Zaloguj się

View Full Version : [ROOK]Misja na Sprzedawanie SL'i

Sir Krystian
27-01-2013, 15:07
Witam!
Dziś wpadłem na pewien pomysł ,a mianowicie od pewnego czasu pojawia się bardzo duża ilość http://www.armia.toproste.pl/items/obrazki/4635.gif (Sli) na wyspie początkujących.Czy to z questu od 200lvl,areny pacc albo poprostu z potworów.
Podsumowując pragnę aby została wprowadzona pewna dodatkowa misja u npc Dunii , która mogła by wyglądać tak.
Gracz:Hi
Dunia:Witaj! handluje przedmiotami! Jesli nie wiesz, jak funkcjonuje moj sklep lub chcesz poznac oferte,prowadzę również skup magicznych amuletów lecz nie jest tak łatwo aby móc skorzystać z usługi skupu amuletów musisz mi pomóć!Jeśli chcesz ze mna o niej porozmawiac napisze Amulet.
Gracz:Amulet
Dunia:Będę skupywać od Ciebie każdą ilość magicznych amuletów o nazwie starlight ale nie jest tak łatwo.Abym skupywała te amulety musisz mi pomóc i przynieść mi podane amulety:scarf,platinum amulet,amulet of loss,crystal necklence,dragon necklence,starlight.A więc ruszaj!
Gdy przyniesiemy wszystkie amulety.
Gracz:Hi amulet
Dunia:Witaj waleczny wojowniku od tej pory będę skupować te magiczne amulety po 500cc.

Co wy na to? Było by to bardzo pomocne dla większych lvli sprzedać u npc za 5sc niż czekać aż ktoś kupi za 7sc:P

Proszę uzasadnić wybór w ankiecie :D

Pozdrawiam Sir Krystian

Metaxa Grzesiek
27-01-2013, 15:17
Jestem na tak też nie lubię czkać aż ktoś coś kupi wieczność :P

Sir Shayza
27-01-2013, 15:20
Hmm Jestem na Tak Wiele osób czeka nie wiadomo ile ze sprzedaniem pomogłoby to ludziom ciężko sprzedać sl a dużo ludzi obecnie sprzedaje

~~<Biohazard>~~
27-01-2013, 15:26
Tak ale za 400cc.

Demon
27-01-2013, 15:32
'Wszystko' wannabe?

macie rookgard, a na nim sl'e co już samo w sobie jest śmieszne, poza tym misja u npc na 'przynieś śmieci' i już jest na nic

a do tego za 500cc, o jak śmiesznie :D

Domcio Old
27-01-2013, 15:39
hmm ja jestem na nie, poniewaz to jest rookgaard czyli wyspa dla poczatkujacych, nie powinno byc na niej SL i tego typu rzeczy :) sprzedawania SL nie ma nawet na main a wy chcecie wprowadzic to na rooku ;D

Sir Krystian
27-01-2013, 15:45
Dzieci Jihadu,maina nie są pytane o zdanie propozycja dotyczy rookslayerów :)

Doktor Watson
27-01-2013, 16:26
Jestem na nie.
Nikt Ci nie każe trzymać wysokiej ceny za ten amulet.

Kiedyś (jak jeszcze 300 lvl to był wyczyn) było na Rookgardzie tylko kilka egzemplarzy tego amuletu i nie były one zbyt drogie (200-300cc). Ja z Przystojniaczkiem (jego old ownerem) zakupiliśmy prawie wszystkie i większość zużyliśmy bawiąc się i expiąc ;)

Tak więc masz kilka opcji:
- sprzedajesz po swojej cenie i czekasz na kupca
- sprzedajesz taniej
- zatrzymujesz w domku lub w dp
- zachowujesz na własny użytek :)

Być może zużycie wzrośnie wraz z updatem... :)

Sasha Rookslayer
27-01-2013, 16:30
Jestem na nie.
Nikt Ci nie każe trzymać wysokiej ceny za ten amulet.

Kiedyś (jak jeszcze 300 lvl to był wyczyn) było na Rookgardzie tylko kilka egzemplarzy tego amuletu i nie były one zbyt drogie (200-300cc). Ja z Przystojniaczkiem (jego old ownerem) zakupiliśmy prawie wszystkie i większość zużyliśmy bawiąc się i expiąc ;)

Tak więc masz kilka opcji:
- sprzedajesz po swojej cenie i czekasz na kupca
- sprzedajesz taniej
- zatrzymujesz w domku lub w dp
- zachowujesz na własny użytek :)

Być może zużycie wzrośnie wraz z updatem... :)

Zgadzam się z tym co napisał Marcelo.
Krystian, pogięło Cię już, aby sle można było sprzedawać do npc ;O!
Jestem na nie, a nawet jeżeli można byłoby to maksymalnie za kwotę 50cc.

#*~Capitan#*~
27-01-2013, 16:35
Zgadzam się z tym co napisał Marcelo.
Krystian, pogięło Cię już, aby sle można było sprzedawać do npc ;O!
Jestem na nie, a nawet jeżeli można byłoby to maksymalnie za kwotę 50cc.

Wyjdz ze swoim zdaniem z tego tematu .. widać piszesz to specjalnie żeby temat nie przeszedł.

Co do tematu owszem jestem za wprowadzeniem takowej misji tyle że cena za sl musi być mniejsza .. więc i tak szczerze mówiąc bym tam osobiście sl nie sprzedawał :) Jestem na tak.

Widać, że nie wytrzymasz dnia, żeby nie skomentować Sashy. Jak jest on dla Cb takim autorytetem to weź się z nim umów albo kup jeszcze kcc od niego :D

#t
Jestem na nie. Jak masz problemy z sl'ami mogę je chętnie wziąć :)

Tak, tak liż dupe dalej swojemu bosowi. :)

gwnstopro
27-01-2013, 16:46
Może jeszcze npc u którego można kupić sl?.. To jest wyspa początkujących jest to nie potrzebne chcesz sprzedać sl pisz na trade :)
ps; jak chcesz sprzedać pisz do Noe oferował 5sc :D

Perlaż
27-01-2013, 16:54
Bezsensu nawet jak wprowadzą to (A WIADOMO ZE TEGO DZIAŁU NIKT NIE CZYTA I ZARAZ SPADNIE NA DALSZE STRONY DZIAŁU ) cena jaka ustawią bedzie na tyle niska że nikt nie sprzeda do npc sla więc nie ma sensu a problem pozostanie.

Akita
27-01-2013, 17:02
Pomysł mi się nie podoba. Jeżeli cena wśród graczy wynosi 7 Sc tak jak napisałeś to możesz sprzedać komuś za 6 Sc - na pewno ktoś kupi a ty zarobisz 1 Sc więcej niż u duni. :)

Shabus.
27-01-2013, 17:04
Wyjdz ze swoim zdaniem z tego tematu .. widać piszesz to specjalnie żeby temat nie przeszedł.

Widać, że nie wytrzymasz dnia, żeby nie skomentować Sashy. Jak jest on dla Cb takim autorytetem to weź się z nim umów albo kup jeszcze kcc od niego :D

#t
Jestem na nie. Jak masz problemy z sl'ami mogę je chętnie wziąć :)

Rekrut
27-01-2013, 17:26
Bardzo dobra propozycja. Nie raz długo trzeba czekać by go sprzedać.

#T

Jestem na tak.

Zii Baba
27-01-2013, 23:19
Dzieci Jihadu,maina nie są pytane o zdanie propozycja dotyczy rookslayerów :)

THIS IS FORUM *****
@top
Jestem na nie, jak ty sobie to wyobrazasz? XD Chyba na mazurze grales ostatnimi czasy bo tam na rooku moglbys wlasna matke sprzedac ;s

Sir Shayza
28-01-2013, 00:01
THIS IS FORUM *****
@top
Jestem na nie, jak ty sobie to wyobrazasz? XD Chyba na mazurze grales ostatnimi czasy bo tam na rooku moglbys wlasna matke sprzedac ;s

Wiedziałem że większość ludzi z maina jak baba będą głosowali i temat nie przejdzie nawet bo większość na nie

Zarexoholik?
28-01-2013, 03:22
Grasz na rooku, masz SL'e na sprzedanie - piszesz propozycję z myślą, że ten pomysł przejdzie, a tobie uda się sprzedać ten syf, którego nie możesz od dłuższego czasu sprzedać - ale ze mnie Sherlock Holmes!

Oczywiście nie podoba mi się twoja propozycja. Już argumentuję:

a) napisałeś to by pozbyć się syfu z depo
b) możesz sprzedać amulety ludziom
c) nie ułatwiajmy tej banalnej gry jeszcze bardziej

Kumpel Armii
28-01-2013, 20:27
Taka sytuacja jest tylko chwilowa. Poza tym nie można wprowadzać wszystkiego do NPC, gracze między sobą powinni też handlować! To jest rpg!
Jestem na nie!!!

Perlaż
28-01-2013, 22:11
To po co podbijacie cene do 7sc? W wakacje chodził po 6 jak pamiętam... jakiś palant podbił cenę i zaraz reszta też aby zarobic ten 1sc więcej i teraz macie.... spuść cene do 6sc i sprzedaż ale nie po co przecież on warty jest 7sc.... :|||||||||

Cleyu
28-01-2013, 22:34
Jestem na tak, mysle ze to będzie ułatwienie dla wielu graczy ;)

Mr Fsza
29-01-2013, 19:22
sli zawsze na rooku było sporo w dawnych czasach można było wylocić z takich potworków jak Dark Lord a teraz możesz sprzedać u graczy lub do domku do ozdoby u npc max 100 cc ...

ale za tyle groszy szkoda czasu nawet 1 sek Nie. ..

a ty jeszcze ten amulet chcesz za 5sc? mało to kasy na rooku ?

moim zdaniem usunąć spider,dunie bo po co to robili ? xDD

skończyło się przez to expienie na ghostach i zbieranie kasy na expienie .

spider - zły od pierwszego dnia zła bo tak to wszystko leciało do mada na skup ;d
dunia - jeszcze gorsza ! są demony nie było demonów nie była zła

Azielu$
30-01-2013, 13:41
Niech wam jeszcze postawią NPC, który będzie skupował wszystko, a cenę będziecie sami ustalać.

#topic
Nie. Dać wam palec to będziecie chcieli całą rękę.