PDA

View Full Version : Taski na Rooku

Sir Shayza
24-01-2013, 23:22
Mam Taką propozycję dotyczącą zmian w taskach na rook mianowicie dotyczy mi doświadczenia otrzymywanego z tasków po przekroczeniu 100 pkt jest zdecydowanie w nagrodę mało doświadczenia ja np mając 190lvl robiąc taska na 300 dark lordów dostaję 20% lvla więc to jest żenujące moim zdaniem bo mam jedynie 130+pkt więc proponowałbym:
1.Zwiększenie otrzymywanego doświadczenia za wykonanie taska
2.lub po prostu żeby nie było różnicy między dostawanym doświadczeniem mając poniżej 100pkt między osobą która ma powyżej 100 pkt
Komentujcie wyrażajcie Swoje opinie,propozycję.

Sasha Rookslayer
24-01-2013, 23:29
To już dawno powinno być zmienione... Nie wiem na co Administracja czeka.
Ja, mając ponad 850 poziom doświadczenia, dostaję za taska 2cc, oraz 1%. Jest to śmiech na sali. Powinno się dostawać około 20%... Oraz chociaż 10cc, aby na ihy było... Nie wiem po co komu takie taski, jeżeli praktycznie nic za nie, nie dostajemy. Jestem za zmianą w systemie task, oraz powiększeniem dostawiania punktów doświadczenia. Na tak jestem, choć i tak tego nie zmienią, bo po co wejść w ogóle na Forum/Serwer.

Doktor Watson
24-01-2013, 23:32
Uważam, że te 100pkt jest jako misja i masz za nią więcej % expa, później już masz jedynie lekki dodatek do expa...
Kiedyś nie było tasków, elfów itp. i się jakoś expiło... Dać wam palec a chcecie całą rękę... :D

Mopsu
24-01-2013, 23:33
Był o tym temat już nie raz i raczej się jeszcze długo te taski nie zmienią :P ja dostaje 1 cc i 20 platynek i nawet marny 1% expa mi nie wlatuje XD

Peps
24-01-2013, 23:34
Jestem na nie, też gram na rooku i nie chcę zmiany tego typu.
To ma swój urok ;*

Może nie wszyscy to zauważyli, ale to jest rookgaard. Gra tutaj powinna być ciężka oraz mozolna. Im więcej nowych rzeczy zostanie dodanych/zmienionych tym gorzej. Zniszczy się cały klimat gry tutaj, nie wspominając już o tym, że jest on mocno nadszarpnięty w tej chwili.

Zii Baba
24-01-2013, 23:39
Jestem na nie, nie dosc, ze dostajecie dodatkowe doswiadczenie za nic to jeszcze wam zle.
@edit
Nikt was nie zmusza do robienia taskow ^^

Sir Shayza
24-01-2013, 23:39
Uważam, że te 100pkt jest jako misja i masz za nią więcej % expa, później już masz jedynie lekki dodatek do expa...
Kiedyś nie było tasków, elfów itp. i się jakoś expiło... Dać wam palec a chcecie całą rękę... :D

Nie o to chodzi chodzi o to że te taski są żenujące mając powyżej 100 pkt dostając tak mało doświadczenia te dosłownie kilka % patrząc że na mainie ekipa serwera zrobiła z taskami tak że graczom ciągle się opłaca robienie tasków nawet 2-3k lvle robią taski i na dodatek na main 2k lvl dostaje i 2 lvle lub więcej i im się opłaca więc skoro tak jest to i rookerom też powinny się należeć jakieś zmiany powinni coś i zmodernizować na rooku podnieść tą ilość doświadczenia lub coś

Joogi
24-01-2013, 23:51
Sam gram na rooku, wiec jestem za 1 albo 2 propozycja, mi jest w sumie obojetnie :X te taski to zenada, po 100 pkt jest lipa i nie oplaca sie nawet isc oddawac te taski :).

Zarexoholik?
25-01-2013, 00:56
I tak powinieneś się cieszyć, że w ogóle dostajesz jakąś nagrodę. Ja na mainie muszę zabić 500 elfów exe i dostaję za to 4-5% lvla - nic więcej. Także i tak macie za dobrze. Jestem na NIE, jak ci nie pasuje to nie wykonuj tasków.

Jak coś to 150

Od 3k lvla jest 500 elfów exe na taska...

a teraz ty Zarexie lizodupie każdego gma gadasz o elfach to posłuchaj pustaku nikt nie robi tasków na elfy/dwarfy bo wie że są nie opłacalne bo mało co się dostaje a co do tasków u popiego na pewno dostajesz troche za taska około lvla ... sam grałem na mainie i robiąc taski na elfy dostawałem na 1,4k z 20%

Lizodupie? Mylisz pojęcia noname'ie. Nie gadam o elfach, a piszę - od tego zacznij pustaku. Jak to nikt nie robi tasków na elfy/dwarfy jak ja i reszta osób, które znam robiła? To jest opłacalne, bo te 65 mln expa masz za friko, także orientuj, bo nie masz zielonego pojęcia, a udajesz znawcę.

Doktor Watson
25-01-2013, 01:02
Nie o to chodzi chodzi o to że te taski są żenujące mając powyżej 100 pkt dostając tak mało doświadczenia te dosłownie kilka % patrząc że na mainie ekipa serwera zrobiła z taskami tak że graczom ciągle się opłaca robienie tasków nawet 2-3k lvle robią taski i na dodatek na main 2k lvl dostaje i 2 lvle lub więcej i im się opłaca więc skoro tak jest to i rookerom też powinny się należeć jakieś zmiany powinni coś i zmodernizować na rooku podnieść tą ilość doświadczenia lub coś
No ja rozumiem, ale nie można zrobić tak, że 1k lvl wbijesz w tydzień... :) Dlatego uważam, że jak nie chcesz to nie rób tasków - powinny być one tylko do 100 pkt i tyle, a że macie możliwość dalszego użytkowania to nie oznacza, że musicie z niej korzystać. Można ew. nieco zwiększyć % i kasę ale na pewno na nie więcej niż 20-30% poziomu (zależnie od ilości potworów) :)

Sir Shayza
25-01-2013, 01:22
No ja rozumiem, ale nie można zrobić tak, że 1k lvl wbijesz w tydzień... :) Dlatego uważam, że jak nie chcesz to nie rób tasków - powinny być one tylko do 100 pkt i tyle, a że macie możliwość dalszego użytkowania to nie oznacza, że musicie z niej korzystać. Można ew. nieco zwiększyć % i kasę ale na pewno na nie więcej niż 20-30% poziomu (zależnie od ilości potworów) :)
A więc tak Watsonie nie chodzi mi to ze 1k w tydzień czy coś ale na rooku dość ciężko się expi na mainie powiedziałem 2-3k lvle u popiego dostają za taska 2lvle nawet więc gdyby nam podnieśli trochę nie nie wiadomo ile tylko trochę więcej np jak teraz dostaję 20% to do 50% wystarczyłoby całkowicie.

I tak powinieneś się cieszyć, że w ogóle dostajesz jakąś nagrodę. Ja na mainie muszę zabić 500 elfów exe i dostaję za to 4-5% lvla - nic więcej. Także i tak macie za dobrze. Jestem na NIE, jak ci nie pasuje to nie wykonuj tasków.

a teraz ty Zarexie lizodupie każdego gma gadasz o elfach to posłuchaj pustaku nikt nie robi tasków na elfy/dwarfy bo wie że są nie opłacalne bo mało co się dostaje a co do tasków u popiego na pewno dostajesz troche za taska około lvla ... sam grałem na mainie i robiąc taski na elfy dostawałem na 1,4k z 20%

Mistc Rookslayer
25-01-2013, 02:44
Ja jestem za ;) ale już dawno powini to zmienic moim zdaniem

#*~Capitan#*~
25-01-2013, 05:34
Dla mnie ten npc jest jako tako funkcjonalny do 200-250poziomu od 0 wgl nie przemyślane, a wprowadzone po jakiego grzyba mi taki npc skoro wbiłem nim tylko 300-400 punktów a później mi to się wgl nie opłacało ? wole zostać na respie niż dostać marne 2%. Jestem za wprowadzeniem propozycji nr 1

P.S Shayza nie przesadzaj bo tobie jeszcze ładnie na 100% za task.

Mamed first
25-01-2013, 06:46

Jak coś to 150

#t - Jestem za, i tak gówno wyjdzie z tej propozycji
PIS

Sir Shayza
25-01-2013, 08:26
Dla mnie ten npc jest jako tako funkcjonalny do 200-250poziomu od 0 wgl nie przemyślane, a wprowadzone po jakiego grzyba mi taki npc skoro wbiłem nim tylko 300-400 punktów a później mi to się wgl nie opłacało ? wole zostać na respie niż dostać marne 2%. Jestem za wprowadzeniem propozycji nr 1

P.S Shayza nie przesadzaj bo tobie jeszcze ładnie na 100% za task.

Capitanie nie przesadzam bo dostaję około 30% za taska nawet mniej zrobię dzisiaj to mogę napisać ile dokładnie

Mr Fsza
25-01-2013, 12:17
jak ktoś napisał za dużo tego taski,hoty, maratony , misje na klikanie/npc a na dodatek jakieś potworki które dają sporo expa na zabicie nawet przez 100 poziom doświadczenia za to wszystko masz doświadczenie i to spore ale pamiętaj im większy lvl tym więcej dostajesz .

jestem na nie a jest wiele powodów 20% doświadczenia jest jak najbardziej dobrze jeśli ci się nie podoba zostaw sobie taski na później a zobaczysz dostaniesz więcej expa jak i więcej kaski tylko będziesz miał inne taski .

Taski są po to by dojść do 100 pkt na pionka + pomóc w expieniu jeśli ktoś nie wie gdzie ma expić

ja mam 2500 pkt i dostaje 50 tys expa a kaski chyba 10 platynek xDD

i to jest jak najbardziej okey bo dalej od pewnego momentu powinniśmy zbierać jedynie co to punkty bez kasy jak i bez doświadczenia .

Jeśli twoje propozycja miała by wejść to musieli by zwiększyć ilość potworów na zabicie takiego taska zabijając 700 potworków to raz dwa zrobisz w max 2 - 4 godziny .

wszystko dobrze jest i nic nei trzeba zmieniać .

#Shabus. (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=28251)

Ale im większy lvl tym dostajesz więcej doświadczenia ale tyle samo % co byś dostał na danym poziomie ;)
Liczy się to też ile kto ma pkt u tego npc .

Shabus.
25-01-2013, 12:29
Bylo juz 500 takich tematow i wiadomo ze na rooku taski sa chujowe. Na 700 lvl za 800 elfow soldierow dostaje 1% lvl i 2cc.
Zenada. A goscie z maina nie pierdolic ze jest dobrze bo wy za 2k wardow na 3000 lvl dostajecie pol lvl.

TAK

Sir Shayza
28-01-2013, 00:09
Bylo juz 500 takich tematow i wiadomo ze na rooku taski sa chujowe. Na 700 lvl za 800 elfow soldierow dostaje 1% lvl i 2cc.
Zenada. A goscie z maina nie pierdolic ze jest dobrze bo wy za 2k wardow na 3000 lvl dostajecie pol lvl.

TAK

Racja Shabus masz rację coś powinno się z tym w końcu zrobić a Zarexy i inni z maina niech się schowają którzy na main za taska mają kilka tys pkt jak nie więcej dostają pól lvla jak nie więcej...

Rinson
28-01-2013, 17:50
Rozmawiałem na ten temat dzisiaj z Mortiisem. Możliwe, że nastąpią jakieś zmiany w taskach na korzyść graczy. Czy tak będzie? Nie wiem, nic na 100% nie obiecuję.
Postaram się dalej coś działać w tej sprawie.

Rekrut
28-01-2013, 18:31
Moim zdaniem 20% na roku to nie jest mało. niech zostanie tak jak jest.

#T

jestem na nie

Sir Krystian
28-01-2013, 18:43
Rekrut ja aktualnie za taska dostaje 1% i 1cc więc na cholere je robic?

Jestem za nr 2 :D

Sir Shayza
28-01-2013, 22:37
Ja dostaje z 10% za taska na 400 dark lordów mam nadzieję że coś ruszy i administracja nad tym się zastanowi bo z tego co słyszałem na mainie też się działo i coś wprowadzili że nawet zarex dostaje kolo 50% więc skoro prawie najwyższe lvle dostają na main pół lvla to powinno i zostać zmienione coś na rooku

Shabus.
28-01-2013, 23:20
Moim zdaniem 20% na roku to nie jest mało. niech zostanie tak jak jest.

***** 20%...

Ja dostaje 1, w porywach 2 i po 1,5cc za 800 elfow. Te taski na rooku sa od 300 lvl tragiczne. Szybciej bym na ratach wyexpil ten exp co za taska dostane niz jak lece go oddac. I nie mowcie ze dobrze, ze sa wgl, bo na mainie sa dobre to dlaczego na rooku nie maja byc dobre. Skoro rook i tak teraz jest jaki jest to mozna to poprawic.

#t TAK !!

Czepi
28-01-2013, 23:30
Jestem na TAK :D

Nie chodzi nawet o to, żeby za task dostawać pół lvl'a czy bądź ile. Dobrze by jednak było, żeby wpadło chociaż to 10-15% - nie jest to dużo ale zawsze taki darmowy exp w pewnym sensie cieszy i jest przynajmniej jakikolwiek sens ten task oddać. ;)

@Kimuss

Nawet bez tych propozycji skończą go "może" ^^

Kimus The Master
28-01-2013, 23:37
Ja wam proponuję robić więcej różnorodnych propozycji, a wtedy może skończą zalegający UPDATE...

#
Nie gram na RooKu ale jestem na TAK
Niech wam zrobią wszystko to czego chcecie łącznie z dodaniem SLa do loota z luki rata

inżynier Paul Dirac
29-01-2013, 15:35
Jestem na tak. Powinni to zmienić jak najszybciej.