Zaloguj się

View Full Version : Mortiis a jego propozycja (nowy serv 7.6)

Wszystko
11-01-2013, 16:44
Przegladając forum natrafiłem na wpis w którym ktoś pisał, że Mortiis kiedyś planował wprowadzenie kanałów na apo jak w metinie, nie wiem dokładnie na czym to polega.. ale tak zgadując, może chodzi o taki przeskok z 1 gry na drugą? Coś jak na przykładzie z ,,Ameryką Płn." i ,,Europą". Niby jeden świat, ale 2 kontynenty oddzielone ze sobą wodą. W Tibii nie byłoby możliwości przepłyniecia z nowych wysp na stare, chyba o to chodzi.

Zastanawiam sie tylko dlaczego(jeśli to prawda), porzucił ta propozycję i nie napisał nic? Rozumiem, że mapa może być ograniczona, ale przecież kiedys tibii nie było, wiec ten co tworzył silnik czy co tam sie tworzy, mógł pole sqm zwiekszyć o tyle ile chciał. Ciekawe czy coś takiego jest do zrobienia, co to w ogóle są te kanały w Metinie?

@edit

dział jak nakazuje - opinie/krytyka, więc chce przeczytać co o tym myślicie -.- nie ja zapoczątkowałem ten pomysł jak widać...ale w sumie sensowny sie wydaje. Mnie dziwi, że porzucili :/ a chodziło chyba że gracze nie uciekają na drugi serwer, lecz pozostaja ciągle na tym samym (ja tak to rozumiem).

@edit
Uzależnienie wygrało, więc zostałem(na chwilę) :D

W kanałach chodzi o to:
Jest się na tym samym serwerze lecz jeśli gracz jest na innym kanale to nie możesz spotkac go w grze. Tak jakby był na osobnej lecz identycznej mapie.
W tibii raczej nie da się tego zrobic:confused:

a jak z wszelkimi statystykami? expem itd byłoby? właśnie.. nie wiadomo jak z tym. Sam brak kontaktu miedzy graczem1 a graczem 2 do zrobienia tak jak osobne miasta. Ale czy CAŁKOWICIE osobna rozgrywka byłaby do wykonania? Dobry pomysł miał, ale niepotrzebnie odrzucił ;c

wyszłoby na to, że nawet jakby 20 graczy uciekło na II kanał, to staty online byłyby jedne i te same, tak myślę. szkodaszkodaszkoda

/Demon
EDYTUJ POSTY!

Peps
11-01-2013, 16:55
Witaj

Pierwszą rzeczą, która rzuca się w oczy jest to, że miałeś odejść i skończyć z tymi propozycjami. Dalej tu jesteś, nie mam pojęcia po co. Chyba po to, aby zrobić chlew z tego forum
Owszem to co zaproponował Mortiis było naprawdę ciekawe jednak w życie nie weszło, więc bezsensu jest wałkować ten temat ponownie.
Swoją drogą nagroda, którą oferował była o wiele za duża.
Rozumiem 1000zł piechotą nie chodzi, ale jest to nieodpowiedzialne według mnie. I przy tej ilości graczy co jest teraz, przedsięwzięcie to nie ma żadnego sensu.

Post scriptum
Mógłbyś dać link do tematu Mortiisa, bo to co nam tutaj napisałeś zupełnie nie dotyczy tego o czym pisał nasz Admin.

Czepi
11-01-2013, 16:56
W kanałach chodzi o to:
Jest się na tym samym serwerze lecz jeśli gracz jest na innym kanale to nie możesz spotkac go w grze. Tak jakby był na osobnej lecz identycznej mapie.
W tibii raczej nie da się tego zrobic:confused:

~#*Nalesniczek Zla*#~
11-01-2013, 19:35
W tibi nie zrobisz czegoś takiego. Ew drugi server jest tego odpowiednikiem z metina.

MorgiBack
11-01-2013, 19:36
Najpierw chcesz zrobić z APO tibie RL potem WoW'a, a teraz Metina?
Człowieku idź się leczyć bo twoje pomysły naprawdę są idiotyczne.

Co ty chcesz? Żeby każda propozycja weszła w życie? Nikt ciebie nie zna nawet w grze O_o, a co mówiąc dopiero o forum.

#*~Capitan#*~
11-01-2013, 21:19
Twoja propozycja miała by sens gdyby to była stara mapa apo z rożowymi fluidami wtedy mogłbym na takim serwerze zagrać. Ale zgadzam się ze wszystkimi wypowiedziami up nie pisz wiecej propozycji bo ci one nie wychodzą !.

Jestem na Tak jeżeli będzie tak jak opisałem.

Vernereq
11-01-2013, 22:29
Najpierw chcesz zrobić z APO tibie RL potem WoW'a, a teraz Metina?
Człowieku idź się leczyć bo twoje pomysły naprawdę są idiotyczne.

Co ty chcesz? Żeby każda propozycja weszła w życie? Nikt ciebie nie zna nawet w grze O_o, a co mówiąc dopiero o forum.

Dobrze, ze ciebie wszyscy znaja. Poza tym co ma "slawa" w grze do propozycji/pisania na forum? Tylko sie osmieszasz, tak jakbys to ty byl znany w grze.

Co do samej propozycji, na apo i tak gra malo osob wiec ot nie ma sensu. Przy 600~~ graczach online to byloby okej ale przy 100? bez sensu. no i watpie czy wykonalne

Usernames
11-01-2013, 23:41
Wiesz co gosciu, nie znam Cię dlatego nie będę oceniał ale te twoje propozycję i beret masz niezle zryte. Od ponad roku żadna propozycja nie przeszła z działu "propozycje" i zastanawiam się po co tutaj pisać brednie, że akurat moze? akurat moze to nie pisz beznadziejnych opowiadań (propozycji)- jak kto woli. hehe

gwnstopro
12-01-2013, 09:55
Zrobili by takie kanały 4? to grało by po 20 osób na jednym i jeszcze by się nie mogli spotkać. Rozumiem gdyby tu grało 3 k ludu to mogło by tak być ale na 100 osób to po c*u*a?. Proszę pisałem Ci już żebyś skończył pisać nie przemyślane propozycje, lub pomyśl bardziej nad nimi czy one są wgl realne do wykonania i czy jest to opłacalne?

Wszystko
12-01-2013, 15:10
Polecam włączyć myślenie. Macie przecież rook i main, czy na rooku wbijasz 3k lvl? masz ue? wbijasz szybko skille? Nowy kanał = nowy rook i nowy main, tyle bez możliwości rozmów i wymian między graczami z obecnego apo i "nowego", pewnie o to mu chodziło. Tak jakby nowy świat, ale działajacy nadal na tym samym serwerze, prościej sie nie da.

Okey
12-01-2013, 19:37
Polecam włączyć myślenie. Macie przecież rook i main, czy na rooku wbijasz 3k lvl? masz ue? wbijasz szybko skille? Nowy kanał = nowy rook i nowy main, tyle bez możliwości rozmów i wymian między graczami z obecnego apo i "nowego", pewnie o to mu chodziło. Tak jakby nowy świat, ale działajacy nadal na tym samym serwerze, prościej sie nie da.

Czy ty nie czytałeś postów Tygrysa? Napisał on, że nie ma już prawie miejsca na dodawanie nowych terenów na poziomie 0. Tak twoja propozycja (dla mnie całkowicie bez sensu) jest niewykonalna.

_
Edytuj posty.
Tak twoja propozycja jest bezsensowna. Wyślę temat gdzie trzeba.

Wszystko
12-01-2013, 20:04
Czy ty nie czytałeś postów Tygrysa? Napisał on, że nie ma już prawie miejsca na dodawanie nowych terenów na poziomie 0. Tak twoja propozycja (dla mnie całkowicie bez sensu) jest niewykonalna.

Sam jesteś bez sensu. Nie ja zaproponowałem pierwszy kanały w tibii, tylko Mortiis...

To jest wykonalne, tak jak zamiana pliku 1GB na plik ważący 1KB, pomyśl logicznie, nie było kiedys internetu, c++ czy czego tam jeszcze. Czemu ten co stworzył jednostki nie zrobił tak by tibia zamiast 15 mb ważyła np. 5kb ? przecież nioe było tego kiedys więc mógł cokolwiek wstawić, kto by go rozliczał, US ? :cool:

tak samo z mapa, kcc, dodrukuje się i będzie, ale po co prawda..