Zaloguj się

View Full Version : Wybór telefonu

`Artas
22-02-2013, 13:30
Siemanko, mam pytanie co do wyboru telefonu. Sony Xperia J czy LG L7?
Proszę o opinie tych telefonów.

Azielu$
22-02-2013, 13:38
Telefon posiadam od prawie miesiąca. Miałem styczność porównania z następującymi modelami moich znajomych: Sony Xperia J, HTC One V oraz Samsung Galaxy Ace 2. Żadnej różnicy podczas pracy nie widziałem, wszystkie modele chodziły płynnie, bez żadnych zacięć. Każdy przetestowałem pod względem codziennego użytkowania, ale patrząc się na parametry Samsunga(i o ile system zaktualizujemy do androida 4.1) to chyba najlepiej by sobie dawał radę. Co do baterii, to najdłużej trzymały w modelach Sony i LG- w obu nawet do 4 dni, przy intensywniejszym użytkowaniu w maxie do 1 dnia. Muzyka, tu wiodący prym wiódł Sony oraz HTC, muzyka była najlepszej jakości zarówno odtwarzana na głośnikach oraz słuchawkach-moich własnych. Zdjęcia robione przez aparaty praktycznie niczym się nie różniły-każdy był ustawiony przez innego użytkownika tak aby zdjęcia były wykonywane najlepszej jakości. Wiadomo, nie w każdych warunkach były one idealne, ale oceniając był dał 7,5/10pkt. Wyświetlacz: tu z kolei najlepsze barwy miały LG i Sony. W LG były najlepsze kontrasty, natomiast w Sony najbardziej żywe. Filmy. Oglądanie filmów na LG jest zdecydowanie najlepsze, nie mal że nie trzeba konwertować filmów-zmieniać format czy tym podobne(standardowe filmy-mają wymiary 640x384), można oglądać filmy z uśmiechem na twarzy. Wykonanie: najgorzej za wykonany telefon uważam Samsung, ustępował jakością materiałów. Pozostałe modele porównuję podobnie. A teraz podsumuję te modele tak po krótko: LG L7-plusy: wykonanie, bateria, wyświetlacz, NFC minusy: odbieranie połączeń, brak zaawansowanych opcji dotyczących pewnych funkcji telefonu, tylko przystępna jakość nagrań wideo HTC One V-plusy: bateria, dość dobry wyświetlacz, nagrywanie w HD minusy- często gubi zasięg, czasami nie widzi karty pamięci Sony Xperia J-plusy: ostrość wyświetlacz, bateria, jakość dźwięku minusy-strasznie się nagrzewa, filmy nie powalają jakością ani rozdzielczością (VGA) i aparat ma problem z ostrością, czasem mija sporo czasu zanim złapie prawidłowa Samsung Ace 2-plusy: procesor, RAM, nagrywanie w jakości HD minusy-bardzo śliska obudowa i jakoś tak nieporęczna, jakość muzyki z głośniczka, brak zoomu w aparacie. Ogólne podsumowanie telefonów: Na pierwszym miejscu zarówno LG jak i Sony, na drugim HTC, na trzecim Samsung. W tej cenie co każdy z nas kupił te telefony(600-700zł) jestem w stanie powiedzieć, że każdy wybór ma swoje plusy jak i wady. Każdy z nas jest zadowolony ze swojego zakupu, chociaż każdy przekonuje się dopiero później o wadach swoich modeli. Ja osobiście jestem zadowolony ze swojego LG L7, więc nie żałuję wydanej na niego każdej złotówki.

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/optimusl7/

Ardianek
22-02-2013, 20:15
Xperja J :
https://www.youtube.com/watch?v=vWu9XMm1PtA

L7 :
https://www.youtube.com/watch?v=QiqnC3WwSxU

Jak już to L7 lecz na twoim miejscu dozbierał bym te kilka groszy i kupił coś porządniejszego ;)

Moge Ci polecić Samsung Galaxy S Advence bardzo dobry telefon, jak na taką cenę :)

foremeczka
09-04-2013, 10:11
Coś mi się wydaje, że dopóki sami się nie przekonamy co do jakości telefonu,nikt za nas tego nie zrobi lepiej.Miałam ich kilka, lepsze,gorsze,ostatnio miała, Samsunga Nexus S, ale jak dla mnie zbyr drogo mnie kosztowało jego użytkowanie. W tej chwili mam Nokię C5 i jest git. Ale wszystko zależy od nas samych, jaki chcemy i na jaki nas stać. Pozdro.