PDA

View Full Version : 4 propozycje !

Felietonista
03-02-2013, 03:00
1. powiększenie respawnu urge na magic, nawet za bramką dodatkową - jakkolwiek

2. Dodać npc który za opłatą 5sc-1kcc w zależności od lvla zapisywałby na questy wyglądałoby to mniejwięcej tak:

My: hi
NPC:Cześć w czym mogę pomóc
My:quest
NPC: Wieści się szybko rozchodzą widzę że jesteś zainteresowany moją ofertą
My: Tak
NPC: Na jaki quest chciałbyś zostać zapisany, magic bunny slipers, egipcjan amulet, anhilator rook anihilator I, II, saphire helmet.(i jeszcze jakieś)
My: egipcjan amulet
NPC: za zapisanie i informacje pobiorę od Ciebie opłatę 1kcc, zgadzasz się?
My: Tak
NPC: na quest zostały wyznaczony termin sobota 22.02.2013 o godzinie 22.00, największy poziom w chwili zapisu to np" Narutto z 1030 poziomem profesja knight, poza nim zapisani są Guzik, Saba, michael koreb, Sarumar, Xeardax.

Ogłoszenie mogłoby być 2 tygodnie po czym bo znikało. Minimalny poziom mogący wystawić ogłoszenie to 600 gdy niebyłoby takiego ogłoszenia w bazie NPC pytałby się czy dodać owe do oferty.

3. Dodanie Sd na hotkeya, używają je druid sorcere palladyn z odpowiednim magicznym a nawet knight, skoro jest uh i manas to dlaczego nie dodac by SD, po nacisnieciu hotkeya pojawiala by sie lapka ktora moznaby bylo uzyc na przeciwniku.

4. Ev, stare tereny odnowic badz zmniejszyc, mam na mysli mapke od lizardow w prawo>>> okolice behemotow te demony tam orshabale az po warlocki i kingi, zamiast tego mogłoby być cokolwiek

Zarexoholik?
03-02-2013, 03:07
Powiększyć respawn Urge na Magic - tak. Urge jest tam za mało, a za dużo jakiegoś syfu typu winter wolf - na co komu taki szkodnik na serwie z exp rate x5? Jakby było tam więcej Urge to może ktoś by odwiedzał te respy.

Przerobienie terenów Evul - tak. Już tyle razy o tym pisaliśmy i nadal nic. Masa zbędnych rzeczy, które można przerobić na coś z korzyścią dla wszystkich. Można np. dodać po 1 Kingu na resp, po 1 Warlocku na piętro itd.

Zii Baba
03-02-2013, 03:59
1. Jestem za powiekszeniem respow Urge, teraz te respy sa rzadko odwiedzane, mozna by podciagnac do tego rowniez respy na ank.
2. Uwazam to za zbedne, od takich rzeczy jest forum...
3. Wystarczy, ze sa juz uhy, manasy ihy lfy i chuj wie co na te hoty... Co za duzo to nie zdrowo, bic mooby mozesz przez battle, jedynie graczy musisz pizgac normalnie na postac.
4. Jestem na tak. Na respach Ots Kingow mozna by dodac pare poziomow przed tp + dodac po kingu na resp i dodac tez z jeden poziom w podziemiach. Co do Warlockow mozna by dodac ze 4 wierze + powiekszyc ilosc moobow na kazdym poziomie. Z Orszami zrobic to samo co z kingami i bedzie okej.

Demon
03-02-2013, 10:21
to z questami nie wypali, nawet dla jaj bym się zapisywał :D

przerobionie evul oraz respów urge prędzej czy później musi dojść do skutku

Rekrut
03-02-2013, 10:27
Jak dla mnie to 1,3,4. Sd by się przydało na hocie:) Tak samo ev jest bardzo wielkie a respy na nim sa bardzo małe.

Azielu$
03-02-2013, 10:44
Tylko 1 i 4. Reszta do bani. Powiększenie respa urge na magic w sumie nie jest złym pomysłem, chociaż z drugiej strony jest duży resp na ank. Co do evul to przydałoby się coś z nim zrobić, te respy były dobre jakieś 5 lat temu, sam tam zresztą expiłem, ale na dzisiejsze 'realia' apo są za małe.

gwnstopro
03-02-2013, 12:23
1. Przydało by się powiększyć ten resp bo w tych czasach chyba nikt tam nie chodzi
2.W sumie nie najgorsza propozycja, tylko im lepszy quest tym więcej pieniędzy do zapłacenia bo 5-1kcc to nic
3. Nie
4. Ev przydało by się odświeżyć trochę bo wieje pustką

inżynier Paul Dirac
03-02-2013, 12:29
propozycje bardzo dobre. Zmiany w mapie odnośnie stworzenia nowych respów jest jedynym rozsądnym posunięciem. Jeszcze tylko set na nieśmiertelność i będzie wszystko cacy.
Ale jedno przyznam APO stał się zaniedbanym syfem, który jeszcze będzie istniał 10 lat albo i dłużej- aż dogonią gracze, heroiczną postać: TYGRYS z lvl. Trzymam kciuki za: dark monstera.
A tak na boku, niech się tygrys wreszcie wypowie: Dlaczego nie chce stworzyć nowych respów na przekroczenie kolejnych barier lvl (4k,5k)?
Skoro sam nie wie co zrobić, niech zrobi konkurs na mapę pod nowego monstera i oczywiście co to ma być (Bart-ward; Dark-?).

Sasha Rookslayer
03-02-2013, 12:31
1. Powiększyć resp, Tak.
2. Troszkę nie przemyślana propozycja, ale jestem na Tak.
3. Po co wszystko ma być na hota? Wystarczy, że są uhy i manasy, Nie.
4. Ev już dawno powinno być ''odświeżone'', lecz wątpię, że ktoś to zrobi. Administracja nawet nie ma czasu wejść na Forum, Tak.

Zaznaczyłem propozycję numer 1, ponieważ myślę, że jest ona najbardziej dobra.

Shabus.
03-02-2013, 13:05
najbardziej dobra.

Najlepsza :P

1. TAK - większy resp zawsze się przyda, mimo to, że nie gra duzo ludzi teraz.
2. NIE - wątpie żeby to wypaliło. Ludzie bd sobie jaja robić itd.
3. +/- - Niby spoko, ale było by za łatwo chyba
4. TAK - Zawsze coś nowego lepsze niż nic

Mamed first
03-02-2013, 13:21
1 i 4 propozycja godna poświęcenia uwagi. Obrzeża, które proponujesz do przebudowy odwiedzane są tylko w przypadku skula/rs'a, więc w żadnym innym przypadku nie jest przydatny graczom.

Pamiętajcie w pierwszej kolejności oczekujmy nadchodzącego upa !!

#*~Capitan#*~
03-02-2013, 21:12
Jestem tylko za powiekszeniem respa i nic wiecej reszta niech będzie jaka jest. Propozycja nr 1.

Dementor
03-02-2013, 21:40
Ogólnie propozycje są w miarę dobre, ale najbardziej skłaniałbym się do 1. i 4. Co do dwóch pozostałych to nie wiem czy są tak potrzebne, np. jeśli chodzi o to sd to bardziej przydatne byłyby uhy na hotkeyu na konkretny nick. Coś typu exura sio. :D Byłoby troszke łatwiej uhać na jakichś potworach. :D Teraz trzeba się trochę tą myszką namęczyć. ;)

Bambucha Rook
04-02-2013, 08:22
mysle ze 1 i 4 to jak najbardziej potrzebne i przemyslane z tych propozycji. Chcac przerobic cale Ev trzeba sporo sie narobic lub polaczyc je z innym miastem? Exp na urge jest tam wgl nie oplacalny wiec warto go powiekszyc o kilka urge.

#T
1,4 tak !

Mr Fsza
04-02-2013, 20:24
2 - oczywiście tak jest wiele osób którzy np na rooku szukają ekipy na ani 1
3 - Raczej powinni dodać przez battle wchodzi tak samo tylko trzeba przenosić ale lepiej niech zrobią na hota .
4 - Wiele respów jest starych już nie używanych bo są lepsze potworki bardziej opłacalne pasowało by to odnowić .

Nullo
05-02-2013, 09:32
Ja jestem za propozycją nr 2 bo ułatwiło by questy. Reszta nie pasuje ;)

Cirus
06-02-2013, 01:09
Jestem za propozycją "1" i "4" reszty propozycji nie muszę chyba komentować.

rumun
06-02-2013, 18:27
Propozycja 1 i 4 sa dobre, lecz z tym sd na hotkeya do*ebales a co do questow tez lipa.

Xayn : )
07-02-2013, 10:16
tylko 1 i 4, a zamiast tego npc masz forum, najczesciej zapisy na qesty grupowe robi się na forum.

Code Black
12-02-2013, 20:02
2,4 podobaja mi sie pomysly mozna by bylo to zrealizowac

Czepi
12-02-2013, 20:18
1 - przydałoby się, jest to fajne miejsce do expa lecz niestety zbyt mała ilość Urge nie zachęca do spędzenia tam dłuższej chwili.

2 - wydaje mi się, czy od tego jest 4um i jakoś nie ma z tym większego problemu? Dla chcącego nic trudnego :p

3 - hmm... mnie osobiście nie pasuje. Wszyscy kozacy klepali by cię na pk tylko z sd, żeby przypadkiem nie wbić na kimś ys. Jak się bawić to się bawić, sl to nie duża strata.

4 - w związku z wieloma, niemożliwymi do zrealizowania, propozycjami dotyczącymi dodania nowych respów/miast można by było coś z tym zrobić. Nie jest to raczej potrzebne a wiadomo miejsce na inne tereny zawsze się przyda.

Demrumrus
13-02-2013, 20:32
Orszabale i demony i behemonty niech zostaną plx, bo ja mam mały lvl i tam się ekspi, a inne gdzie indziej dodajcie.

Vril
20-02-2013, 18:51
Z tym dodaniem sd na hotkey troszkę słaby pomysł, w pvp czasem by to pomogło dużo.

Dobrze by było niektóre zbędne miejscówki pousuwać np. jak te wspomniane wolfy itp. które zajmują duża przestrzeni a nikt z nich i tak nie korzysta.

Co do systemu zapisywania się sądzę, że ludzie dla zabawy by się zapisywali albo po prostu nikt by nie korzystał z większości opcji, może jeżeli by były dodane questy tylko dla 1k+ lvl'i.