View Full Version : Wybór telefonu
Mam zamiar przejść do Play i wziąć telefon na abonament. Bez pakietów za 49zł abonamentu.
Mam do wyboru m.in. takie telefony:
- LG Swift L5
- Sony xperia Tipo
- HTC ONE V
- HTC 7 Mozart
- Sony Ericsson Xperia neo V
- Sony Ericsson Live with Walkman
- Sony Ericsson Xperia mini pro
- HTC Wildfire S
- Sony Ericsson Xperia Ray
- Nokia 500
- Samsung Galaxy S Plus
- LG P970 Swift Black
- Sony Ericsson Xperia X10 mini pro
- Samsung S7530 Omnia M
- Samsung S6500 Galaxy mini II
- Sony Ericsson Xperia Arc S
- Samsung Galaxy Ace S5830
Nie trzymałem żadnego z tych telefonów w ręce, więc liczę na waszą pomoc. Może ktoś z was miał te telefony, przyda się każda opinia.
W sumie na razie najbardziej myślałem nad Xperia mini pro ze względu na klawiatura.
W sumie na razie najbardziej myślałem nad Xperia mini pro ze względu na klawiatura.
tylko ona jest naprawde bardzo mała
^w tym abonamencie te telefony są za 1zł czy z dopłatą, bo też się rozglądam za abonamentem, a miałem już w play i byłem bardzo, bardzo zadowolony tak więc podbijam do pytania Miasekk'a
Z tych telefonów to najlepszym wyborem byłby se xperia arc s. Ewentualnie xperia ray. Posiadam Arc S od roku i jestem zadowolony. Telefon działa sprawnie, ma duży i czytelny wyświetlacz, a bateria trzyma ok. 2 dni przy normalnym użytkowaniu, więc jak na smartfona nie jest źle. Aparat robi dobre zdjęcia, muzyka gra głośno i dźwięk jest czysty. Ogółem godny polecenia telefon.
p.s. jeśli możesz dopłacić do telefonu 300zł to bierz samsunga galaxy s II
#Miasekk
nie bierz miro ani desire c, nie są warte swojej ceny
#Erni
Teraz podobno umowy mogą być zawierane na max 24 miesiące. Poza tym plus ssie, a w tym abo ma darmowe do play bez ograniczeń.
Co do 500 to czemu się dziwisz? Dobry telefon, na pewno lepszy od wymienionych tutaj wildfire s i x10 mini pro. xd
#edit
Jednak muszę Cię zmartwić...
http://www.play.pl/resources/pdf/cenniki/Cennik_Telefonow_w_Ofercie_FORMULA.pdf
Bambucha Rook
23-01-2013, 16:54
zalezne od doplaty i w jakim celu bierzesz telefon muzyczyny czy qwerty etc Najlepszym wyborem jest Arc S lub Neo V gdyz tez nadrabia dosc dobrze Neo V ale duzo lepszy jest Arc S
Ps.Nie bierz mini pro niby qwerty a tak sie dziadosko na tym pisze ze szok bo sa bardzo ale to bardzo male klawisze :) i ogolnie to nie bylby dobry wybor :D
^w tym abonamencie te telefony są za 1zł czy z dopłatą, bo też się rozglądam za abonamentem, a miałem już w play i byłem bardzo, bardzo zadowolony tak więc podbijam do pytania Miasekk'a
Za Omnie musiałbyś dopłacić 19zł, za Galaxy II Mini 29zł, za Xperie Arc S 39zł, a za Galaxy Ace 69zł
Ogólnie chciałbym, żeby miał Androida, dobry procesor, żeby nie zamulał, chciałem xperia mini pro qwerty, ale skoro się na nim źle piszę, to odpada. Poza tym dobrze by było, żeby muzyka w miarę głośno i czysto grała.
Teraz to chyba najbardziej myślę nad dopłaceniem do Xperii Arc S, ale czekam na dalsze opinie.
http://www.play.pl/telefony/Telefony_mnp/ tutaj możecie zobaczyć wszystkie opcję: Abonament, Bez pakietu, Opłata miesięczna 49zł
W ostateczności, ale już naprawdę w ostateczności, mógłbym dołożyć 130zł i kupić xperie miro/ HTC Desire C, ale wolę, żebyście na razie proponowali telefony z w/w listy.
#Aziel
dzięki ;D To jak na razie wybrałbym SE xperia arc s.
@down
hahaha beka XD
Krul Scorviel Trzeci
23-01-2013, 20:17
Samsung S6500 Galaxy mini II-prawilna mordeczko polecam, sam ostatnio wywaliłem z kiermanki jakiejs baby i poszło w kimono za 300 kwitu mordo, wpadaj to sie napijemy. Pozdro zza krat mordo prawilna
Ernestus
23-01-2013, 21:13
- Nokia 500 wtf? ;o
moj bro wzial tyle ze w plusie abo za 59zl i sgs2 za 150 zl na 36 miesiecy moze warto? ; )
z tych bym wybral tego co aziel ; )
Ehhh, jednak przeoczyłem, że nie wszystkie te telefony są dostępne na ten moment. Te które są dostępne od ręki to:
-Sony Xperia Tipo
-LG swift l5
-Samsung Galaxy Ace S5830 (69zł)
-HTC Desire C (99zł)
-Sony Xperia miro (129zł)
- LG Swift L7 (129zł)
W nawiasie dałem ile trzeba do danego telefonu dopłacić.
@Aziel
właśnie brałbym od razu LG, ale podobno flash nie działa najlepiej ;/
Bierz LG Swift L7, dobry telefon. W tej cenie nie znajdziesz nic lepszego.
#edit
W tych telefonach, które podałeś ciężko będzie o doskonałą obsługę obiektów flash. Każdy z nich ma mało wydajne GPU - Adreno 200.
xperia arc s - polecam. Ja nie narzekam. Nie zawiesza się, działa sprawnie, jest ok:)
xperia arc s - polecam. Ja nie narzekam. Nie zawiesza się, działa sprawnie, jest ok:)
Mógłbyś przeczytać wszystkie posty, nie jest tego dużo.
Dobra, teraz najważniejsza jest obsługa Flasha. Wybierajcie z tych telefonów:
-Sony Xperia Tipo
-LG swift l5
-HTC Desire C (99zł)
- LG Swift L7 (129zł)
@ Aziel
Czyli net ciężko się będzie przeglądać? ;f
Mógłbyś przeczytać wszystkie posty, nie jest tego dużo.
Dobra, teraz najważniejsza jest obsługa Flasha. Wybierajcie z tych telefonów:
-Sony Xperia Tipo
-LG swift l5
-HTC Desire C (99zł)
- LG Swift L7 (129zł)
Pisałem Ci już, wszystkie te telefony (poza dodaną teraz mini pro) mają stare gpu - adreno 200, które kiepsko radzi sobie z flash'em. Mini pro ma już lepszy procek i gpu (1ghz, adreno 205), ale ma mały ekran (tylko 3'). Jeśli tak bardzo zależy Ci na flashu to weź mini pro. Klawiatura jest dość wygodna. Oczywiście ma też aktualizacje do Androida 4.0 jak każda Xperia '11.
#edit
Net może nie, ale o jakieś filmiki na stronach to ciężko.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.