View Full Version : Stare dobre czasy
Jako juz nieaktywny gracz na APO od 4 lat co jakiś wpadam zobaczyć co się tutaj dzieje. Chciałbym sie podzielić z innymi graczami/administracja moja opinią a dokładniej tęsknotą za starymi dobrymi czasami APO. Teskni się do czasu kiedy ots był pełen graczy i trzeba było czekać w ogromnej kolejce aby wbić na serwer. Nowości nie zawsze niosą pozytywny skutek, tak szczerze mówiąc obecna strona apo jest brzydka, wczesniejsza ta czarna bardziej przykuwała uwagę. Jednym z ciekawszych faktów jest poprzednie forum serwera, mianowicie https://armiatoprostefansite.fora.pl/ . Forum te było naprawdę dobre, aż chce sie wejsc i zobaczyc posty zdjecia z 2007 czy 2008roku. Ciekawym faktem jest liczba gości na tym forum, dzisiaj ją przeglądałem, było ich 7. Jak pisałem wczesniej nie gram juz tutaj od 4 lat, mimo tego oczuwa sie chęc i darzy tamte czasu uczuciem i tęsknotą, tylko dlatego wpadam tutaj raz na jakis czas. Niestety na APO juz nie bede grac, to juz nie to co kiedys, za dużo tutaj bajerów i przeróbek. Niestety to co było kiedyś było lepsze. Świetnosc 7.6 przeminęła, nowa tibia to szit. Zapłacił bym nawet za powrót do stanu APO,forum sprzed 5 lat, tak tak jest to tego warte. No cóż, napisałem to co mi leżało na sercu. A was drodzy gracze pozdrawiam, szkoda tylko , że w obecnych czasach jest was tak mało. Trzymajcie sie! :)
Było i nie wróci, sam też czasami zaglądam na to forum i oglądam stare ss'y ;d
Sasha Rookslayer
22-02-2013, 22:27
Stare czasy APO darzysz uczuciem? XD
Avation, Administracja musiała wprowadzać z każdym Update'm nowe ''bajery'', jak to ująłeś, aby było jakieś urozmaicenie, nieprawdaż?
Nie rozumiem po co taki temat:confused:
tak darze. Było tutaj na prawdę przyjemnie, aktywni gracze, każdy każdemu niósł pomoc było to "coś"
Jeszcze raz z ciekawosci sprawdzilem stare forum, 29 Gości po napisaniu tego tematu hah :)
Fatal Attraction
22-02-2013, 22:32
Chwila refleksji, a teraz powróćmy do rzeczywistości : ) Stare APO juz nie wróci, garstka graczy trzyma ten server przy życiu, nie oszukując się, temat zbędny
było, minęło i NIGDY nie wróci. Amen.
No niestety, również wspominam stare dobre czasy APO, pamiętam jak się czekało w kolejce po 4-5h, a nawet więcej! Wtedy wchodziło się rano przed szkołą, załączało kolejkę i wchodziło się do gry, dopiero po powrocie ze szkoły. Niestety, stare czasy już nie wrócą. "Bajery", jak Ty to ująłeś, zostały wprowadzone po to, aby gracze zostali na serwerze, aby coś się działo. Niestety, na długo to nie pomogło. Aktualnie istnieje garstka osób, które trzymają APO przy życiu. Czasem odwiedzam stare forum, patrzę na swoje posty, gdy miałem 13-14 lat, przeglądam stare SSy, przypominam sobie to, co było kiedyś, gdy Drako, Neko, byli najbardziej znanymi graczami, KRS było jedną z potężniejszych graczy, a Monika (pianka), prowadziła tą gildię. ;)
Chętnie bym wrócił do tego, co było kiedyś, oddałbym wszystko, ale, to już nie wróci ...
Było, minęło, zostały wspomnienia ;)
Domcio Old
22-02-2013, 23:24
w sumie technika idzie w gore i nie kazdy gra w tibie, ludzie graja w inne gry. Sam bym chcial zeby na apo gralo 300 ludzi ale co poradzisz nigdy juz tak nie bedzie. Pozdrawiam:)
'Boonek'
22-02-2013, 23:24
Wiesz co wnuczku... za moich czasow to dopiero bylo APO
Jeszcze jeden taki temat i sie chyba zrzygam, sam gralem na old apo i jak na moje oko jeden chuj tam byl.. podlapaly dzieci teraz temat ze old apo takie super fajnie (chociaz polowa nawet nie grala) i propsuja sie na tym, dla mnie to beka
Old APO nie mialo nic, poza graczami ktorych wbrew pozorom wcale nie bylo tak duzo. a te pierdolenie "700 graczy bylo" to dopiero beka XDD
Powiem tak.. na RL tibi graly setki tysiecy ludzi, tak setki a teraz? po 40k na maxa jest.. ale jakos nikt nie placze "o jaka old rl tibia byla fajna"
Ogarnij synu co to postep i skoncz zakladac debilowate tematy
pis joł
#edit jeszcze mialem dodac, zebys sobie zrobil ołtarzyk w domu, wydrukowal zdjecie drako, neko i assasina zajebal w ramke i sie do nich modlil _/
dawniej były kolejki a teraz mało co gra ludzi:( Już chyba nigdy nie będzie tak jak było dawniej niestety.
Zii Baba
23-02-2013, 01:41
STARE CZASY, wlasnie... To bylo i nie wroci, skad ty wezmiesz teraz tyle bydla? Dam sobie reke uciac, ze na starym silniku w tych czasach nie gralo by wiecej niz 250-300 osob, a ty o kolejkach marzysz xD Nie ma co patrzec w przeszlosc, trzeba isc do przodu!
Devorious
23-02-2013, 10:45
Ma racje ,polowa propsuje stare apo a nawet na nim nie grało... było minęło po co płakać apo dalej dziala chcesz to graj nie chcesz nie graj ale nie płacz na forum ,bo jest to zbedne
gwnstopro
23-02-2013, 10:52
Zgodzę się z tobą, też już tu nie wrócę z czasem pewnie będzie gorzej(może się mylę). Nie wiedziałem nawet że to stare forum żyje wchodzę tu w ss'y a tu neko jako 1 900 lvl :D
Wczoraj ( właściwie dzisiaj ;> ) wbiłem o 1 w nocy na serwer aby zobaczyć ilu noliferów zostało. Wyjebałem jak co tydzień 10kcc na glebę i wyszedłem.
APO stare, chociaż było zajebiste, nigdy nie powróci. Wolę sobie pograć w BF, Cs i w LoL'a niż na serwerze 100+.
JEBAĆ TIBIĘ
Ujmę to w ten sposób spieprzyli APO dodając questy dla knighta.Kiedyś wiedziałem że każdy quest(w grze sorc) jest do wykonania a dzisiaj jak nie zapłaci sie wysokolevelowemu knightowi to zapomnij.Muszę napisać że gram tutaj jedną postacią sporo czasu pewnie najdłużej.Cały czas obserwuję rozpad tak fajnego OTS-a.
Stare czasy APO darzysz uczuciem? XD
Ty darzysz uczuciem każdy pixelek, który jest dla Ciebie wszystkim :confused:
@topic
Było i nie wróci - pech :o
napisze tak
APO w 2006-7-8 (nevermind) ~500osób, a dla przykładu RL TIBIA w 2006-7-8 (nevermind) ~500k osób
APO w 2012-13 ~100-200osób, a dla przykładu RL TIBIA w 2012-13 ~100k-200k osób
to chyba jasne, że wszystko się kończy i nic nie jest wieczne
macie pretensje do administracji, że nie ma żadnych aktualizacji, ale jakby na to spojrzeć z góry to po co? osobiście uważam, że itemów jest za dużo, a zrobić ciekawy i długi quest to też jest jako tako wyzwanie, bo trzeba spełnić oczekiwania graczy
Zarexoholik?
23-02-2013, 14:19
Typie weź się w garść, łap za chusteczki i wycieraj łzy. To jest tylko gra, było minęło. Mijają lata, a ty nie możesz się pogodzić, bo serwer się zmienił? Nie grasz od 4 lat? Co to jest typie, jakbyś grał w 2006 roku to byś zrozumiał co to było old apo.
Zmiany były konieczne, inaczej np. nadal byś z 30 gbp manafluidów biegał. Klient jest stary, dlatego ludzi nie przybywa.
macie pretensje do administracji, że nie ma żadnych aktualizacji, ale jakby na to spojrzeć z góry to po co? osobiście uważam, że itemów jest za dużo, a zrobić ciekawy i długi quest to też jest jako tako wyzwanie, bo trzeba spełnić oczekiwania graczy
Demon...
Gram teraz w gre oparta na cry engine, jakosciowo podobna do wowa. I sa upy na walentynki, swieta, drugie swieta i ogolnie jak sie tylko nadarzy jakas okazja COS jest! Teraz np. za kazde 30minut online dostajesz 5 "punktow" ktore potem wymieniasz u npcow za paczki z ktorych zaleznie od szczescia i przyjetych granic wypadaja jakies rozne itemy/scrolle itd. Nie jest to duzo roboty ale tam gra w uj ludzi wiesz czemu?? BO COS SIE DZIEJE!
Tu od lat nie ma NIC oprocz glupiego mikolaja i doddaniu paru SQM na bialo... + Loterii ktore wygladaja tak samo za kazdym razem co zajmuje im 15 minut lacznie z wylosowaniem numerow. Jak sie administracja zajmowala to sie trzymal poziom tych 150-200graczy, a teraz?? Zostaly tylko h lvle ktorzy sie podorabiali i jakies niedobitki...
A argument, ze sie nie oplaca bo jest duzo questow to prosze Cie... Teraz owszem juz nie trzeba nic robic bo nawet jakby robili najazdy dzien w dzien to juz tu ludzie nie wroca... Jak to jest nawet problem robic raz na miesiac maraton i chociaz raz na tyg najazd to o czym my kur.wa mowimy?
/Demon
'gra w uj ludzi' wiesz czemu? BO GRA JEST NOWA, A NIE TAK STARA I OGRANICZONA JAK TIBIA 7.6
najazdy przyciągają ludzi? ja i napewno pare osób z APO nawet się nie ruszamy na najazdy, bo to strata czasu i hajsu, najazd, który polega na masowym waleniu UE to nie jest najazd
Mialem na mysli rozsadne najazdy... Zrobienie go gdzies gdzie nie lata duzo ludzi zeby nei stawiac im na leb po 10 potworkow jak to maja w zwyczaju osoby organizujace najazdy, nie ustawiac po 20 monsterow na 30 sqm tak ze 99% graczy spada "na bule" odrazu po pojawieniu sie potworkow przed toba... No ale niestety jak ma sie czas na tylko i wylacznie postawienie 20 potworow na odjeb i wylogowanie to niestety nie ma graczy(i jeszcze trzeba nie wiadomo jak dlugo sie o to prosic)... Stawianie potworkow w miejscach gdzie da sie jakos zablokowac magic wallami i bicie silnego bossa takiego ktorego nikt nie wytankuje.. sa tryliardy mozliwosci na najazdy, tylko trzeba chciec.
A server 8.4..? Byl robiony jeszcze wtedy co 8.4 byl w miare nowym klientem i sporo osob na serwach 8.4 gralo.. z reszta do tej pory znam serwy z tamtego czasu gdzie nadal gra po 200+ osob i jakos nikt nie placze, ze sa "Stare".. ;/
Currently there are 628 active and 394 AFK players on hexXXX.net (afki to Ci w trainerach...) Serwer ma 2 lata ;> Jest to tibia 8.6 wiec tez dosc stara...
Moglbym dawac jeszcze inne przyklady i wytykac bledy... jest jak jest i nic sie nie zmieni.
Demon...
Gram teraz w gre oparta na cry engine, jakosciowo podobna do wowa. I sa upy na walentynki, swieta, drugie swieta i ogolnie jak sie tylko nadarzy jakas okazja COS jest! Teraz np. za kazde 30minut online dostajesz 5 "punktow" ktore potem wymieniasz u npcow za paczki z ktorych zaleznie od szczescia i przyjetych granic wypadaja jakies rozne itemy/scrolle itd. Nie jest to duzo roboty ale tam gra w uj ludzi wiesz czemu?? BO COS SIE DZIEJE!
Tu od lat nie ma NIC oprocz glupiego mikolaja i doddaniu paru SQM na bialo... + Loterii ktore wygladaja tak samo za kazdym razem co zajmuje im 15 minut lacznie z wylosowaniem numerow. Jak sie administracja zajmowala to sie trzymal poziom tych 150-200graczy, a teraz?? Zostaly tylko h lvle ktorzy sie podorabiali i jakies niedobitki...
A argument, ze sie nie oplaca bo jest duzo questow to prosze Cie... Teraz owszem juz nie trzeba nic robic bo nawet jakby robili najazdy dzien w dzien to juz tu ludzie nie wroca... Jak to jest nawet problem robic raz na miesiac maraton i chociaz raz na tyg najazd to o czym my kur.wa mowimy?
Pan wyżej wyczerpał temat, stare czasy nie wrócą, bo i po co. Pogódźcie się z tym i nie zakładajcie już takich tematów, bo niczemu nie służą.
#demon up
A wyobrażasz sobie inny najazd na 7.6? Tibia to tibia, nigdy nie będzie jak inna, nowsza gra. Trzeba się pogodzic z tym że nic nie trwa wiecznie. A takie najazdy, masz racje, są bezcelowe.
Witam to i ja swoją tezę przedstawię na ten temat niestety będzie ona dla osób potrafiących czytać i chętnych do czytania bo kiedy coś piszę lubię dokładnie przedstawić to co myślę :) więc :
1.) Zauważ , że klient jest b.stary - nie ma możliwości rozbudowy tak jak nowe klienty tibi dlatego też krąg update się zawęża i i tak dziwie się , że to co dodali jest na 7.6 - naprawdę sporo roboty i kupa pracy - b.dobry ots lecz jak wiadome wszystko przemija. Wiele ludzi woli grać na otsach dla warów , pk niż wbijać lv i grać na otsie typu orsh a takim niestety można teraz nazwać apo. Mam szacunek do tego otsa , administracji ale z tego otsa zrobił się orshabaal ots , także nie wnikając daleko w sprawy jednym słowem klient 7.6 przeminął i wiele osób woli wary , pk - zabawa .
2.) Nowych graczy tutaj już nigdy nie będzie. Raz , że czytają na forum jak to ten ots nie upada. Wiele osób pierw wchodzi na fora zobaczyć aktywność itp...no i czyta te wszystkie tematy i nie chce im się grać. Dwa , że wiele osób przejrzało na oczy i tibia im się po prostu znudziła. Albo dorośli mają inne zajęcia praca , dziewczyna , hobby lub po prostu wolą grać w inne gry których jest mnóstwo a i zarobić można na nich. Trzy to , że widząc statystyki poziomowe to grać się odechciewa . Owszem rozumiem , że każdy ma prawo być tym top 5 ( nie zazdroszczę - nie gram w tibie i w dupie to mam) ale jednak wiele osób szuka ots które niedawno wystartowały lub właśnie są pod system war , pk a dlaczego ? bo tam bot jest legalny a więc wbijają sobie na bocie lv i idą się bawić - sam tak najlepiej lubiłem. Nigdy nie mogłem zrozumieć po co wbijać tak duży lv i nic praktycznie z tego później nie mieć ale to już każdego sprawa. W JEDNYM WIELKIM SKRÓCIE CZAS APO SIĘ SKOŃCZYŁ I GADANIE " EHHH KIEDY WROCĄ TAMTE CZASY " TO BREDNIE ....tamte czasy nigdy już nie wrócą tak samo jak czasy mercedesa beczki kumacie ??
3.) Sprawa aktywności administracji na serwerze . Otóż co byście zrobili gdybyście wiedzieli , że i tak już sporo osób grać nie będzie na tym serwerze ? wydaje mi się , że po części też wyłożyli laskę na to wszystko. Przecież to nie jest głowny zarobek Mortisa . On ma prywatne życie , pracę - ma swoje potrzeby . Nie będzie poświęcać tyle czasu co dawniej . Teraz gra 100 osób kiedyś 800. W tedy było warto wkładać każdy skrawek pracy w otsa bo zarobek był spory jak i grywalność. Teraz ekipa po kilku update tych dobrych uświadomiła sobie , ze nawet jak będą wprowadzać coś co miesiąc ( nawet dużego ) to i tak liczba osób nie wzrośnie na tyle by zadowolić ich efekt pracy. Kuźwa zrozumcie to wreszcie. Tu już nigdy nie zagra 300 osób cały czas aktywnie choćby nie wiem co się stało !! zrozumcie to. Macie aż tak oczy zasłonięte klapkami ? a może tak ciężko Wam rozstać się z tibia bo zawładnęła Waszym życiem , że aż tak uporczywie staracie się coś wymusić i bronicie swojej wersji takiej " aaa bo jak coś dodadzą itp to coś ruszy " - TU JUŻ NIC NIE RUSZY.
4.) Mam do Was szacunek jak do każdego ale uświadomcie sobie , że naprawdę szkoda czasu już na pisanie takich tematów , próśb o dodanie update itp... zrozumcie , że tak jak firmy upadające które nie mają zleceń tak apo upada nie mając graczy a gracze to 80% serwera. Bo można mieć najlepszy serwer najlepszą ekipe a jak graczy nie będzie to gówno będzie z tego. Żyjcie chwilą a nie tym co było. Zamiast koncentrować się na przeszłości zajmijcie się inną gierką ( jeśli już tak bardzo nudzicie się ) lub po prostu pogódźcie się z tym co jest i grajcie. Ale uświadomcie sobie , że tutaj nie będzie już full life.
Wiem , że zostanę pociśnięty i zjechany z ziemią ale na sam koniec chciałbym wam coś przekazać / powiedzieć :
Otóż sam grałem w tibie 5 lat - była to gra bardzo aktywna. Niestety zaniedbałem przyjaciół , kolegów - nie wychodziłem na dwór. Głupio przyznać się do tego ale wbijanie lv tak mnie wciągnęło , że grałem całe dnie , całe weekendy ( rl tibia ) aż pewnego razu kiedy kolega mnie pocisnął - tak pocisnął i trochę uświadomił spojrzałem za okno pewnych wakacji po czym na monitor i w tedy coś do mnie przemówiło skończ z tym lub graj raz na jakiś czas . Świat jakby na nowo się narodził . Dostrzegłem go na nowo . Byłem tak wciągnięty w wirutalny świat , że nie zauważałem piękna prawdziwego życia. I rzuciłem w pizdu grę . Tzn pogrywałem również na apo ale była to godzina , dwie dziennie a nie każdy możliwy czas. W tedy zająłem się treningiem , poznałem dziewczynę oraz ukończyłem szkołę na lepszych ocenach. W późniejszym czasie znalazłem kobietę. I uwierzcie gdybym do dziś tak dalej grał jak grałem nie wiem czy bym miał pracę , ukończoną szkołę , dziewczynę. Wiem , że wielu z Was tak nie ma i gracie for fun raz na jakiś czas i tak trzymajcie bo naprawdę jeśli w wieku 70 lat usiądziecie na fotel i spojrzycie wstecz w życie i powiecie sobie :
" ile ja rzeczy nie zrobiłem w swoim życiu przez ten komputer " . Wiecie do czego zmierzam ? Do tego , że teraz się tego aż tak nie dostrzega. Pewnego razu spotkałem na cmentarzu koło grobu mojej rodziny pewną starszą panią ( 80 lat ) . Mówiła , że przychodzi na cmentarz dzien w dzien gdy jest ładna pogoda bo w tedy potrafi zapomnieć o natłaczających jej umysł myślach i właśnie ona mówiła mi o tym , że człowiek stary patrzy na swoje życie wstecz i potrafi analizować co zrobił a co mógł zrobić. I to też mi uświadamia to , że nie warto dla wirtualnego świata zaniedbywać życia. Policzcie sobie ile niektórzy tracą godzin w tygodniu na komputer. Zobaczcie ile chcielibyście zrobić a zarazem nie chcecie bo komputer.... ten czas można spożytkować na życie - to co najpiękniejsze a nie gry .
Ta cała nienawiść między Wami . Jak tak czytam Wasze posty łza się na oku kroi. Wiem , że nie pasuje do niektórych i zostane zwyzywany trudno ale dlaczego człowiek potrafi nie szanować się przez taką tibie ? Dlaczego nie czerpiecie z tego zabawy a wyzywacie się ? przecież w dyskusji chodzi o to , że każdy ma rację . Każdy będzie bronił swego. Po co się tak wyzywać , napinać. Dlaczego z powodu gry można tak siebie nienawidzić wyzywać :(
Naprawdę gdybym ja nie odbił się od tego świata tibi nie wiem co teraz ze mną by było....naprawdę przemyślcie to czy warto niszczyć wzrok , życie dla czegoś co i tak minie. Co da wam kolejna liczba przy postaci ? da to wam , że ta liczba przy postaci kosztuje Was czasu który leci nie ubłaganie szybko - niestety. Apo też kiedyś minie - postacie zostaną skasowane.
Uważajcie na siebie. Życzę wszystkiego najlepszego
ElectroHouse
23-02-2013, 20:14
Samą prawdę tutaj opisałeś :D
Brawo !!! ale gimby, dzieci tego nie zrozumią -.-
"Niestety zaniedbałem przyjaciół , kolegów - nie wychodziłem na dwór." - Dobry przykład: http://intergaming.info/wyszukiwarka/pierwszy-xelix/
Czasy Scorpniona i wyzywanie się nawzajem o 3 nad ranem <333
dziq76pl
24-02-2013, 00:48
"Niestety zaniedbałem przyjaciół , kolegów - nie wychodziłem na dwór." - Dobry przykład: http://intergaming.info/wyszukiwarka/pierwszy-xelix/
Electro nic do Ciebie nie mam, ale spójrz na siebie ... Piszesz pożegnanie, a po dniu wracasz do apo, chuj wie skąd masz znowu EQ (wszystko wskazuje na to że allegro), więc nie rozumiem czemu czepiasz się np. Xelixa, jak chce i ma wolny czas to niech napieprza po te 10h i więcej, nie twój interes.
Jeżeli będziesz chciał już na mnie najeżdżać to fakt, ja też nie raz grałem w Tibię po 10h itp, ale teraz już z tym zerwałem.
@t
Ja ze starych czasów APO pamiętam tylko kolejki, jak Drako bili dlatego że jako 1 ek miał 15 m lvl, jak podstawowe eq to było SOV/SCA/Thunder Hammer, Boh/Softy, DSL, MPA, Golden Armor, Blessed Shield oraz ta duma z tego że się MLS miało na takim 200 ek, także to że jak się coś napisało na trade że się coś kupi/sprzeda to po ... 2 sec? Ta offerta od razu znikała :D:D
Śmiech. Nie wiem co im szkodzi postawić chociażby takiego APO ROX, z tą różnicą, żeby nie dojebywało się o 700-1k lv, 500 max czy coś i napierdalanka. Co jakiś czas reset itp. Pacc by był, więc od strony finansowej załatwione, a co innego powstrzymuje Mortiisa ? Może już brak chęci ? Kto wie.
MorgiBack
24-02-2013, 11:47
Wszystko mija dlatego już nigdy nie będzie tak jak dawniej. Proste.
Wszystko przemija. Ludzie kiedyś milionami grali w Diablo 2 na BattelNet. Później w rl Tibie, teraz grają albo w LoL'a albo w inne tego typu gry. To jest normalne, że coś jest, a później tego nie ma. Zobaczycie jeszcze za kilkanaście lat ludzie w g nie będą grać w tibie. ^^
GENIALNY PAUL DIRAC
25-02-2013, 09:35
Marek ty to masz fantazje.
Ogólnie ludzie marnują w chuj czasu, bo żadne człowiek nie jest w stanie 100% czasu poświęcić na coś konkretnego. Gra ma odprężyć, oczywiście jeśli ktoś olał życie w zamian za grę to jak dla mnie bardzo dobrze, jeden człowiek mniej do rywalizacji o pracę. Przynajmniej w przyszłości jakiś byle śmieć co grał w apo nie zastąpi mnie jako inżyniera programistę. Wiesz ziomek, nie wrzucaj wszystkich do jednego worka, to, że przez 5 lat nie wychodziłeś z domu to tylko twoja strata czasu, nic na to nie poradzisz. Większość ludzi potrafi rozplanować swój czas, nawet profesorowie grają po kilka godzin, nawet w pracy w jakieś grę i jakoś nigdy nie słyszałem, żeby mi mówili że tracą czas. Trochę rozgranicz apo od tibii, w apo ludzie grają w tibii ludzie żyją w grze.
Apo obecnie jest zajebsite i macie czas to grajcie ile tylko sił dla historii tibii.
czy wy gracie dla innych, czy dla siebie?
Zdecydowanie kiedyś było lepiej, to była zasługa starej administracji, która sobie bardzo dobrze radziła. Teraz jest tak, że administratorowi lub koledze powiązanego z administratorem nic nie udowodnisz ... Jest to jednym ze skutków małej i coraz mniejszej ilości osób na APO.
Ardianek
27-02-2013, 20:15
Co było, co miało miejsce już nie wróci, musisz się z tym pogodzić podnieść głowę do góry i żyć dalej...(wzruszające:confused:)
Wrobel 2
28-02-2013, 10:16
Ja pier.. :D Jak wszedłem w link tego starego forum (O którym już dawno zapomniałem) To mnie zagięło :) Pozdro dla Wszystkich OLD!:)
Wszystko
05-03-2013, 02:15
ech pamiętam, tylko nie jestem pewny kiedy zacząłem grać, ale gdzieś tak połowa 2006 pamietam jeszcze jak zamiast trainerów były takie białe domki i można było nie pojedynczo wchodzić. Wiem doskonale...tęskni sie..tak samo mam z gta sa jak włączę to taki dół sie pojawia dziwne uczucie :D żalu takiego, tak w piersi duszno się robi, boleśnie ale nie fizycznie heh szkoda..
ehhh srech popłaczcie się jeszcze jakie to pixelowe życie było. Może warto powspominać stare dobre czasy z przyjaciółmi a nie jak to kwadrat bił demon lorda ? masakra jakaś naprawdę :/ ile Wy macie lat.........
scimex pallll
05-03-2013, 20:31
Wszystko kiedys traci swoj urok, tak sie stalo z tibia, poprostu kiedys wymiatala! lecz po czasie sie znudzila, to jest normalnie.
Nic juz nie zrobicie, nie ma sensu.
biznesmen
06-03-2013, 14:20
Każdy ma swoje lata wiecznie przy tibi siedzieć nie będzie... po 2 kiedyś ten ots starał się wypromować teraz Tygrys wchodzi raz na miesiąc tłumacząc się ze mu komputer padł... a Czasy z "Old APO" to z roku 2006 a nie jak większości którzy zaczeli grac 2009-2010 roku a co do kolejek to każdy idiota wie że były ^^ Brakuje tutaj takich ludzi jak Grom Skorpion Adios Dexoti... Pozdro
Aż strach pomyśleć co będzie jak apo wyłączą ... Jezu przecież Mortiisa te dzieci chyba do sądu pozwą :) parodia.......nikt nie rozumie , że nic nie trwa wiecznie - nawet metal w ziemi.
Nie wiem czemu jest poruszana sprawa finansowa jak tak na prawdę Mortiis może mieć wyjebane czy zetnie z otsa 300zł czy 3tyś, bo ze swoim skillem informatycznym na pewno ma źródło dochodu skalujące na 5tyś +, więc ten ots prawdopodobnie jest dla niego jedynie serwerem do którego ma mentalność i tyle.
Jak dla mnie już reset też nie ma sensu, gdyż za dużo nowych itemów i tego wszystkiego, za bardzo gimb ots się zrobił.
Jedyna opcja to tam jak ktoś wspomniał otworzyć drugi serwer z max lvlem i tyle.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.