PDA

View Full Version : Quiz raz na miesi?c. Nagroda 100 z?.

Wszystko
31-01-2013, 20:07
Propozycja jest taka, by minimum raz na miesiąc odbywał się quiz. Cieszyło sie to popularnością, ale kiedy to było? Poza tym porównajcie sobie loterię z quizem. W loterii oczekujesz jak najszybciej końca i graczy też nie widać, a quiz jako sam w sobie jest ciekawy.

Najlepiej jakby było tak: 100 pytań i 3 etapy, w I tygodniu 40 pytań, w nastepnych po 30.

I nagroda(liczy sie też czas) - 100 zł
II nagroda - 60 zł
III nagroda - 40 zł

od IV do X nagrody - wirtualne przedmioty.

Do tych, którzy są na nie tylko dlatego, że widzą mój nick przemyślałem to :) i po 1 sam Mortiis proponował za 1000 nagrode, wyzywaliście go? Byliście na nie? :) skoro proponował, to znaczy, że był w stanie zasponsorować. Dzis zas nie znamy jego opinii, a tak w ogóle to chodzi o sam quiz głównie... nagrody moga być w tibii..

Nie rozumiem niewracania do tego. Przecież byli gracze..

inżynier Paul Dirac
31-01-2013, 20:18
Wiesz co, ale mortis nie jest aż takim błaznem, żeby miał płacić w zł za jakieś tam odpowiedzi. Chcesz wygrać zł, wyślij kupon LOTTO, kup zdrapkę, wez udział w jakimś show i wygraj mln zł. Apo to jest gra, ja nie czaje po co tygrys wymyśla jakieś LOTTA i inne pierdoły jak jakieś misje na myślenie. Ja rozumiem, że to człowiek inteligentny i lubi mierzyć się z nowymi wyzwaniami programistycznymi ale zapomniał chyba, że to tibia.
W tibii jedynie co musi powstawać to :nowe tereny, nowe monstery i nowe itemy.

POMYSŁ DO DUPY

Rekrut
31-01-2013, 21:07
Kto by Ci wydał i zapłacił zł... Nie ma szans.

#t

Starasz się ale nie.

Mopsu
31-01-2013, 21:08
Boże chłopie weź nie otwieraj tego działu sobie więcej xD Tak tak już widzę jak mortis wypłaca komuś 100zl buhaha

Jestem na nie :P

Zii Baba
31-01-2013, 23:18
Jezeli bedziesz fundatorem nagrod - spoko.

'Boonek'
31-01-2013, 23:29
Nie

Dlatego że:
1. Wygrywalyby ciagle te same osoby poniewaz malo kto teraz juz maniaczy na tyle zeby codziennie odpowiadac na jakies pytania [napisales 30 tygodniowo etc] no to rozumiem ze jakos rozlozone w tygodniu, jesli nawet nie no to i tak nie kazdy ma czas w weekend wyobraz sobie ze istnieja ciekawsze sposoby na spedzanie wolnego czasu

2. A dasz Mortiisowi hajs na te nagrody?O.o z jakiej racji on ma ci placic za cokolwiek? :|

3. co miesiac?XD wez mnie nie rozsmieszaj... przypuszczam ze ten server ledwo co sam na siebie zarabia o ile juz mortiis nie musi wpierdalac w to swojej kasy a ty kazesz mu oprocz czasu jeszcze placic niewdziecznej badzie idiotow ktora na kazdym kroku go krytykuje?XD beka

Sasha Rookslayer
01-02-2013, 00:02
Mortiis, już dawno miał zrobić konkurs, a z niego wyłonić laureatów pierwszych trzech miejsc, oraz wynagrodzić je w postaci nagród pieniężnych (złotówki). Najwyraźniej, odwidziało się Mortiis'owi i nie zrobi owego konkursu. Temat jest zbędny.. Jeżeli miałby wejść owy konkurs, to na pewno szanowny Pan Mortiis powiadomiłby nas o tym. Temat zamknąć, aby nie było nabijania.

Mamed first
01-02-2013, 00:04
Quiz jest o wiele lepszym urozmaiceniem gry niż najazdy,loterie,maratony+poszukiwania.
Kasa? po*****o, raczej w grze lub itemy

:)

Dementor
01-02-2013, 00:56
Ankieta mówi sama za siebie... Może nie jest to taki zły pomysł, ale wątpie, że ktoś ma płacić na to złotówki no chyba, że zostałbyś sponsorem... Jeśli nagrody w grze to może nawet byłoby ok. :)

Arab
01-02-2013, 01:10
Jesli Ty placisz kk jestem na tak.

Merranus <3
01-02-2013, 08:46
Jesli jak juz to mysle o owych przedmiotach w grze i to niezbyt dobrych , gdyz cc na serwie bedzie zawsze przybywac

Sir Shayza
01-02-2013, 09:31
haha śmieszne to nagroda w zł na pewno Mortiis na to by się nie zgodził żeby za jakieś odpowiedzi dawać graczom zł. Jestem na nie

Przypalowiec
01-02-2013, 13:58
(lol)^99999
już użytkownicy wyżej ci pojechali więc ja się ograniczę do
NIE ;|

#*~Capitan#*~
01-02-2013, 16:18
Złotówki raczej nie wchodzą w gre tym bardziej że na serwerze gra coraz mniej osób?? ale możliwość nagrody w grze??. Chociaż z drugiej strony jak wejdzie lotto to myślę że to juz za dużo będzie. Jestem na Nie.

MorgiBack
01-02-2013, 17:23
Widzę nie brak Ci głupich pomysłów. A tak wg nie boli cie głowa od tego myślenia non stop?

Powiem tyle... Haha haha Haha hahaHaha hahaHaha hahaHaha hahaHaha hahaHaha hahaHaha hahaHaha hahaHaha haha.

Kto normalny będzie wydawał 100zł na 1 przedmiot w grze, gdzie jak wiadomo serwer podupada.
No chyba, że jest aż tak bogaty to nie wnikam.

Btw. nie

Zarexoholik?
01-02-2013, 18:53
Śmieszna sprawa wypłacać realne pieniądze za 'osiągnięcie' w wirtualnej grze... Jestem na NIE, Mortiis pisząc to wtedy musiał jeszcze nie wytrzeźwieć po wcześniejszej libacji.

Chcesz robić quizy to kup sobie grę z quizami i nie mieszaj tego do Tibii.

Czepi
02-02-2013, 02:52
Z tego co pamiętam to były kiedyś, że tak to ujmę "prawdziwe" nagrody, koszulki etc. i to było fajne. Tylko, że wtedy kolejki na serwer były takie, że czekało się 2h :> Teraz coś takiego nie przejdzie, graczy jest co najmniej mało a serwer musi chociaż na siebie zarobić. Dodatkowe sponsorowanie graczy nijak nie przejdzie. Wracając do quizu to jakie pytania byś proponował, ile sqm trzeba przejść od soni do mada? Proszę Cie, po co coś takiego...