek od doświadczonych graczy. Kim się lepiej gra, jakie są realne + i - każdej z tych dwóch profesji i oczywiście pvp.
Rozumiem, że to jest różnie ze względu na lev postaci. Pytanie odnosi się poziomu 2000-3000+ wraz z pełnym ekwipunkiem oczywiście.
Shaman set, uw, perf i spy report.

Z tego co widzę to rp bije/leczy się mniej więcej tyle samo co ek i ma 1/3hp mniej. Jak jest z hitami uw/ue uw itp.
Wypiszcie wszystko o tych profesjach.

nie zgadzam się:) Jeszcze jak miałem Sarumara i expiłem na wardach byo zajebiście. padały bardzo szybko a exp szedł jak nie wiem...
Nie zrozum mnie źle, ale zależy mi na opiniach doświadczonych graczy, poza tym nie interesuje mnie ms, o którym piszesz.

Citko7
04-01-2013, 19:47
Mając 3k Ek'a z full eq, wyskakiwać może do Ciebie tylko drugi Ek. Inne profesje musza mieć nad Tobą minimum [ MINIMUM 200-300 ] lvli przewagi, no chyba że trafi się jakiś niedowład grający Knightem to można go solować równym lvl'em.

Jedyny minus Ek'a to chyba monotonność.
Wszystko inne na plus.

Hity 3k Ek'a z UW + Crit w innego Playera mogą sięgać 10k-11k z Criticalem / Średnio 9k bez Cryta.

Co do UE z UW Ci nie powiem, bo gram 3k Ed'em ale wydaje mi się, że te 15-16k da radę. [ W Playera ]

Z exori max'a [ 11-13k] z Gold Ringiem [14k] w zależności jakie eq ma osoba którą bijesz.

O Rp'ku Ci nic nie napiszę, bo w porównaniu do Ek'a ssie na równym lvlu z takim samym eq, po prostu ssie.

Przykre, ale pvp na apo jest ustawione pod Ek'a.. Elo (;

~#*Nalesniczek Zla*#~
04-01-2013, 20:03
Przykre, ale pvp na apo jest ustawione pod Ek'a.. Elo (;
Racja. U ek wsystko jest na + prócz monotonności. To jest jedyny mankament jeśli chodzi o grę ową postacią. Osobiście nie lubię ek bo się mało uha i często jest wyczerpany. Ale jak ktoś umie grać + full eq knight na tym serverze jest niezniszczalny.

'Boonek'
04-01-2013, 20:04
Hity 3k Ek'a z UW + Crit w innego Playera mogą sięgać 10k-11k z Criticalem / Średnio 9k bez Cryta.

nie wiem skad ty to wziales i dlaczego u ciebie w wyliczeniach 40% z 9k to 1k :confused::confused::confused::confused::confused: :confused::confused::confused::confused::confused: :confused::confused::confused::confused::confused:

#t Tak, masz racje ek bije tyle samo co rp a ma 1/3 hp wiecej (rp ma wiecej many (jedyny+)

TyruS aka Tyr'ek XD
04-01-2013, 20:22
@Citko
Na ogarniętego 3k ek nie wystarczy inna profesja, mająca 200-300 lvli więcej, śmiem twierdzić, że nawet ed/ms mając 500 lvli nie wywróciłby takiego knight'a.

Jeżeli chodzi o expienie na wardach czy innego typu monsterach, najlepszą profesją mającą ponad 3k lewur będzie ed.

Citko7
04-01-2013, 22:24
nie wiem skad ty to wziales i dlaczego u ciebie w wyliczeniach 40% z 9k to 1k :confused::confused::confused::confused::confused: :confused::confused::confused::confused::confused: :confused::confused::confused::confused::confused:

#t Tak, masz racje ek bije tyle samo co rp a ma 1/3 hp wiecej (rp ma wiecej many (jedyny+)

Przeczytaj co napisałem, ze zrozumieniem. [ ŚREDNIO 9k ] bez Cryta. Czyli +- 1k 10-11k przy różnym Crycie. Jeśli faktycznie na apo bije się o połowę mniej w graczy niż w monstery Cryt ma tu 20%. Widziałeś kiedyś Barta / Don Ja / WaŁda bijących 10k z UW by wyjebali więcej niż 12k z Crytem? Bo według Ciebie powinni bić 14. o.O Pomyśl zanim będziesz chciał być wszystko wiedzącym.

Czelo.