Zaloguj się

View Full Version : Trzy Zmiany

Mr Fsza
10-01-2013, 21:32
1 . Hmm myślę, że rozkładanie paczek i wejście na dach z nich było bo przydatne na różne najazdy

Dlaczego ogólnie taka możliwość została odebrana ?

2. [Rook] Resp Black Knightów koło Dragonów jest ogólnie bezużyteczny a co więcej jest on sporym respem ale w koło są dużo lepsze potworki takie jak koło Zinaba 'Dark Dwarf lub też Dark Lord "

Hmm dlaczego by tam nie dodać czegoś innego albo skasować cały resp a wprowadzić coś ciekawego w tym miejscu kosztem misji dostępu

3. [ Dla Nowych Graczy ] Po pobraniu klienta APO by na minimapce były oznaczone ciekawe npc + potworki nowi gracze nie wiedzą zbyt dużo .

Między innymi coś takiego .

http://i50.tinypic.com/149avtf.png

Demon
10-01-2013, 21:38
pierwsza propozycja to taki bajer, który nie musi być wprowadzany, ale propozycja numer trzy jest bardzo fajna i myślę, że ktoś mógłby się za to wziąć :)

Czarodziej Xardax
10-01-2013, 21:45
"Trzy razy tak, Dziekujemy przechodzi Pan dalej!" ; D

gwnstopro
10-01-2013, 21:53
Propozycja 1- Tak. Fajnie było by się pośmiać z nooba który wejdzie i mu się parcel odsunie i płacze później na game chat kto mu pomoże.
Propozycja 2- Nie.
Propozycja 3 nie mam zdania wydaje się pomocne dla początkującego chodź coraz mniej takich ludzi

Wszystko
10-01-2013, 21:56
a nie da sie jakoś zrobić, by jednak nie musiał wołać na gamechat? jestem za, ale żeby dało się jakoś schodzić. Trzecie nie, na co to komu w ogóle da sie z poziomu serwera :confused:

Rekrut
10-01-2013, 22:04
Jak dla mnie to 2 i 3 tak. Nowi gracze nic nie wiedzą o apo i powinni im to ułatwić:) Ten resp też jest bezużyteczny więc go usunąć:)

Shabus.
10-01-2013, 22:11
Ciężko Cie rozczytać ziomek :D Szczególnie 1 propozycje

1 - po przeczytaniu 5 raz zrozumiałem i może byc :P

2 - W sumie można by to było jakoś wykorzystać, jakiś quest czy coś

3 - Przydatne, przynajmniej nie będzie płaczu, że nie wie co, gdzie i jak

Sasha Rookslayer
10-01-2013, 22:15
1. Jestem jak najbardziej na tak. Na pewno przydałoby się to.
2. Jestem również na Tak. Można byłoby coś nowego dodać, jak również dodać coś na zamku z vampirami, oraz z ogromnym respem Lizardów, bo nikt tam nie chodzi : /
3. Ułatwienie dla nowych graczy, na pewno przydałoby się. Również jestem na Tak.

Wszystkie propozycje powinny wejść w życie.

Arab
10-01-2013, 22:52
Moim zdaniem propozycja nr 3 jest bardzo dobra :)

MorgiBack
10-01-2013, 22:59
@topic.

Nie za bardzo mi się to widzić, choć pomysł z pt. 3 jest w miare możliwy.

Zarexoholik?
10-01-2013, 23:23
Jestem na NIE.

Jakby była możliwość wchodzenia np. po parcelach to potem byłaby cała masa płaczu, że ktoś wszedł na dach i mu parcele zabrali. Dodanie na mapce ciekawych miejsc to bezsens. Jak tworzy się postać to w odległości od temple masz najważniejsze miejsca.

Tygrys
10-01-2013, 23:41
1. Niestety odpada. Za dużo z tym roboty. Skoro zostało to wyłączone już dawno, to ponowne włączenie tego kosztowałoby za wiele sprawdzania, czy np nie można czegoś komuś ukraść dzięki temu, albo czy np dzięki takiej opcji ominąć quest itp. itd. Za dużo roboty. Nie :(

2. Zastanowię się nad tym, może zmienię resp :>

3. Fajna opcja i to nawet bardzo :) Ale jest w sumie mapa świata (może i dawno nie aktualizowana, ale jest:D) w razie czego. No sam nie wiem...

Dementor
11-01-2013, 00:27
Jak dla mnie wszystkie te propozycje są dobre. Najbardzie podoba mi się jednak trzecia opcja. Wprowadzenie jej mogłoby również zachęcić jakieś nowe osoby do gry. Ogólnie na wszystkie propozycje jestem na tak! :D

Zii Baba
11-01-2013, 00:41
3. Fajna opcja i to nawet bardzo :) Ale jest w sumie mapa świata (może i dawno nie aktualizowana, ale jest:D) w razie czego. No sam nie wiem...

To zrobcie cos na stronie (po zalozeniu konta) co nakierowalo by nowy gracz wiedzial o takiej opcji. Czesto siedzac na gc przy pomocy korzystam z pomocy tej mapy, nowi gracz nie wiedza o istnieniu takiego czegos xD
@top
1. Bylo by fajnie... Ale Tygrys wszystko (...) XD
2. Nie wiem jak wyglada sytuacja z respami na rooku.
3. Jestem na tak, ze tez sam na to nie wpadlem... xD
@Ok, ej!
Nowi nie wiedza o istnieniu forum xD

Okey
11-01-2013, 01:20
1.Nie sądzę, aby to było komuś potrzebne
2.Sam nie gram na rooku, więc nie mogę nic o tym napisać.
3.Tutaj jest spis poradników. Jak grać każdą profesją. Jak dość na poszczególne respy. Jak wykonać questy. (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=111054) Nie sądzę, żeby to było potrzebne, gdyż w temple masz tp do depo, runek, manasów, więc raczej każdy zapamięta gdzie się znajdują te miejsca.

Polecajcie nowym graczom nasze forum!

Splaxor
11-01-2013, 08:11
Druga i trzecia propozycja jak najbardziej trafione. Moją odpowiedzią na pierwsza propozycję jest pytanie, a może lepiej dodać czar levitation dla pacc?

Tygrys już się wypowiadał, więc mniej więcej wiecie na czym stoi. Sprawa respa to na pewno troszkę roboty, a co do clienta to nie wiem czy Tygrys chciałby przerabiać clienta jak zawsze były/li na nie.
Fsza z propozycją zmiany clienta napisz do autora strony apo clienta (http://www.apoclient.cba.pl/) może on wprowadzi?

Czepi
11-01-2013, 11:20
Pierwsza propozycja odpada, żadne urozmaicenie :D
Druga i trzecia są jak najbardziej w porządku, przeróbka respa jest wręcz wymagana.
Szczegółowa minimapa to nie jest tak dużo roboty a bardzo by pomogła nowym, jak i starym graczom, którzy nie mogą często znaleźć ważniejszych NPC, typu Salim.

Hegez89
11-01-2013, 12:19
Propozycja numer 3 pasuje mi jak najbardziej bo nowi nie wiedzą gdzie właśnie expić :)

Azielu$
11-01-2013, 18:18
Tylko trzecia propozycja przypadła mi do gustu. Reszta jest moim zdaniem niepotrzebna.

Przypalowiec
13-01-2013, 13:07
3rd opcja nie do końca ale tak.
Depozyt każdy znajdzie,
Wyjście z miasta też, wszystko jest intuicyjne.
Propozycja dla nowych graczy, których nie ma ale gdyby już byli to potrzebowali by na rooku jakiegoś npc?
ja do dzisiaj nie znam żadnych zajebistych respów na rooku, żadnego npc xD a i tak wychodzę z rooka momentalnie.

Mimo to zagłosowałem na Tak.

#*~Capitan#*~
15-01-2013, 15:28
Oo Fsza bardzo dobra propozycja uważam ze opcje 2 , 3 są do zrobienia jestem naprawdę za :D TAK!