View Full Version : Szko?a problemy
KopMordo
14-01-2013, 16:31
Cześć,
czy nauczyciel może mi wystawić ocenę naganną na I semestr z takich ocen:
Pierwszy przedmiot: 4,4,1
Drugi przedmiot: 5,4,1
Kolorem czerwonym zaznaczyłem oceny z klasówek.
Wczoraj zostałem poinformowany o ewentualnych zagrożeniach... jak dla mnie to jest śmieszne, na luzie wychodzi mi z pierwszego przedmiotu 2,8 średnia (to nie jest arytmetyczna tylko liczona przez nauczycieli?), a z drugiego 3,75 więc jakim cudem mogę być zagrożony? Poszedłem z tym do nauczyciela w kwestii wyjaśnienia zaistniałem sytuacji, a on po prostu mnie wyśmiał i powiedział, że ,i tak mam zagrożenie XD.
Spotkał się ktoś z Was z taką sytuacją? Może wiecie jak z tym walczyć?
W III technikum czuję się jak na studiach :O
#Palladyn Zlosci
W ciągu całego semestru nie było mnie może z 4 dni w szkole więc nieobecności odpadają. Dodam, że nie tylko ja mam taką sytuację, a połowa mojej klasy XD
Palladyn Zlosci
14-01-2013, 16:57
Moze wagarujesz za duzo, i nauczciel bierze tez pod uwage obecnosc podczas zajec?
Albo Cie po prostu nie lubi, i chce abys nie zdal :]
Bambucha Rook
14-01-2013, 17:10
ja na przyklad tak mam w 1 LO ze jesli z matematyki dostane 1 ze sprawdzianu i jej nie poprawie to mam automatycznie banie na koniec bo nie zaliczylem okreslonego materialu. bylismy z tym u pedagog wychowawczyni i nic powiedziala ze na poczataku roku mowila baka od maty ze musi byc wszystko zaliczone na chociaz 2. Idz moze do pedagog lub do wychowawczyni
Przypalowiec
14-01-2013, 17:35
przeczytaj statut swojej szkoły, tam znajdziesz odpowiedź,
Liczysz na to że ktoś na forum się za Tobą wstawi a Ty to pokarzesz nauczycielowi?
@edit
@up
STATUS SZKOŁY - ONLINE XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD\
statut szkoły jak juz cos XD
no status na fb ^^
@up
@
***** beka gosciu masz dobre oceny, nauczyciel cie straszy bo pewnie sobie u niego nagrabiles i tyle loluwka
KopMordo
14-01-2013, 18:58
przeczytaj status swojej szkoły, tam znajdziesz odpowiedź,
Liczysz na to że ktoś na forum się za Tobą wstawi a Ty to pokarzesz nauczycielowi?
Radzę czytać ze zrozumieniem!
Spotkał się ktoś z Was z taką sytuacją? Może wiecie jak z tym walczyć?
oki??
@up
@
***** beka gosciu masz dobre oceny, nauczyciel cie straszy bo pewnie sobie u niego nagrabiles i tyle loluwka
Nie mam pojęcia czym mogłem sobie u niego nagrabić XD
ja na przyklad tak mam w 1 LO ze jesli z matematyki dostane 1 ze sprawdzianu i jej nie poprawie to mam automatycznie banie na koniec bo nie zaliczylem okreslonego materialu. bylismy z tym u pedagog wychowawczyni i nic powiedziala ze na poczataku roku mowila baka od maty ze musi byc wszystko zaliczone na chociaz 2. Idz moze do pedagog lub do wychowawczyni
Chyba tak zrobię.
Nie wiem jak u cb, ale u mnie jest tak ze, nauczyciele sie "zabezbieczaja" jakbys nie wiem przestal prace domowe robic (lol) i bys dostal 10 lasek przez tyg... czy cos.. :S (w wypadku gdy nauczyciel na Ciebie "czycha" i Cie sprawdza ze wszystkiego)
(chodze do jednego z lepszych lo w Wwie i mam to samo) wiec luz. Tak czy tak Ci wystawi ta 2 czy 3.
Lagga v3
14-01-2013, 22:23
My w technikum ( aktualnie 4 klasa) mamy podobnie jak ktoś wyżej. Jeżeli nie zaliczymy klasówki na ocenę minimum dopuszczającą możesz otrzymac zagrozenie nawet przy wysokiej średniej dzięki innym ocenom. To wyjaśnia Twój pierwszy przedmiot aczkolwiek 2 pozostaje zagadką , może jakiś ważny test na który nauczyciel stawiał nacisk?
no ***** tez mozliwe ze goscie nie wystawia ci polrocznej z 3 ocen? a to pewnie jakies wazniejsze przedmioty? u mnie to min. z 7-8 ocen z wazniejszych przedmiotow aby byc kwalifikowany do oceny polrocznej.. moze opuszczales jakies klasowki/kartkowki/pytania
Maatinii
14-01-2013, 22:30
Ja się spotkałem z taką sytuacją że nauczyciel nie wystawiał ocen z ocen, tylko z wiedzy ucznia. Może też tak masz ?
~trolling.
14-01-2013, 22:34
Jezu wstaw się za jego ortografią..
#topic
Przeanalizuj sytułejszyn. Nie ma sie co przypalać. Zapytaj czy możesz coś poprawić lub ewentualnie zdawac, pokaz, ze Ci zalezy i dostaniesz co chcesz. Nie próbuj straszyć pedagogiem albo co gorsza odwoływać się od oceny, bo udupi Cie zdawkowym i bedziesz w dupie.
Na luzingu :)
Przypalowiec
XDDD?
Kacper tutaj!
14-01-2013, 23:26
sluchaj, dowiedz sie jaki byl regulamin na poczatku roku i na co sie zgadzales z danego przedmiotu, moze byc tak ze jezeli cos jest nie zaliczone to masz automatycznie pipeczke na polrocze i na to sie zgadzales dobrowolnie na poczatku roku i chuj wykladka czaisz musisz to obadac a jak nie to kij i napierdalaj
Przypalowiec
15-01-2013, 00:17
Jezu wstaw się za jego ortografią..
zdawkowym
http://www.google.pl/search?q=zdawkowym&oq=zdawkowym&sourceid=chrome&ie=UTF-8 ;/
Zawsze jak mam słuchawki na uszach to robię błędy ;<
Radzę czytać ze zrozumieniem!
Może w nim być taki zapis który mówi np o tym że od ucznia wymaga się większej ilości ocen, ja musiałem mieć 8-10 żeby wystawili mi ocenę semestralną
Nauczyciel ma wszelkie prawa do tego aby wystawić ocenę niedostateczną, obojętnie czy cie nie lubi, czy wagarujesz czy za morde. W twoim przypadku, masz laskę z klasówki, u mnie to norma, że wszystkie trzeba zaliczyć.
Co do drugiej sytuacji, to miałem podobnie rok temu z PO, gościa się nawet nauczyciele bali, to jak poszedłem do wychowawczyni to mówiła, że jak się nie zgadzam to mogę złożyć wniosek, że nie zgadzam się z oceną i pisać ogólny egzamin.
To jest śmieszne w Polskich szkołach, zepnij dupe i to popraw.
1 nke chce Ci wystawić za morde niewyjściową, ale nie przejmuj się miałem to samo, to przemalowałem się węglem na czarno poszedłem do dyrektora i powiedziałem, że za rasizm nauczyciel mi postawił 1-ke, zawsze to dziala.
teraz nauczyciel nawet nie szczeka
Krul Scorviel Drugi
15-01-2013, 18:09
weglu mnie nie ma podstaw postawić ci pały, chyba ze lubi gimnazjalistów :)!
jak tak zrobi lecisz do dyrektora i ziomek leci z budy szybko ;0!
pozdrowionka:*;*:*:L**:
#*~Capitan#*~
15-01-2013, 18:10
Generalnie nie ma możliwości żeby ci nauczyciel wstawił jedynkę na semestr chyba że nie ma Cię na jego lekcjach ponad 50% wtedy ma prawo wstawić ci tzw NKL. (nieklasyfikowany). Jeżeli jesteś ponad 50% to wylicza ci ocene ze wszystkich ocen klasówek itp i mnoży przez ilość ocen skoro masz 4 oceny to ci nie wyliczy z 4 ocen tylko ile ocen każdy ma wiec może być wiecej.
Na pierwszy rzut oka nie masz się czego bać, ale to zawsze zależy od nauczyciela... :(
kiciamicia90
15-01-2013, 23:10
Nauczyciel ma władzę ostateczną niestety :(
Kimus The Master
15-01-2013, 23:20
co do pierwszego przedmiotu wydaje mi się, że miał prawo wystawić gdyż oceny z klasówek są brane najbardziej pod uwagę.
ta czwórka pewnie jest za prace domową
Co do drugiego zagrożenia myślę, że w efekcie dostaniesz dopuszczający, a nauczyciel swoim zachowanie chce sprawić żebyś w drugim semestrze wziął się do nauki i nie dał mu podstaw do wystawiania zagrożeń.
Przypalowiec
15-01-2013, 23:55
moje posty są usuwane ;<
szkoła ma swój wewnętrzny system wystawiania ocen, nikt na forum go nie zna,
Zii Baba
16-01-2013, 01:20
Pierwszy przedmiot - jak najbardziej bo to klasowka, moglbys miec zakladajmy 5 piatek + jedna pizda z klasowki i spokojnie moze ci wystawic pale.
Drugi przedmiot - jego widzi mi sie, owszem moze ci wystawic jeden bo to on ocenia twoja prace. (:
N-series
17-01-2013, 00:31
akurat przerabiałem takie myki , idz do pedagog , zalezy od szkoły w jednej co znam faktycznie jest tak że spr z matmy musisz mieć każdy na 2 chociaż , pogadaj z nauczycielem , ogólnie system oceniania jest wchujnie sprawiedliwy , dużo znajomych mi koleżanek /albo takich podlizusów mają naciągane oceny idą im na reke itp. a za wagary nie może ci dać jedynki ,bo klasyfikacja jest od 50|% obecności , w przypadku nk masz egzamin jak nie zdasz to masz 1 na polrocze ktore poprawiasz i tyle
najlepszy system miałem w gim , bylo biało na czarnym co masz i tyle , odp ustna,kartkowka waga 1,spr czy tam cos wiekszego waga dwa,duzy sprawdzian z półrocza waga 3, czyli jak masz wagi trzy ocene 5 to jakbyś miał 3x5 ;d i np. ocene wagi 2 masz czwórke to masz jakby 2x4 ,czyli 3x5 to 15 i 2x4 to 8 =23 dzielisz przez 5 ocen jakby i masz średnią
N-series
17-01-2013, 00:36
akurat przerabiałem takie myki , idz do pedagog , zalezy od szkoły w jednej co znam faktycznie jest tak że spr z matmy musisz mieć każdy na 2 chociaż , pogadaj z nauczycielem , ogólnie system oceniania jest wchujnie sprawiedliwy , dużo znajomych mi koleżanek /albo takich podlizusów mają naciągane oceny idą im na reke itp. a za wagary nie może ci dać jedynki ,bo klasyfikacja jest od 50|% obecności , w przypadku nk masz egzamin jak nie zdasz to masz 1 na polrocze ktore poprawiasz i tyle
Brilette
21-01-2013, 10:14
Niestety trezba sobie wypracowaxc system odpowedni do sposobu nauczania danego nuaczyciela...ja tak zrobilam ;)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.