View Full Version : [PC] crysis 3 i karta graficzna
Witam posiadam karte graficzna Ge Force 9600 GT 1GB ale tam jest direct 10 na stronie tak pisze no niestety nie pogram w crysisa 3 nie wiem poco go sciagalem ;/ chyba żeby wgrali patch na darmo sciagalem gre i za pare dni chce kupic sobie lepsza karte z direct 11 w sklepie i nie wiem czy ta bedzie dobra http://allegro.pl/asus-geforce-gt-610-1024mb-ddr3-64bit-dvi-hdmi-pci-i3059931253.html <<< i o co chodzi z tym 64 bit? bo troche nie czaje karta ma byc do 150 zl najlepiej lub pytanie o ta karte o wiele drozsza http://allegro.pl/asus-geforce-gt-630-2048mb-ddr3-128bit-dvi-hdmi-pc-i2950395316.html i tez pytam o co chodzi z tymi bitami 128? sorry za slownik :D i dzieki za porade napewno ma byc z nvidia i taka zebym nie musial zaraz wymieniac za 150zl ;D lub maks 200zl
Wszystko zależy od tego jaki masz procesor i zasilacz. Karty, które podałeś są nieopłacalne.
Wszystko zależy od tego jaki masz procesor i zasilacz. Karty, które podałeś są nieopłacalne.
procesor mam intel dual core 2 duo 2,4GHz ram 2GB zasilacz to chodzi ci o ten wiatrak z tylu ? 230V pisze mi z tylu naklejka pro komp ? pisze jak otworzylem klape od kompa ze 500W
W takim razie należałoby najpierw wymienić zasilacz. Ja bym nie pakował nowej karty graficznej, bo ten zasilacz może Ci w każdej chwili spalić kompa.
Polecam przeczytać: http://forum.pclab.pl/topic/142996-Zanim-zapytasz-o-ZASILACZ-lub-jego-NAPI%C4%98CIA-sprawd%C5%BA/page__mode__threaded
;)
W takim razie należałoby najpierw wymienić zasilacz. Ja bym nie pakował nowej karty graficznej, bo ten zasilacz może Ci w każdej chwili spalić kompa.
Polecam przeczytać: http://forum.pclab.pl/topic/142996-Zanim-zapytasz-o-ZASILACZ-lub-jego-NAPI%C4%98CIA-sprawd%C5%BA/page__mode__threaded
;)
ale ja nie mam kasy kurde na wymienianie zasilacza bede mial tylko 200 zl okolo na karte bo chce pograc w crysisa 3 podaj najlepiej cos dobrego ;d abym nie musial znow wymieniac
gwnstopro
17-03-2013, 19:42
Zasilacz też ważna sprawa mi przy zasilaczu noname(czyli chujowym) przy lepszych grach gasł komp bo zasilacz nie wytrzymywał i miał ze 150 stopni wihtejra. A kupić coś lepszego do chójowego zasilacza nie ma sensu-prędzej popalisz
Nie polecę Ci żadnej karty graficznej do tego zasilacza. Ja sam kiedyś miałem taki zasilacz noname - poszedł z dymem (dosłownie), zabierając ze sobą procesor, płytę główną i RAM, czyli jakieś 1200~ zł.
Nie polecę Ci żadnej karty graficznej do tego zasilacza. Ja sam kiedyś miałem taki zasilacz noname - poszedł z dymem (dosłownie), zabierając ze sobą procesor, płytę główną i RAM, czyli jakieś 1200~ zł.
ale ta karte co ja podalem moze byc nie przesadzaj chyba direct 11 mi tylko chodzi zeby byl i 1gb karta grafiki ?:d
jeśli masz zamiar grać w c3 na minimalnych przy 10 fps [MOŻE] to bierz gt610, ale jak dla mnie to czysty masochizm.. może powiedz coś więcej o tym zasilaczu(zrób zdjęcie?), bo naklejka pro komp jest pewnie plombą sklepową...
Maatinii
17-03-2013, 20:28
Kup konsole :) Każda gra Ci pójdzie na maksymalnych detalach.
ale ta karte co ja podalem moze byc nie przesadzaj
Nie przesadzam pod żadnym względem. Rób jak uważasz, Twoje pieniądze.
Nie przesadzam pod żadnym względem. Rób jak uważasz, Twoje pieniądze.
co mam powiedziec 500W ma to kupie ta albo gt610 albo ASUS GEFORCE GT 630 2048MB DDR3/128BIT DVI/HDMI PCI-E (810/1620) ??? wolalbym ta gt610 poniewaz kosztuje jakies 160 a tamta gt630 kosztuje 265zl
spoko, kup kartę gorszą od swojego 9600gt tylko po to żeby odpalić jedną grę, która zapewne będzie wyglądać na niej jak pokaz slajdów
#down
Spełniasz wymagania żeby ją włączyć, o normalnym graniu możesz pomarzyć. Napisałem Ci, że jak chcesz grać na minimalnych ustawieniach przy 10fps'ach to spoko, kup gt610. Naucz się czytać ze zrozumieniem. Co z tego, że karta obsługuje dx11 skoro wydajność ma na poziomie epoki kamienia łupanego?
spoko, kup kartę gorszą od swojego 9600gt tylko po to żeby odpalić jedną grę, która zapewne będzie wyglądać na niej jak pokaz slajdów
teraz beda gry z direct 11 wymagane wiec jak moze byc gorsza grafika ... skoro spelniam wyymagania gry lol po drugie sam pisales zebym wziol gt610
No tak, będą takie gry. Problem w tym, że może i te karty obsługują DirectX 11, ale będzie cudem, jeśli osiągniesz ilość klatek, która pozwoli na płynną rozgrywkę, przy najniższych ustawieniach.
No tak, będą takie gry. Problem w tym, że może i te karty obsługują DirectX 11, ale będzie cudem, jeśli osiągniesz ilość klatek, która pozwoli na płynną rozgrywkę, przy najniższych ustawieniach.
to którą kupic wkoncu z tych co podałem
to którą kupic wkoncu z tych co podałem
http://pl.memgenerator.pl/mem-image/ja-pierdole-pl-ffffff-21
Przeczytaj ze zrozumieniem, to co napisałem, a będziesz wiedział.
Może ja wytłumaczę?
Jeżeli kupisz gt610 lub inną kartę z Direct11 będzie Ci laggowało/spalisz kompa.
Jeżeli chcesz grać w Crysis 3 musisz kupić co najmniej: ZASILACZ + Grafikę.
Maatinii
18-03-2013, 22:30
Albo konsole : )
Ero Senin
18-03-2013, 22:41
1. kup zasilacz
2. znajdź kartę 1gb DDR5 z taktowaniem pamięci ~4000MHz(Twoja ma 1200MHz?)
Może ja wytłumaczę?
Jeżeli kupisz gt610 lub inną kartę z Direct11 będzie Ci laggowało/spalisz kompa.
Jeżeli chcesz grać w Crysis 3 musisz kupić co najmniej: ZASILACZ + Grafikę.
Dokładniej chodzi o to (napiszę to po raz kolejny, ale ostatni), że masz badziewny zasilacz, a do tego chcesz kupić jedną z dwóch badziewnych kart graficznych, które Ci nic nie dadzą. Nie pograsz w Crysis 3 mając grafikę za 200~ zł. Deal with it.
Z mojej strony tyle w tym temacie, bo nie mam zamiaru pisać 20 razy tego samego.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.