View Full Version : Jedna z misji na shaman armor!
Wiadomo że, jeśli ktoś ma w tych czasach apo misje na zabicie 20 osób z wyglądem dwarfa musi wydać 100-200kcc ponieważ 4/5 apo już bylo zabijane. Rozmawiając z dziś z Danielkiem podsunął on ciekawy pomysł a mianowicie żeby można było zabić 2 raz tą samą osobę ale musiałoby to być możliwe co jakiś czas np. co miesiąc,dwa
Jest postac x i y postac x robi owa misje zabija postac "z" z wygladem dwarfa, za miesiac owa misje bedzie robila postac y i zabije postac "z" i zeby mu to zaliczylo
Zii Baba
23-03-2013, 23:18
To troche nie praktyczne jak na moje oko bo co z tego, ze teraz ludzie porobiliby ta misje, ale co dalej? XD Znow beda czekac ten miesiac? Nie wiem... Ogolnie mozna by cos z tym zrobic, ale nie w ten sposob...
@Carlos!
Dobry pomysl xD Jednak cena powinna byc raczej troche wyzsza niz sam out... ;>
Jestem na nie, kolejne ułatwienie dla tak prostej gry.
Dla zlikwidowania Kasy, można byłoby wprowadzić coś takiego, że za opłatą 10kcc (przykładowo) NPC 'tworzy' dwarfa którego zabijamy, taki pomysł.
Co do porpozycji, jestem na nie.
#edit
Podałem przykładowo, może to być 20kcc.
Wpadłem na ten pomysł bardzo dawno temu, nie napisałem jednak propozycji bo znałem odpowiedzi. Gracze z apo nie lubią myśleć i gdy kiedyś podsunie im się odpowiedź na jakieś pytanie, będą ją powtarzać w nieskończoność. Przykłady? "Za duże ułatwienie", "Mortiis ma to w dupie", "i tak tego nie wprowadzą", "serwer upada" i wiele wiele innych. Wiedziałem, że zacznie się od tekstu, że za duże ułatwienie, skończy się na tym, że i tak tego nie wprowadzą. A prawda jest taka, że graczy na apo nie przybywa, a wręcz przeciwnie, nowych graczy NIE MA. Pozostaje możliwość, że może ktoś zaczyna grać od nowa, ale to naprawdę upadająca idea. Wychodzi, że wydaje się około 150kcc na jedną misję, z wielu (nawet nie wiem ilu) żeby zrobić armor który jest wart 250kcc. Zastanówcie się trochę nad swoimi komentarzami, a jak macie do powiedzenia "nie i tyle" to lepiej ctrl+w.
Liczę na sensowne argumenty, pozdrawiam.
Dla zlikwidowania Kasy, można byłoby wprowadzić coś takiego, że za opłatą 10kcc (przykładowo) NPC 'tworzy' dwarfa którego zabijamy, taki pomysł
A jaka jest różnica w twojej propozycji a kupowaniu dwarfów na noob charach?
#edit v2
nadal twoja propozycja jest nieopłacalna
Głupia propozycja:) Co miesiąc i aż tyle czekać? Hah
Dlatego tak ma być bo Ty teraz to masz? hehe
#t
NIe
jestem na nie, tyle osób do tej pory się męczyło i jakoś quest do tej pory jest wykonywany, nie szukajmy dziury w całym :)
Na Nie... Po co komu ten shaman armor jak jest 8 razy droższy od pandemki, a daje to samo. Jak ktoś nie ma kasy na te dwarfy to nie będzie tego questa robił. Proste.
gwnstopro
24-03-2013, 10:43
Tak że jestem na nie ponieważ bardzo dużo osób to zrobiło zresztą ja też i nie srałem że nie mam kogo ubić
Domcio Old
24-03-2013, 15:25
ja jestem w sumie na tak, poniewaz kiedys gralo wiecej ludzi i tą misje sie robilo bez problemu, a teraz do tej misji trzeba zrobic 20 noob charow i kupic dwarfa albo szukac miesiacami jakichs ludzi ktorzy nie byli zabici: )
Sasha Rookslayer
24-03-2013, 16:44
Jestem na nie. Co mieliby powiedzieć ludzie, którzy się z tym męczyli?
Niech zostanie jak jest.
Zarexoholik?
24-03-2013, 17:02
Wiadomo że, jeśli ktoś ma w tych czasach apo misje na zabicie 20 osób z wyglądem dwarfa musi wydać 100-200kcc
Ja musiałem płacić za zabijanie ludzi już tydzień po wprowadzeniu tego questa. Wystarczyło, że kilka osób do tego doszło i było ciężko. Teraz kcc tak łatwo się zbiera, że powinni zwiększyć ceny u NPC Doktora, żeby było ciężej. Takie ułatwianie gry jest żałosne.
Nie
Jest dobrze. Może i sam shaman armor nie jest dużo warty, ale zrobienie shaman butów rekompensuje wszelkie straty.
~trolling.
25-03-2013, 17:41
i tak tego nie wprowadza, wiec po chuj to komu
jestem na nein
Sorc Aka Siochacz
27-03-2013, 11:07
Moim zdaniem powinni to troszke zmienic, a wiec osoby zamiast zabijac i szukac ludzi z wygladem dwarfa to zapłaca doktorowi np: 60 kcc i maja przyniesc ok. 15 riper lance (elf exe leci to odkupia od tych co na nich siedza) zeby s armor dziala przyniosa p armor 1-2 szt :)
Jaki to ma sens, co miesiąc, dwa ? Przecież w tyle to całą tą misje się robi ziomuś... /nie/
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.