View Full Version : Co musi zna? haker?
Wszystko
24-04-2013, 23:37
Prosze o poważne potraktowanie tematu, po prostu natrafiłem na jakaś reklame, ale chodzi mi o prawde, a nie: jak zostać hakerem w 2 tyg.
marzyło mi sie kiedyś pójść na informatykę, obecnie chciałbym uczyć się programować...
1. czy w 2 lata można zostać hakerem (takim, który kształci sie i pracuje legalnie)?
2. czy to problem, gdy chciałbym uczyc sie programować, a tworzenie stron mnie nie interesuje? Nie wspominajac o braku talentu do grafiki.
Napiszcie najlepiej w punktach czego haker na pewno się uczył, np. załóżmy zaczał od html jeszcze bez związku z hackingiem, co dalej?
Doktor Szypka Konefka
25-04-2013, 06:43
Idz do dobrego technikum :D pozniej na jakąś renomowana uczelnie, bedziesz mial 25+ lat nie bedzie ci sie chcialo 'hakowac apo' XDDDD
HTML da sie nauczyc w jeden dzien i z ta wiedza raczej nie zhakujesz nawet kalkulatora ;D
Ogolnie nie masz szans :D
Lagga v3
25-04-2013, 07:01
to jest temat dla beki czy jesteś aż takim idiotą? : D
Zostanie hakerem nie jest takie łatwe <hahaha>
Nie, no chyba człowieku założyłeś ten temat dla beki? Wystarczy głupie wejście na pocztę + metoda bruck force czy jakoś tak i masz całą filozofie.
Wszystko
25-04-2013, 13:36
to jest temat dla beki czy jesteś aż takim idiotą? : D
ale ty jesteś ciemny. Przecież napisałem, że html jest bez związku z hackingiem, ale dla mnie nieobeznanego w temacie tak się wydaje, że html to podstawa jaka przyszły haker pewnie ogarnał dawno temu na samym poczatku. No bo trudno sobie wyobrazić kogos kto nie zna ani html, php, Pascal czy czegos tam a zaczyna od c++ nauke.
Czemu nie mozecie po prostu napisać w punktach czego haker na pewno sie uczył, jakichś języków programowania? Przecież nie pytam o cała wiedze, tylko podstawy, potem pewnie sam by doszedł do tego co dalej musi wiedzieć..
Zostan hackerem kasy fiskalnej w biedronce powodzenia.
Zii Baba
25-04-2013, 14:12
ale ty jesteś ciemny. Przecież napisałem, że html jest bez związku z hackingiem, ale dla mnie nieobeznanego w temacie tak się wydaje, że html to podstawa jaka przyszły haker pewnie ogarnał dawno temu na samym poczatku. No bo trudno sobie wyobrazić kogos kto nie zna ani html, php, Pascal czy czegos tam a zaczyna od c++ nauke.
Czemu nie mozecie po prostu napisać w punktach czego haker na pewno sie uczył, jakichś języków programowania? Przecież nie pytam o cała wiedze, tylko podstawy, potem pewnie sam by doszedł do tego co dalej musi wiedzieć..
Ja pierdole to ty jestes ciemny, ucz sie wszystkiego co ci wpadnie w rece :O
MorgiBack
25-04-2013, 17:06
1. czy w 2 lata można zostać hakerem (takim, który kształci sie i pracuje legalnie)?
2. czy to problem, gdy chciałbym uczyc sie programować, a tworzenie stron mnie nie interesuje? Nie wspominajac o braku talentu do grafiki.
Ty jesteś głupi sam z siebie czy ktoś Ci za to płaci ?
Zostan hackerem kasy fiskalnej w biedronce powodzenia.
XDDDDDDDDDDDD
@topic.
Już sam tytuł powalił mnie z krzesła. :D Zostań hajkerem i okradaj ludzi z wiedzy, bo raczej tego potrzebujesz najbardziej.
Nie sluchaj ich, to szczury bez zycia, nieudacznicy ktorzy nigdy nie zaznaja smaku hakerskiego kunsztu.
Do nauki potrzebujesz
a) skrzynka red bulli
b) podrecznik do jezyka niemieckiego
c) 2 lata nauki
później możesz hakować niemki i poprawiać im urodę pozdrawiam
musisz skończyć wyższą szkołę hakowania w warszawie, obronić hakisterkę i potem bedziesz miał tytuł "haker Adam Kowalski"..
nic sie nie musisz uczyć, do tego trzeba miec powołanie, a jeśli piszesz takie posty to znaczy ze go nie masz :)
Myślę, że wystarczy poczytać jakieś forum na ten temat (o ile takie jest) i dobrze ogarniać.
Nie sluchaj ich, to szczury bez zycia, nieudacznicy ktorzy nigdy nie zaznaja smaku hakerskiego kunsztu.
Do nauki potrzebujesz
a) skrzynka red bulli
b) podrecznik do jezyka niemieckiego
c) 2 lata nauki
później możesz hakować niemki i poprawiać im urodę pozdrawiam
co do tego ostatniego to mogą być jeszcze potrzebne spore ilości alkoholu...
#topic
Idiots, idiots everywhere.
Sir Krystian
27-04-2013, 16:26
Pierwsze to musisz znać pojęcia i je odróżniać
Haker (ang. hacker) – osoba, która wyszukuje i ewentualnie wykorzystuje dziury bezpieczeństwa w oprogramowaniu komputerowym. Może też dzięki nim uzyskiwać dostęp do zabezpieczonych zasobów. W 2011 roku hakerzy poznali 174 mln rekordów w 855 atakach[1].
Cracker (z ang., dosłownie łamacz) – osoba zajmująca się łamaniem zabezpieczeń komputerowych (crackingiem).
Wyróżnia się dwie główne kategorie działań crackerów:
łamanie zabezpieczeń zamkniętego oprogramowania (zobacz: crack, cracking, CrackMe, patch),
łamanie zabezpieczeń serwerów (zobacz: exploit, gry crackerskie).
Anonymousy jakieś nam tutaj rosną
Człowieku gdyby Cie to na prawdę kręciło sam byś szukał po necie a nie czekał na gotowe linki ; d czy też "jakie języki hakerzy muszą znać".
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.