PDA

View Full Version : EQ

Czarny 0.9
15-03-2013, 11:45
Witam.

Małą sensowna propozycja.
Jak wiecie allegro ma szeroki wachlarz dla naszego APO.

Co za tym idzie..
300lvl lata w full eq.

Pojedynek 500 lvli - EK VS ED. - Super, tylko że kiedy EK na 500 lvlu posiada uw = atak na odległość, to już nie wygląda tak ciekawie przy tej ilości HP.

Odebraliście trochę sensu tej gry przez ten item.

Moja propozycja jest taka żeby dla tej broni zrobić ograniczenie lvl'owe.
Tak jak przy pandemonium armor ?

Wprowadzić sensowny LVL w przybliżeniu do wykonania tego questu.
Zmniejszy to również posiadanie UW na serwerze za czym idzie zwiększy jego wartość.
Ponieważ ek bez odpowiedniego lvlu do noszenia UW nie zrobi tego questy już tak szybko.
No i pvp też w miarę się wyrówna na tych mniejszych lvl'ach.
Czytaj zabicie ~Warmastera~ ?

Pozdrawiam.

Mopsu
15-03-2013, 12:29
Ograniczenie nic nie da, moim zdanie powinno się wgl wyjebać nie które itemy z apo jakieś uw full sety demon set na rooku i tym podobne :P

Rekrut
15-03-2013, 12:33
Przydało by się coś takiego :| Albo zmienić balans bo ek jest za mocny z uw + bije na dystans...

Peps
15-03-2013, 12:55
Przydało by się coś takiego :| Albo zmienić balans bo ek jest za mocny z uw + bije na dystans...

Wystarczy zmniejszyć zasięg do 1sqm, jak chce więcej niech bije z mls'a xD

co do tematu to jestem na nie, sam sprzedałem chara i gram lowem z full eq.

Co nie zmienia faktu, że gdybym grał ek byłbym na nie ;)

No, ale lipka trochę magiczne vs ek (nawet jeżeli oboje mają uw)

A uw od lev nic nie da, bo na wyższym lev balans jest jeszcze gorszy niż na tym śmiesznym 500~.

Hope.
15-03-2013, 13:00
ograniczenie lvlowe , jak dlamnie to strzał w dziesiątke tak np. od 1k/1,5 k UW ... było by idealnie.

Shillen
15-03-2013, 15:54
Moja propozycja jest taka żeby dla tej broni zrobić ograniczenie lvl'owe.
Tak jak przy pandemonium armor.

Przydałoby się. Ewentualnie użycie przedmiotu po wykonaniu questa jak jest z whisp wolfem.

gwnstopro
15-03-2013, 16:37
Wystarczyło by zmienić balans, jak ktoś ma w chuy kasy to ma latać w b robe ?

Mamed first
15-03-2013, 18:28
Ograniczenie nic nie da, moim zdanie powinno się wgl wyjebać nie które itemy z apo jakieś uw full sety demon set na rooku i tym podobne :P

Wyjeb się na plecy i udawaj żółwia

#t na chvj to wprowadzali, żeby usuwać bo jakiś nonejm padł solo i teraz wypłakuje jakie to jest chvjowe?

śmieszny jesteś zią

PiS

Zarexoholik?
15-03-2013, 19:10
Już dawno temu ktoś zaproponował taką zmianę. Jednak wyszło jak zwykle, na NIE. Z czasem sam zmieniłem zdanie i gdy głównym charem coś osiągnę, a mam ochotę pograć jakimś noobcharem to przekładam eq i spokojnie gram. Czasy się zmieniły, teraz wszystko znacznie łatwiej zdobyć, musisz się z tym pogodzić.

NIE.

Zii Baba
15-03-2013, 21:46
Nie gadaj, ze na takim 500lvlu ms/ed ostro dostaje po dupie od ekow bo tak nie jest. Prawda jest taka, ze ed/ms vs ek (z takim samym eq) przy fuksie wyspamuje eka na mniejszym lvlu, dopiero od takiego 600/800 zaczyna robic sie pod gorke dla profesji magicznych. Jestem na nie - bylo i nie przeszlo(wiele razy :|)

Czarny 0.9
15-03-2013, 22:25
Wystarczyło by zmienić balans, jak ktoś ma w chuy kasy to ma latać w b robe ?

Mówisz o pln?

Wbij lvl będziesz ożywać broni - jak na RL.
Trochę wysiłku.

Nie gadaj, ze na takim 500lvlu ms/ed ostro dostaje po dupie od ekow bo tak nie jest. Prawda jest taka, ze ed/ms vs ek (z takim samym eq) przy fuksie wyspamuje eka na mniejszym lvlu, dopiero od takiego 600/800 zaczyna robic sie pod gorke dla profesji magicznych. Jestem na nie - bylo i nie przeszlo(wiele razy :|)

Tylko w przypadku UW na 500 lvlu.
Nie zabijesz EK. Przed uw nie spier***.
A combo ? bijesz 2 szybkie i dostajesz działo z uw + max.
Po 2. EK uh - hot.
A Ty nie masz już many.

Lil Devil
16-03-2013, 09:49
Nie, dlaczego?
Dlatego, że ten balans i ograniczenie levelowe na itemki zje*ią już całkiem system gry :)

GENIALNY PAUL DIRAC
16-03-2013, 12:41
Ja tam bym nic nie zmieniał. Apo się trzyma na barkach ludzi bez przyszłości i niech tak pozostanie, bo zmiany mogą wpłynąć tylko na przejście tych osobników na inne serwy, czego nikt nie chce.

Pewnie gdyby tygrys chciał coś zmienić, zarzucił był krótkim postem w temacie zajmując jakieś stanowisko: za lub przeciw. Ale sam widzisz nikogo to nie obchodzi więc musi być to poprawnie z balansowane. Zreszta spójrz na liczbe graczy aktywnych, których jest zawsze dwa razy więcej niż na mazurku, a mazurek się trzyma więc apo jest zajebiste i nic tego nigdy nie zmienii. Serw jest zajebisty więc tylko pozostaje wam grać.

~trolling.
16-03-2013, 13:10
#up
[2]

#topic
Nie zmieniajmy nic i tak niz tego nie bedzie, apo od kilku lat to te same osoby nikt nowy..

Sasha Rookslayer
16-03-2013, 15:18
Były również takie propozycje i jak widać, żadna nie weszła w życie. Ta zapewne również nie wejdzie, gdyś Administracja nawet nie zerknie do danego tematu.

Bezsensu byłaby taka zmiana, iż chciałbym pograć noob charem, to wiadome, że przełożę cały najlepszy ekwipunek i chce grać nową postacią..
Jestem na nie.

Czarodziej Xardax
17-03-2013, 17:22
Proponuje by mozna bylo uzyc przedmiot dopiero po zrobieniu questu.

Mamed first
18-03-2013, 18:24
Xardax to co z tymi co czyszczą quest?
Pomyśl zanim napiszesz post

Plendil
18-03-2013, 21:40
Zaznaczyłem na tak ale i tak raczej nic z tym nie zrobią... Takie są realia ;(

Palladyn Zlosci
22-03-2013, 17:19

Tu sie zgadzam lepiej wyjebac te itemy kaptury, hoty, shaman sety i inne gowna zostawic s seta klapy pande i to by bylo full eq. A ograniczenie hmm jestem na nie, bo gracze apo tez moga zarobic cos rl kasy sprzedajac jakies items.

Xzaz!t
22-03-2013, 22:02
Proponuje by mozna bylo uzyc przedmiot dopiero po zrobieniu questu.

To musiałoby być wprowadzone, od razu gdy zrobili quest.
Teraz to nie przejdzie.

Ps. Dajcie ludzie sobie już spokój z tym APO - przecież ten serwer jest stracony, jak każdy inny. Tylko, że "najlepszym serwerem" już NIKT się nie interesuje... Tibia to przeszłość.

Avek II
05-04-2013, 14:56
jestem na nie troszke zapuzno na zmiany ;/

discoDJ
05-04-2013, 23:08
Nie mówcie, że Tibia to już przeżytek. Ja wciąż w to gram. I uważam, że jakiś porządek powinien być wprowadzony.