View Full Version : C++ , jak przebiega nauka u zainteresowanych?
Wszystko
24-04-2013, 23:40
Ciekawi mnie to jak przebiega nauka u tych, którym jest to pisane... ale w sumie co to znaczy coś jest pisane?
Czy to troche tak jak z wędkarstwem, trzeba to lubić, nie polubi się na siłę, trzeba JUŻ lubić i tyle? mam nadzieje, że nie..
chciałbym sie tego nauczyć, ale przyznam nic z tego nie rozumiem. Nie wiem czy to kwestia skupienia czy naprawdę jest tak, że trzeba nie tyle co chcieć, co interesować się tym?
Musisz skończyć gimnazjum a nauczą cię na technologii co nieco.
Z góry mówię, że sam nauczysz jak będzie trzeba. Z C++ mam styczność od dawna, ciekawy język do ogarniania dużych możliwości. Na chwilę obecną mój poziom z C++ jest na tzw. begginer, ale to z czasem się zmieni. Może po maturach zacznę ogarniać :)
Z C++ jest jak z innymi językami programowania, musisz po prostu to lubić i po prostu programować. Nic innego jak pisać, pisać i jeszcze raz pisać. Ale robiąc to na własną rękę możesz się szybko zniechęcić.
Elderius
26-04-2013, 15:33
Wiem z własnego doświadczenia, że musi Ci się chcieć uczyć ;)
Sam uczyłem się miesiąc z książki(polecam) "J. Grebosz - Symfonia c++" Tom 1,2,3,4.
Ja przerobiłem tylko 1 tom - na resztę brak czasu...
Dodatkowo, musi Ci się naprawdę chcieć - inaczej wszystko co się nauczysz wyleci Ci z głowy na drugi dzień ;)
Patryk1551
26-04-2013, 17:25
chciałbym sie tego nauczyć, ale przyznam nic z tego nie rozumiem. Nie wiem czy to kwestia skupienia czy naprawdę jest tak, że trzeba nie tyle co chcieć, co interesować się tym?
Jestem w 3 klasie na informatyce, mam c++ od roku i dalej nic nie ogarniam, tzn. wiadomo jakieś podstawy tam mam, ale to i tak niewiele. Samemu wiadomo ciężko się nauczyć, ale jak się tym interesujesz to wszystkiego da się nauczyć.
Same chęci nie wystarczą, programowanie trzeba zrozumieć ;p
Najważniejsze jest to żebyś to wszystko rozumiał, jak działają funkcje, kolejność, zastosowanie itd... sam uczyłem się c# i powiem CI, że jak się już rozkminiło o co biega to szło gładko, tworzyło się grę w blackjacka itd :D
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.