PDA

View Full Version : 200 graczy online, propozycje

Wszystko
24-04-2013, 16:13
Chciałbym w tym temacie(nie zamykajcie :)) zapytać o to czy teoretycznie możliwe jest, by na apo grało 150-200 graczy? Może być sama odp tak lub nie.

w temacie chodzi o to byśmy dodawali propozycje na to, by serwer stał sie popularniejszy... myśle, że przy obecnej ilosci graczy potrzebny jest taki ogólny topic, zastanawia mnie ciągle czy to możliwe, czy jest złoty środek na to jakiego może nikt nie podał jeszcze, ale CZY JEST.

moje propozycje:
- quizy co miesiąc z prawdziwymi nagrodami(pendrive czy kasa). Nie żadne durne loterie. Loterie polegaja tylko na kładzeniu kasy, klikaniu use i oczekiwaniu. Zero emocji, natomiast quiz był sam w sobie ciekawy, jakby był rozbudowany, jakby jeszcze to lotto wypaliło i "zdrapki" (z nakładem kilkanaście milionów losów). dostawałoby sie item np. w wygladzie talonu i klikało use, wyskakiwałby po tym dokument, otwierasz go i sprawdzasz czy wygrałeś albo napis po środku ekranu.

nie mam innych pomysłów...quizy przyciagały graczy warto pamietać.

dziq76pl
24-04-2013, 17:08
Tego otsa już nic nie uratuje, tyle ode mnie

Domcio Old
24-04-2013, 17:16
Moze by to uratowalo ots na okolo 2 tygodnie, a moze mniej;/ Jesli Mortiis chce uratowac ten server jeszcze to niech robi te UPY, dodaje cos nowego, co jakis czas najazd:) Jesli mortiis nic nie bedzie juz robic z tym servem to on niestety ale upadnie

gwnstopro
24-04-2013, 17:29
Dla mnie żeby było trochę więcej ludzi jest nowy serwer pod 7.6. Exp trochę mniejszy i bez durnych uw itp

Bogs
24-04-2013, 17:53
Jedynym złotym środkiem mogłoby być odmłodzenie "starych" graczy, którzy nie mają już czasu na takie pierdoły jak klepanie np. wardów. Pis jou.

Bambucha Rook
24-04-2013, 19:16
jedyna opcja to nowy serv pod 7.6 najlepiej bez nowych itemow i zaczynanie od zera czyli bicie sie o top 1 a teraz nikt nie ma szans zaczynajac od 0 tylko trzeba kupic jakis wyzszy lvl zeby cos wgl zrobic ale przy tej administracji to nic nie ulegnie zmianie dziwie sie ze gra jeszcze te po 30-40 osob online 0.o jeszcze troche i nawet to forum zostanie usuniete ;D

Rekrut
24-04-2013, 19:20
Były by takie lagi, że nikt by nie grał:)

Po uptade znów będzie grało ok 100 a żeby grało 200 no to nie wiem:) Nie raz na maratonach dochodziło do 200

Mamed first
24-04-2013, 20:06
Ciągle te same tematy ..... Gdyby Mortiis chciał podnieść ilość grających graczy na serwerze zrobiłby to dawno temu. Przecież nie jest upośledzony i wie co się dzieje na otsie, ale zero reakcji za czym idzie wylewka.

YOYOYOYOY

Ero Senin
24-04-2013, 21:23
Dla APO nie ma już szans : D
nawet jeśli są pewne pomysły to brakuje osób które je wprowadzą w życie : P
powinni zrobić update ots'a do wyższej wersji zostawiając jednocześnie pewne "właściwości" tibii 7.6

Wszystko
24-04-2013, 23:27
Tyle pisałem i mi wcieło tekst przez ten błąd 404 :/

ogólnie to pytam o to czy jest rozwiązanie na które nikt nie wpadł do tej pory, a mimo to wiele by pomogło. Tak chociaż przypuszczalnie czy jest :)

ja bym sie zastanowił nad reklama na forach młodzieżych, comiesiecznych quizach z real nagrodami(4 etapy co tydzień), i może na próbe nowy ots, ale jak ma być identyczna mapka z pomniejszonym expem i usunietymi questami, to nie ma sensu. Mapka musiałaby być nowa... + reklama :(

MorgiBack
25-04-2013, 02:04
Tego otsa już nic nie uratuje, tyle ode mnie

I tyle w temacie ..

Artis
25-04-2013, 09:33
Propozycje te nic nie dadzą. Tibia 7.6 odchodzi do lamusa i mało osób, w tym dzieci przechodzą na wyższe protokoły Tibii. Lepszym rozwiązaniem będzie zrobienie serwera od protokołu 8x w górę. Skrypty te co są pod 7.6 można przepisać pod ten nowy, a z tym nie ma problemu. Tym bardziej, że nowe repozytorium źródeł od kompilacji TFSa daje dużo możliwości, w tym chociaż sam Offline Training System, który moim zdaniem jest bardzo dobrym systemem. Więc lepiej się niech zastanowią.

Arab
25-04-2013, 14:14
Ten ots upadł może nie do końca bo niektórzy wierni fani nie mogą się rozstać z nim ale cóż takie życie.

Sasha Rookslayer
25-04-2013, 14:37
=Wszystko;1072359
w temacie chodzi o to byśmy dodawali propozycje

Propozycje ciągle są dodawane z dnia na dzień. Te lepsze oraz i te gorsze..
I co z tego? Jak nawet Administracja nie wchodzi na Forum, a co dopiero na dział propozycje...

Tutaj już nic nie pomoże, chyba, że Administracja wezmie się do roboty, lecz jest to niemożliwe.

Xzaz!t
25-04-2013, 14:51
Ten OTS to już przeszłość, nic tego nie zmieni ;)

Daaron
25-04-2013, 20:22
Ten OTS to już przeszłość, nic tego nie zmieni ;)

Moim skromnym zdaniem powinno być:

Tibia to już przeszłość, nic tego nie zmieni ;)

Wszystko
25-04-2013, 23:18
o rozwiązanie mi chodzi problemu apo

zastanówcie sie... swoista burza mózgów. No ja po prostu nie wierze, że nie ma jakiegoś pomysłu... nawet jakby to był pomysł 1 osoby na tysiąc, NA PEWNO JEST rozwiazanie :/ pomyslmy wspólnie co zrobić, aby zawsze grało te 100+ graczy chociaż..

dziq76pl
25-04-2013, 23:54
o rozwiązanie mi chodzi problemu apo

zastanówcie sie... swoista burza mózgów. No ja po prostu nie wierze, że nie ma jakiegoś pomysłu... nawet jakby to był pomysł 1 osoby na tysiąc, NA PEWNO JEST rozwiazanie :/ pomyslmy wspólnie co zrobić, aby zawsze grało te 100+ graczy chociaż..

Wow, tym postem dowiodłeś że APO to całe twoje życie, z mojej strony serdeczne gratulacje, może mortiis ci wyśle jakiś dyplom że wytrwasz z APO do końca
żeby offtopa nie było:
Dać reset charów, reklamować apo przez parę miechów, zrobić bez uwów i innych syfów, dbać o to, żeby administracja się zajmowała OTS'em, dbać o to żeby maraton był CO MIESIĄC, A NIE CO 3-5 ITP no i wtedy można by o tych 200 osobach pomyśleć
A i tak btw.
To zauważ że mamy ładną pogodę za oknem, to może niektórym się nie chce marnować czasu na Tibię?

Mr Fsza
28-04-2013, 12:44
PROPOZYCJA MORTIISA JEST BARDZIEJ OGARNIĘTA SENSEM NOWY SERVER I CO MIESIĄC RESET POSTACI .

ale do wygrania prawdziwe pieniądze .

Lethornek
29-04-2013, 00:05
APO jest popularne tylko nie wiem czy zauważyłeś ale technika trochę poszła na przód i nie gra się już w takie gry, ludzie, którzy grali kiedyś znaleźli sobie dziewczyny, pracę, pokończyli szkoły i nie mają czasu grać w tibię, są nieliczne wyjątki i to jest właśnie apo, łepki po 10-12 lat nie grają już praktycznie w tibie a kiedyś to była znaczna część tej gry, pozdro

Xienus o.O
29-04-2013, 07:13
jedynie nowy server który był by 3 miesiące przed startem dobrze reklamowany na wszystkich tibijskich forach.

GENIALNY PAUL DIRAC
29-04-2013, 10:07
Apo dla uzaleznionego gracza, jest obecnie lepsze. Ma wolne respy, moze cały czas poświęcic na wbijanie lvl. Ta cena za pacc jest smiesznie tania. Ja bym pograł, ale ten system banowania, jest dla mnie po prostu smieszny i mnie zniechęca do jakiejkolwiek gry. Ja tam zdania nie zmieniam, apo jako serwer jest najlepszy, ale sposób prowadzenia jest dla mnie niezrozumiały, więc mam go w d....
Skończ i exp, bo nagle coś się zmieni i będzie płacz, że nie ma wolnych respów.

Zarexoholik?
03-05-2013, 00:28
Nie da się uratować takiego starego klienta bez gruntownych zmian. Musieliby go dobrze reklamować, ale kto przyjdzie grać na tak starym kliencie? Rl Tibia jest 100x ciekawsza, ciągle się rozwija, a tutaj na update czeka się latami.