PDA

View Full Version : Problemy z laptopem

<Magiczny>
06-05-2013, 18:12
Witam. Od dluzszego czasu mam problemy z laptopem. Przy starcie laptopa wybieram 'start windows vista normally' laptop sie wczytuje i pisze 'the installed program cannot start click ok to turn off the computer'. W nic nie moge wejsc, bo dostaje taki komunikat. Mam przegrana kopie systemu vista, ale jak wkladam plytke to laptop nie reaguje i w prawym glosniku piszczy...

Laptop: Toshiba satellite a300

Co mam robic w takiej sytuacji?

Bambucha Rook
06-05-2013, 22:28
inna plytka inny windows?

btw. Vista dno

<Magiczny>
06-05-2013, 22:36
inna plytka inny windows?

btw. Vista dno

Probowalem windows home edition i pojawil sie niebieski obraz, a potem laptop sie wylaczyl...

Artis
07-05-2013, 08:14
Hmm, jakby patrzeć to ciężko ogarnąć lapka, tym bardziej Toshibe :)
Pojawił Ci się blue screen, czyli to znaczy że pierdoli Ci się procesor lub jeden z podzespołów na płycie głównej. Co do głośnika to może być zajebany lub uszkodzony od czegoś. Generalnie laptopów się nie naprawia, gdyż to duży koszt będzie. Więc pytanie mam takie - czy ten laptop jeszcze ma gwarancje? Jeśli tak, to wyślij do serwisu Toshiby. A jeśli nie, to lepiej zaopatrz się w jakiegoś lapka. Jako serwisant sam tyle mogę stwierdzić, bo zwykle blue screen pojawia tylko gdy dana informacje nie dotrze do odpowiedniego bloku. Przyczyny mogą być różne.

Pozdrawiam.

<Magiczny>
07-05-2013, 12:05
Hmm, jakby patrzeć to ciężko ogarnąć lapka, tym bardziej Toshibe :)
Pojawił Ci się blue screen, czyli to znaczy że pierdoli Ci się procesor lub jeden z podzespołów na płycie głównej. Co do głośnika to może być zajebany lub uszkodzony od czegoś. Generalnie laptopów się nie naprawia, gdyż to duży koszt będzie. Więc pytanie mam takie - czy ten laptop jeszcze ma gwarancje? Jeśli tak, to wyślij do serwisu Toshiby. A jeśli nie, to lepiej zaopatrz się w jakiegoś lapka. Jako serwisant sam tyle mogę stwierdzić, bo zwykle blue screen pojawia tylko gdy dana informacje nie dotrze do odpowiedniego bloku. Przyczyny mogą być różne.

Pozdrawiam.

Dzieki za informacje. Mam tego lapka ponad 4 lata, wiec gwarancja juz jest niewazna. Mam rowniez notebooka firmy Samsung, ale troche szkoda mi tego z Toshiby...

Artis
07-05-2013, 13:29
A jak Samsung ten się sprawuje?

Laluś
07-05-2013, 14:26
Pojawił Ci się blue screen, czyli to znaczy że pierdoli Ci się procesor lub jeden z podzespołów na płycie głównej.

Od kiedy BSOD wyskakuje tylko przy uszkodzonych podzespołach?

#
Masz płytkę recovery? Z tego co wiem, to ze starymi toshibami takowe były. Można spróbować przywrócić system.