PDA

View Full Version : Szko?a problemy

KopMordo
14-01-2013, 16:31
Cześć,
czy nauczyciel może mi wystawić ocenę naganną na I semestr z takich ocen:

Pierwszy przedmiot: 4,4,1
Drugi przedmiot: 5,4,1

Kolorem czerwonym zaznaczyłem oceny z klasówek.
Wczoraj zostałem poinformowany o ewentualnych zagrożeniach... jak dla mnie to jest śmieszne, na luzie wychodzi mi z pierwszego przedmiotu 2,8 średnia (to nie jest arytmetyczna tylko liczona przez nauczycieli?), a z drugiego 3,75 więc jakim cudem mogę być zagrożony? Poszedłem z tym do nauczyciela w kwestii wyjaśnienia zaistniałem sytuacji, a on po prostu mnie wyśmiał i powiedział, że ,i tak mam zagrożenie XD.
Spotkał się ktoś z Was z taką sytuacją? Może wiecie jak z tym walczyć?
W III technikum czuję się jak na studiach :O

#Palladyn Zlosci
W ciągu całego semestru nie było mnie może z 4 dni w szkole więc nieobecności odpadają. Dodam, że nie tylko ja mam taką sytuację, a połowa mojej klasy XD

Palladyn Zlosci
14-01-2013, 16:57
Moze wagarujesz za duzo, i nauczciel bierze tez pod uwage obecnosc podczas zajec?
Albo Cie po prostu nie lubi, i chce abys nie zdal :]

Bambucha Rook
14-01-2013, 17:10
ja na przyklad tak mam w 1 LO ze jesli z matematyki dostane 1 ze sprawdzianu i jej nie poprawie to mam automatycznie banie na koniec bo nie zaliczylem okreslonego materialu. bylismy z tym u pedagog wychowawczyni i nic powiedziala ze na poczataku roku mowila baka od maty ze musi byc wszystko zaliczone na chociaz 2. Idz moze do pedagog lub do wychowawczyni

Przypalowiec
14-01-2013, 17:35
przeczytaj statut swojej szkoły, tam znajdziesz odpowiedź,
Liczysz na to że ktoś na forum się za Tobą wstawi a Ty to pokarzesz nauczycielowi?

@edit

@up
STATUS SZKOŁY - ONLINE XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD\
statut szkoły jak juz cos XD

no status na fb ^^

unk
14-01-2013, 18:19
@up

@
***** beka gosciu masz dobre oceny, nauczyciel cie straszy bo pewnie sobie u niego nagrabiles i tyle loluwka

KopMordo
14-01-2013, 18:58
przeczytaj status swojej szkoły, tam znajdziesz odpowiedź,
Liczysz na to że ktoś na forum się za Tobą wstawi a Ty to pokarzesz nauczycielowi?

Radzę czytać ze zrozumieniem!

Spotkał się ktoś z Was z taką sytuacją? Może wiecie jak z tym walczyć?
oki??

@up

@
***** beka gosciu masz dobre oceny, nauczyciel cie straszy bo pewnie sobie u niego nagrabiles i tyle loluwka

Nie mam pojęcia czym mogłem sobie u niego nagrabić XD

ja na przyklad tak mam w 1 LO ze jesli z matematyki dostane 1 ze sprawdzianu i jej nie poprawie to mam automatycznie banie na koniec bo nie zaliczylem okreslonego materialu. bylismy z tym u pedagog wychowawczyni i nic powiedziala ze na poczataku roku mowila baka od maty ze musi byc wszystko zaliczone na chociaz 2. Idz moze do pedagog lub do wychowawczyni

Chyba tak zrobię.

Soi
14-01-2013, 19:35
Nie wiem jak u cb, ale u mnie jest tak ze, nauczyciele sie "zabezbieczaja" jakbys nie wiem przestal prace domowe robic (lol) i bys dostal 10 lasek przez tyg... czy cos.. :S (w wypadku gdy nauczyciel na Ciebie "czycha" i Cie sprawdza ze wszystkiego)

(chodze do jednego z lepszych lo w Wwie i mam to samo) wiec luz. Tak czy tak Ci wystawi ta 2 czy 3.

Lagga v3
14-01-2013, 22:23
My w technikum ( aktualnie 4 klasa) mamy podobnie jak ktoś wyżej. Jeżeli nie zaliczymy klasówki na ocenę minimum dopuszczającą możesz otrzymac zagrozenie nawet przy wysokiej średniej dzięki innym ocenom. To wyjaśnia Twój pierwszy przedmiot aczkolwiek 2 pozostaje zagadką , może jakiś ważny test na który nauczyciel stawiał nacisk?

unk
14-01-2013, 22:28
no ***** tez mozliwe ze goscie nie wystawia ci polrocznej z 3 ocen? a to pewnie jakies wazniejsze przedmioty? u mnie to min. z 7-8 ocen z wazniejszych przedmiotow aby byc kwalifikowany do oceny polrocznej.. moze opuszczales jakies klasowki/kartkowki/pytania

Maatinii
14-01-2013, 22:30
Ja się spotkałem z taką sytuacją że nauczyciel nie wystawiał ocen z ocen, tylko z wiedzy ucznia. Może też tak masz ?

~trolling.
14-01-2013, 22:34

Jezu wstaw się za jego ortografią..

#topic
Przeanalizuj sytułejszyn. Nie ma sie co przypalać. Zapytaj czy możesz coś poprawić lub ewentualnie zdawac, pokaz, ze Ci zalezy i dostaniesz co chcesz. Nie próbuj straszyć pedagogiem albo co gorsza odwoływać się od oceny, bo udupi Cie zdawkowym i bedziesz w dupie.

Na luzingu :)

Przypalowiec

XDDD?

Kacper tutaj!
14-01-2013, 23:26
sluchaj, dowiedz sie jaki byl regulamin na poczatku roku i na co sie zgadzales z danego przedmiotu, moze byc tak ze jezeli cos jest nie zaliczone to masz automatycznie pipeczke na polrocze i na to sie zgadzales dobrowolnie na poczatku roku i chuj wykladka czaisz musisz to obadac a jak nie to kij i napierdalaj

Przypalowiec
15-01-2013, 00:17
Jezu wstaw się za jego ortografią..
zdawkowym

http://www.google.pl/search?q=zdawkowym&oq=zdawkowym&sourceid=chrome&ie=UTF-8 ;/
Zawsze jak mam słuchawki na uszach to robię błędy ;<

Radzę czytać ze zrozumieniem!

Może w nim być taki zapis który mówi np o tym że od ucznia wymaga się większej ilości ocen, ja musiałem mieć 8-10 żeby wystawili mi ocenę semestralną

Benn
15-01-2013, 09:09
Nauczyciel ma wszelkie prawa do tego aby wystawić ocenę niedostateczną, obojętnie czy cie nie lubi, czy wagarujesz czy za morde. W twoim przypadku, masz laskę z klasówki, u mnie to norma, że wszystkie trzeba zaliczyć.
Co do drugiej sytuacji, to miałem podobnie rok temu z PO, gościa się nawet nauczyciele bali, to jak poszedłem do wychowawczyni to mówiła, że jak się nie zgadzam to mogę złożyć wniosek, że nie zgadzam się z oceną i pisać ogólny egzamin.
To jest śmieszne w Polskich szkołach, zepnij dupe i to popraw.

Numazus
15-01-2013, 12:35
1 nke chce Ci wystawić za morde niewyjściową, ale nie przejmuj się miałem to samo, to przemalowałem się węglem na czarno poszedłem do dyrektora i powiedziałem, że za rasizm nauczyciel mi postawił 1-ke, zawsze to dziala.

teraz nauczyciel nawet nie szczeka

Krul Scorviel Drugi
15-01-2013, 18:09
weglu mnie nie ma podstaw postawić ci pały, chyba ze lubi gimnazjalistów :)!
jak tak zrobi lecisz do dyrektora i ziomek leci z budy szybko ;0!
pozdrowionka:*;*:*:L**:

#*~Capitan#*~
15-01-2013, 18:10
Generalnie nie ma możliwości żeby ci nauczyciel wstawił jedynkę na semestr chyba że nie ma Cię na jego lekcjach ponad 50% wtedy ma prawo wstawić ci tzw NKL. (nieklasyfikowany). Jeżeli jesteś ponad 50% to wylicza ci ocene ze wszystkich ocen klasówek itp i mnoży przez ilość ocen skoro masz 4 oceny to ci nie wyliczy z 4 ocen tylko ile ocen każdy ma wiec może być wiecej.

finia22
15-01-2013, 22:06
Na pierwszy rzut oka nie masz się czego bać, ale to zawsze zależy od nauczyciela... :(

kiciamicia90
15-01-2013, 23:10
Nauczyciel ma władzę ostateczną niestety :(

Kimus The Master
15-01-2013, 23:20
co do pierwszego przedmiotu wydaje mi się, że miał prawo wystawić gdyż oceny z klasówek są brane najbardziej pod uwagę.
ta czwórka pewnie jest za prace domową
Co do drugiego zagrożenia myślę, że w efekcie dostaniesz dopuszczający, a nauczyciel swoim zachowanie chce sprawić żebyś w drugim semestrze wziął się do nauki i nie dał mu podstaw do wystawiania zagrożeń.

Przypalowiec
15-01-2013, 23:55
moje posty są usuwane ;<
szkoła ma swój wewnętrzny system wystawiania ocen, nikt na forum go nie zna,

Zii Baba
16-01-2013, 01:20
Pierwszy przedmiot - jak najbardziej bo to klasowka, moglbys miec zakladajmy 5 piatek + jedna pizda z klasowki i spokojnie moze ci wystawic pale.
Drugi przedmiot - jego widzi mi sie, owszem moze ci wystawic jeden bo to on ocenia twoja prace. (:

N-series
17-01-2013, 00:31
akurat przerabiałem takie myki , idz do pedagog , zalezy od szkoły w jednej co znam faktycznie jest tak że spr z matmy musisz mieć każdy na 2 chociaż , pogadaj z nauczycielem , ogólnie system oceniania jest wchujnie sprawiedliwy , dużo znajomych mi koleżanek /albo takich podlizusów mają naciągane oceny idą im na reke itp. a za wagary nie może ci dać jedynki ,bo klasyfikacja jest od 50|% obecności , w przypadku nk masz egzamin jak nie zdasz to masz 1 na polrocze ktore poprawiasz i tyle
najlepszy system miałem w gim , bylo biało na czarnym co masz i tyle , odp ustna,kartkowka waga 1,spr czy tam cos wiekszego waga dwa,duzy sprawdzian z półrocza waga 3, czyli jak masz wagi trzy ocene 5 to jakbyś miał 3x5 ;d i np. ocene wagi 2 masz czwórke to masz jakby 2x4 ,czyli 3x5 to 15 i 2x4 to 8 =23 dzielisz przez 5 ocen jakby i masz średnią

N-series
17-01-2013, 00:36
akurat przerabiałem takie myki , idz do pedagog , zalezy od szkoły w jednej co znam faktycznie jest tak że spr z matmy musisz mieć każdy na 2 chociaż , pogadaj z nauczycielem , ogólnie system oceniania jest wchujnie sprawiedliwy , dużo znajomych mi koleżanek /albo takich podlizusów mają naciągane oceny idą im na reke itp. a za wagary nie może ci dać jedynki ,bo klasyfikacja jest od 50|% obecności , w przypadku nk masz egzamin jak nie zdasz to masz 1 na polrocze ktore poprawiasz i tyle

Brilette
21-01-2013, 10:14
Niestety trezba sobie wypracowaxc system odpowedni do sposobu nauczania danego nuaczyciela...ja tak zrobilam ;)