PDA

View Full Version : Igrzyska ?mierci renowacja areny pvp.

Felietonista
18-02-2013, 19:45
Proszę o nie ocenianie jeżeli nie przeczyta się wnikliwie tematu od początku do końca.

Teren na którym możemy zmierzyć się grupowo w pvp znajduje sie na COD i jeżeli mielibyśmy powiedzieć jak często go odwiedzamy to średnia miesięczna wynosiłaby nie więcej niż 30 razy na jakieś 600 logujących się osób. Kiedy ostatni raz na niej byliście? Nie lepiej by pełniła nieco oryginalniejszą funkcje? By znajdowała się nawet w innym miejscu ?

Koncepcja polega na zmianie obecnej areny na bardziej doskonałą ymm powiedziałbym coś na wzrór filmu "Igrzysk Śmierci" kto oglądał to wie:) z tym że skrzyżowane z klimatem chociażby walk na arenach ze starożytności bądź własnym pomysłem Gamemastera.

Wyjaśniając:
Do NPC przychodzimy tylko i wyłącznie z ubranym amuletem Sl którego przeklęcie
(czy wypada eq czy nie wypada) zależałoby od systemu który gracze chcą wybrać. Były by 2 takie opcje do wyboru.

Jeżeli po wejściu amulet zostałby przeklinany, celowo uszkodzony bądź podmieniony
(mógłby zmienić wygląd i nazwę) w skutek czego po śmierci spadałoby nam całe eq.
Rzecz jasna że w wybranym tym systemie nikt nie brałby drogiego przedmiotu.

1.
Na Arenę mogłyby wejść minimum 4 osoby po jednej stronie czyli łacznie 8 graczy. Max 10 po jednej stronie czyli 20 łącznie.

2.
By móc wziąć udział w walce obowiązkiem byłoby zapłacenie NPC 1000cc za zaproszenie

”” które wyglałoby najlepiej tak jak ten papier co jest na rookardzie przechodząc przez miasto z terenu pacc na facc w skrzynce””
Oraz zbroje czyli podstawowe eq które NPC dawałby nam do walki:

Druid i Sorcerer> zwykłe eq jest takie w spr co ma malutko arma + sprite Wand i bp z manafluidami w odpowiednio przeliczonej ilośći

Paladyn > to samo zwykłe eq co druid i sorcerer lecz zamiast Wanda dostawalby (kusze z Power Boltami lub kamienie jakieś które sa jednoreczne) powiedzmy 500 sztuk tez byloby trzeba odpowiednio przeliczyc by wystarczyly

Knight > to samo eq i w zależności od zyczenia gracza (skili) dostawalby thunder Hammer, sca lub magic sword, + odpowiednia (z zapasem) ilość uhow

3.
I tu motyw z igrzysk śmierci: jedną część z eq każdy gracz może wziąć tylko jeden przedmiot item ze sobą, może to być cokolwiek, wiadomo w systemie z SLem przeklętym nikt nie będzie Bral drogocennego itemu.
Jeżeli byłby nie przeklęty możnaby było wziąć UW, czy kaptur, cokolwiek…

4.
Myślę że system z zepsutym sl jest lepszy bo pozwala na faktyczne sprawdzenie umiejętności gracza bez bdb eq ten drugi z jednym itemem tez nie jest zly.
nic innego nie można mieć ze sobą, żadnego perfecta czy jeszcze innego no chyba że zdecydujemy :P w starożytnych arenach jak i w igrzyskach śmierci każdy miał jednakowe szanse więc i tu jest taka idea .

Walka toczyłaby się do końca
osoba która wygrałaby igrzyska otrzymywałaby symboliczny exp np.
na poziomach
od 500 do 1000lvla 50% exp do poziomu
od 1000 do 1500lvla 20% exp
od 1500 do 2000lvla 10% exp
powyżej 2000 to 5% exp

oraz 25sc

to tylko propozycja zdaje sobie sprawę z tego ze nadawałaby się do korekty.

Skromnym zdaniem mówiąc myślę że wszystko jest w miarę przemyślane ale jeżeli macie jakieś uwagi proszę je od razu zgłaszać.

Czy ty chociaż raz to przeczytałeś? Nie wydaje mi się. Nikt nie korzystałby z areny na której można stracić lvl, a można zyskać tylko 50%. Nawet jeżeliby zmienić twoje "wyliczenia" to nie miałoby najmniejszego sensu.
Sorry bro, rest in peace.

NIGDZIE NIE MASZ NAPISANE ZE TRACISZ LVL !

MorgiBack
18-02-2013, 19:50
Przemyślany pomysł, bardzo fajny nawet, aczkolwiek czy jest to możliwe na silniku tibi 7.6, jeśli tak to administracja powinna się zastanowić. Ale jak wszystkim wiadomo update jak miał być tak go nie ma także czy będzie 100% tak to wątpię, żeby wprowadzili to..

Jestem jak najbardziej na TAK

Shabus.
18-02-2013, 20:55
Ogólnie to propozycja dobrze przemyślana i mogła by wypalić, tylko ja mam 2 ale.

Po 1 nie wiadomo czy ludzie by na to chodzi. Pierwszy tydzien spoko, żeby sprawdzić co i jak ale potem? Ale można by spróbować.

Po 2 [tutaj gorsza przeszkoda] kto to ma zrobić jak administracja się jak by to ująć mało zajmuje serwerem :( Nie wiem czy wymagało by to dużo pracy, ale nawet jak nie to trzeba się tym zająć na poważnie przez chwilę.

Jestem na Tak.

Kovalchuk
18-02-2013, 22:37
Przemyślany pomysł, bardzo fajny nawet, aczkolwiek czy jest to możliwe na silniku tibi 7.6, jeśli tak to administracja powinna się zastanowić. Ale jak wszystkim wiadomo update jak miał być tak go nie ma także czy będzie 100% tak to wątpię, żeby wprowadzili to..

Jestem jak najbardziej na TAK

Wszystko jest mozliwe, bo to sie pisze kody c++ mozesz nawet zrobic zebys latal w tej tibi ;P

Moze byc propozycja, w koncu cos nowego :)

Okey
19-02-2013, 05:19
Czy ty chociaż raz to przeczytałeś? Nie wydaje mi się. Nikt nie korzystałby z areny na której można stracić lvl, a można zyskać tylko 50%. Nawet jeżeliby zmienić twoje "wyliczenia" to nie miałoby najmniejszego sensu.
Sorry bro, rest in peace.

Zii Baba
19-02-2013, 05:36
Myślę że system z zepsutym sl jest lepszy bo pozwala na faktyczne sprawdzenie umiejętności gracza bez bdb eq ten drugi z jednym itemem tez nie jest zly.
Sam sobie odpowiedziales na swoja propozycje...
Wprowadzenie jej nie mialo by najmniejszego sensu bo mamy tu taki, a nie inny system pvp(to samo tyczy sie eq)... Po co bawic sie w b robe etc skoro mamy do dyspozycji takie itemy jak uw czy shaman set? Dla mnie to nie ma najmniejszego sensu :c
Nie.

Rekrut
19-02-2013, 11:42
I tak by z tego nikt nie korzystał! Nawet tego by ni dodali:(

#T

Jestem na nie.

Demon
19-02-2013, 12:12
za mało osób na serverze, żeby wprowadzać takie areny, fajna propozycja, nawet bardzo fajna, ale niestety nie na te czasy :p

Kacper tutaj!
19-02-2013, 21:54
Po 2 [tutaj gorsza przeszkoda] kto to ma zrobić jak administracja się jak by to ująć mało zajmuje serwerem :( Nie wiem czy wymagało by to dużo pracy, ale nawet jak nie to trzeba się tym zająć na poważnie przez chwilę.

Jestem na Tak.

no właśnie. Nawet fajnie ale i tak tego nie wprowadzą.
Napisałeś troszkę niedokładnie. Skoro pisałeś, że bez dobrego amuletu więc rzeczą oczywistą jest, że lvl spada a później do Ok, ej! piszesz, że nigdzie tak nie napisałeś jednak również nie zapewniłeś nikogo w temacie, że lvl nie spadnie więc Ok,ej! logicznie myśląc miał rację. Mógłbym na temat tej propozycji pisać o wiele wiele więcej ale i tak nie ma sensu bo nie wprowadzą tego.;s

Sasha Rookslayer
20-02-2013, 00:02
Powiem Ci, że ciekawy pomysł, lecz troszkę zmieniłbym.

Nawet jeżeli zostałoby to wprowadzone (a na pewno nie zostanie) to pierwsze dni byłby zajawką dla graczy, a pozniej znudziłoby się każdemu. Arenka, na której się pada i traci lvl:confused: Nie przejdzie.

Powiem tyle... Byle co przydałoby się nowego, ale i tak już nigdy nie będzie UPA, bo Administracja nie interesuje sie serwerem. Zaznaczyłem Tak,

Hope.
20-02-2013, 00:36
Wszystko ok , ale ten EXP to przesada niektórzy mogą specjalnie "farmić" tam na MC .

'Boonek'
20-02-2013, 02:39
Ale pierdoly, ludzie tu grajacy sa za tepi zeby ogarniac takie rzeczy ( no nie wszyscy, ale jakies 70% ) i nie ma po co tego wprowadzac.. nikt nie bedzie tego uzywal.. jest wiele prostszych i lepszych sposobow na arene pvp

#up umiesz czytac? platne wejscie by to uniemozliwilo, a raczej byloby to nie oplacalne

Mr Fsza
20-02-2013, 09:26
jedynie to podoba mi się w tym bierzesz 1 przedmiot i pewnie każdy by brał sle .

ale na arenie za zabicie ludzi lvl człowieku to nie pvpe ots !

Ogólnie z tym 1 itemem dobrze pomyślane ale można zmienić jakąś arenke bo i tak ich w pizduu i jeszcze trochę jest .

Vril
20-02-2013, 18:45
Fajna propozycja, tylko zapewne nie na wersję 7.6, na tych nowszych bardziej się to sprawdza.

Lepiej już zrobić totalnego Wat Ots'a i coś takiego wtedy wprowadzić.

Jeżeli by już to miało wejść to po jakimś czasie trzeba by było dodawać pewne urozmaicenia żeby zaspokoić potrzeby graczy, bo w tym momencie starczy każdemu zwykła walka pod temple lub na arenie.

Może i by to był fajny pomysł przy ilości graczy około 400-500 online.

Jestem na nie.

Dementor
20-02-2013, 20:43
Jestem na tak, bardzo podoba mi się ta propozycja i muszę przyznać, że dobrze to wszystko opracowałeś. Wreszcie jakiś dobry pomysł. Oby wypalił. :)

Bambucha Rook
22-02-2013, 08:43
propozycja nie najgorsza trzeba bylo by ja troszke poprawic ale i tak nie wejdzie w zycie zapewne zaden z adminow tego nie przeczyta.

#T
Jestem na tAk!

Czarny 0.9
15-03-2013, 11:30
Za.

Zróbcie ogólnie wojnę gildi .
War mode.
I to własnie jakieś "party" czy "neutral player" by się przydało...

Te YS to już Historia i jest nudne...