PDA

View Full Version : Szukam filmu!

Mamed first
05-01-2013, 12:20
Witam

Poszukuje filmu, o którym nic nie wiem (głownych aktorów, wykonawcy, rok produkcji itp), jedynie w skrócie opiszę film i mam nadzieje, że ktoś zna tytuł, więc
- Film z gatunku (tak myślę) katastroficzny
- Z tego co pamiętam głownym aktorem jest chłopiec
- Cały film przedstawiony jest w podziemnym mieście głęboko pod ziemią (z powodu apokalipsy jaka nastała na powierzchni ziemi), w podziemnym mieście osobą odpowiedzialną za całe przedsiewzięcie jest burmistrz. Pamietam skrawek z filmu, że pewna saszetka zostaje przekazywana tam z pokolenia na pokolenie (saszetka jest własnością burmistrzów którzy po X latach umierają, a następca otrzymuje zagadkowa skrzynke). Jakoś w połowie filmu chłopiec odnajduje ową skrzyneczke i próbuje rozwikłać jej pochodzenie, do czego służy itp.
Podziemne miasto jest zasilane jakąś energią, która pod koniec filmu wygasa przez co miasto powoli umiera.
Film kończy się scena kiedy ludzie wydostają się na powierzchnie ziemi.

@Nie miałem gdzie to zmieścić wyżej więc dopisze - Ludzie w podziemnym mieście żyli tam z obawy na to co czeka ich na powierzchni ziemi (o ile dobrze pamietam na powierzchni ziemi zamieszkiwały zmutowane rasy (robali, pasożytów nie wiem jak to nazwac).

Wiem, że wyżej jest jeden wielki bajzer, aczkolwiek mam nadzieję, iż ktoś kojarzy film.

HELP! XD

Ero Senin
05-01-2013, 14:51
Mam jedno skojarzenie tyle że jest to bajka : P

http://www.filmweb.pl/film/Miasto+cienia-2008-432128

Mamed first
05-01-2013, 15:07
Dzieki !!!!!
Kocham cie!

łap reputa :p