View Full Version : [QUEST] Bro? do skillowania!
Kacper tutaj!
25-01-2013, 13:32
Pisząc ze znajomym wpadłem na pewien pomysł a mianowicie broń z questa która miałaby zmniejszony exhaused o załóżmy 1/4 i wbijałoby się szybciej sword/axe/club/dist a dla profesji magicznych wbijanie szybsze mlvl'a dajmy na to dzięki różdżce. Przejdzmy do konkretów. Quest od 1300~ lvla, dość długi [tu temat do rozmów na temat tego, jak quest miałby wyglądać]. Broń zadawałaby obrażenia nie większe niż 100 nie zależnie od lvl'a by nie wykorzystywać jej w pvp i pvm. Myślę, że to dobra alternatywa dla osób lubiących skillowanie. Broń z questu albo do wyboru wg. profesji czyli knight club/sword/axe, palladyn jakiś spear czy coś, druid/sorcerer róźdzka ew.jakaś książka z której byłby dostęp do czaru do szybszego bicia mlvl'a. Temat luźny, do rozmów. Co o tym sądzicie?
#edit
Chciałem dodać również, że głównie chodzi mi o to, skoro mamy na serwerze dostępne Trainer Shootery na których szybciej idzie shielding to dlaczego by nie urozmaicić wbijania skilli atakujących? ; ] Temat oczywiście luźny, do rozmów i do dopracowania.
#demon
Pewnie, że edytujemy:d Wiesz, dla tych co chociaż trochę lubią skillować to będzie fajny sposób. Na moim przykładzie skillując w trainer shooterach mam 125/145 a powinienem mieć ze 132 shielda na normalnych trainerach. Więc gdyby mnie było stać na zakupienie danego itemka do skillowania lub wykonałbym quest skille byłyby podobne. Jest to fajne chyba ;d
Xayn : )
25-01-2013, 13:36
jestem na tak, np.
You see a Axe of Training (atk:1 Def:1)(Speed attack + 15%)
? XD
Chciałem dodać również, że głównie chodzi mi o to, skoro mamy na serwerze dostępne Trainer Shootery na których szybciej idzie shielding to dlaczego by nie urozmaicić wbijania skilli atakujących? ; ] Temat oczywiście luźny, do rozmów i do dopracowania.
ale edytujemy posty, plxplx
^w sumie to jestem na tak, osobiście nie skilluję więc mi to trochę lata, ale sam pomysł nie jest głupi, bo faktycznie na shooterach shielding wyprzedza inne skille w szybkim tempie
Zii Baba
25-01-2013, 13:56
Jestem na tak, ale nie wiem co myslec o profesjach magicznych... Fajnie by bylo, choc z drugiej strony skille nie ida az tak dlugo... W miesiac da sie lajtem do 130/130 dobic ;s Dopiero pozniej zaczyna sie czas wydluzac.
@edit
Skoro quest ma na celu ''ułatwienie'' skillowania mysle, ze powinien byc on ze samym skillowaniem powiazany. Chociazby jakis wymagany skill przykladowo 125/125. Nie musi byc on jakis zajebiscie trudny, ale naprawde czaslochlonny. Co do jakis misji/zadan jak narazie wpadlem na przykladowo zadaj 10 000 uderzen trainerowi... Jak na cos wpadne to napisze.
Sasha Rookslayer
25-01-2013, 14:31
Jestem oczywiście na tak. 1% do axa wchodzi mi w 33 godziny, więc troszkę się namęczę wbijając dany awans. Moje pytanie brzmi, czy dałoby rade zrobić taką broń, z której szybciej byśmy walili o te 25% ze 100 :).
Jeżeli miałoby to wejść na Main'a to również prosiłbym w imieniu całego rooka, aby zostało to wprowadzone na wyspę początkującą.
gwnstopro
25-01-2013, 15:05
Również jestem na tak jeżeli było by to też na rooku
Jestem oczywiście na tak. 1% do axa wchodzi mi w 33 godziny, więc troszkę się namęczę wbijając dany awans. Moje pytanie brzmi, czy dałoby rade zrobić taką broń, z której szybciej byśmy walili o te 25% ze 100 :).
Jeżeli miałoby to wejść na Main'a to również prosiłbym w imieniu całego rooka, aby zostało to wprowadzone na wyspę początkującą.
Na rooku absolutnie nie.
Topic.
Jestem na tak, u magicznych to nie wypali, bo nie mogą wchodzić do trainów, ale dla ek i rp się coś takiego bardzo przyda :)
Jak najbardziej jestem na tak :) osobiście nie skilluję ale niektórym osobom by się coś takiego przydało.
Zostały wprowadzone shootery więc czemu nie miałoby byc czegoś, co szybciej podnosi umiejętnośc ataku ;)
Kacper tutaj!
25-01-2013, 15:20
Na rooku absolutnie nie.
Topic.
Jestem na tak, u magicznych to nie wypali, bo nie mogą wchodzić do trainów, ale dla ek i rp się coś takiego bardzo przyda :)
Przeczytaj dokładnie co napisałem. Dla ms/ed też jest możliwość stworzenia różdżki czy jakiejś książki która pozwalałby bić szybciej mlvl. Staje sobie gdzieś na mapie i trzaska czary ewentualnie nie wiem, w miejsce strzał taki item . ;s Są różne możliwości.
Gdyby nie dało rady to bym nie robił takiej propozycji :) Oczywiście, że da rade i jeżeli administracja zdecyduje się na taki krok jestem gotów podesłać skrypty do silnika na takie coś ; ) Rook to samo mogłoby wejść, z tym, że inny quest na to.
#up
Administracja potrafi napisać tak prosty kodzik, spokojnie o strefę techniczną serwera nie martw się.
#top
Dobry pomysł na questa, lecz ten poziom jest zbyt niski, lecz na nagrodę to super pomysł. Jestem na tak!
Wiadoma sprawa, jednak w razie co napisałem, że dla mnie to też nie problem ;p Poziom oczywiście do rozmów. Dałem tylko taką propozycję.
#up
Administracja potrafi napisać tak prosty kodzik, spokojnie o strefę techniczną serwera nie martw się.
#top
Dobry pomysł na questa, lecz ten poziom jest zbyt niski, lecz na nagrodę to super pomysł. Jestem na tak!
Wybacz, ale nie :<
Siedzialem w opor czasu w trainach zeby byc X w statystykach, nie po to zeby teraz sie skille wbijalo szybciej, z reszta nie wiem czy wiesz ale oni twojego kodu nie uzyja i tak, bo tacy sa. A im sie nie bedzie chcialo tego zrobic :) Wiec tak czy srak zeby nie byc chujem zaznaczylem na TAK :D
Słuchaj chyba lepiej coś próbować robić niż nie robić nic ? :> Z tego co pamiętam na tym Sceptile nie masz większego axa niż 120 więc nie narzekaj. Sam mam 125/145 i taka propozycja wydaje mi się sensowna. Jeżeli masz troszeczkę kasy to kupujesz taką broń czy tam robisz questa tak samo jak jest z trainer shooterami. Masz pacc idziesz na exp do dp i tam masz 3 shootery, albo w domku robisz sobie 5 x ; > Dlatego nie narzekaj. ;) Wiem, że mojego kodu nie użyją ale gdyby im się podobała moja propozycja a byliby na tyle leniwi, że nie chcieliby zrobić to bym im po prostu podeslał . ;]
I wtedy skille pójdą znacznie do góry, a co za tym idzie obrażenia z UW knight i palek będą zadawać jeszcze większe. Zacznie się płacz, że sorc/druid spada na spam. Nie dzięki.
Nie oszukujmy się. Gdyby miały iść o 1/4 w górę to i tak jest bardzo mało, zamiast 130 wbijesz 137~ + skille i tak bardzo mało różnicy robią przy biciu ;]
#up
#top
Wybacz, ale nie :<
Siedzialem w opor czasu w trainach zeby byc X w statystykach, nie po to zeby teraz sie skille wbijalo szybciej, z reszta nie wiem czy wiesz ale oni twojego kodu nie uzyja i tak, bo tacy sa. A im sie nie bedzie chcialo tego zrobic :) Wiec tak czy srak zeby nie byc chujem zaznaczylem na TAK :D
Zarexoholik?
25-01-2013, 16:38
I wtedy skille pójdą znacznie do góry, a co za tym idzie obrażenia z UW knight i palek będą zadawać jeszcze większe. Zacznie się płacz, że sorc/druid spada na spam. Nie dzięki.
Mamed first
25-01-2013, 16:52
Tak czy siak spada na spam.
Nie ma sensu ułatwiać każdy pixel :)
nie
~~<Biohazard>~~
25-01-2013, 17:04
Prawda jest taka jak napisal Zarex.
TYLE.
Dementor
25-01-2013, 17:06
Jestem na tak, można coś takiego zrobić, bo te skille idą naprawdę wolno. ;)
#1 Podpinam do Zarexa..
#2 Najlepiej do skillowania dać broń z fast attack jak na innym orsh ots'ach
#3 A jak byś chciał wynagrodzić Magika, że sam tyle wbił na 'normalnym' attacku ? Ma bardzo dużą przewagę nad innymi w Clubie, i żeby ktoś go zbyt szybko nie dogonił :o
#4 Ofc jestem na Nie :)
Kacper tutaj!
25-01-2013, 18:32
#1 Podpinam do Zarexa..
#2 Najlepiej do skillowania dać broń z fast attack jak na innym orsh ots'ach
#3 A jak byś chciał wynagrodzić Magika, że sam tyle wbił na 'normalnym' attacku ? Ma bardzo dużą przewagę nad innymi w Clubie, i żeby ktoś go zbyt szybko nie dogonił :o
#4 Ofc jestem na Nie :)
2.Kto i gdzie napisał, że taka broń jest odpowiednia? Czytaj ze zrozumieniem. Nie chcę aż tak ułatwiać gry.
3.A kto Magikowi broni wykonać takiego questa czy też kupić taki item dzięki któremu też szybciej będzie wbijał skile? Nikt.
#down
Wystarczy czytać posty i masz już odpowiedź na 'ps.' W takim razie Trainer Shootery to też idiotyczny pomysł i są bezużyteczne (chociaż oczywiście ludzie je kupują) i trzeba je usunąć bo 120 shielda też wystarczy. Stop z hejtingiem.
#down
Kto Ci powiedział, że shootery są dla zgubienia kasy? Gówno prawda człowieku. Gdyby były dla zgubienia kasy to nie powstałyby na exp trainery z 3 shooterami więc ogarnij ;]
#down do v2
okej EINSTEINIE to dlaczego shootery też są na expie ? nie pierdol takich głupot ćwierćmózgu.
A ja zadam jedno pytanie - po co? Skille i tak idą szybko, wbić 120 (jest to w miarę dobry dist/axe/club/sword) nie jest tak ciężko. Nikt by nie chciał żeby wszyscy mieli po 150 czy 160 skilla. Beznadziejny pomysł.
ps. jak chcesz wynagrodzić reszcie, tym którzy wbijali 140 skilla siedząc XXX godzin w trainerze gdy tym twoim itemem będzie to dużo łatwiejsze?
#edit
trainer shootery są dla zgubienia kasy z serwera, a nowy quest tego nie sprawi ; )
#editv2
wszystkie dodatki do domków są dla zgubienia kasy einsteinie
taa zrobcie bron dla ms/ed ze zmniejsza exhausted na czary to beda z tym biegac i expić to samo do rp/ek beda sie bić bo broń nieznacznie zmieksza obrażenia, bardziej liczy sie level, to by jeszcze lepsze były te profesje w pvp...
Jestem na nie. Azielem jako drugi na serwie wbiłem 143 shielding, a teraz byle parówa może taki wbić w chwile na trainer shooterach. Niech przynajmniej ze skillami broni tak nie będzie. Shielding gówno daje, ale skille broni sporo zwiększają hity z uw. Jak ktoś chce bić więcej to niech się pomęczy.
#*~Capitan#*~
26-01-2013, 13:54
Najlepiej to ty weź sobie topur i sam sobie skilluj rąbiac drzwo...
Jestem na nie to już by było przegiecie wprowadzicie wszystko i nikt tu grać nie będzie.
Kacper tutaj!
26-01-2013, 16:21
taa zrobcie bron dla ms/ed ze zmniejsza exhausted na czary to beda z tym biegac i expić to samo do rp/ek beda sie bić bo broń nieznacznie zmieksza obrażenia, bardziej liczy sie level, to by jeszcze lepsze były te profesje w pvp...
Wróć do pierwszego mojego posta i przeczytaj go dokładnie zamiast spamować. Napisałem, że taka broń miałaby bić maxymalne hity 100, nie więcej. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Ewentualnie można by zrobić taki item, który uderzałby tylko w trainery a dla ms/ed gdyby miało się taką książkę czy różdżkę nie zadawałoby się ciosów z magii.
Jestem na nie. Azielem jako drugi na serwie wbiłem 143 shielding, a teraz byle parówa może taki wbić w chwile na trainer shooterach. Niech przynajmniej ze skillami broni tak nie będzie. Shielding gówno daje, ale skille broni sporo zwiększają hity z uw. Jak ktoś chce bić więcej to niech się pomęczy.
Przecież tak jak pisałem, każdy będzie mógł bić większe skille i Ty gdybyś nadal miał Aziela startowałbyś z 143 zamiast jak inny z mniejszych. Przecież to jest logiczne i całkowicie uczciwe. Nikt nie miałby zabronione posiadać taki item.
Najlepiej to ty weź sobie topur i sam sobie skilluj rąbiac drzwo...
Jestem na nie to już by było przegiecie wprowadzicie wszystko i nikt tu grać nie będzie.
Najlepiej zhejtować, bo skoro nic nie robią to lepiej nie wprowadzać już nic ? Chyba lepiej troszkę się zatroszczyć o ten serwer i próbować chociaż dawać propozycje? Pierdolone hejty. ;]
To zrobić tak że axe działa do 135 skilla potem już nie wpływa na skillowanie i nie bedzie płaczu tych co maja po 140skile.... a noobki sobie wyskiluja jako tako skile i gitara bedzie.
Poza tym ten dział czyli "Propozycje" nie ma sensu, i tak nikt tego nie czyta, nawet najlepszych tematów.. olewka totalna. Możecie się podniecać co kto nie wymyśli czegoś zajebistego i tak leci do archiwum po czasie :] .....
Masz rację. I tak pewnie nikt tego nie sprawdzi ale warto napisać, a nóż widelec.;b
Pomysł beznadziejny, obecnie serwer jest super a ty chcesz znowu coś wprowadzać tylko po to żeby z 150 graczy zostało 50- nie. Admini już niech nic nie robią i będzie git.
APO 7.6
111/800 pewnie, to twoim zdaniem jest super serwer? dlaczego znowu musiales tu wrocic, dlaczego?!
inżynier Paul Dirac
26-01-2013, 18:00
Pomysł beznadziejny, obecnie serwer jest super a ty chcesz znowu coś wprowadzać tylko po to żeby z 150 graczy zostało 50- nie. Admini już niech nic nie robią i będzie git.
To zrobić tak że axe działa do 135 skilla potem już nie wpływa na skillowanie i nie bedzie płaczu tych co maja po 140skile.... a noobki sobie wyskiluja jako tako skile i gitara bedzie.
Poza tym ten dział czyli "Propozycje" nie ma sensu, i tak nikt tego nie czyta, nawet najlepszych tematów.. olewka totalna. Możecie się podniecać co kto nie wymyśli czegoś zajebistego i tak leci do archiwum po czasie :] .....
Przecież tak jak pisałem, każdy będzie mógł bić większe skille i Ty gdybyś nadal miał Aziela startowałbyś z 143 zamiast jak inny z mniejszych. Przecież to jest logiczne i całkowicie uczciwe. Nikt nie miałby zabronione posiadać taki item.
Item będzie dostępny z questu, więc nie każdy będzie w stanie go mieć. Druga sprawa. Co z tego, że mógłbym dalej poprawiać skille? To i tak nie jest fair w stosunku do tych, którzy wbijali skille normalnie. Zresztą pomyśl jakby to wyglądało w statystykach, masa ludzi ze skillami 140+. Moim zdaniem trainer shootery były zupełnie niepotrzebne, a ta propozycja to już przegięcie.
'Boonek'
26-01-2013, 20:22
#t jestem na nie i tak jest za duzo udogodnien... mlv i tak gowno daje wiec mi sie to nie przyda
Płacz by był jak napisał Zarex... M lvl nic nie daje jak napisał Boonek. Moim zdaniem jest to nie potrzebne. I tak by tego nie wprowadzili:)
#T
jestem na nie:(
Jestem oczywiście na tak :) pod warunkiem ze zarówno main jak i rook :P
dobra propozycja na pewno sporo liczba osób by tego używała skile i tak mało co dają może jedynie magiczny lvl no ale ci co mają już spore skile to przecież im ciężko to pójdzie jeśli by to obniżyło o jakieś 30% - 50% .
Zwiększyło by to liczbę osób ,ale osobiście myślę, że to nie fair.
Zresztą i tak nikt z ekipy się tym nie zajmie :)
Jeff Chang
09-02-2013, 22:28
jestem na tak o ile quest na te bronie wiązałaby sie z ponad tygodniowym robieniem misji sporym wydatkiem w kcc oraz byłby od 1,5k lvla??
Gdyby skile zaczely cos w koncu dawac to jak najbardziej na tak! Tylko zeby na quest trzeba bylo wydac xxx kcc oraz trudne misje
|Palldino|
10-02-2013, 20:14
dodac jezdem za! pszyda sie bardzo!
mozna tez dodac nowa bron dla eka:D
Merranus <3333
10-02-2013, 22:01
jestem na nie , to dlatego ze wbijalem skill 135 axe bez dodatkow itp , pozatym na servie bedzie pelno skilli po 140 itp , jestem raczej na nie
Code Black
12-02-2013, 19:58
jestem jak najbardziej na tak na rook tez by bylo dobre
Jestem na nie, w tym wypadku jeżeli ktoś chce poświęcić czas na skille to niech siedzi i skilluje. Teraz trzeba czasu żeby zrobić skrypty, questy i resztę do jakiejś broni treningowej, która podnosi powiedzmy te 10lv skilli.
Nie lepiej po prostu wbić wyższy lvl ?
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.