View Full Version : Bank w City, zamiast nowej waluty
Wszystko
23-01-2013, 15:22
Jak wiemy Tygrys napisał, że tablica w temple chyba zostanie przeznaczona do czegoś innego niz wiadomość o loterii, ale nieważne.. Uważam, że czas najwyższy wprowadzić bank zamiast nowej waluty, byłyby 2 banki w City i 1 na evul, posiadanie konta kosztowałoby, ale byłaby to nowość. Byłoby więcej miejsca w depo i łatwo byłoby wypłacać kasę.
Dlaczego 3 banki? Zależnie od posiadania kasy.. drogi bank = ochrona na poziomie sl, 99,99% że nie dojdzie do napadu. Najtańszy, to ryzyko dla graczy, a szansa dla serwera, że kasa zniknie. Byłoby to losowe. Uważam, że to pasuje do tibii... nie ma na apo karczmy, szeryfa, a to aż się prosi. Tylko nie piszcie "nie, bo nie", urozmaicenia też są potrzebne! nie można wiecznie pekowac do znudzenia, troche wyobraźni...
#*~Capitan#*~
23-01-2013, 15:26
Jestem za twoja propozycja ponieważ kasa mi się wala po depozycie będe chciał ileś kasy pójdę sobie do banku i wypłace jestem na TAK
Sasha Rookslayer
23-01-2013, 15:27
Człowieku, pisałeś, że już nie będziesz pisał swoich dennych propozycji...
Tibia to Tibia, żadnych baków nie potrzebuje, a kasa uwierz, że mieści się w depo. Jest to w ogóle nie potrzebne, a odnośnie Tablicy, która jest w Temple, to Tygrys na pewno wymyśli coś swojego. Jestem na nie.
@demon
Nie chciałbym zmieniać waluty w nugetsy, albo talony na pewno nie...
Ale od czego mamy inne postaci, tak zwane ''noob chary'', na których możemy trzymać kase :)?
Człowieku, pisałeś, że już nie będziesz pisał swoich dennych propozycji...
Tibia to Tibia, żadnych baków nie potrzebuje, a kasa uwierz, że mieści się w depo. Jest to w ogóle nie potrzebne, a odnośnie Tablicy, która jest w Temple, to Tygrys na pewno wymyśli coś swojego. Jestem na nie.
akurat ta propozycja jest dobra i uwierz, że miejsca w dp w końcu zabraknie, a nie chciałbym biegać z śmiesznymi golden nuggetsami :D
^
pierwsza propozycja z Twojej strony, która jest godna uwagi i uważam, że grzechem byłoby jej nie wprowadzać
edit: ofc. bez napadów, sam bank, który działałby jak na rl tibii :)
Zii Baba
23-01-2013, 15:45
Propozycja jest dobra, ale jak zwykle chcesz cos ulepszyc nie potrzebnie i wrecz utrudniasz zamiast ulatwiac. Jestem za wprowadzeniem bankow, ale zwyklych, nie takich, w ktorych hajs moze ci przepasc czy cos... Cos jak depozyt u npc...
A ja jestem ciekawy czy jakby Demon napisał, że nie to i czy wy byście w dalszym ciągu napisali, że tak. Jeden warty drugiego, zero własnego zdania.
Dupy lizac nikomu nie musze...
@@@@
Własnie widać na każdym kroku...
O chuj ci typie chodzi to nie wiem, masz cos do mnie to pw zapraszam nie bede cie cisnac publicznie bo szkoda mi pkt ;c
Bardzo dobra propozycja. Żeby dało rady zamienić 10kcc na coś innego. Lepiej by się kupowało np.
#T
Jestem na tak...
Metaxa Grzesiek
23-01-2013, 16:07
jestem na tak :) Bardzo fajna propozycja :P
Shasha idź uwal się na pi..e i wyjdź na dwór
w sumie można zrobić bank ale może na jakieś hasło w banku???
Ale napad na bank w tibi kto by na niego napadał ?
Kasa tak raczej by nie znikła .
MorgiBack
23-01-2013, 16:22
Propozycja jest dobra, ale jak zwykle chcesz cos ulepszyc nie potrzebnie i wrecz utrudniasz zamiast ulatwiac. Jestem za wprowadzeniem bankow, ale zwyklych, nie takich, w ktorych hajs moze ci przepasc czy cos... Cos jak depozyt u npc...
Bardzo dobra propozycja. Żeby dało rady zamienić 10kcc na coś innego. Lepiej by się kupowało np.
#T
Jestem na tak...
A ja jestem ciekawy czy jakby Demon napisał, że nie to i czy wy byście w dalszym ciągu napisali, że tak. Jeden warty drugiego, zero własnego zdania.
@topic.
Głupi pomysł, jak zwykle z twojej strony. Napad na bank, człowiek zbiera kase dość długo a tu jakieś RATY albo snejki atakują nasz bank i idzie to w cholerę np: 1000kcc. To jest nie poważne podejście do gray
@edit.
Dupy lizac nikomu nie musze...
Własnie widać na każdym kroku...
Mamed first
23-01-2013, 16:31
Napisałeś to tak, jakbyśmy mieli wpłacać X kcc, czekając na 0.01% zguby.
Wpłacając do banku należałoby mieć z tego jakiś % (bez tego ni chuja żeby ktoś od tak sobie wpłacał). Przykładowo zwykły allegrus wpłacający 500kcc dostanie 5% to będzie z dupy dostawać 25kcc. Raz porządnie wpłaci, i będzie sobie same odsetki wypłacać po kilkadziesiąt kcc
- jestem na nie
Moze niech najlepiej wprowadza PKO Bank i do tego karty banomatowe -.-
Na NIE.
J.W nie potrzebne to jest nie masz miejsca w dp? Oddaj lub sprzedaj na allegro kc. Na nie
Szansa, że kasa zniknie? Myślę, że większość by się bała właśnie tego zniknięcia i by nie chowała tam kasy. Bez tego może być
Jak narazie na nie
gwnstopro
23-01-2013, 20:05
Również jestem na tak, zawsze wolałem na rl tibi trzymać kasę w banku niż w depo a na apo kasy jest dużo... Na evul bank jest zbędny w city, ew. Cod wystarczy. Co do tej ochrony jestem na nie.
Kumpel Armii
24-01-2013, 17:53
uwierz, że miejsca w dp w końcu zabraknie
Słucham? Ależ bzdura!
Backpack w backpack . . . i masz miejsca nieskończenie wiele...
Jestem na NIE!
Zii Baba
24-01-2013, 18:24
Słucham? Ależ bzdura!
Backpack w backpack . . . i masz miejsca nieskończenie wiele...
No sorry, ale depozyt na apo ma ograniczenie do ilus tam k capu...
MrMagicBoy
24-01-2013, 21:42
Tak tak, jeszcze jakieś fajne lokaty, oprocentowanie. Ja nie widzę problemu z brakiem miejsca, można sobie wrzucić na jakiegoś noobka jak masz za dużo.
Sir Shayza
24-01-2013, 22:55
Jestem na Tak sprawdziło się to w real Tibi to być może i u nas się sprawdzi tym bardziej tych co mają po xxx sc
Ogólnie jestem na TAK
trzeba byłoby dużo poprawek Twojej propozycji zrobić , fajnie jakby działało to tak jak na rl ; )
Zarexoholik?
25-01-2013, 00:51
Powinieneś dostać warna za nabijanie. Były tematy o wprowadzeniu banku, nie przeszło, więc? Lepiej wprowadzić nową walutę, wtedy nie będzie problemów z miejscem w depo. Zresztą możesz wykorzystywać depo na noobcharach.
NIE
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.