View Full Version : Tutorial dla nowych graczy (+3 lvle)
Wszystko
12-01-2013, 16:13
Jest to moja ostatnia propozycja, bez względu na wynik ankiety.
Expiąc ostatnio na rook zauważyłem po raz nie wiadomo który jak strasznie nudne jest wbijanie z 12 na 15, każdy się męczy na tych rotach.. ale ja to wiem, wy to wiecie i normalnie wychodzimy na main, nie marudzimy zbytnio, ale nowy gracz może mieć dość, a rook nie powinien taki być, tylko zachęcać.
Dlatego wymyśliłem, by dodać tutorial. Trwałby on tyle ile średnio trwa wbijanie lvli od 12 lub 13 lvla do 15-go, byłby przewodnik (strzałki animowanej raczej sie nie zrobi..), pokazywałby co gdzie jest, jak sie gra. Zabierał tymczasowo do znanych miejsc, sklepów (naprawde to byłby tylko stworzony fragment mapy, przecież nie zabierze cie do prawdziwego City).
Na koniec dostawałbyś bilet umożliwiajacy szybsze zakończenie rooku (na 12 lub 13 lvlu). Jeśli nie zostawisz biletu w depo a pójdziesz z nim expić i padniesz, to tutorial przepada i bilet..
Witaj, wychodziłem wczoraj z rooka moją nową postacią.
Owszem wbijanie 12-15lev jest irytujące. Jednak ja tu widzę inne rozwiązanie.
Pięć osób z ekipy apo robi nowe postacie i za zadanie mają wyjść z rooka. Po wbiciu 15 poziomu głosują czy rzeczywiście jest za ciężko na tak/nie będzie przewaga jednego głosu. Jeżeli uznają, że powinno zostać tak jak teraz nic nie jest zmieniane, jeżeli natomiast zdecydują, żeby to zmienić. Administrator zmienia wymagany poziom do opuszczenia wyspy początkujących z 15 na 12.
Beż żadnych śmiesznych tutoriali.
Mam nadzieję, że dotrzymasz słowa i przestaniesz zakładać coraz to nowsze tematy z propozycjami.
*down
Odpowiedz mi proszę, który nowy gracz ma pieniądze na stealth ringi?
50% osób na apo to pazerne dzieciaczki więc za free ich pewnie też nie dostaniesz.
Owszem wbijanie 12-15lev jest irytujące.
Irytujace ?
Idziesz na slimy pod dp od lvl 12-15 to jest zaledwie kwestia kilku minut..
'Boonek'
12-01-2013, 20:40
Zbedne rook to rook.. ***** na rl tibi to dopiero jest meczacy rookgard... tutaj to masz buleczke z maselkiem :|
Na nie
Sir Krystian
12-01-2013, 21:28
Zbędne idziesz na arene pacc i 15lvl masz w 15min?
Jak dla mnie to idiotyzm. Nawet będąc początkującym graczem (brak eq) rooka przechodzi się w 40 minut? Jestem na nie.
Jeśli miał by powstać taki samouczek to najlepiej z samego początku gry od 1 do .. ?
No ale najlepiej też jeśli miał by powstać nie musimy go wykonywać ;) :D
Przypalowiec
13-01-2013, 12:47
jak ktoś jest nieogarem to możesz dla niego zrobić tp w którym będzie tutorial - zobaczysz ile to pracy.
Co do wychodzenia z rooka to jest to banalne nawet bez eq, a jak już ktoś przeczyta jakiś poradnik na forum to wyjście z rooka staje się kwestią kilkudziesięciu minut.
jestem na NIE
Po co to komu?
Nawet z jakimś prostym ekwipunkiem, można wyjść z Rooka w ciągu kilkudziesięciu minut, maksymalnie godziny. Nawet gracz, który nie zna serwera ani mapy da sobie z tym radę.
gwnstopro
14-01-2013, 15:43
Naprawdę jest to twoja ostatnia propozycja? Oby. Co do propozycji po raz kolejny jestem na nie, sam gram na rooku i wbiłem dużo większy lvl na rotach a ty płaczesz że ciężko 15 wbić? Lubisz szybki exp idź na mazurka.
Doktor Watson
14-01-2013, 16:31
Naprawdę jest to twoja ostatnia propozycja? Oby. Co do propozycji po raz kolejny jestem na nie, sam gram na rooku i wbiłem dużo większy lvl na rotach a ty płaczesz że ciężko 15 wbić? Lubisz szybki exp idź na mazurka.
Kiedyś nie było tylu respów i wbicie 100 lvl'a było na prawdę wyczynem. Teraz to kwestia około 48h gry...
Osobiście ostatnio wychodziłem postacią z rooka i wbicie 15 poziomu zajęło mi 33 minuty XD
~#*Nalesniczek Zla*#~
14-01-2013, 18:00
Jestem na nie.
Wbijanie tego poziomu to kwesta max godziny nawet dla początkujących graczy.
Można by było zrobić jakiegoś questa by od razu mieć pieniądze lub lepsze eq.
Na przykład na roku dostajesz 50 platynek w temple. A na mainie zmiana z 3 cc na np. 50/100cc. Za to kupi się aole ,potiony i eq. Ew zmniejszyć poziom wychodzenia z 15 na 8 jak na rl lub na 12 ;)
Przypalowiec
14-01-2013, 18:06
Ew zmniejszyć poziom wychodzenia z 15 na 8 jak na rl lub na 12 ;)
W czym widzisz problem żeby wbić 15 lv ;<<<
Sasha Rookslayer
14-01-2013, 19:35
Sam siebie okłamujesz.
Expiąc ostatnio na rook zauważyłem po raz nie wiadomo który jak strasznie nudne jest wbijanie z 12 na 15, każdy się męczy na tych rotach.. ale ja to wiem, wy to wiecie i normalnie wychodzimy na main, nie marudzimy zbytnio, ale nowy gracz może mieć dość, a rook nie powinien taki być, tylko zachęcać.
Oj, uwierz, że to nie jest nudne. Od 12 poziomu do 15 jest to 30 minut roboty, więc nie wiem w czym narzekasz stary. Jeżeli nie chce Ci się expić na rotach, poproś kogoś o stealh ringa (mamy takie czasy, że każdy Ci da) i idz na slime pod depo Facc. Tam wbijesz 15 poziom w 5 minut maksymalnie.
Dlatego wymyśliłem, by dodać tutorial. Trwałby on tyle ile średnio trwa wbijanie lvli od 12 lub 13 lvla do 15-go, byłby przewodnik (strzałki animowanej raczej sie nie zrobi..), pokazywałby co gdzie jest, jak sie gra. Zabierał tymczasowo do znanych miejsc, sklepów (naprawde to byłby tylko stworzony fragment mapy, przecież nie zabierze cie do prawdziwego City).
Nikt nie jest tak ułomny, aby sobie nie poradził... Po co komuś to, to ja nie wiem. Każdy raczej wie, jak się gra, bo gdyby nie wiedzieli, nie graliby w Tibie.
Na koniec dostawałbyś bilet umożliwiajacy szybsze zakończenie rooku (na 12 lub 13 lvlu). Jeśli nie zostawisz biletu w depo a pójdziesz z nim expić i padniesz, to tutorial przepada i bilet..
Bilet, który umożliwia szybsze zakończenie grania na wyspie początkującej:confused: Ty chyba nie wiesz co piszesz. Kup sobie dokument potwierdzający uprawnienie do skorzystania z określonej usługi (np. wyjścia z tego Forum).
Jestem na nie.
Jestem oczywiście na nie, dziś to nie problem wyjść z rooka zawsze ktoś ci da ten s ring albo 4k na niego i na slime zaraz masz wbite 15 lvl a wgl dziś masz taki wybór potworów że wyjdziesz z rooka z palcem w dupie. Na rl to dopiero jest przeprawa żeby wbić ten głupi 8 lvl ale nie tu :P
*****... no nie moge... Skad sie takie dzieci biora to ja pojecia nie mam...
A jak na mainie lecisz 300-400 lvl- 800lvl kingi non stop to sie nie nudzi i jest ok?! To nie serv x999 gdzie respa zmieniasz co 15 minut...
Od 1k lecisz queeny/bally/fluby non stop az do obsrania do 1,4k gdzie zmieniasz exp na ward/path i tyle... potem jeszcze te dwarfy/elfy.. no ale w sumie przez pol roku-rok wbijania tego 2k expisz na 10 respach?? Taki serwer, wiec rook w 1h to nie tak strasznie ;S
NIE.
Po tylu latach istnienia ots teraz chcecie coś takiego wprowadzić, zbędny element gry i zerżnięty z rl. Jestem na nie
Bierzesz s ringa idziesz na slimy i 15 lvl masz w moment. Zawsze ktoś da Ci na tego ringa...
#T
Jest to zbędne i jestem na nie.
#*~Capitan#*~
15-01-2013, 15:24
Wyjście z rooka to banał nie potrzebuje żadnej pomocy w postaci samouczka.
Jestem na Nie
Sir Shayza
24-01-2013, 23:41
Odpada w 100% to jest bez sensu
Zarexoholik?
25-01-2013, 00:54
Przecież przejście rookgardu jest banalne i trwa dwadzieścia pare minut jak ktoś ogarnia... Nawet na ratach można spokojnie wbić ten 15 poziom. Nie xeruj pomysłów z globala, wymyśl coś samemu.
NIE
Ardianek
25-01-2013, 12:56
"Jak przejść Rookgaard w mniej niż 20 minut" (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=114945)
I to by było chyba wszystko na ten temat, jestem na nie. Beznadziejna propozycja, zresztą jak wszystkie twoje propozycje.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.