View Full Version : Nowy serw 7.6
Wszyscy wiedza ze resetu postaci nie bedzie, moze administracja postawilaby na okres probny(jesli bedzie gralo duzo ludzi to zostawic) serwer pod Tibie 7.6, wiele osob zaczeloby grac od 0 z serwera wyjebac uw, shaman sety itp, zminiejszyc exp do x3 zostawic tylko itemy typu s set, bh, klapy, panda.
Co w o tym myslicie?
Ja osobiście jestem na tak, 7.6 ma swój klimat i jakiś nowy serwer by się przydał, jestem pewny, że byłoby więcej graczy niż teraz na obecnym apo.
MorgiBack
22-04-2013, 21:28
Tak.
Powinni to wprowadzić, chociażby SPRÓBOWAĆ coś takiego otworzyć, sprawdzić ile będzie osób grało.
Na cholerę im te 2 TEST Serwery niech wykorzystają własnie 1 do propozycji rumuna HEHEZ
Mamed first
22-04-2013, 21:47
Też jestem za, spróbować zawsze można.
dziq76pl
22-04-2013, 21:58
Jestem ZA, jakby takie coś było to nawet namówiłbym kolegę z rl'a, bo mówił mi że jakby reset charów był to mógłby popykać, ale skoro to niewykonalne to do nowego serva pewnie nic by nie miał :p:p
Sasha Rookslayer
22-04-2013, 22:00
Na nowy serwer potrzeba ogarniętej Ekipy, która ma czas... A tutaj takiej nie ma.
Czarny 0.9
22-04-2013, 22:05
Każdy by go chciał, tylko kut** jest z tego wielki że o tym piszemy.
7.6 już nigdy nie wróci...
Nie ukrywam, że sam zagrałbym na takim serwerze, gdzie nie będzie tych itemów odejmujących w chuj dużo od czarów itd itd, więc jestem na tak. :)
Czarodziej Xardax
22-04-2013, 22:19
tak ale zmienic przedzialy expa
np.
1-1000 --> exp x5
1001-1500 --> exp x4
1501-2000 --> exp x3
2001-XXXX --> exp x2
+ pasy tak jak na 8.42 tyle ze postacie byly by juz stworzone takie jak na obecnym apo (z 1 lvlem) zeby nie bylo podszywania ; )
Asumarix
22-04-2013, 22:34
Sam bym ogarnął grupkę osób która by zagrała na tym serwerze . Nic wam nie stoi na przeszkodzie sprobować czy wypali ten serwer bo obecne apo to DNO i to trzeba mówić otwarcie :>
Zagłosuje na tak, chciałbym zobaczyć bijących się "nubków" o parę punktów doświadczenia hehehs :o Serw może i byłby fajny, ale bez zbędnych pierdół niszczących gre (uw i reszta śmieci).
tak ale zmienic przedzialy expa
np.
1-1000 --> exp x5
1001-1500 --> exp x4
1501-2000 --> exp x3
2001-XXXX --> exp x2
Dobrze gada , polać mu ;D
Też jestem na tak :D ale tak jak napisał Saha nie ma tutaj ekipy która by go poprowadziła i też jestem za tym co napisał Czarodziej Xardax ;)
Nie ukrywam, że sam zagrałbym na takim serwerze, gdzie nie będzie tych itemów odejmujących w chuj dużo od czarów itd itd, więc jestem na tak. :)
ojj, vimpexx, patrz ile chętnych ! tylko ty wiesz o czym mówię ! XD
Jestem na tak ! :)
Zrobili by taki serwer. przeszło by wszystko no a co z tymi postaciami i tym serwerem? jeden ch_j czy dadzą nowy serwer czy zresetują postacie.
Usunąć całkiem apo i koniec!
TyruS aka Tyr'ek XD
22-04-2013, 23:51
Podbijam Rekruta, usunąć to w pizdu. :D
dziq76pl
22-04-2013, 23:53
Nie wytrzymałbyś tego psychicznie i pewnie popełniłbyś samobójstwo :D:D
@t
Piszę jeszcze raz na TAK, żeby offtopu nie było :D
Grube Jointy
23-04-2013, 00:07
w sumie to jestem na tak moze zagral pogral bym troche od nowa..
Zii Baba
23-04-2013, 07:25
Sam raczej nie zagralbym, ale ogolnie gdybym mial do wyboru serwer wybralbym wlasnie ten bo stary juz nie ma najmniejszego sensu... Co tam jest do roboty? Kupic postac, zabic jakiegos pionka i po frajdzie. Jak najbardziej na tak.
Co do wypowiedzi Xardaxa
1-1000 --> exp x5
1001-1500 --> exp x4
1501-2000 --> exp x3
2001-XXXX --> exp x2
Dobra propozycja!
Mamed first
23-04-2013, 07:59
Temat niedługo zostanie zamknięty przez zielonych i jak zwykle pójdzie w niepamięć. Po chuju takie coś i tak nic nie zrobią, elo o/ - macha ci robot
gwnstopro
23-04-2013, 10:43
Oczywiście że jestem na tak, na nowym serwerze oczywiście z mniejszym expem 2-3 i bez tego zjebanego eq.... i zaczynam grać i pewnie nie tylko ja
Tylko nowy serwer może przywrócić graczy...
Zrobili by taki serwer. przeszło by wszystko no a co z tymi postaciami i tym serwerem? jeden ch_j czy dadzą nowy serwer czy zresetują postacie.
Usunąć ? Tylko teraz tak mówisz. :mad:
Jeżeli przejdą wszyscy na nowy, będzie oznaczało to, że wolą grać od początku, niż na starym serwie bezsensu. :(
Usunąć serwer i to będzie najlepsze rozwiązanie chyba że komuś tak zależy na Apo że nie da rady żyć to nie chciałbym żeby ktoś tracił to co mu najdroższe.
Usunąć ? Tylko teraz tak mówisz. :mad:
Jeżeli przejdą wszyscy na nowy, będzie oznaczało to, że wolą grać od początku, niż na starym serwie bezsensu. :(
Nie, nie tylko teraz.
I tak nie będzie żadnego nowego serwera to możecie sobie o nim tylko pomarzyć -.-
Dodadzą upka i wszyscy wrócą tutaj. Sam tak napisałeś, że zaczniesz grać:)
#edit
Będę siedział ile będzie mi się podobało a Tobie chu do tego. Cały czas jest ktoś do pekowania.
MorgiBack
23-04-2013, 13:53
Aha. Ten up miał być w październiku. O_o
Siedź dalej sam na serwie i pekuj samego siebie. HEHEZ.
@topic.
To będzie lepsze rozwiązanie niż up. Na 100%. :)
Oczywiście bym wrócił na server po resecie i na pewno nie na tydzień, dwa, tylko dłużej :)
Lecz server ten z małymi modyfikacjami: bez tych shaman pierdół, uw, i jak ktoś pisał stage exp i to by było najlepsze rozwiązanie, może się uda i będzie res, oby ! :D
Usernames
23-04-2013, 14:34
Gdybyście pomyśleli to żadna wasza propozycja dot. nowych serverów, wyjebania teraźniejszego nie przejdzie. Otóż wyjaśniam dlaczego: skoro mortiisowi, santanowi czy tygrysowi nie chce się ratować tego servera to nie będzie im się chciało tym bardziej założyć nowego bo na to potrzeba czasu i chęci do robienia mapki czego tygrysowi już brakuje. Cała administracja jak i wszyscy w "ekipie"- {pff} pojebali ten server, taka jest prawda.Moim zdaniem żadnego innego servera nie będzie nawet jak się rozleci ten burdel co teraz istnieje. Poza tym, oni też mają co robić a nie siedzieć przed żałosną grą i banować dzieciuchów za np. obraźliwe wyrażanie się, robić mapki czy bawić się w to dalej. Odpowiedzcie sobie sami, komu by się chciało prowadzić server przez 7 czy 8 lat?
Ch*j z tego, że my będziemy na tak jak oleją to propozycje bo za dużo by trzeba było poświęcić czasu. Więcej ogaru panowie. Powodzenia w dalszej robieniu sobie nadziei, że coś takiego powstanie. Czołem (:
#top
żeby było na temat troszku to jestem na tak ale już pisałem wyżej, ch*j z tego będzie.
veendrix
23-04-2013, 15:21
Nie, nie tylko teraz.
I tak nie będzie żadnego nowego serwera to możecie sobie o nim tylko pomarzyć -.-
#edit
Będę siedział ile będzie mi się podobało a Tobie chu do tego. Cały czas jest ktoś do pekowania.
Chyba mamy tu lekko ograniczona osobe, ale moze sie naprostuje jak znudzi mu sie to cale wbijanie lewelkow ktore jest w obecnej chwili pozbawione wiekszego sensu.
Admini - dalej sciskajcie tylki, nie robcie resetu, a na pewno wszystko bedzie cacy :), a takie mniej wiecej sa realia: za miesiac bedzie gralo 40 osob za dwa miesiace 30 osob, az wkoncu liczba grajacych bedzie blizej zera jak dalej. Wy zarabiacie jakos z tego serwera? Cos mi sie wydaje ze w blizej nieokreslonym czasie to nie bedziecie mieli nawet na utrzymanie.
Patrzcie co ludzie pisza i czego zadaja, po co macie dzialy propozycje i uwagi/krytyka.
Po co ja sie produkuje, pan wyzej wszystko podsumowal.
.
.
Domcio Old
23-04-2013, 15:26
Hmm w sumie oni nie maja czasu zeby pozalatwiac sprawy na starym servie(chodzi tu o upa) a maja nowy server stawiac?? Jestem osobiscie na nie, poniewaz to i tak nic nie zmieni. APO predzej czy pozniej upadnie, nie probujcie go ratowac na sile :) Jesli beda czesciej UPY to ludzie wroca i beda znow grac tak jak kiedys :)
Jestem na nie.
ElectroHouse
23-04-2013, 16:48
APO kiedyś musi upadnąć :D
@t
Serwa nowego nie będzie ani żadnej aktualizacji bo jak wiemy administracja już właśnie ma wyjebane na serwer.
PS: Zróbcie strajk i nie kupujcie pacca może wtedy się zbiorą do roboty bo hajs się nie będzie im zgadzał i coś będą musieli zrobić :|
Peace.
Gdybyście pomyśleli to żadna wasza propozycja dot. nowych serverów, wyjebania teraźniejszego nie przejdzie. Otóż wyjaśniam dlaczego: skoro mortiisowi, santanowi czy tygrysowi nie chce się ratować tego servera to nie będzie im się chciało tym bardziej założyć nowego bo na to potrzeba czasu i chęci do robienia mapki czego tygrysowi już brakuje. Cała administracja jak i wszyscy w "ekipie"- {pff} pojebali ten server, taka jest prawda.Moim zdaniem żadnego innego servera nie będzie nawet jak się rozleci ten burdel co teraz istnieje. Poza tym, oni też mają co robić a nie siedzieć przed żałosną grą i banować dzieciuchów za np. obraźliwe wyrażanie się, robić mapki czy bawić się w to dalej. Odpowiedzcie sobie sami, komu by się chciało prowadzić server przez 7 czy 8 lat?
Ch*j z tego, że my będziemy na tak jak oleją to propozycje bo za dużo by trzeba było poświęcić czasu. Więcej ogaru panowie. Powodzenia w dalszej robieniu sobie nadziei, że coś takiego powstanie. Czołem (:
#top
żeby było na temat troszku to jestem na tak ale już pisałem wyżej, ch*j z tego będzie.
Mapka przeciez jest, wystarczy usunac kilka miejsc/questow i all git moze mi sie tylko tak wydaje bo nie znam sie na tym w ogole.
Ardianek
23-04-2013, 18:37
Wszyscy wiedza ze resetu postaci nie bedzie, moze administracja postawilaby na okres probny(jesli bedzie gralo duzo ludzi to zostawic) serwer pod Tibie 7.6, wiele osob zaczeloby grac od 0 z serwera wyjebac uw, shaman sety itp, zminiejszyc exp do x3 zostawic tylko itemy typu s set, bh, klapy, panda.
Co w o tym myslicie?
Co do expa, to mógł by zostać taki jak jest;) czyli x5
Jestem na tak ;)
Czarodziej Xardax
23-04-2013, 20:08
Co do expa, to mógł by zostać taki jak jest;) czyli x5
Jestem na tak ;)
przy obecnych "maniakach" 3k w niecaly rok bd wbity : )
Propozycja zostala podeslana przez Weeka do ktoregos z glownych administratorow.
Sir Krystian
23-04-2013, 20:26
Szczerze przy obecnych 40 graczach nie ma sensu stawiania kolejnego serwa.
;x
No ale jestem na tak xd
Raczej patrzcie, że pewne osoby z APO, w tym Mortiis jest blisko 30 na karku i musicie w końcu sobie uświadomić, że on pracuję, ma dużo zleceń itp..
Pomysł ok, ale mało prawdopodobne, że on wypali.
Enjoy,
Arts
jestem za. sam chetnie bym wrocil wtedy. ale zaraz ktos z administracji napisze ze nie bedzie nowego werva bo pojdzie w slady 8.42 i tyle...
Kornas Pall.
24-04-2013, 11:38
Jestem na tak. Ale można by wprowadzić ograniczenie zdobywania doświadczenia np od 1500lvl, lub od 1500 exp x1 :) Wtedy łatwo byłoby dogonić czołówkę, nawet po upływie kilku lat :)
Sokol from West
24-04-2013, 14:26
Oczywiście, że jestem na tak. Przyciągnęło by to pewnie dużo osób, zarówno starych jak i pewnie nowych ale z drugiej strony, wydaje mi się to mało prawdopodobne, że coś takiego zrobią ;) Widać, że teraz nie mają czasu na zajmowanie się serwerem, a co dopiero mówić o nowym.
Wszystko
24-04-2013, 16:19
Reset nie. Jestem za 2 serwerami, obecnym i tym nowym 7.6.
ale z waszymi propozycjami to w ogóle nie przejdzie... nie ma sensu, musiałaby być nowa mapka, wówczas byłby to dobry pomysł. No bo pomyślcie co obchodzi NOWYCH graczy, takich co tu zawitaja po raz pierwszy to, że usuneli questy na kaptur czy uw? Kogo to interesuje? bo na pewno nie nowych. To raczej nie przez to brakuje motywacji do expienia, a tak ogólnie nieciekawie jest:/
serwer musiałby być od podstaw stworzony,zupełnie inna mapka, exp x2, można testowo spróbować zablokowac dostepy do questy, zmniejszyc exp, ale TO CIAGLE to samo by było, tylko wolniej i nudniej...
Mortiis mógł za czasu reklamować serwer, robić konkursy na prawdziwa kase lub prawdziwe przedmioty, ale nie takie bzdety jak loteria, tylko quizy gdzie jest dreszczyk emocji przy odpowiedziach. To było niezłe...jakby tak co miesiac quizy były, ale już chyba za późno.
Mortiis*+ Przegląda watek: Nowy serw 7.6
Przynajmniej widzial ta propozycje;]
Nie gram i już nigdy grać nie będę w tą głupią grę która zmarnowała mi 2 lata życia ale patrząc na Wasze wypociny to jestem za postawieniem drugiego serwera 7.6 . Chociaż administracja nie chcę go postawić - to dowodzi jednego , że ma w dupie pieniądze a z nowego serwera na pewno by zarobili :)
dziq76pl
25-04-2013, 21:42
Chociaż administracja nie chcę go postawić - to dowodzi jednego , że ma w dupie pieniądze a z nowego serwera na pewno by zarobili :)
Ja myślę że to dowodzi o tym, że mają w dupie graczy, a nie pieniądze, bo kasę by chcieli, ale robić to nie ma komu :eek::rolleyes:
Wszystko
25-04-2013, 23:11
ale zrozumcie wasze pomysły odnośnie nowego serva sa po prostu denne...
tak było z apo pod nowszy klient, tamten serwer upadł, a mapka prawie ta sama, zbyt szybko sie wybili gracze. Jaki wiec jest sens dawać nowy serv, ale pod 7.6 i jedyne co to exp zmniejszyć i usunąć pare questów? Co to da?
Tibia już nie cieszy :( ja przez ta gre straciłem wiele lat, uzależniony byłem nic nie osiagnałem, znudziła mi sie i to tak po całości z 2 lata temu. Straszne uczucie nie polecam nikomu, to samo mam z gta san andreas, jak tylko wejdę zaraz łapie taki dół, sentyment to nie jest, sentyment to coś pozytywnego, a ja doświadczam takiego mega dołu, gdyż tyle czasu mineło...
najlepszy okres 2006+,pamietam te kolejki. Nawet tak sie zastanawiałem kiedyś, bo Mortiis pisał maturę i pewnie nas tudia poszedł, on WIEDZIAŁ, miał coś z logicznego myślenia, uświadamiał sobie, że biznes typu kafejka internetoaa upadnie tak jak budki telefoniczne, czy właśnie ots. Mógł tylko zarabiać, a on się uczył. Ja za to w ogóle sie nie domyślałem, grałem jak jakiś idiota dzień noc, nie mając prócz chwilowej rozrywki nic, a nawet jakby to co? Ile bym zarobił na kcc, 200 zł, 300>? to by mi zrekompensowało utrate przyjaciół, wygladu, nawet resztek intelektu? Bo nigdy specjalnie się nie lubiłem i dalej nie lubie, wolałbym nie żyć :)
nie rozumiem... po prostu nie mogę pojąć jak to jest, że maniaczysz i tak podstawowego faktu do świadomości nie bierzesz jak to, że przeciez rzeczywistość upomni sie predzej czy później , nie da sie uciec, tibia jak narkotyk prawdziwie, ja to zrozumiałem zbyt późno, kiedyś śmiałem sie z tych kolesi co jeden walił z różdzki, drugi z axa. Wzieło mnie....ale co ja moge dziś.
apo zniszczyło mi życie, dlatego nie wiem czy to dobry pomysł nowy serv, wiekszość pewnie powyrastała z gier, mogą pograć normalnie, ale nie cieszy to już, nie ma tego czegoś w brzuchu? tego uczucia, nie wiem jak to ująć :D
jestem żałosny :D
dziq76pl
25-04-2013, 23:59
tak było z apo pod nowszy klient, tamten serwer upadł, a mapka prawie ta sama, zbyt szybko sie wybili gracze. Jaki wiec jest sens dawać nowy serv, ale pod 7.6 i jedyne co to exp zmniejszyć i usunąć pare questów? Co to da?
Tibia już nie cieszy :( ja przez ta gre straciłem wiele lat, uzależniony byłem nic nie osiagnałem, znudziła mi sie i to tak po całości z 2 lata temu. Straszne uczucie nie polecam nikomu, to samo mam z gta san andreas, jak tylko wejdę zaraz łapie taki dół, sentyment to nie jest, sentyment to coś pozytywnego, a ja doświadczam takiego mega dołu, gdyż tyle czasu mineło...
najlepszy okres 2006+,pamietam te kolejki. Nawet tak sie zastanawiałem kiedyś, bo Mortiis pisał maturę i pewnie nas tudia poszedł, on WIEDZIAŁ, miał coś z logicznego myślenia, uświadamiał sobie, że biznes typu kafejka internetoaa upadnie tak jak budki telefoniczne, czy właśnie ots. Mógł tylko zarabiać, a on się uczył. Ja za to w ogóle sie nie domyślałem, grałem jak jakiś idiota dzień noc, nie mając prócz chwilowej rozrywki nic, a nawet jakby to co? Ile bym zarobił na kcc, 200 zł, 300>? to by mi zrekompensowało utrate przyjaciół, wygladu, nawet resztek intelektu? Bo nigdy specjalnie się nie lubiłem i dalej nie lubie, wolałbym nie żyć :)
nie rozumiem... po prostu nie mogę pojąć jak to jest, że maniaczysz i tak podstawowego faktu do świadomości nie bierzesz jak to, że przeciez rzeczywistość upomni sie predzej czy później , nie da sie uciec, tibia jak narkotyk prawdziwie, ja to zrozumiałem zbyt późno, kiedyś śmiałem sie z tych kolesi co jeden walił z różdzki, drugi z axa. Wzieło mnie....ale co ja moge dziś.
apo zniszczyło mi życie, dlatego nie wiem czy to dobry pomysł nowy serv, wiekszość pewnie powyrastała z gier, mogą pograć normalnie, ale nie cieszy to już, nie ma tego czegoś w brzuchu? tego uczucia, nie wiem jak to ująć :D
Ładna historia ...
Jesteś nie tylko żałosny, ale jesteś także niezłym hipokrytą, ponieważ tutaj piszesz coś że tibia zmarnowała Ci życie bla bla bla, a w innym temacie piszesz coś o "burzy mózgów" żeby grało te 200 osób, więc widać że poza APO nie masz nic
GENIALNY PAUL DIRAC
26-04-2013, 07:50
Takich historii, z graczami jest więcej- heheh. Wiesz co ziomek, skoro sie nie podniosłeś, to pewnie i tak nic szczególnego bys nie osiągnął. Większość ludzi jak przestaje grać, zaczyna nadrabiac zaległości towarzyskie i podwyższać sę w nauce.
A ten nowy serw to jednak głupi pomysł, dublować coś co jest świetne, znaczy perfekcyjnie zrobione-porażka. Apo jest super i nie ma co do tego wątpliwości. A czemu tak mało osób gra, tylko dlatego, że nie ma upów i nowych respów, questów. Jak były upy regularnie, to było po 250 online. Sądzę, że tylko kwestia czasu i znowu byłoby z 300, styknie dodwac nowe monstery i questy.
Jestem ZA, jakby takie coś było to nawet namówiłbym kolegę z rl'a, bo mówił mi że jakby reset charów był to mógłby popykać, ale skoro to niewykonalne to do nowego serva pewnie nic by nie miał :p:p
Masz racje ! namow kolege i bedziecie prowadzili wspolne zycie na apo zalozycie rodzine itp.
Ciekaw jestem jakby zrobili nowy serv ile by ludzi na nim gralo i po jakim czasie wygladalby jak stary serv (chodzi mi o pustki)
MorgiBack
27-04-2013, 10:12
Aha..
Po pierwsze, każdy inteligentyn chłopak/dziewczyna potrafi rozdzielić grę od RL życia.
Po drugie... chciałbym znać twój nick, że tak grałeś od 2k6 XDDD te 24/7h
Po 3 jeśli APO zniszczyło ci życie to wiedz, że nie tylko szatan się tobą interesuję, ale i także jesteś tępym idiotą, który nie potrafi funkcjonować w normalnym życiu.
a po 4
Ładna historia ...
Jesteś nie tylko żałosny, ale jesteś także niezłym hipokrytą, ponieważ tutaj piszesz coś że tibia zmarnowała Ci życie bla bla bla, a w innym temacie piszesz coś o "burzy mózgów" żeby grało te 200 osób, więc widać że poza APO nie masz nic
Polać dla Vienia :D
#topic.
Żeby nie było oczywiście jestem na TAK!
Tak, sam dawno nie gram bo nie ma to już sensu. Ciężko chociażby znaleźć kogoś z podobnym lvlem do pvp ;( Gdyby stworzyli nowy serwer, z pewnością powróciłoby wielu graczy. Jeśli nie to zawsze można go skasować, spróbować nie zaszkodzi. Co do itemów questów - jeśli zachowały się projekty serwera z dawnych lat to dobrze by było je wykorzystać. Potem można by wprowadzić po kolei to co jest teraz, jak wiadomo czas niesie zmiany (wszyscy płaczą, narzekają a tak na prawdę jedyne co jest źle zrobione to zasięg knighta z uw, myślę że balans by był dobry gdyby miało zasięg 1sqm). Sam chętnie bym zagrał od zera ale żeby bylo przynajmniej po te 100 osób online co moim skromnym zdaniem jest do osiągnięcia, nie to co teraz > 13/800. Może administracja nad tym pomyśli.
Aha,
1-1000 --> exp x5
1001-1500 --> exp x4
1501-2000 --> exp x3
2001-XXXX --> exp x2
inna opcja nie wchodzi w grę ;]
jak już coś to exp x 1 bo i tak swoje potworki dadzą expa 1000
ale przydał by się ale może nie na 7,6 bo tutaj już się kończy miejsce na cokolwiek robienia a na innych klientach jest dalsza przestrzeń lepsza grafika i nowa rywalizacja bo mało osób gra na takich klientach i tutaj z servera z pewnością ludzie by zagrali co dało by nową rywalizacje .
Wszystko
28-04-2013, 14:40
A może lepiej nowy serwer pod najnowszy klient, z exp x2, całkowicie inna mapa niż na apo 7.6, po prostu od zera tworzony.... o ile oczywiście jest sporo serwerów osiagajacych wysoka ilość graczy online, bo nie wiem nie patrze na staty...
Raz próbowali, ale to był niewypał przez mapke identyczna niemal :/
Czemu nikt z administracji nawet się nie wypowiedział skoro tyle osób jest za? ;o
Czemu nikt z administracji nawet się nie wypowiedział skoro tyle osób jest za? ;o
Nawet Week wyslal to Mortiisowi/Tygrysowi na pw lecz skonczylo sie tylko na przegladnieciu watku ;]
Xienus o.O
28-04-2013, 22:41
szczerze? znam z 20 osób z osiedla które z powrotem wróciły by do gry na nowym servie.
już!1 (hehe, taki o żarcik)
wg. mnie nowy server dobije stary, ale każdy ma swoje zdanie i nie mi o tym decydować
Nie tylko administracja to wysyłała do czerwonych ziomuś! Na razie tyko trzeba czekać z cierpliwością bo oni nawet na maila nie odpisują! może się doczekamy upka i wszystkiego!!! Może zauważą, że lipa jest z serwerem:(
Przede wszystkim duży update, ale taki całkowicie zmieniajacy rozgrywkę, dużo drobnostek typu lotto, areny, karczma jako alternatywa dla kwadratu przy dp, po prostu by było po expieniu co robić a nie tylko nudzić się w dp i dać w końcu loga, po tym 2 miesieczna reklama "Całkowicie nowe APO powraca!" czy cos takiego i macie serwer :) nie słuchać zarexoholikow i innych, im chodzi w głownej mierze o poprawe pvp, a co to ma do tibii? Jak przyciągnie to graczy z 1 lvlem? Pvp i nowe respy nie sa problemem, bo to dla 1k+ lvla a nie 1..
co Ty z tymi lotto itd? na 8.42 zrobili kasyno, na którym przez 2 lata byłem może trzy razy jak potrzebowałem czegoś do domku/eq(częste dedy na rs), takie rzeczy są zbędne i przynajmniej wg. mnie nie zwróci to uwagi graczy
wszystko co dobre się kończy, taka kolej rzeczy
Xayn : )
29-04-2013, 14:15
Ja osobiście jestem na tak, 7.6 ma swój klimat i jakiś nowy serwer by się przydał, jestem pewny, że byłoby więcej graczy niż teraz na obecnym apo.
podbijam, 7.6 ma swoj klimat, ale bez przesady z UW/shaman set. wyjebac to, pomniejszyc/powiekszyc expa bo mysle ze na 10x tez by ludu troche wiecej gralo.
#t
na tak jak najbardziej.
Wszystko
29-04-2013, 19:06
Czemu zgarniasz tyle głosów na tak a u mnie wszyscy na nie? Czym różni sie propozycja nowego serva od mojej tzn. odświeżenia CAŁKOWITEGO apo? Tak, by mapka była nie do poznania, wszystko..
resetu nie bedzie, ale mogliby odświeżyć. Jakoś każde wieksze strony internetowe robiły takie zabiegi i to chyba potrzebne.
gwnstopro
29-04-2013, 19:55
Bo Twoje propozycje i tak będą na nie nawet gdyby były dobre, zrozum to spamujesz tutaj codziennie nowymi propozycjami, żalisz się jak to było na apo w 2006r i każdy ma z ciebie beke typie.
podbijam, 7.6 ma swoj klimat, ale bez przesady z UW/shaman set. wyjebac to, pomniejszyc/powiekszyc expa bo mysle ze na 10x tez by ludu troche wiecej gralo.
#t
na tak jak najbardziej.
Jak koleś dał Ci Nivelato z fuul eq to nie narzekałeś! Chodź i tak składałem Cie 2700 + rp:)
Klijent 7,6 nie ma już nowych itemów na dodanie i lipa bo questów nie dodadzą chyba nowych. Może i dodadzą to Twoje lotto, może i coś innego! Warto zaczekać i się przekonać! Cierpliwości!
Mamed first
02-05-2013, 11:48
Klijent 7,6
Klient?
Gdyby robili systematycznie update, z pewnością grałoby stałe 100+osób, ale jak nic się nie dzieje to na co ludzie mają grać? ciągle te same osoby się owijają a teraz mydlą oczy mini update, w późniejszym czasie większym - ile można czekać ...
#t
Też jestem za, spróbować zawsze można.
Jak koleś dał Ci Nivelato z fuul eq to nie narzekałeś! Chodź i tak składałem Cie 2700 + rp:)
Klijent 7,6 nie ma już nowych itemów na dodanie i lipa bo questów nie dodadzą chyba nowych. Może i dodadzą to Twoje lotto, może i coś innego! Warto zaczekać i się przekonać! Cierpliwości!
Jak załatwiłeś sobie Deadsa też nie narzekałeś, a składałem cię 2500 msem.
topic.
Ja już przestałem grać, może jak nowy serwer ruszy i będę miał na to czas to coś pogram.
Wszystko
02-05-2013, 14:29
Śniło mi się dziś apo :) woda w depo, ławki XD
tak naprawde na nic ten wasz update... ktoś kto nie gra nie wie co sie dzieje, choćbyście dali konkurs na 5 tys to jak ma nowy gracz wiedzieć o tym?
Skoro nowego serwera nie bedzie, to w gre wchodzi jedynie odnowione apo + reklama o ktorej pisalem "Całkowicie nowe APO powraca!" czy cos takiego ...
MorgiBack
02-05-2013, 14:42
Śniło mi się dziś apo :) woda w depo, ławki XD
Ty bez kitu masz coś z głową. :eek:
#t.
Żeby nie było..
'tak'
Zarexoholik?
03-05-2013, 00:23
Myślisz, że 'nowy' serwer ożywi 'starego' klienta? Nie ma sensu, czasy się zmieniają, a zmiany jakie zostały wprowadzone na serwer (nowe przedmioty, questy, moby) tylko urozmaiciły grę. Moim zdaniem jak ktoś chce grać to lepiej mu się będzie grało na takim serwerze niż na jakimś syfie pozbawionym tylu ciekawych skryptów.
osobiście jestem na tak czemu nie przydał by się nowy serw all od zera :D
Po 3 latach przerwy znow wracam na apo i wracajac tu pomyslalem o tym samym co jest napisane w temacie zrobic 2 server wszystko moze zostac tak jak jest tylko wywalic uw i shaman set do tego dobra reklama i mozna smigac
Temat mozna zamknac bo i tak to nic nie da, nawet Week wysylal to do glownej administracji i bez odezwu jak zawsze ;]
Wszystko
08-05-2013, 22:45
Dokładnie... jednak jeśli drugi serv nigdy nie powstanie, to po prostu CAŁKOWICIE zmienione obecne apo, mapka itp.. troche inny exp, blokada questów,itemów.
no i reklama "powracamy w nowej odsłonie"... błagam was, ten serv musi istnieć,chociaż uzależnienie swoja droga ;p
Jak załatwiłeś sobie Deadsa też nie narzekałeś, a składałem cię 2500 msem.
topic.
Ja już przestałem grać, może jak nowy serwer ruszy i będę miał na to czas to coś pogram.
No załatwiłem sobie Deadsa i złożyłeś mnie z 10x na 1000?
Nie będzie nowego serwera :) Przynajmniej by się któryś z czerwonych wypowiedział w temacie. Ale oni pewnie nawet tego nie czytają i mają gdzieś:)
Hashirama
10-05-2013, 00:26
Tez Jestem za nowym Serwem ewentualnie Reset. Nie ma to juz sensu zauwazylem ze juz gra tutaj nie wiecej niz 30 osob.
Sam mam prawie 1500 lvl .. Mogliby Zmniejszyc exp utrudnic troche zycie ,wyrzucic UW, bo to zniszczylo troche gre.
dziq76pl
10-05-2013, 00:28
Mogliby Zmniejszyc exp utrudnic troche zycie
To że musisz wydawać kasę na kcc/pacc nie jest już dużym utrudnieniem twojego życia? :D
@t
Byłbym na tak, ale to nie przejdzie więc jeden chuj bo i tak z tym skończyłem
Wszystko
10-05-2013, 14:40
Prosze Tygrys jak czytasz, odnów całkowicie mape APO, przynajmniej City i okolice, ale tak dosłownie, po całości, nie do poznania. Nowy serv nie przejdzie, ale obecne APO całkowicie odnowione? + reklama odnowionego APO.
To co innego zupełnie.. według mnie tylko ten pomysł jest dobry.
Samo zmniejszenie expu nikogo nie obchodzi, możecie nawet dać 999999 kcc na start, ale zrozumcie nowi gracze nie śledza już apo, dlatego to są moje pomysły:
- całkowita przebudowa apo (mapa), tak jak popularne serwisy internetowe to robia
- co 1-2 miesiace quizy z nagrodami
- blokada niektórych itemów i questow, itemy nie zostana usuniete, ale nie bedzie można już nowych zdobyć.
- zmniejszenie expu
- ogolnie po blokadzie itemow/questow utrudnienie gry
- reklama
i nie unoscie sie dumą czy brakiem czasu.. coraz mniej graczy gra, ten serwer musi istnieć, za dlugo to stalo. Proponuję własnie to, sam exp czy reset serwera nic nie zmieni.
gwnstopro
10-05-2013, 15:02
Wszystko zamknij ten głupi ryj i wyjdz na dwór/ pozdrawiam
dziq76pl
10-05-2013, 17:30
Wszystko zamknij ten głupi ryj i wyjdz na dwór/ pozdrawiam
Taki idiota tego nie zrozumie, on by oddał własne życie, albo może i rodzinę żeby na apo grało 600 osób i potem by miał banana na ryju, ale już pisałem że ktoś taki jak on za chuja nie zrozumie że apo to dno i te dno się kiedyś skończy
Chcemy nowy serwer ! : DDD
Chcemy nowy serwer ! : DDD
Chyba ty.
@top
Po uj? Również odszedłby w zapomnienie :<
Sorc Aka Siochacz
10-05-2013, 21:35
Czemu i nie :D
Mogli by postawić serv ,ale usunąć te gówna (Ultimate Weapon,Shaman Set)
Było by fajniejsze granie niż osoba mająca np: 500+ lvl latała w tym eq i zabijała osoby które mają dużo przewagę życia (HP) ED/MS a EK ;)
@Wszystko
Ani Tygrysa, ani nikogo z głównych nie ma, nawet pewnie nie są na niewidocznym, więc oni tak szybko tego nie przeczytają.
Ogarnij się.
wepster09
16-05-2013, 19:51
Oni już nie wiedzą co mają robić z tym serwerem, muszą się pogodzić że ten serwer z takimi lvlami nie ma sensu... !
I każdy kto jest trochę inteligentny to wie żeby grali na nim ludzie to serwer musiał by wystartować od nowa z EXP. Lewelowym.
Czyli taki np. 01-500x5 500-1000x4 1000-1500x3 1500-2000x2 2000+ x1
I problem z dużymi lewelami zostanie rozwiązany, to był błąd że nie zrobiono tak od samego początku... ! Po tylu latach dopiero widać jak to wygląda. !
A nie ma sensu usuwania jakich kolwiek przedmiotów z serwa, ponieważ to nie po to było tyle pracy żeby teraz te przedmioty usnąć....
Czy nie mam racji ???
Pozdrawiam !
A nie ma sensu usuwania jakich kolwiek przedmiotów z serwa, ponieważ to nie po to było tyle pracy żeby teraz te przedmioty usnąć....
To znaczy , że serwer ma istnieć do końca świata bo nie można skasować postaci , itemów graczy ? :) przecież nic wiecznie nie trwa. Dziwie się nadal , że Mortis patrzy na graczy i nie chce odbierać im miłości życia. Ja bym dawno zaryzykował i postawił nowy serwer tym bardziej jeśli miałbym na tym sporo lepiej zarobić a wiem , że by tak było. Bo moim zdaniem z 300 osób by grało a co z tym idzie lepszy zysk.
Wszystko
20-05-2013, 05:29
Ja bym dawno zaryzykował i postawił nowy serwer tym bardziej jeśli miałbym na tym sporo lepiej zarobić a wiem , że by tak było. Bo moim zdaniem z 300 osób by grało a co z tym idzie lepszy zysk.
Dokładnie, ale nie zapominać o reklamie. Działałyby 2 serwery? :)
ZROZUMCIE W KOŃCU- to do graczy... nic wam z tego update, co mnie obchodziłoby jako nwoego gracza, że dodali mi jakiś resp.. już nie mowiac o questach dla 2k, czyli paru osób pewnie. Tu żadne zmiany nic nie dadzą, jedyna zmiana musiałaby być taka, że Tygrys cała mape odnawia i usuwają questy, robią np. archiwum apo i tam wylądują obecne statystyki, po odnowieniu zostaną wyzerowane. Będą nowe statystyki i stare(nieaktualne).
Sick Head
16-06-2013, 20:31
Jestem za tym żeby zrobić coś nowego,
dużo graczy przecież gra na rl mapie,
jestem pewny że moderatorzy ci co są teraz
ogarną coś kozackiego, przecież patrząc jak długo jest APO
To może coś nowego w innym odbiciu też zapewne wyjdzie
RL MAP + dodatkowo pare OTS'owych miast na zachętę i
jestem przekonany żę bedzie pro serwer na poziomie
loot 2x
skill 25x
mlvl 10
Exp Stage
Pozdro All Player's
PAN MACIEJ
20-06-2013, 12:11
Jestem za nowym serverem lub tez resetem.
ZAMIAST TEGO SPAMU PROPONUJE ZROBIC ANKIETE !!
Dobrze, że ktoś odświeżył temat.
Jeśli był by nowy serwer chętnie wróciłbym do gry, a wraz ze mną kilku znajomych. Popieram.
Dominikaa
20-06-2013, 16:25
Temat wertowany milion razy i również tyle razy odrzucany.. dziękuje dobranoc..
Temat wertowany milion razy i również tyle razy odrzucany.. dziękuje dobranoc..
odrzucony tyle razy powniewaz zaden administrator nie wypowiadal sie w nim;]
PAN MACIEJ
20-06-2013, 18:38
I to jest wlasnie zal, dlaczego nikt z Supportu nie chce wyrazic swojego zdania i podac jakis argumentow.
PRZECIEZ 80% CHCE RESETU, OGARNIJCIE SIE W KONCU, A NIE ZALICIE NA STRONIE, ZE DUZO OSOB ODESZLO I CHCECIE TO ZREKOMPENSOWAC SMIESZNYMI EVENTAMI !
I to jest wlasnie zal, dlaczego nikt z Supportu nie chce wyrazic swojego zdania i podac jakis argumentow.
PRZECIEZ 80% CHCE RESETU, OGARNIJCIE SIE W KONCU, A NIE ZALICIE NA STRONIE, ZE DUZO OSOB ODESZLO I CHCECIE TO ZREKOMPENSOWAC SMIESZNYMI EVENTAMI !
Looknij ten post
http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=1072038&postcount=3
@top
Nowy serw = niewypał, sorry memory.
@niżej
Argumenty nie są potrzebne. Podpowiem: 1. spójrz w kalendarz i zobacz który mamy rok. 2. Rozejrzyj się wśród nowszych kart graficznych etc - odpowiedź sama się nasunie. Jak chcesz, masz tu cały temat poświęcony resetowi sprzed 2 miesięcy: http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=116957&highlight=reset.
PAN MACIEJ
20-06-2013, 20:11
Bogs, ale ja tam argumentow w morde jeza nie widze.
LK Arrow
21-06-2013, 13:29
Dobra wezcie postawcie ten nowy serwer ten w koncu zamknijcie przeciez to juz nie ma sensu, 10 graczy bedzie plakalo, a z checia sam bym pogral w tibie 7.6 mam gdzies, ze jest juz wersja tibii pewnie 10.29.59125.922 v2 ja lubie stare klimaty i znam wiele osób które by na apo wróciło gdyby gra zaczela sie od nowa, przestańcie żyć grą nie spedzicie tu i tak calego zycia, dajcie serwerowi druga nowosc i ludzie beda mieli przyjemnosc na jakis czas.
Sick Head
22-06-2013, 18:17
No właśnie! Dajcie spróbować ożyć serwerowi!
Gdybyście tylko przyłożyli sie to na pewno by sie spodobało
RL Map, nawet nie musi być na start free pacc'a i wierze że byłoby fajnie
Kurde pomyśleć że nic tylko dodawać coś do trupa
Ci co będą chcieli pozostaną, a ja wole być rządny przygody.
Dziwi mnie fakt że żaden GM nie potrafi się wypowiedzieć logicznie.
2 test serwery posiadacie, więc zawsze można zbiec jak z 8.4
Okazał się nie wypałem i koniec
Przeciez tak samo można postąpić z tym, co próbujemy was udobruchać^.-
hehe... Pozdro!
Jestem na tak :) Tylko bez śmieci typu ultimate weapon :)
nowy server + reklama = sukces jak widze te nowe ots aka manarune, elfbot do pobrania na stronie servera to plakac sie chce. wczoraj mialem troche czasu to naszla mnie chec sobie zagrac dobilem ten 29lvl ale nikt tu juz nie gra ;[
Sick Head
23-06-2013, 09:18
Widzę że problem leży w tym, że GM jeden z drugim są leniwi,
bo nawet nie raczą odpisać, jak oni to widzą, a myślę ze jest mozliwość
osiągnięcia nawet lepszej furory niż APO.
Tylko warunkiem jest RL Mapa + dodane bajery od Serwa.
#*~Capitan#*~
23-06-2013, 10:02
Czy wy rozumiecie że nigdy nie będzie resetu postaci ? prędzej wyłącza serwer niż zresetują postacie do 1lvla. Po drugie Tygrysa teraz nie ma raczej wątpie w to żeby cokolwiek się tu zmieniło ( na obecnym serwerze) czy zrobili 2 serwer z mniejszym expem i mapa z 2006-2007 roku.
Czarny 0.9
23-06-2013, 11:10
Już nawet sondy są na tak, chociaż coraz mniej osób też głosuje.
Ale administrację raczej to nie interesuje.
Ryśku xD
23-06-2013, 11:59
Nowy serwer ale pod najnowszą Tibi i z takim samym expem co na 7.6 :rolleyes:
Może wtedy by przyciągnęło nowych gracz lecz nie ma na to gwarancji , bo niestety się starzejemy i już ze starszych osób nie chce się grać w pixele , ale można było by spróbować bo nic się nie traci a można tylko zyskać.:eek:
Osobiście bym zagrał , zapewne tak jak 500 innych osób .
Bez uw , szaman seta i innych gówien :)
CZEKAMY NA REAKCJE SANTANO I KOELGOW Z EKIPY ? :<
~#*Nalesniczek Zla*#~
23-06-2013, 15:42
Wiele osób by zagrało ale czy to ma sens? Po jakimś czasie server byłby znów olewany przez ekipę i historia koło zatacza :( Lepiej zając się obecnym serverem i go reklamować w jakiś sposób !
Sick Head
24-06-2013, 18:00
Klient może być od 7.4-7.7, wtedy będzie miała sens gra,
bo wszystko recznie trzeba a na wyższych klientach gra traci.
Wiadomo jednak, że fajnie się lata z outfitami+addony, ale tu chodzi o umiejętności a na wyższych klientach to tylko exp jest najwazniejszy,
tak jest teraz na APO. Mniejsza z tym
Reset Charów-Odpada
New Serwer- Jak najbardziej.
Zamiast trainerów, to miejsce bezpieczne na postaiwnie Monka
Ale jak będą to mi nie przeszkadzałoby;p
Będę to powtarzał gra będzie miała sens jedynie na RL mapie, rl mapa przyniesie sukces. Wam to mówie ja. Sick Head
See Ya I pozdro
:* MaGiC :*
24-06-2013, 18:32
Także jestem na tak. każdy wtedy bd mógł się wykazać bo tutaj każdy nakupi itemów i kozaczy. nowy server przydałby się dla nowych graczy ale także i dla oldów bo tutaj już i tak niema po co grać. Jestem na TAK!!!
'Neroox'
24-06-2013, 19:00
Nic nie uratuje tego serwera. Będę to powtarzał do skutku, aż zacznę tym rzygać. A nowy? Na ch* to komu, lepiej zrobić restart postaci(których nie będzie), i grać od nowa.
Santano będzie próbował, ale życze mu z całego serca, iż uda mu się wskrzesić ten serwer.
Wątpię że to wejdzie :(
Ale i tak toczy się gra, nie lepiej usunąć zbędne itemki lub zamienić wszystkie te szamany, nie szamany w jeden lepszy ? który można mieć od 4k? np, wtedy każdy by miał motywację żeby mieć itema, lub otworzyć dla wytestowania nowy serwer bez takich pierdołek jak podałem wyżej ze starą mapą, i zobaczyć jak się toczy?
Sick Head
24-06-2013, 20:27
Ci co pierd**lą o resecie postaci, od razu, można ich nie czytać,
bo nic nie wiedzą,
Ci gracze którzy sie jarają APO, to zostana,
A Ci którzy będą chcieli coś nowego
to wiadomo co wybiorą. Jestem przekonany, że
ja na pewno dam zarobic kupując pacc, ale tylko na nowym serwerze
Nawet bez reklamy bedzie H1t ;)
No i o to chodzi, bo przy 5x exp i takie lvl to nowych graczy odpycha i wolą iść na inne serwer, a tak wszystko od nowa i nikt nie będzie kozaczył tak jak teraz ;d
Sick Head
30-06-2013, 17:44
To musi być inny serwer, nie ma być nic wzięte z apo,
Co powinien posiadać :
-Exp Proponowałbym stage
-Loot 2x
-Skill 20-25
-Najlepiej Klient 7.4 z możliwością użycia Direct 9
-Możliwość kupowania całych plecaków run, mf i hp
-Zrobić zeby mały procent skilla spadał po śmierci
-Oczywicie RL map+ parę innych miast wymyślone od serwa
First Akka
30-06-2013, 19:07
i zamiast exp x5 to niech zrobia x4 albo x3
Zenonkosa
01-07-2013, 11:23
Utworzenie i utrzymanie servera kosztuje, a jak teraz ci gra około 80osób, to ja nie wierze, że drugie tyle zacznie i będzie grać od zera na 2servie. Tak samo było z servem na wersje tibi 8.coś nie ma go bo tam grało poniżej 20osób na raz online, się nie opłacało go trzymać chociaż se względu na prąd jaki czerpie.
Sick Head
01-07-2013, 17:10
Może jeszcze wszystkie opłaty komorne Nie tylko prąd ;|
Okazać się nie wypałem może wtedy
gdy nie będzie zainteresowania ze strony obsługi
Jeśli mialby wpędzić nowy serwer w długi,
to raczej by APO przestało juz dawno istnieć
Ale to nie o APO chodzi, mówię żę 7.4 serwer bedzie petarda
Nic nie uratuje tego serwera. Będę to powtarzał do skutku, aż zacznę tym rzygać. A nowy? Na ch* to komu, lepiej zrobić restart postaci(których nie będzie), i grać od nowa.
Santano będzie próbował, ale życze mu z całego serca, iż uda mu się wskrzesić ten serwer.
Już to zrobił:D
Teraz nie wiem czy grał by ktoś na nowym serwerze jak tu są nowe zajebiste misje etc.
Sick Head
04-07-2013, 17:30
jeśli nie chcesz grać na nowym serwerze, to zostań sobie na starym,
na którym i tak nie czuje się respect'u,
Można zrobić z tą załogą Wypas OTS'ik
Ale oczywiście classic client 7.4 to jest to co da zwycięstwo
Viktoria na stówe!!!
dziq76pl
04-07-2013, 17:53
Już to zrobił:D
Dla ciebie wskrzeszenie serva istnieje nawet jakby z 10 osób zrobiło się 30, to jest już dla ciebie wskrzeszenie
Teraz nie wiem czy grał by ktoś na nowym serwerze jak tu są nowe zajebiste misje etc.
Uwierz, grałoby więcej osób niż na tym, jakby uw nie było itp to byś płakał żeby ten nowy usunęli...
@t
Jestem na tak, ale i tak nic z tego nie będzie
Dla ciebie wskrzeszenie serva istnieje nawet jakby z 10 osób zrobiło się 30, to jest już dla ciebie wskrzeszenie
Uwierz, grałoby więcej osób niż na tym, jakby uw nie było itp to byś płakał żeby ten nowy usunęli...
@t
Jestem na tak, ale i tak nic z tego nie będzie
Typie Ty chyba nie widziałeś ostatnio osób online... Grał byś Ty i Ci którzy zrobili tak jak Ty i teraz żałują, że nie mają kim grać.
Jestem na nie rzecz jasna:)
JEstem na Tak, zagrlabym na takim servie, przynajmniej balans byl bardziej wyrownany ;p
dziq76pl
04-07-2013, 18:13
Typie Ty chyba nie widziałeś ostatnio osób online...
18:07 Wszystkich: 79
To jest dla ciebie wskrzeszenie servera? To że na maratonie było jakieś 150, to nie znaczy że serv już wskrzeszony.Jakoś nie żałuje tego że wyjebałem eq i kcc, a poza tym ostatnio spadło mi eq z RS'a o wartości 300kcc które kumplowi dałem, więc nie mam powodów tu grać...
Taka wiadomość dla ciebie, bo chyba o tym nie wiesz:
Gra po te 80 osób, to tak jak w zimie, więc ja tu wskrzeszenia serva nie widzę, założę się, że nie grałeś na apo 6 lat temu gdy nie było uw'ów, uhów na hota itp, oczywiście ty byś nie dał rady grać w takich czasach bo manasów byś nie miał na hocie i wtedy musiałbyś czekać na czasy, żeby takie rzeczy były jak dzisiaj, także współczuję ci
'Neroox'
04-07-2013, 19:12
#t[/B]
Nowy serwer bez shaman seta i uw i zobaczylibyście, jakby serwer byłby oblegany przez plajerów.
tak
Widać, że ostatnimi czasy administracja stara się coś zrobić dla graczy. Tak więc pomysł z nowym serwerem jest dobrą opcją. Na pewno wiele więcej osób by zagrało niż na obecnym. Z chęcią zagrałbym tak więc jestem na tak
Wszystko
05-07-2013, 16:13
No i po co to ?? Przecież wy nie wiecie co to tibia...
dla was granie w tibie polega na expieniu, a to jest najmniej istotne. To tak jakby w gta tylko jeździć samochodem, a w simsach podrywać dziewczyne.
Na tibie sklada sie wiele elementów, ja np. nie życze sobie, żeby po expieniu musiał się wylogować albo chodzić jak debil po depo... chcę na coś mieć do wydania kase, loterie, giełdy, inwestycje, sklepy różnorodne itp. Konkursy. Serwer jest jaki jest przez wasze myślenie o nim, najchetniej byscie pvp urzadzali pod depo do konca świata i 1 dzien po.
Duży Ludek
05-07-2013, 16:38
właśnie dlatego tobia jest super, można w nieskończonośc bić lvl, co skutkuje nieograniczoną rozgrywką. Ja tam nie chce nowego serwa, wole stary, na który i tak nie logne z braku chęci i czasu. Apo i tak jest w sumie nie najgorsze, przynajmniej nie słusznie nie dostaniesz bana, a każdy gracz jest indywidualnie rozstrzygany prze adminów. W cipisofcie, za takie żale miałbys bana i blokade i mógłbys se płakać, że chcesz coś jeszcze przeżyć. Skoro potrafia oni usunąć top1.
Nie chce nowego - jest dobrze. Polecam się ochłodzić nad jeziorem, ja właśnie na łódce pływam i se śmigam w sieci.
Sick Head
05-07-2013, 19:06
Te wasze, spostrzeżenie jest śmieszne ;|
Po pierwsze- Nie chcesz pozostań na APO
Po Drugie- Nie dla hejterów
Tylko dla tych których interesuje stworzenie coś nowego,
każdy kto się produkuje hejtując, produkują się na marne,
bo to temat których interesuje, coś nowego,
a stanie pod dp było i będzie, każdy opiera swój styl
PVM lub PVP
Więc ch**j w dupe krytyce!
Czarny 0.9
07-07-2013, 09:38
PYTANIE DO ADMINISTRACJI !!!!!!!!!!!
ZROBICIE TO W KOŃCU ????
TAK KUR** CIĘŻKO JEST POSTAWIĆ II SERWER ?? ...
ZRÓBCIE TO NA MIESIĄC A ZOBACZYCIE JAK DOCHODY WZROSNĄ..
Może to wam przemówi do rozumu niż tylko nasza satysfakcja z gry...
TuRoczeK
07-07-2013, 09:57
Jestem za zrobieniem nowego servera pod Tibie 7.6
Sam bym chętnie wrócił :D
Niech wypowie się ktoś z administracji czy w ogóle są szanse na powstanie takiego serwera. Już głosowałem, oczywiście na tak!
Wszystko
07-07-2013, 16:56
PYTANIE DO ADMINISTRACJI !!!!!!!!!!!
ZROBICIE TO W KOŃCU ????
TAK KUR** CIĘŻKO JEST POSTAWIĆ II SERWER ?? ...
ZRÓBCIE TO NA MIESIĄC A ZOBACZYCIE JAK DOCHODY WZROSNĄ.. [/SIZE]
Może to wam przemówi do rozumu niż tylko nasza satysfakcja z gry...
Ja bym inaczej zrobił... otoz Mortiis proponował kiedyś 1000 zł, to jego propozycja była on był autorem tematu, więc bez hejtow, możnaby zrobić tak, że np. pierwsza osoba 500 zł, II 300 i za III miejsce 200 albo mniejsze sumy, nawet jakby podzielić 300 zł na dwie osoby byłoby dobrze po 200 i 100.
Serwer byłby na miesiac,nie wiem jak to po ang byłoby, ale coś zwiazane z powrotem dawnego APO. Manasy jak kiedyś, wszystko i zmiany przede wszystkim systematycznie wprowadzane, ale powoli.
Co wy tak ciągle wracacie do tego dawnego apo? Gram od 2006 i jakoś mi nie brakuje tamtych czasów, gdzie manasy były pojedyńcze..Brakuje mi tylko ludzi z tamtych czasów, teraz apo poszło w dobrą stronę. Nie stawiajcie nowego serwera, tylko niech każdy na tym apo będzie równy.. A nie hlvle mają wszystko, a low nic..
Przede wszystkim to ludzie powinni się zmienić, nie serwer.
ŻyjęNaCudzymKręgosłupie
07-07-2013, 21:54
Nie widzę sensu by stawiać drugi serwer, będzie to samo co z 8.42, czy ROX'em.
Liczba graczy wzrośnie na max miesiąc, po czym serwer 'upadnie' i nawet gracze z głównego serwera będą uciekać.
Czarny 0.9
08-07-2013, 09:03
Nie widzę sensu by stawiać drugi serwer, będzie to samo co z 8.42, czy ROX'em.
Liczba graczy wzrośnie na max miesiąc, po czym serwer 'upadnie' i nawet gracze z głównego serwera będą uciekać.
Wątpię...
To ta sama wersja gry.
Nie każdy ma ochotę gonić od 0 3,3K lvl. ( 7 lat gry )
A niektóre nowe itemy są... ( bez komentarza )
Sick Head
08-07-2013, 14:49
Właśnie , 7.6 jest zje**ana wersja, lepiej żeby zainteresował adminów 7.4
Żeby było jak kiedyś old time
btw. Co nowy serwer może mieć do Apo? Jak piernik do wiatraka ;|
Boicie się że może ten nowy serwer zrobić furorę,
Jak administracja nie będzie się interesować to sami spowodują upadek, jak było na 8.42, przecież każdy pamięta jak to wtedy wyglądało ;/
7.6 przeżytek, 7.4 zaczyna kwitnąć, lepsza wkręta
Nawet jak byłoby custom map, ale polecam oczywiście rl ^^
Pozdro dla tych co walczą ze mną o coś nowego.
Peace!
o curva! Ale moja propozycja zrobila furore, temat prosze zamknac poniewaz na apo sie cos dzieje i nie potrzeba nowego serwa choc nie ukrywam ze zagralbym na takim i pewnie nie tylko ja;]
Zdzisiu Motyka
08-07-2013, 15:08
Czekaj, czekaj...
To znaczy, że mamy otworzyć nowy serwer, tylko dlatego, że ktoś ma większy level niż Ty? I tylko dlatego, że on grał (chociaż to kila ownerów) a Ty nie? I teraz chcesz nowy na równych szansach?
Pomyśl zanim coś napiszesz, jak otworzymy nowy serwer, to też ktoś wbije większy level od innych i historia zatoczy koło.
Nie myśl tylko o swojej dupie, zią
Wątpię...
To ta sama wersja gry.
A niektóre nowe itemy są... ( bez komentarza )
Dark Monster ma taki lvl i wcale nie trzeba grać 7 lat by to wbić typku :) Lepiej grć od zera bo przynajmniej jest masa misji i questów do robienia.
Mają taki serwer od tylu lat i nagle go zostawią i zrobią nowy? Kpina XD
Temat do zamknięcia moim zdaniem.
Szallony
08-07-2013, 15:30
Moim zdaniem serwer jak narazie odzywa wiec nie ma sensu robic nowego ;)
Założe się że dużo osób by grało .
Gdy ludzi się pytam czy zagra ktos na apo to mówią że się już nie opłaca bo latają 3k lvl Ceny już są w chuj drogie dla poczatkującego gracza i tp..
Bardzo dobrze gdyby był Nowy server :)
Ale exp może zostać x5
Mały rifresz.
Co raz bardziej widać koniec tego serwera, a wiec moze jednak Droga Administracjo zaryzykowałabyś i w końcu zrealizowała jakąś propozycje szarych prostych graczy. Roboty chyba przy tym tak wiele nie będzie(tak mi sie wydaje, chociaz moge sie mylic). Usunąć rzeczy typu uw/shaman sety itp zostawić p armor/nagrody qod/bh/hota/klapy itp. Usunąć respowiska nilów lub je podmienic na coś co tak szybko nie da lvla i ogólnie usunąc te miejsca, które związane sa z tymi questami albo je zostawić tylko zmienic nagrody.
Mapy są, stare expowiska by ożyły i moze serwer ozyłby.
Aktualnego serwera oczywiście nie zamykać.
Licze na odp kogoś z wyższą rangą.
Nie zapomnijcie o usunięciu z roka demon seta, hoty, elven armoru, kaptura i innych gówien..
Na APO przydałoby się, żeby kasa na coś szła, jak na RL - jakieś potionki, uhy itd. - żeby było waste, a nie idziesz expić i nic nie tracisz.. Można byłoby podnieść ceny manasków, uhów itd. Wprowadzić np. manasy lvlowe - Medium manas 999-1999, koszt za bp 25sc.
Zarexoholik?
21-06-2015, 19:11
Nie widzę sensu. Po co wy ciągle wracacie do przeszłości? Macie tyle ułatwień, że wybicie się z poziomem jest banalne, więc i zabawy pvp są ciekawsze. Tylko ta liczba graczy... Może postacie z poziomem 500+, które zostały usunięte/zablokowane powinny pójść na jakieś licytacje/nagrody za konkursy itd. Wtedy ludzie by wrócili.
Powinno być też ograniczenie co do posiadanych kont tzn. jedna osoba = jedno konto.
errthang_purp
29-06-2015, 23:48
Osobiście zostałbym na obecnym serwerze z wiadomych przyczyn - dobytku i w niedalekiej przyszłości braku czasu na ulepszanie postaci od samego początku. To tyle...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.