PDA

View Full Version : p?atne sms pomocy

szerminator
05-02-2013, 14:38
Witam,

od pewnego czasu dostaje smsy za które musze placic.
Sam bym to rozwiązał jezeli znałbym numer z jakiego przychodza mi te smsy ale zamiast numeru jest napis FREE a dokladnie ( SMS FREE|2013-02-05 10:05:06) jak to wylaczyc ??

W smsie sa tam jakies przysłowia.

Kimus The Master
05-02-2013, 14:41
Zadzwoń do operatora twojej sieci i powiedz żeby wyłączyli przychodzące SMS'y specialne

Bambucha Rook
05-02-2013, 16:16
dzwon lub idz osobiscie do najblizszego punktu operatora i musza to wylaczyc. Jesli masz na abonament i jest na rodzica telefon to prawdopodobnie bedzie musial isc rodzic.

'Boonek'
05-02-2013, 16:39
spróbuj wyslac sms o tresci "STOP" na numer z ktorego dostajesz smsy tez mialem kiedys taka sytuacje i podzialalo :)

Nexav.
05-02-2013, 16:41
O boże, na internecie jest masa tego typu tematów, a Ty musisz kolejnym zaśmiecać.. Może podaj w jakiej jesteś sieci? Jeśli w orange, to piszesz smsa o tresci "LISTA" na numer 8888 i przychodzi Ci sms w którym pisze jaką subskrypcje masz aktywną (np. PRZEPOWIEDNIE), więc jak już wiesz to piszesz smsa STOP (to co CI podano w smsie np. STOP PRZEPOWIEDNIE) na numer 60128 i przychodzi sms ze dezaktywacja sie powiodla.

szerminator
05-02-2013, 16:46
O boże, na internecie jest masa tego typu tematów, a Ty musisz kolejnym zaśmiecać.. Może podaj w jakiej jesteś sieci? Jeśli w orange, to piszesz smsa o tresci "LISTA" na numer 8888 i przychodzi Ci sms w którym pisze jaką subskrypcje masz aktywną (np. PRZEPOWIEDNIE), więc jak już wiesz to piszesz smsa STOP (to co CI podano w smsie np. STOP PRZEPOWIEDNIE) na numer 60128 i przychodzi sms ze dezaktywacja sie powiodla.

jakbys sie nauczyl czytac to bys przeczytał że zamiast numer jest napis FREE
i nie da sie wyslac smsa

Przypalowiec
05-02-2013, 18:09
spróbuj wyslac sms o tresci "STOP" na numer z ktorego dostajesz smsy tez mialem kiedys taka sytuacje i podzialalo :)

Tylko że on nie ma numeru,

@topic, wygoogluj treść wiadomości, może uda Ci się znaleźć regulamin loterii

szerminator
06-02-2013, 10:08
dzięki za pomoc, zadzwoniłem do biura obsługi, nawet nie musiałem się łączyć z konsultantem tylko no jakby to powiedzieć oni już wiedzieli po co dzwonie znaczy się wiedział