PDA

View Full Version : A gdyby tak zmniejszy? wszystkim lvle? (zamiast resetu postaci)

Wszystko
12-01-2013, 15:39
Prosze o nieusuwanie tematu. Czytając jeden temat zobaczyłem, że ktoś proponuje nowy serwer z obniżonym poziomem, temat osiagnał 3 strony, więc już skończcie z tym wywyższaniem jednych nad drugim, to że nie mam rangi nie znaczy że dodaje głupie propozycje ;] przeczytajcie najpierw, on podobnie proponował i jakoś 3 strony topic miał.

Chodzi o to, by znikneły 3k lvle z serwera a wzamian za to by miały lvl np. 600. Wbiłeś 300 lvl? Po zmianie miałbyś 60 lvl, ale nadal te same umiejetności. Załóżmy quest jest od 1000 lvla teraz, po zmianie byłby od 200 lvla. Po prostu wszystko co się zmienia to poziom lvl, teraz to dopiero wbicie każdego lvla będzie sukcesem i nowi gracze inaczej patrzeć będą na staty. Oczywiscie wszystko idzie do przodu w tym samym tempie nadal, ale też zmieniaja sie bramki lvl, wymagane exp itp. ale tu chyba wystarczy jakis skrypt, który podzieli przez 5 i już. Nie trzeba wszystkiego z osobna tygodniami zmieniać..

tylko przeczytajcie uważnie, bo macie z tym problem. Ja wszystkie propozycje przemyślałem i ta wydaje się najbardziej sensowna musze przyznać, wszystko to samo, skille itd. ale inny lvl. TO nie to samo co exp x1.

@edit

Hegez89 , nic by nie tracili. Po prostu zamiast pięciu czy tam ilu osób z 3k lvlem, byłoby pięć osób z 600+ lvlem. Wszystkie itemy, hity itd. te same.. @KaZeK ty w ogole czytasz ze zrozumieniem? po zmianie nadal byłbyś "the best", tyle że miałbyś 600+ powiedzmy. Wbicie 1k byłoby praktycznie niemożliwe, bo 600 byłby odpowiednikiem np. 3k lvla.

@edit2

Tak jak Mortiis parę miesięcy temu napisał, większość nie zrozumie, że nic tak naprawde nie traci... I tak właśnie jest niestety.. nie wiem jak do Was inaczej dotrzeć. Bylibyście nadal najlepsi, tyle że najwyższym lvlem byłby przykładowo 600 na całym apo, a nie 3k. Wbijanie z 601 na 602 trwałoby 5 razy dłużej....

może faktycznie przypomina to exp x1, ale bez zmniejszenia lvli nie ma sensu zmiana samego expu. Zresztą to przykład, lvle można podzielić równie dobrze na 2 a nie od razu 5. Tak samo questy, wychodzenie z rooka itd itd itd, wszystko byłoby podzielone przez 2 lub 5.

Hegez89
12-01-2013, 15:43
Wiele osób na to nie pójdzie ponieważ spędzili połowę swojego życia na APO i popłakało by się... Ja jestem za tym by od nowa wszystko było i wszystkie expowiska dostępne były od bramki poziomowej na main jak i na rook !

KaZeK
12-01-2013, 15:49
Nie po to ktoś ślęczał godzinami expiąc na wardach czy innych mobach żeby teraz jakiś nierozgarnięty gracz wychodził z propozycją żeby zmniejszyć im poziomy doświadczenia.. To że Twój poziom na APO był maksymalnie 600 to tylko i wyłącznie Twój problem. Ciekawe czy wyjechałbyś z taką propozycją gdybyś miał 3200 poziom wbity od 0 :rolleyes:

#t
Jestem na nie.

rumun
12-01-2013, 16:07
I co by to dalo? Za jakis czas znowu wbiliby 3k, pomysl o straconym czasie na te lvle

t#
nie!

gwnstopro
12-01-2013, 16:13
Wszystko pisałem Ci już żebyś zawsze przemyślał swoją propozycję czy jest możliwa i opłacalna. Widzę że jesteś dałnem i nic Ci nie pomoże. Jestem na Nie wolałbym już żeby w ogóle apo nie było niż takie coś wprowadzili.

Peps
12-01-2013, 16:17
Cześć !
Imo pomysł bezsensu, 600 poziom to kwestia tygodnia gry. Już lepiej zrobić stage. Poziom 2500-3200 dzielimy przez 2, 2000-2500 przez 2.5, 1500-2000 przez 3. Ręsztę przez 5. I potem zmniejszyć exp na serwerze do x2 lub x3.
Na questy zrobić bramki levelowe. Dao 1500, UW 2000. (poziom będzie wbijany dużo wolniej niż teraz i uw było by rarytasem.
Oczywiście jestem temu przeciwny, ot tak dałem się ponieść wyobraźni.

Twoje pomysły są:
-głupie
-niedopracowane
-bezmyślne

Zarexoholik?
12-01-2013, 16:27
Po co? Z założenia na serwie jest exp x5, jakby chcieli, żeby nie było tutaj 3k leveli i nowych mobów to od razu by ustawili expa na x1.

NIE

Dementor
12-01-2013, 16:43
Jestem na nie. Propozycja nawet nie jest dopracowana, powiedz co się np. dzieje z hp, mp? Przeciez jesli taki 3k level stalby się 600 to co sie dzieje z hp? Przeciez jesli mialby mniej hp to nie dalby rady dobrym moobom. Wtedy rowniez przy wbiciu levela trzeba byloby zmienic ilosc dostawanych punktow zycia i many...
Jestem na nie...

Kacper tutaj!
12-01-2013, 16:44
Nie trzeba wszystkiego z osobna tygodniami zmieniać..
Trzeba wszystko zmieniać. Prosiłem Cię już kilka razy, zanim dajesz jakąś propozycję dowiedz się, czy tak można zrobić na protokole 7.6

#nie!

Czepi
12-01-2013, 16:49
Prawda jest taka, że większość takich płaczków jak ty poprostu nie potrafi expić albo zwyczajnie im się nie chce a chcieliby być w topce albo chociaż z niezbyt dużą różnicą lvli do najlepszych. Miałem tu wiele postaci, dawno temu, kiedy zaczynałem grę a słynny wtedy Neko Knight miał zaledwie 400 poziom i wbicie 200 to był wyczyn. Ale to już nie te czasy, prawda jest taka, że zaczynając od zera, w tydzień wbijasz 600, w miesiąc 1k. Później exp z każdym lvlem spada, wiadomo trzeba dłużej wbijać ale pograsz rok i spokojnie masz 1.8k+ a to już dość spory lvl jak na te czasy. Chcesz mieć duży lvl to exp, będziesz mógł się cieszyć topka. Jak narazie proszę Cię - skończ ze swoimi pomysłami.

Arab
12-01-2013, 17:05
Czlowieku skoncz z Twoimi pojebanymi pomyslami bo wchodzac w Twoj temat boje sie czytac co Ty jestes w stanie wymyslic...
Jestem na NIE. Odejdz z tego forum ;[

Ps. Sory za szczerosc.

Demon
12-01-2013, 17:12
przykładowo 2000lvl wbija na wardach lvl w 20? minut, a 3000lvl wbija na wardach lvl w 60? minut, więc taka zmiana byłaby nie fair

propozycja nie przejdzie, zamykam