View Full Version : [ROOK]Misja na Sprzedawanie SL'i
Sir Krystian
27-01-2013, 15:07
Witam!
Dziś wpadłem na pewien pomysł ,a mianowicie od pewnego czasu pojawia się bardzo duża ilość http://www.armia.toproste.pl/items/obrazki/4635.gif (Sli) na wyspie początkujących.Czy to z questu od 200lvl,areny pacc albo poprostu z potworów.
Podsumowując pragnę aby została wprowadzona pewna dodatkowa misja u npc Dunii , która mogła by wyglądać tak.
Gracz:Hi
Dunia:Witaj! handluje przedmiotami! Jesli nie wiesz, jak funkcjonuje moj sklep lub chcesz poznac oferte,prowadzę również skup magicznych amuletów lecz nie jest tak łatwo aby móc skorzystać z usługi skupu amuletów musisz mi pomóć!Jeśli chcesz ze mna o niej porozmawiac napisze Amulet.
Gracz:Amulet
Dunia:Będę skupywać od Ciebie każdą ilość magicznych amuletów o nazwie starlight ale nie jest tak łatwo.Abym skupywała te amulety musisz mi pomóc i przynieść mi podane amulety:scarf,platinum amulet,amulet of loss,crystal necklence,dragon necklence,starlight.A więc ruszaj!
Gdy przyniesiemy wszystkie amulety.
Gracz:Hi amulet
Dunia:Witaj waleczny wojowniku od tej pory będę skupować te magiczne amulety po 500cc.
Co wy na to? Było by to bardzo pomocne dla większych lvli sprzedać u npc za 5sc niż czekać aż ktoś kupi za 7sc:P
Proszę uzasadnić wybór w ankiecie :D
Pozdrawiam Sir Krystian
Metaxa Grzesiek
27-01-2013, 15:17
Jestem na tak też nie lubię czkać aż ktoś coś kupi wieczność :P
Sir Shayza
27-01-2013, 15:20
Hmm Jestem na Tak Wiele osób czeka nie wiadomo ile ze sprzedaniem pomogłoby to ludziom ciężko sprzedać sl a dużo ludzi obecnie sprzedaje
~~<Biohazard>~~
27-01-2013, 15:26
Tak ale za 400cc.
Domcio Old
27-01-2013, 15:39
hmm ja jestem na nie, poniewaz to jest rookgaard czyli wyspa dla poczatkujacych, nie powinno byc na niej SL i tego typu rzeczy :) sprzedawania SL nie ma nawet na main a wy chcecie wprowadzic to na rooku ;D
Sir Krystian
27-01-2013, 15:45
Dzieci Jihadu,maina nie są pytane o zdanie propozycja dotyczy rookslayerów :)
Doktor Watson
27-01-2013, 16:26
Jestem na nie.
Nikt Ci nie każe trzymać wysokiej ceny za ten amulet.
Kiedyś (jak jeszcze 300 lvl to był wyczyn) było na Rookgardzie tylko kilka egzemplarzy tego amuletu i nie były one zbyt drogie (200-300cc). Ja z Przystojniaczkiem (jego old ownerem) zakupiliśmy prawie wszystkie i większość zużyliśmy bawiąc się i expiąc ;)
Tak więc masz kilka opcji:
- sprzedajesz po swojej cenie i czekasz na kupca
- sprzedajesz taniej
- zatrzymujesz w domku lub w dp
- zachowujesz na własny użytek :)
Być może zużycie wzrośnie wraz z updatem... :)
Sasha Rookslayer
27-01-2013, 16:30
Jestem na nie.
Nikt Ci nie każe trzymać wysokiej ceny za ten amulet.
Kiedyś (jak jeszcze 300 lvl to był wyczyn) było na Rookgardzie tylko kilka egzemplarzy tego amuletu i nie były one zbyt drogie (200-300cc). Ja z Przystojniaczkiem (jego old ownerem) zakupiliśmy prawie wszystkie i większość zużyliśmy bawiąc się i expiąc ;)
Tak więc masz kilka opcji:
- sprzedajesz po swojej cenie i czekasz na kupca
- sprzedajesz taniej
- zatrzymujesz w domku lub w dp
- zachowujesz na własny użytek :)
Być może zużycie wzrośnie wraz z updatem... :)
Zgadzam się z tym co napisał Marcelo.
Krystian, pogięło Cię już, aby sle można było sprzedawać do npc ;O!
Jestem na nie, a nawet jeżeli można byłoby to maksymalnie za kwotę 50cc.
#*~Capitan#*~
27-01-2013, 16:35
Zgadzam się z tym co napisał Marcelo.
Krystian, pogięło Cię już, aby sle można było sprzedawać do npc ;O!
Jestem na nie, a nawet jeżeli można byłoby to maksymalnie za kwotę 50cc.
Wyjdz ze swoim zdaniem z tego tematu .. widać piszesz to specjalnie żeby temat nie przeszedł.
Co do tematu owszem jestem za wprowadzeniem takowej misji tyle że cena za sl musi być mniejsza .. więc i tak szczerze mówiąc bym tam osobiście sl nie sprzedawał :) Jestem na tak.
Widać, że nie wytrzymasz dnia, żeby nie skomentować Sashy. Jak jest on dla Cb takim autorytetem to weź się z nim umów albo kup jeszcze kcc od niego :D
#t
Jestem na nie. Jak masz problemy z sl'ami mogę je chętnie wziąć :)
Tak, tak liż dupe dalej swojemu bosowi. :)
gwnstopro
27-01-2013, 16:46
Może jeszcze npc u którego można kupić sl?.. To jest wyspa początkujących jest to nie potrzebne chcesz sprzedać sl pisz na trade :)
ps; jak chcesz sprzedać pisz do Noe oferował 5sc :D
Bezsensu nawet jak wprowadzą to (A WIADOMO ZE TEGO DZIAŁU NIKT NIE CZYTA I ZARAZ SPADNIE NA DALSZE STRONY DZIAŁU ) cena jaka ustawią bedzie na tyle niska że nikt nie sprzeda do npc sla więc nie ma sensu a problem pozostanie.
Pomysł mi się nie podoba. Jeżeli cena wśród graczy wynosi 7 Sc tak jak napisałeś to możesz sprzedać komuś za 6 Sc - na pewno ktoś kupi a ty zarobisz 1 Sc więcej niż u duni. :)
Wyjdz ze swoim zdaniem z tego tematu .. widać piszesz to specjalnie żeby temat nie przeszedł.
Widać, że nie wytrzymasz dnia, żeby nie skomentować Sashy. Jak jest on dla Cb takim autorytetem to weź się z nim umów albo kup jeszcze kcc od niego :D
#t
Jestem na nie. Jak masz problemy z sl'ami mogę je chętnie wziąć :)
Bardzo dobra propozycja. Nie raz długo trzeba czekać by go sprzedać.
#T
Jestem na tak.
Zii Baba
27-01-2013, 23:19
Dzieci Jihadu,maina nie są pytane o zdanie propozycja dotyczy rookslayerów :)
THIS IS FORUM *****
@top
Jestem na nie, jak ty sobie to wyobrazasz? XD Chyba na mazurze grales ostatnimi czasy bo tam na rooku moglbys wlasna matke sprzedac ;s
Sir Shayza
28-01-2013, 00:01
THIS IS FORUM *****
@top
Jestem na nie, jak ty sobie to wyobrazasz? XD Chyba na mazurze grales ostatnimi czasy bo tam na rooku moglbys wlasna matke sprzedac ;s
Wiedziałem że większość ludzi z maina jak baba będą głosowali i temat nie przejdzie nawet bo większość na nie
Zarexoholik?
28-01-2013, 03:22
Grasz na rooku, masz SL'e na sprzedanie - piszesz propozycję z myślą, że ten pomysł przejdzie, a tobie uda się sprzedać ten syf, którego nie możesz od dłuższego czasu sprzedać - ale ze mnie Sherlock Holmes!
Oczywiście nie podoba mi się twoja propozycja. Już argumentuję:
a) napisałeś to by pozbyć się syfu z depo
b) możesz sprzedać amulety ludziom
c) nie ułatwiajmy tej banalnej gry jeszcze bardziej
Kumpel Armii
28-01-2013, 20:27
Taka sytuacja jest tylko chwilowa. Poza tym nie można wprowadzać wszystkiego do NPC, gracze między sobą powinni też handlować! To jest rpg!
Jestem na nie!!!
To po co podbijacie cene do 7sc? W wakacje chodził po 6 jak pamiętam... jakiś palant podbił cenę i zaraz reszta też aby zarobic ten 1sc więcej i teraz macie.... spuść cene do 6sc i sprzedaż ale nie po co przecież on warty jest 7sc.... :|||||||||
Jestem na tak, mysle ze to będzie ułatwienie dla wielu graczy ;)
sli zawsze na rooku było sporo w dawnych czasach można było wylocić z takich potworków jak Dark Lord a teraz możesz sprzedać u graczy lub do domku do ozdoby u npc max 100 cc ...
ale za tyle groszy szkoda czasu nawet 1 sek Nie. ..
a ty jeszcze ten amulet chcesz za 5sc? mało to kasy na rooku ?
moim zdaniem usunąć spider,dunie bo po co to robili ? xDD
skończyło się przez to expienie na ghostach i zbieranie kasy na expienie .
spider - zły od pierwszego dnia zła bo tak to wszystko leciało do mada na skup ;d
dunia - jeszcze gorsza ! są demony nie było demonów nie była zła
Niech wam jeszcze postawią NPC, który będzie skupował wszystko, a cenę będziecie sami ustalać.
#topic
Nie. Dać wam palec to będziecie chcieli całą rękę.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.