View Full Version : Monitor czerwony obraz
Witam posiadam monitor SAMSUNG SYncMaster 205BW taki chyba dostałem go uzywanego czasem miał takie coś że gdy się włączał komputer to zmieniał kolory wystarczyło wcisnąc menu i dac kolory bo ostatnio też się tak zrobiło że był ciemny obraz i nic nie dało musiałem wejsc w menu w monitorze i dac kolory na 100% i było ok a dziś jak włączyłem komputer jest czerwony obraz i jak daje menu to mi gasnie obraz i nie moge nic zrobic musze gozik z tylu monitora mam do wylaczenia monitora odczekac az sie wylaczy swiatelko o monitora i wlacza sie spowrotem i dalej jest czerwony moze sa jakies programy do kolorow abym nie musial w monitorze prosze o pomoc dzieki ;/
Bambucha Rook
26-03-2013, 15:01
testowales go na innym komputerze? jesli bedzie tak na innych to prawdopodobnie jest do wyjebania
Spróbuj wymienić kabel, który łączy monitor z komputerem. Możesz też zrobić aktualizacje sterowników karty graficznej. Mój monitor też robił się czerwony, kiedy podłączałem go do starego komputera, gdzie mam gf 6600 gt.
testowales go na innym komputerze? jesli bedzie tak na innych to prawdopodobnie jest do wyjebania
nie ale postaram się przynieść stary komputer i zobaczyc
sprawdziłem podlączyłem stary komputer do monitora jest to samo proszę o jakieś rady nie chce znów mieć takiego monitora z dużym tyłem i w dodatku małym nie ma jakiegos programu co rozjasni ten czerwony kolor bo nie moge dać menu w monitorze bo jak klikne to mi sie cczarny ekran włącza i musze guzik z tylu wyłączać od monitora i odczekać aż kontrolka zgasnie bo inaczej nie moge wlaczyc monitora ;/
Spróbuj wymienić kabel, który łączy monitor z komputerem. Możesz też zrobić aktualizacje sterowników karty graficznej. Mój monitor też robił się czerwony, kiedy podłączałem go do starego komputera, gdzie mam gf 6600 gt.
narazie kabla nie mam poniewaz moj stary monitor ma go wbudowanego w monitor po drugie na lepszym kompie mam 9600 gt karte a na slabszym co sprawdzalem monitor to 6600gt wiec to nie wina karty moze i kabel ale narazie kabla nie mam skad wziasc
sprawdziłem podlączyłem stary komputer do monitora jest to samo proszę o jakieś rady nie chce znów mieć takiego monitora z dużym tyłem i w dodatku małym nie ma jakiegos programu co rozjasni ten czerwony kolor bo nie moge dać menu w monitorze bo jak klikne to mi sie cczarny ekran włącza i musze guzik z tylu wyłączać od monitora i odczekać aż kontrolka zgasnie bo inaczej nie moge wlaczyc monitora ;/
narazie kabla nie mam poniewaz moj stary monitor ma go wbudowanego w monitor po drugie na lepszym kompie mam 9600 gt karte a na slabszym co sprawdzalem monitor to 6600gt wiec to nie wina karty moze i kabel ale narazie kabla nie mam skad wziasc
mam pytanie ponieważ gdy monitor jest wlaczony jest czerwony obraz i chce włączyc guzikiem menu to mi sie monitor wyłącza i musze naciskac guzik od monitora i go wylaczyc dopiero po zggasnieciu kontrolki gdy go zapale to sie wlacza monitor i gdy sie wlaczy to w lewym gorym rogu powinno pisac analog a nic nie pisze tylko jest pusta kratka tak samo jest gdy nacisne (auto) pojawia sie na srodku biala prosotokat i w nim pusto i tu jest dziwne bo sie on nie wylaczy dopoki nie wylacze moitora ;/ o co biega
Daburian
26-03-2013, 18:00
Po prostu monitor do wyrzucenia.. Jak chcesz idz oddaj do seriwsu, choc w tych czasach nie widze najmniejszego sensu naprawiania sprzetu, bo teraz sie wiecej placi za naprawe 2-3 letniego sprzetu niz za nowke. Tzw. postarzanie produktu
Po prostu monitor do wyrzucenia.. Jak chcesz idz oddaj do seriwsu, choc w tych czasach nie widze najmniejszego sensu naprawiania sprzetu, bo teraz sie wiecej placi za naprawe 2-3 letniego sprzetu niz za nowke. Tzw. postarzanie produktu
LOL Dzisiaj włączam komputer a tam wszystko dziala normalny obraz był jezeli chodzi o monitor moge wejsc w menu i auto ustawic obraz eh nic nie robiłem kabla tez nowego nie dawalem o co biega??
Daburian
29-03-2013, 15:00
LOL Dzisiaj włączam komputer a tam wszystko dziala normalny obraz był jezeli chodzi o monitor moge wejsc w menu i auto ustawic obraz eh nic nie robiłem kabla tez nowego nie dawalem o co biega??
Hmm? moze, w ktoryms z kabli jest ulamana miedz?. Instalowales jakies sterowniki czy cos ?. Jezeli nie, to miedz ulamana w kablach lub w srodku monitora moglo cos sie zjebac. Jezeli cos w srodku jeblo, to raczej dlugo Ci nie pochodzi
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.