PDA

View Full Version : Propozycja nagrody do nowego questa

Rinson
16-05-2013, 18:45
Witajcie.
Jak wiecie, pracujemy nad Update, który był zapowiadany w poprzednim newsie. Planowane jest dodanie kolejnej misji, którą będzie można wylosować za pomocą znanej już Wam komendy "!quest".
Chcielibyśmy poznać Wasze pomysły na nagrodę z owej misji.
Informacje dotyczące misji:
- misja dostępna będzie raczej na wyższych poziomach (ok. 2.000 poziom),
- jak było wspomniane wcześniej, misja będzie do wylosowania przez komendę "!quest",
- misja jest złożona z kilku etapów o różnym poziomie trudności,
- aby pomyślnie wykonać zadanie będzie trzeba wykazać się pomysłowością i sprytem,
- quest będzie z kategorii zadań grupowych.
W tym temacie prosimy zgłaszać pomysły na REALNE nagrody. Pomysły, które będą zawierać pomysły rangi kosmicznej, lub uznane za bezsensowne zostaną usunięte a autor postu zostanie nagrodzony ostrzeżeniem.
Czekamy na Wasze pomysły :) Gdy wybierzemy dany pomysł temat zostanie zamknięty.

@edit
Tylko jeśli nowy przedmiot (o ile taki zostanie wprowadzony, ale tego jeszcze nie wiemy) to jakie miałby mieć właściwości?

Mamed first
16-05-2013, 18:49
Update będzie polegało na dodaniu kolejnej misji !quest, gdzie nikt tego już nie robi? (może się mylę, i nie potafie czytać ze zrozumieniem)

btw#
Może nowy item - shaman shield

rumun
16-05-2013, 18:55
shaman shield? Po co jakies gonwo znowu na serwie, niech to bedzie dostep na jakis nowy resp ****devil itp

Techniks
16-05-2013, 19:42
shaman shield? Po co jakies gonwo znowu na serwie, niech to bedzie dostep na jakis nowy resp ****devil itp

+1 do respów.
Quest np na klucz do lepszych respow.
Wardow, queenow, fw, wise etc.

HpX3
16-05-2013, 20:18
Shaman shield jest dobrym pomysłem 2% do defa albo 1% do ataku i 1% do defa i 60 defa moze byc.
Ewentualnie tez dostęp do takich trainów jak na rooku.
Albo bp nieskonczonych manasków ;D choc i tak są tanie jak na dzisiejsze budżety graczy to byloby to jakims urozmaiceniem.
Albo jakis nowy ring niekończący się który miałby tez np 1% do atk 1% do defa.
Ps. Mortiis jeszcze zyje ? Chyba sie nie wypowiadał na forum od pół roku , nie wspominając o tygrysie i innych. Jak chcecie aby wiecej ludzi grało skoro sami nie wchodzicie do gry i na forum.

Rinson
16-05-2013, 20:23
+1 do respów.
Quest np na klucz do lepszych respow.
Wardow, queenow, fw, wise etc.

Co masz na myśli mówiąc "lepszych respów"? Respowiska z większą ilością potworów niż te, które są obecnie dostępne? Jeżeli tak, to wardy i queeny chyba odpadną? Chyba, że pod tym określeniem kryje się coś innego?

@niżej
Z tego co wiem, to Tygrys już kończy prace na Rook, więc kwestia skryptów. Na chwilę obecną nic więcej nie wiem o Tropicano.

Sasha Rookslayer
16-05-2013, 20:28
Rinson, wszystko pięknie ładnie. Tylko Ty się interesujesz tym serwerem, starasz się, ale co z wyspą początkującą? Uwierz, że 40% serwera również tam gra, więc powinno coś nowego wejść w życie. Od Pazdziernika niby ma wejść nowa wyspa ''Tropicano'', nowe moby, questy, a do tej pory tego nie widać. -.-

Wdzięczny byłbym, gdybyś napisał coś w tej sprawie.

Rinson, ile curva można pisać skrypty, dwa lata? Nic nigdy nie wiesz...!!!!!!!!!!

rumun
16-05-2013, 20:29
wardow i queenow moze nie, ale fw/wise to te respy sa porazka;]

MorgiBack
16-05-2013, 20:44
Rinson, wszystko pięknie ładnie. Tylko Ty się interesujesz tym serwerem, starasz się, ale co z wyspą początkującą? Uwierz, że 40% serwera również tam gra, więc powinno coś nowego wejść w życie. Od Pazdziernika niby ma wejść nowa wyspa ''Tropicano'', nowe moby, questy, a do tej pory tego nie widać. -.-

Wdzięczny byłbym, gdybyś napisał coś w tej sprawie.

Przecież nie grasz? TO na ch* się prujesz w nie swojej sprawie.

#t.

Żadnych itemów/respów. Moim zdaniem to co może jeszcze uratować serwer to jeśli tan nagroda z !quest. ma przyciągnąć ludzi to może być po wykonaniu bardzo ciężkiego takiego questu evenementu nagroda typu PACC bądź exp raz w tygodniu 1-2lvle przez miecha czasu. Tylko musicie wymyśleć taki, który zajmnie nie 2-3 dni a np 1miech czasu i cholerdalnie trudny.

Sasha Rookslayer
16-05-2013, 21:17
Przecież nie grasz? TO na ch* się prujesz w nie swojej sprawie.

#t.

Żadnych itemów/respów. Moim zdaniem to co może jeszcze uratować serwer to jeśli tan nagroda z !quest. ma przyciągnąć ludzi to może być po wykonaniu bardzo ciężkiego takiego questu evenementu nagroda typu PACC bądź exp raz w tygodniu 1-2lvle przez miecha czasu. Tylko musicie wymyśleć taki, który zajmnie nie 2-3 dni a np 1miech czasu i cholerdalnie trudny.

Po prostu chcę się dowiedzieć, bo i tak wiem, że nie zostanie nic zrobione, iż Administracja ma w dupie ten serwer, a boją się tego przyznać, nam - graczom.

Nic nie uratuje tego serwera, jedynie zaangażowanie Ekipy APO, lecz oni nigdy nie będą już mieli chęci oraz czasu na coś nowego i dodane czegoś do serwera - taka jest prawda.

Nawet nikt nie napiszę co się dzieje z Mortiisem, Santano oraz Tygrysem. Zawsze mają jakąś wymówkę.

Zii Baba
16-05-2013, 22:51
No i po co sie tutaj spinacie? Czy to pomoze w odbiciu sie od dna serwerowi?
***** NIE SONDZE
@topic
O ile quest wywola przelom na serwerze i liczba graczy wzrosnie na pewno wroce by zagrac, zrobic quest i po raz kolejny przejebac hajs ;3
No dobra, nie uwazam by potrzebny byl jakis nowy przedmiot, ktory w full eq sprawi, ze bedziemy znowu bic o te 10% wiecej no i... otrzymywac obrazenia o 10% mniejsze XD Za duzo juz mamy tego syfu. Jak na moje oko przydaloby sie dodac respy, na ktorych poziomy bede lecialy znacznie szybciej niz na takich wardach. Pewnie wiekszosc graczy grajacych 2.6k~ tego doswiadczyla, raczej malo ludzi po pokonaniu w/w bariery poziomowej teraz expi. Dobrze by bylo wprowadzic jakies nowe potwory, najlepiej kilka (ze 3-4 rodzaje) do w miare fajnego expienia. Tak, mamy juz ten 3,3/3.4k lvl(nawet nie wiem jaki), ale czy to oznacza koniec? Ludzie w rok maja wbijac po te 150 bo co miesiac beda robic 2-3 tygodniowa przerwe z powodu monotonni? XD bezbek, sam pomyslu na te respy nie mam, jakby mi sie chcialo cos pobawic i pomyslec to moze cos tu wrzuce jak sie bedzie chcialo XD

dziq76pl
16-05-2013, 23:06
Ja bym proponował polepszyć EK bo jest trochę słaby, dać shaman shield tak jak Mamed pisze i resp lepszych potworów bo pewnie darkowi się już te wardy przejadły, może być jeszcze nowe, lepsze uw no i oczywiście ed/ms osłabić

Techniks
16-05-2013, 23:10
Co masz na myśli mówiąc "lepszych respów"? Respowiska z większą ilością potworów niż te, które są obecnie dostępne? Jeżeli tak, to wardy i queeny chyba odpadną? Chyba, że pod tym określeniem kryje się coś innego?

Tak wieksza ilość.
Czemu wardy i queeny odpadaja?
Obecne queeny to wiekszosc 2 na klate to nowe np po 3 by byly albo poprostu wiecej respow co tylko dostep po quescie jest.
Rownież mozna dodać nowego npc cos ala sonia ale z przedmiotami które sonia i inne npc nie skupują.

Wszystko
17-05-2013, 02:05
Nic nie uratuje tego serwera

Uratowałoby całkowite przebudowanie apo, utrudnienie gry, blokada niektórych questów i itemów tak by zostały tylko te dotychczas zdobyte + reklama... ale na to nie pójdą.

Pomysł z updatem na co to komu? dajcie jeszcze 9999 kcc wszystkim -.- zrozumcie, że nowych graczy nie obchodzi czy cos robia czy nie, bo nie czytaja już apo...

Moim zdaniem to co może jeszcze uratować serwer to jeśli tan nagroda z !quest.

smiechlem XD rownie dobrze mogą zrobić nowe respy wardow, jak ma to zachęcić do gry osobe z 1 lvlem dla której to nieosiagalna przyszłość....

albo powrot apo w nowej wersji i reklama, albo nowy serv pod nowszy klient, zależy od statystyk innych otsow, ale nie jak kiedyś, gdy zrobili identyczny serv co 7.6

Zii Baba
17-05-2013, 07:28
Pomysł z updatem na co to komu? dajcie jeszcze 9999 kcc wszystkim -.- zrozumcie, że nowych graczy nie obchodzi czy cos robia czy nie, bo nie czytaja już apo...

Aaa czyli mam rozumiec, ze twoim zdaniem update jest nie potrzebny? Czy o czytanie newsow? XD Jak ma sie czytanie newsow do samego wprowadzenia update? Srak : /

smiechlem XD rownie dobrze mogą zrobić nowe respy wardow, jak ma to zachęcić do gry osobe z 1 lvlem dla której to nieosiagalna przyszłość....

''nieosiagalna przyszłość'' jak jest sie opoznionym to nie dziwie ci sie, ze ciagle tak placzesz o to apo... Juz wszystko wiadomo, nikt nie chce sprzedac postaci z czolowki, a ty meczysz sie swoim 150 sorkiem na faccu zabijajac dl'e na can :/

Z tego co zaobserwowalem przez iles tam lat wprowadzania update, praktycznie zawsze kiedy jest poruszana tematyka maina wprowadzane jest rowniez cos dla niskopoziomowych graczy!

Doktor Watson
17-05-2013, 10:11
Jest sporo ciekawych nagród i np. Tygrys i Mortiis o niektórych już wiedzą. Jednakże quest jest od 2k to przydałoby się coś ciekawego...

Ja podam kilka innych przykładów:
- pojemnik do łapania motyli (ID:4865) - zostałyby dodane nowe moby (motyle), które po użyciu czaru można było złapać do takiego pojemnika (szanse 1/100-100000, w zależności od koloru motyla). Po nieudanej próbie można zabić potwora uzyskując z niego loot (podczas gdy nie użyliśmy czaru loota nie ma). Jak użyjesz pojemnika to pojawia się w plecaku motyl do misji :)
- możliwość ulepszenia przedmiotu u pewnego NPC :) np. HOTA o dodatkowe % magiczne (max 3). Do ulepszania potrzeba kilka takich hełmów, trochę kasy i innych przedmiotów oraz ulepszanie nie zawsze się uda.
- fluid of invisibility (ID:4864) - napoju można użyć tylko raz, działa on przez 30 minut i nikt nas nie widzi prócz administracji :) Jak odpalisz pk to nikt nie widzi gdzie jesteś (opcja dla tych którzy odpalają pk i uciekają) lub po prostu 4fun.
- scroll of escape - zwój ucieczki, którego możemy użyć raz dziennie. Podczas gdy nie mamy czaszki ani nie jesteśmy w trakcie walki przenosi nas do świątyni.

Jest wiele różnych ciekawych pomysłów, wiele administracja może sobie jeszcze znaleźć w dziale "konkursu" z którego nagrody po 1,5 roku chyba jeszcze nie są rozdane do końca :D

Sasha Rookslayer
17-05-2013, 10:33
Jest sporo ciekawych nagród i np. Tygrys i Mortiis o niektórych już wiedzą. Jednakże quest jest od 2k to przydałoby się coś ciekawego...

- pojemnik do łapania motyli (ID:4865) - zostałyby dodane nowe moby (motyle), które po użyciu czaru można było złapać do takiego pojemnika (szanse 1/100-100000, w zależności od koloru motyla). Po nieudanej próbie można zabić potwora uzyskując z niego loot (podczas gdy nie użyliśmy czaru loota nie ma). Jak użyjesz pojemnika to pojawia się w plecaku motyl do misji :)
- możliwość ulepszenia przedmiotu u pewnego NPC :) np. HOTA o dodatkowe % magiczne (max 3). Do ulepszania potrzeba kilka takich hełmów, trochę kasy i innych przedmiotów oraz ulepszanie nie zawsze się uda.
- fluid of invisibility (ID:4864) - napoju można użyć tylko raz, działa on przez 30 minut i nikt nas nie widzi prócz administracji :) Jak odpalisz pk to nikt nie widzi gdzie jesteś (opcja dla tych którzy odpalają pk i uciekają) lub po prostu 4fun.
- scroll of escape - zwój ucieczki, którego możemy użyć raz dziennie. Podczas gdy nie mamy czaszki ani nie jesteśmy w trakcie walki przenosi nas do świątyni.

Jest wiele różnych ciekawych pomysłów, wiele administracja może sobie jeszcze znaleźć w dziale "konkursu" z którego nagrody po 1,5 roku chyba jeszcze nie są rozdane do końca :D

Marecki... Nie raz im pisałem o pomysłach z tego konkursu, lecz tylko sam Santano ma dostęp do nich, a go w ogóle nie ma, więc wątpię, że zostaną one wprowadzone -.-

Czarodziej Xardax
17-05-2013, 16:01
Ja mam Najlepsza propozycje!
Zrobcie tak aby skille dzialało! i nagroda moze byc dodawane skille : )
ktore napewno pomoze postaci.

Rekrut
17-05-2013, 16:47

Ta propozycja z hotem mogła by wejść:) Również powiększyć resp wardów bo teraz jak expi 2x 3k lvl i wardów nie ma. Dodać jakiś nowy fajny przedmiot. i pospieszyć się w końcu:)

Mamed first
17-05-2013, 18:10
Ta propozycja z hotem mogła by wejść:) Również powiększyć resp wardów bo teraz jak expi 2x 3k lvl i wardów nie ma. Dodać jakiś nowy fajny przedmiot. i pospieszyć się w końcu:)

Po chvj powiększać resp wardów? zrobić nowe potwory, respy a nie pier**lić się z tymi samymi potworami

Duży Ludek
17-05-2013, 20:36
Obecnie jest mnóswto wolnych respów. Tibia to rywalizacja, skoro gracz ma takie zapędy z lvl, to niech expi nocami albo czycha kiedy resp się z wolni.

A nagroda, skoro graczom sie tak dłuży expić, to jakiś większy exp przez 1h dziennie. Ktoś to juz pisał, najrozsądniej. A co itemów, to lepsze itemy do bezsens. A co do rozdawania pacc to typowe pacanowo.

HpX3
17-05-2013, 22:59
Obecnie jest mnóswto wolnych respów. Tibia to rywalizacja, skoro gracz ma takie zapędy z lvl, to niech expi nocami albo czycha kiedy resp się z wolni.

A nagroda, skoro graczom sie tak dłuży expić, to jakiś większy exp przez 1h dziennie. Ktoś to juz pisał, najrozsądniej. A co itemów, to lepsze itemy do bezsens. A co do rozdawania pacc to typowe pacanowo.

Albo niech nie gra wogole , bo skoro nie da sie expic w grze w której tylko to mozna robic. To po co w nią grac ?

Artis
17-05-2013, 23:40
Rinson, tym razem to jest jakaś głupota, żeby quest był od 2000 lvl. Zastanówcie się lepiej nad sensem tego questa, gdyż patrzeć na liczbę graczy waszego serwera to jestem mile zaskoczony. Odkąd tutaj grałem przez tyle lat mojego zaangażowania, pomocy Tygrysowi w różnych sprawach, to osobiście sam stwierdzę, że ten serwer już ma wiele dopieszczone, więc nie ma sensu ogarniać czegoś na co nie będzie wielkiego popytu. Miała zostać dodana wyspa jungle dla Rookstayerów. Gdzie ona jest, czy w ogóle się ona pojawi na mapie głównej APO? Tutaj się zgodzę z Michałem, ale nie że serwer mają w w dupie.
Serwer liczy zaraz 7 lat i to jedyny serwer który tak się trzyma, oprócz Rona który ma własną firmie oferującą własny silnik z różnymi elementami. Czas na tym serwerze już się kończy, liczba graczy spada z dnia na dzień. Kiedyś, jeszcze nawet dwa lata temu było dość ciekawie. Gdyby Santano nie wymyślił tego głupiego pomysłu z ujawnieniem nicka tutora, gdzie za to miał dostać jakieś punkty reputacji na forum z kwietnia 2010 roku, to byłbym do dzisiaj tutorem/senior tutorem i może sam bym zdziałał coś w tym kierunku. Klient 7.6 jest starym klientem i na to Mortiis przede wszystkim powinien patrzeć, no chyba że zahamuje i jakoś obejdzie zabezpieczenie z ilością grafik to może wtedy będzie jakiś plus + duże możliwości na zrobienie nowych questów. Czas także żebyście pomyśleli na drugim serwerze o protokole większym niż 8.0. Tutaj jest mowa o 9.0 w górę, chociaż sama Tibia 8.6-8.7 nie będzie złym pomysłem, bo tutaj macie creaturescpit itp.. Może jak się jak wam po części to ogarniecie Cast System.

Rinson
18-05-2013, 08:09
Rinson, tym razem to jest jakaś głupota, żeby quest był od 2000 lvl. Zastanówcie się lepiej nad sensem tego questa, gdyż patrzeć na liczbę graczy waszego serwera to jestem mile zaskoczony. Odkąd tutaj grałem przez tyle lat mojego zaangażowania, pomocy Tygrysowi w różnych sprawach, to osobiście sam stwierdzę, że ten serwer już ma wiele dopieszczone, więc nie ma sensu ogarniać czegoś na co nie będzie wielkiego popytu. Miała zostać dodana wyspa jungle dla Rookstayerów. Gdzie ona jest, czy w ogóle się ona pojawi na mapie głównej APO? Tutaj się zgodzę z Michałem, ale nie że serwer mają w w dupie.
Serwer liczy zaraz 7 lat i to jedyny serwer który tak się trzyma, oprócz Rona który ma własną firmie oferującą własny silnik z różnymi elementami. Czas na tym serwerze już się kończy, liczba graczy spada z dnia na dzień. Kiedyś, jeszcze nawet dwa lata temu było dość ciekawie. Gdyby Santano nie wymyślił tego głupiego pomysłu z ujawnieniem nicka tutora, gdzie za to miał dostać jakieś punkty reputacji na forum z kwietnia 2010 roku, to byłbym do dzisiaj tutorem/senior tutorem i może sam bym zdziałał coś w tym kierunku. Klient 7.6 jest starym klientem i na to Mortiis przede wszystkim powinien patrzeć, no chyba że zahamuje i jakoś obejdzie zabezpieczenie z ilością grafik to może wtedy będzie jakiś plus + duże możliwości na zrobienie nowych questów. Czas także żebyście pomyśleli na drugim serwerze o protokole większym niż 8.0. Tutaj jest mowa o 9.0 w górę, chociaż sama Tibia 8.6-8.7 nie będzie złym pomysłem, bo tutaj macie creaturescpit itp.. Może jak się jak wam po części to ogarniecie Cast System.

Jeśli masz na myśli to, że powinniśmy dodać coś dla postaci niskopoziomowych - spokojnie, coś takiego się pojawi. Teraz akurat czekam na Wasze pomysły odnośnie jednej konkretnej misji, która będzie dość trudna.
O Tropicano już wspominałem w poprzednich postach, więc tam możesz znaleźć jakieś informacje.

Na pomysły czekamy nadal :)

Demon
18-05-2013, 10:16
może ściągnijcie pomysł z mazurskiego i zróbcie pare nowych plecaków o różnych właściwościach (+2 mlvl, 50miejsca, +10 do skilli, +5% do expa i np. jakieś itemy w środku, ale to już Wasza kwestia) i po wykonaniu owej misji gracz dostanie LOSOWO wybrany plecak

Mamed first
18-05-2013, 10:21
może ściągnijcie pomysł z mazurskiego i zróbcie pare nowych plecaków o różnych właściwościach (+2 mlvl, 50miejsca, +10 do skilli, +5% do expa i np. jakieś itemy w środku, ale to już Wasza kwestia) i po wykonaniu owej misji gracz dostanie LOSOWO wybrany plecak

Myślisz, że dla takiego plecaka przyciągnie nowych graczy?
To co robią jest tylko urozmaicenie dla hlvl, i na serwerze nadal będzie żenua ilość osób

BAŁT
18-05-2013, 10:44
Myślisz, że dla takiego plecaka przyciągnie nowych graczy?
To co robią jest tylko urozmaicenie dla hlvl, i na serwerze nadal będzie żenua ilość osób

Dobrze mówi , nie chodzi o to by dać coś co nic nie zmieni . Sadzisz Demon ze taki plecak czy nowy item do pvp przyciągnie na apo kogoś ze starej ekipy ?
Będą grac ci co teraz graja albo wbija na czas zrobienia misji i to tyle ;]

O wiele bardziej ciekawsze byly by nowe tereny nie koniecznie same wardy , można też by zrobić coś jak na innych ots "Battle Event" polega to mniej wiecej na tym ze o wyznaczonych godzinach wpisując "!battlejoin" każdy co to zrobi zostanie przeniesiony na wyznaczony teren i przydzielony do team blue bądź red . Teamy były by wybierane losowo by sr lvl był jak najbardziej zbliżony , dobrze by bylo tez opracowac by team nie bil sie nawzajem bo jak każdy wie na apo sd sie nie używa ;]]] bitwa trwala by 20 min albo do 50 zabójstw .

Mnie osobiście ciekawilo by cos takiego a nagroda dla zwycięskiego teamu byl by present box z losowa nagroda w % szansach <od cc przez ileś dni pacc do itemu > mozna by tez zrobic by branie udziału kosztowało ileś tam cc

Doktor Watson
18-05-2013, 10:56
Artis - Tu nie chodzi o grafiki, bo można przecież użyć istniejących przedmiotów, idąc w stronę rl tibii (tam są atrybuty np. +XX cośtam). Przecież można dodać ulepszenia przedmiotów, nie tylko np. +2 ataku ale np. dzięki zmianie nazwy przedmiotu można uzyskać nieskończenie wiele przedmiotów o tej samej grafice a odmiennych właściwościach.
Questów można zrobić mnóstwo, ciekawych, długich, wymagających ekipy jak i sprytu :) Wystarczy tylko chcieć! A, że chwaliłeś się innym kim jesteś to Twój problem.

Demon - plecak z 50 miejscami? I może powiesz, że to jeszcze działa? :P Powyżej 36 przedmiotów znikały itemy "za plecak" :P

Jest wiele możliwości ;> Wystarczy tylko chcieć i mieć pomysł na to czego jeszcze nie było :D

Zii Baba
18-05-2013, 10:59
Przecież można dodać ulepszenia przedmiotów, nie tylko np. +2 ataku ale np. dzięki zmianie nazwy przedmiotu można uzyskać nieskończenie wiele przedmiotów o tej samej grafice a odmiennych właściwościach.

Z tego co pamietam podobny temat zakladal ''dylus knight?'' ten od zjebanego fansite, raczej mala czesc glosujacych i wypowiadajacych sie byla na tak, zaraz ludzi srali, ze to nie metin bla bla bla

Sasha Rookslayer
18-05-2013, 11:46
Rinson, co z tymi pomysłami z konkursu Santano..?
''http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=103418''? Tylko on ma dostęp do nich, czy nie? Bo jak nie, to możecie wykorzystać pomysły ludzi, którzy napisali tam swoje pomysły, a uwierz, że były dobre..

#topic

Pierwsze co... Wprowadziłbym zmianę w respach. Jak wiemy, mapa APO jest ogromna, a nawet bardzo ogromna. Tyle lat była aktualizowana oraz nadal jest. Możecie usunąć kilka respów, a nawet kilkanaście oraz w ich miejsce dodać nowe potwory, albo powiększyć ich resp. Dużo respów jest opustoszałych na Main'ie, zarówno jak i na Rookgardzie, więc można byłoby coś wykombinować. Oczywiście dla małych poziomów, jak i dla większych, aby było sprawiedliwie.

Kolejna sprawa, to Questy.. Zrobić nowe Questy, ciężkie, na myślenie, innowacyjne, jakich jeszcze nie było. Fakt, trzeba pomyśleć nad takmi, lecz jakbyście się zebrali w ''kupe'' (cały Zespół APO), to na pewno wymyślili byście nowe Questy. Zarówno dla małych poziomów oraz dla dużych poziomów doświadczenia.

Kolejna sprawa... Wywalić stary zespół APO, który w ogóle nie loguje na serwer. Bo po co komu tyle osób w Ekipie APO? Którzy w ogóle nie grają. Niedługo będzie więcej Ekipy niż ludzi.

Rekrutacja na kogoś nowego w Ekipie serwera, który organizowałby eventy, konkursy - odbierał RRV, pomagał innym. Wiem, że tego nie zrobicie, iż Wy tyko bierzecie ''swoich kolegów, kolegów jeszcze innych kolegów''. Kogoś nieznajomego nigdy nie wezmiecie do Ekipy APO.

Nie w temacie, ale napiszę... Powinny być częstsze najazdy, które urozmaicą grę, które wprowadzą coś nowego ''na chwile'', a nie ciągły monotonny exp.

Naprawę ROTS'A, który wmawiacie nam graczom, że działa, a tak na prawdę gówno działa. Oraz najważniejsze... Naprawa broni oraz skili, chodzi o Rookgard.

Wiem, że trochę nie w temacie, lecz napisałem co powinno wejść w życie.

Rinson, powinieneś zrobić konkurs jak Santano, że każde pomysły związane z nową Aktualizacją powinni Ci gracze pisać na e-mail. Myślisz, że gracze o tak będą Ci pisali pomysły za free? W jakich Ty czasach żyjesz. Uwierz, że jakbyś zrobił jak Santano - byłoby większe zainteresowanie pisaniem pomysłów odnośnie UPA, bo każdy by zgarnął jakieś tam nagrody..

@down
To napisz do Mortiisa, aby dał Ci wyższą rangę... Sam tutaj tylko ogarniasz, więc należy Ci się coś od życia, proste.

Rinson
18-05-2013, 12:11
@up
Możliwe, że zrobimy coś z rzeczami, które opisałeś ale nie jest to pewne i nie wiadomo, czy to będzie w następnym update.

Co do konkursów, to chętnie bym robił, ale co ja mogę zrobić, skoro nie mogę np. tworzyć items, przesuwać itp? Chcesz konkurs na "pochwałę"? Bo moim zdaniem konkurs a nagroda pochwała to lipa.

Możliwe, że najlepszy pomysł zostanie nagrodzony, ale nic obiecać nie mogę.

Artis
18-05-2013, 21:58
Rinson, akurat nie byłby tego pewny, że wiele rzeczy które zmienicie tak szybko pojawią w następnych updatach. Tak samo dotyczy tej Tropical Island na Rooku o której było wspominane duże razy. Może się mylę, nie wiem. Dzisiaj głowy nie mam do myślenia. Ciężki dzień. Zmiany powinniście na bieżąco wprowadzać, a nie raz na miesiąc. Gwałtowna przemiana serwera może wam zrobić na dobre. Jak coś więcej dopisze.

@edit
Marecki, specjalnie zostało tak dopisane.

Enjoy

!.Zormix.!
19-05-2013, 09:07
Przecież był konkurs na scenariusz w 2011 roku co i tak z tych propozycji mało daliście a niby ci zwycięscy dali tak dużo propozycji tak w chu** propozycji chcecie powiedzieć, że to było ustawione i wygrali gmów postacie za nic ?

Nowe miasto na rooku z loterii jeszcze nie ma to po co robiliście loteriie z tymi domkami .
Nie mówcie o upie tak tak robicie ale pewnie upka wiosną 2014 ewentualnie zima 2013 .

a ewentualnie od 2010 nie było loterii na mainie za postać Vojska i zabijając XXX potworków by brać udział w loterii nie no pozdro .

Doktor Watson
19-05-2013, 11:46
Chciałeś napisać chyba raz na rok.

#topic

Rinson, byłbyś tak łaskaw i napisał nam/ mi, co się dzieję z Santano, Tygrysem oraz Mortiisem? Bo w ogóle ich nie widać. Tak wiem... Zaraz napiszesz, że oni są i ich nie widać, a my jako zwykle konta nie możemy zobaczyć czy są online. Ja wiem jedno... Mogę się mylić, lecz wątpię. Wiem, że oni w ogóle nie wchodzą na Forum, a co dopiero na serwer. Jeszcze raz, wdzięczny bym był, gdybyś coś napisał odnośnie tej sprawy.
Santano wcięło i go nie ma od dawna - mogłeś to zauważyć... Tygrys i Mortiis są bardzo rzadko dostępni :P

Tak czy siak, wiemy wszyscy, że nigdy żadna Aktualizacja nie wjedzie w życie. Rinson, pewnie zrobił specjalnie ten temat, aby tylko zachęcić ludzi do grania.

Napiszę Wam jedno, drodzy Administratorzy APO. Mniej mówcie, a więcej róbcie.
Wjechać nie wjedzie ale może wejdzie w życie ;p Musisz poczekać aby się przekonać :P

Co do propozycji to może być to też np. losowa nagroda lub możliwość walki z jednym z potworów (a loot bardzo dobry, zależny od siły wybranego potwora) :) Walka możliwa tylko raz :D

Dominikaa
19-05-2013, 12:30
dużo też myślałem nad respem queenów bo np gdy lvl 700-800(niepamiętam dokładnie) dostaje taska na queeny a jest to inna profesja niż ek. to ma ciężko.. myślałem coś o wyspie typu lost island tylko że z Queenami ; o

Mamed first
19-05-2013, 13:49
dużo też myślałem nad respem queenów bo np gdy lvl 700-800(niepamiętam dokładnie) dostaje taska na queeny a jest to inna profesja niż ek. to ma ciężko.. myślałem coś o wyspie typu lost island tylko że z Queenami ; o

Po fest resp z queenami? to ma przyciągnąć ludzi? przyjdzie tam expic 3klvl?
Queenów jest pod dostatkiem, mnóstwo respów wolnych więc po co ?

....

Doktor Watson
19-05-2013, 13:56
Ale to jest misja dla 2k lvl... Czy wy się dobrze czujecie? XD Od kiedy 2k lvl expi na queenach? :D

Duży Ludek
19-05-2013, 14:21
RINSON:Co do konkursów, to chętnie bym robił, ale co ja mogę zrobić, skoro nie mogę np. tworzyć items, przesuwać itp? Chcesz konkurs na "pochwałę"? Bo moim zdaniem konkurs a nagroda pochwała to lipa.

Skoro masz takie zapędy, to czemu nie postawisz się mortisowi, że chcesz bardziej się zaangazowac w zycie serwa. Skoro by odmówił, to byś mu podziękował za współpracę i tyle. Chcesz, żeby ciebie ludzie szanowali, a sam siebie nie szanujesz, swojego czasu też nie. Jesteś banerem i tyle. Kiedyś też pisałem, że chciałbym pomóc w upie, a mortis mi pisał, że zobaczymy. Teraz mam go w dupie, sam od 3 miechów pisze skrypty pod własny serw tibii, ogólnie mnóstwo sie nauczyłem, a tylko dlatego chciałem napisać z nimi upa, ale skoro nie to nie.
Z pewnością stać ciebie na to, żeby postawic ten syf na nogi i dobić nawet do 300+ graczy online, ale szanuj swój czas to podstawa.

Rekrut
19-05-2013, 14:29
Po fest resp z queenami? to ma przyciągnąć ludzi? przyjdzie tam expic 3klvl?
Queenów jest pod dostatkiem, mnóstwo respów wolnych więc po co ?

....

Piszesz tak bo nigdy nie expiłeś. Tak samo z wardami napisałeś, że po co one potrzebne ale jak się chce expić to jest lipa.
Po 100 misjach z !quest może by dodali jakieś respy z silnymi mobami i dobrym lotem. Mogli by też dodać takie potwory które były by silne, dawały dużo expa a żeby były bez lotu. Trochę dobre dla większych lvli. Skoro 1500 ek idzie na wardy i lvl ma w 15 minut to duży lvl też powinien mieć coś takiego:)

Rinson
19-05-2013, 16:17
Tak czy siak, wiemy wszyscy, że nigdy żadna Aktualizacja nie wjedzie w życie. Rinson, pewnie zrobił specjalnie ten temat, aby tylko zachęcić ludzi do grania.

Napiszę Wam jedno, drodzy Administratorzy APO. Mniej mówcie, a więcej róbcie.

Oczywiście zwykły użytkownik Sasha wie wszystko lepiej, niż ktokolwiek inny z Ekipy.

Im więcej ciekawych pomysłów podacie, tym szybciej wprowadzimy aktualizację. Planujemy po wykonaniu misji pozostawić dostęp do terenu, na którym wykonuje się ową misję. Będą tam dwa rodzaje nowych potworów. Dodatkowo na tej samej wyspie będzie można przywołać nowego boss'a.
Wstępnie zakładaliśmy, że nagrodą będzie przedmiot, który będzie dodawał % do critical hit, ale nie wiemy, czy będzie to Was satysfakcjonowało.

Czekamy na dalsze pomysły, a jednocześnie przypominam, że posty bez pomysłów będą kasowane i nagradzane warnami (posty z idiotycznymi propozycjami również).

Demon
19-05-2013, 17:07
Oczywiście zwykły użytkownik Sasha wie wszystko lepiej, niż ktokolwiek inny z Ekipy.
jak zawsze :)

Im więcej ciekawych pomysłów podacie, tym szybciej wprowadzimy aktualizację. Planujemy po wykonaniu misji pozostawić dostęp do terenu, na którym wykonuje się ową misję. Będą tam dwa rodzaje nowych potworów. Dodatkowo na tej samej wyspie będzie można przywołać nowego boss'a.
Wstępnie zakładaliśmy, że nagrodą będzie przedmiot, który będzie dodawał % do critical hit, ale nie wiemy, czy będzie to Was satysfakcjonowało.
większy crit = jeszcze mocniejszy ek, wg. mnie to zły pomysł

Czekamy na dalsze pomysły, a jednocześnie przypominam, że posty bez pomysłów będą kasowane i nagradzane warnami (posty z idiotycznymi propozycjami również).
podkreślam

rumun
19-05-2013, 17:21
Wszystko oprocz crit/obrona przed magia/wieksze ataki magiczne. Moze jakis przedmiot ktory bedzie dawal 5% szybszy exp? A nosiloby sie go w miejscu na strzaly

Sasha Rookslayer
19-05-2013, 17:33
Dokładnie... Po co ciągle te % do magii? Ciągle magia i magia...

Tibia 7.6 jest nudna oraz monotonna, tym bardziej, że tutaj exp x5.
Dodajcie jakiś ciężki quest na jakiś items, który będzie dawał nam większy exp na 3h dziennie? Albo coś podobnego... Chociaż jakaś zajawka będzie.

Doktor Watson
19-05-2013, 17:45
No to kolejne z moich głupich pomysłów:
- horn of the storm (ID 3957) - nosząc ten przedmiot w miejscu na strzały przyspieszamy swój atak (MS/ED 700ms, RP 800ms, EK 900ms [wydaje mi się, że obecnie każda profka ma 1000ms, jeśli się mylę to odjąć kolejno 300,200,100 ms od podstawowego ataku]), można również go użyć 5x w sposób jak UW (jednakże czas między użyciem UW i rogu wynosi tyle co między użyciem UW) lecz zamiast całego obszaru atakujemy konkretną osobę.
- możliwość stworzenia nieznanych dotychczas gwieździstych amuletów u Salima (spy amulet [do stworzenia spy report +sl, dodaje 10% critical hita], mythical amulet [do stworzenia 2x hota+sl, dodaje +3% expa], fiery amulet [do stworzenia 3x bh+sl, -10% od demonów (wszystkich typów, w tym master i devil atom)] które doładować można normalnie (1sc za użycie) oraz ultimate amulet (do złożenia potrzeba perfect amulet x100 + nowe amulety x100 - w zamian otrzymamy ultimate amulet x400 który łączy cechy wszystkich amuletów. Odnowienie tego amuletu będzie nas kosztowało ultimate weapon :D

Więcej w kolejnej dawce głupoty xD

..:Too Get:..
19-05-2013, 18:31
House Price 1-99% lub itemy pozwalające na darmowy zakup jednego dodatku do domku.

Mamed first
19-05-2013, 19:10
Rinson - działajcie bo ilość graczy na serwerze to bezbek, niczym ots stawiany na domówce.

Jest od chusteczki propozycji, tutaj i w innych tematach. Znajdźcie coś odpowiedniego lub wykażcie się, żeby nie było za późno.

+ możecie edytować snieg przed dp xD

Dominikaa
19-05-2013, 20:20
prujecie się że dodaje propozycje respa dla mniejszych lvl'i... widocznie nie graliście takim czymś? chcecie przyciągnąć nowych graczy którzy ściągną kolegów i będą ciągneli ten server.. czy 5 alegrusów co kupią 2k lvl+ zrobią misje i porzucą postać? ... myśle że każdy gracz się liczy a nie tylko h lvl... ale to tylko moje zdanie...
Respect dla Rinsona że stara się cokolwiek zrobić ...

/Demon
jak nowemu graczowi mogą się znudzić respy (których nie zna i dopiero je poznaje) skoro jest nowy? :D

Doktor Watson
19-05-2013, 21:18
prujecie się że dodaje propozycje respa dla mniejszych lvl'i... widocznie nie graliście takim czymś? chcecie przyciągnąć nowych graczy którzy ściągną kolegów i będą ciągneli ten server.. czy 5 alegrusów co kupią 2k lvl+ zrobią misje i porzucą postać? ... myśle że każdy gracz się liczy a nie tylko h lvl... ale to tylko moje zdanie...
Respect dla Rinsona że stara się cokolwiek zrobić ...

Przepraszam, ale tu jest temat o konkretnej misji (2k lvl!!!), więc resp queenów to taki offtop :) A co do gry takim poziomem - wszystko ładnie pięknie ale są takie pustki na respach, że śmiało możesz sobie zająć wszystkie queeny jeśli zdołasz sobie po nich biegać.

/Demon
jak nowemu graczowi mogą się znudzić respy (których nie zna i dopiero je poznaje) skoro jest nowy? :D
No wiesz, wchodzi i od razu serwer nudny :D bezbek totalny :< Ja znam 3 respy queenów na których można sobie expić bez problemów (obecnie są puste!!) więc można sobie zmieniać je co godzinę co by nie było nudno :)

Jeszcze inne propozycje:
- awkward amulet (ID: 2218) - posiada jedno użycie, działa jak SL, jednakże zmniejsza obrażenia fizyczne (jak might ring) o połowę
- key container (ID: 4869) - zbiera wszystkie klucze w jedno miejsce, później używamy tego kontenera na drzwiach :D Można dodać kilka kluczy do różnych misji/lokalizacji przy updacie żeby były użyteczne a ten pojemnik zajmował mniej miejsca w plecaku niż noszenie kilkunastu kluczy :P

Rekrut
19-05-2013, 21:34
z tym amuletem fajny pomysł:) mogli by też dodać np shaman shield które broniło by także od ataków magicznych :)

Sasha Rookslayer
19-05-2013, 22:34
Mam kilka propozycji...

Można byłoby wprowadzić Shaman Staffa http://www.tibia-wiki.net/images/Banana_Staff.gif... Można byłoby go zdobyć przez misje na Rookgard (wykonywałoby się jakieś ta misję - ciężkie na Rookgardzie, a w zamian dostawalibyśmy przedmiot, który następnie wyniesiemy na Main'a i będzie nam potrzebny do którejś tam misji) - pomysł ściągnięty lekko z mazurka, ale myślę, że dobry pomysł... Np. tylko taki 300 rookstayer mógłby wykonać tą misję.

Kolejny pomysł, to wprowadzenie nowych terenów na Rookgard oraz mobów, z których leciałyby przedmioty potrzebne do wykonania misji na Main'ie - coś nowego, czego nigdy nie było.

Propozycja odkrycia całej mapy na APO, a zarazem odkryciu jej tajemnicy. Coś takiego jest na Rl Tibii, tzw. "Tajemnica Bazyliszka''. W kazoordon (można zrobić coś takiego, np. na Villi, iż ta wyspa jest opustoszała). Dajmy na to, że jest zrobione 50 dzwigni, a z jednego z tuneli kopalni widać komnatę w której chodzi bazyliszek. Nikt jeszcze się do niego nie dostał, i wszyscy są ciekawi co on takiego robi. Zróbcie coś na podobieństwo kazoordon (Villa) czyli miasto w skale, a pod nim kopalnie. W tym oto mieście można by umieścić npc od nowego questa, oraz szereg innych rzeczy. Do miasta można by dojść po długiej drodze, tak jak do "Cod". Takie rozwiązanie bardzo umiliło by grę moim zdaniem, bo tu już nie potrzeba ułatwień typu + x% dmg tylko np. Więcej fragów np 5 albo 6 i za 7 rs. Albo coś na szybszy exp... Byle co..

Zrobić Quest na ring ''rots'', który będzie dawał nam większy % od rotsa do loota... Wiem, że to sporo pracy, i tak nie zaczniecie testować, ale można napisać ową propozycje. Polegałoby na tym, aby było widać różnicę, ale bez przesady! :)

Dodać kolejne misje na klikanie, jest to mało roboty, a na pewno kogoś to ruszy z expa, albo z czegoś innego, np. do 150 :)

Odnośnie Rookgardu:
Dodać item, który dodawałby tego skila... Aby było widać różnice -.-

Macie problem z itemami, nie wiecie jakie dodać... TO dodajcie byle co, te same itemy, tylko zmieńcie nazwe oraz właściwości, proste..

Dodać misję, np.... Musisz przynieść kość szkieletona... Lecz nie zwykłą.
Wypadałyby dwa rodzaje takiej kości... nazwa: bone oraz nazwa: bone skeleton i własnie tę drugą musielibyśmy przynieść npc..

Zrobić zwiastun (film) aktualizacji, która została dodana. Nie chodzi mi o 100% wszystkie co było dodane, a garstkę tego, aby zaciekawiło oglądającego... Uwierzcie, że to dobry pomysł.

Napisałem z nudów kilka propozycji.... Pomysłów jest mnóstwo... Nie wiem na co Ekipa APO czeka... Sami moglibyście wymyśleć coś... Bo i tak 95% propozycji naszych nie wejdzie w życie. Tyle santano ma pomysłów, że powinno wam to starczyć na 5 AKTUALIZACJI..

Sorry za błędy, składnie i może za denne pomysły.
I tak nie zostanie nic dodane pewnie, pjona :*

wiem, że niektóre są propozycje na Rook, ale hooy mnie to interesuje. Nie tylko Main się liczy, a i również Rookgard.

Artis - polać mu!

Mamed first
19-05-2013, 23:08
Mam kilka propozycji...

Można byłoby wprowadzić Shaman Staffa http://www.tibia-wiki.net/images/Banana_Staff.gif... Można byłoby go zdobyć przez misje na Rookgard (wykonywałoby się jakieś ta misję - ciężkie na Rookgardzie, a w zamian dostawalibyśmy przedmiot, który następnie wyniesiemy na Main'a i będzie nam potrzebny do którejś tam misji) - pomysł ściągnięty lekko z mazurka, ale myślę, że dobry pomysł... Np. tylko taki 300 rookstayer mógłby wykonać tą misję

Rozumiem, że ta propozycja jest do aktualnych zbiorów do tematu na misje min. 2klvl? z dupy każda osoba od osobna z maina powyżej 2klvl weźmie ci chary na rookgardzie 300+lvle?
Takiego Shaman Staffa można wprowadzić do obecnego seta (+ jak wspomniałem shaman shielda).

Sam nie ukrywam, że zrobiłym Adasikiem jakąś wyprawe z ekipą na zacnego questa, misje jakich nigdy na apo nie było :X

Artis
19-05-2013, 23:19

Nic nie mam do Ciebie Rinson, ale Sasha ma trochę racji. Toć wiadomo, że Tygrys i Mortiis pracuję. Sam niedawno powiedział, ale skoro jesteś GM to tak jak jeden gość napisał - czemu się nie postawisz Mortisowi. Anyway, nawet jak dostanę warna to nie będę się tym przejmował.
Najlepiej będzie jak ogarniecie moją propozycje związana z ogarnięciem jakiegoś TFsa + do tego serwer na którym hostujecie pierwszy serwer sqlite pod 7.6.

Sama propozycja wymieniona przez Ciebie jest ciekawa, ale tutaj bym troszkę rozpracował. Bo expienie na potworkach bez żadnej fabuły, a tym bardziej dodawanie questów typu zabij, weź skrzynkę mija się z celem.

Jeszcze po za tym jak tworzycie teaser do update, to zróbcie naprawdę fajny. Chociażby taki jak Santano zrobił, wtedy można powiedzieć : zajebiste.

Jak będzie coś wiadomo, to jeszcze coś napiszę.

Meidis
22-05-2013, 07:42
Witajcie, przeczytałem ten temat i wymyśliłem propozycję aby zrobić płatnego respa monsterów na którego więcej niż 3 osoby nie mogł by nikt więcej wejść. Może być też tak dodać np nowego monstera, questa, itemka. A co do questa to może zrobić takiego, gdyż byśmy mieli zebrane całego szaman seta, którego trzeba by było tylko i wyłącznie odebrać z questa;] dostawalibyśmy Ulepszony itemek o xxx razy, który byłby losowy. Pozdrawiam Van Trust

@edit
Co do twojej odpowiedzi rumun, to niby gdzie miałby nosić ten przedmiot Royal palladyn? możliwości nigdy za wiele, może by się zrobiło jakiś 'sygnet' który by przyspieszał expa o "%" + zwiększał loota?

/Demon
edytuj posty

Ursida
22-05-2013, 15:37
Ok nie powiem, przydały by się nowe respy. A jak ma to być od okolo 2000 lvl to niech to będzie kilka opcji, np. kilka bramek lvl i np od 2000 lv na nowy resp z apo (i będzie tam z x2 apo) albo devilem gdzie się on respi szybciej (np. 5 a nie 10 min), od 2500 lvl nowy resp z Pathfinder gdzie będą np po x4 a od 3000 lvl dodać (trochę większy niż na cod i z większą ilością) resp z wardami albo zrobić coś zaskakującego (chodź pewnie niektórym graczom się to nie spodoba) dzignia która za każdym razem uwolni innego potwora. Będzie mogło zrespić np. Creatora, Omena, Minosa albo Mastera. Ale zeby za dobrze nie byłó taką dzwignie będzie mozna nacisnąć raz na 30 min (tak dla przykładu). Nie wiem czy to dobry pomysł i czy się spodoba, no ale w tażdym razie coś innego/nowego się przyda.

Podobnie jak respy przydał by sie jakiś nowy itemik, albo stary ale ulepszony, np żeby pandemka dawała crystal hita +5%, jakaś bron shaman lance (ale jego wykonanie żeby było możliwe dopiero po wykonaniu w całości shaman setu) a broń żeby była dostępna dla każdej profesji.

Tak szczerze to lepiej zrobić nowego questa gdzie nie bedzie aż taki wysoki poziom wymagany, bo dla graczy o niższym poziomie nie wypadało by zapomnieć ;x
Dodać jakiegoś nowego questa bądź respa np od 1000 lvl ale zeby nie wbijały tam np 3k lvl dać ograniczenie do 2k lvl.
Odnośnie tego ostatniego pomysłu mogę go rozwinąć w prv. :)

Rinson
22-05-2013, 16:27
Misje dla postaci niskopoziomowych też przewidujemy. Co do tamtych to nagrody mamy raczej przygotowane, konkretnie w tym temacie chcemy się skupić na tej jednej misji i nagrodzie do niej.

Zii Baba
22-05-2013, 17:50
Misje dla postaci niskopoziomowych też przewidujemy.

kk
Rozumiem, ze to te misje z ''!quest'' tak? To zajebiscie sobie poczynacie jak takie gowno chcecie dac dla NISKOPOZIOMOWYCH GRACZY. Wydaje sie wam, ze cos takiego bedzie satysfakcjonujace dla graczy? BEZ JAJ! Mini update mialo byc, nie ma. Teraz wyjezdzacie z czyms takim, dla mnie to po prostu pic na wode XD
@edit
Propozycja nagrody do nowego questa
Usunac serwer, to dopiero bedzie ciezki quest dla ludzi pokroju Rekruta czy innych tego typu zwierzyny.
@Rekrut
Ja pierdole, zamknij ten glupi ryj i przestan takie glupoty pisac... Do 1klvl? W tych czasach i z taka iloscia graczy na serwerze wbilbym 1k w 2 tygodnie z palcem w dupie : / Czego chciec wiecej?

Rekrut
24-05-2013, 09:59
Najlepiej jak by zrobili exp np. x7 dla mniejszych lvli np. do 1k lvla to by nie było płaczu, że nikt nie wróci bo długo będzie expił. A większe lvle mieli by zwykły exp. I resp wardów też pasowało by powiększyć bo jak expi 2 osoby 3k lvl to jest lipa;/

Sir Krystian
24-05-2013, 16:03
Ja proponuje zrobić tak.
A mianowicie po ukonczeniu questu należy pokonać 100 wardów,100 pathów i 100 wise manów.I dzięki temu można było by przystąpić do solo roomu w którym do zabicia był by jakis dodany nowy boss ( nie zbyt mocny zeby 2klvl dal znim rade).Po ukoczeniu solo roomu w final roomie były by 3 skrzynki.
I EXP +x% (określony czas dzienny)
II Grim Letter (Przedmiot dzięki któremu dostali byśmy możliwość rozmowy z nowym npc który znajdowałby się niedaleko sonii.Który za drobną pomoc ,a mianowicie przyniesienie 100x blue gem 100x yellow green i jeszcze kilku przedmiotów i zabiciu wladcy elfów.Zlecałby nam dalsze misję za które byśmy otrzymywali exp oraz pieniądze i dalsze możliwości wykonywania misji u danego npc.
Przykładowa misja:
Udaj się na wyspę zamieszkaną przez amazonki odnajdz tam kamien elfów i kliknij na niego poczym zabij wielkiego mistrza elfów.Po zabiciu go zabij jeszcze xxx potworoów o nazwie xxx.)
III Tutaj jakis cenny przedmiot albo zrobić takie coś co losuje przedmioty zaczynajace sie od wartosci shaman armora.
To tyle ode mnie ;D

rumun
24-05-2013, 17:14
Ja proponuje zrobić tak.
A mianowicie po ukonczeniu questu należy pokonać 100 wardów,100 pathów i 100 wise manów.I dzięki temu można było by przystąpić do solo roomu w którym do zabicia był by jakis dodany nowy boss ( nie zbyt mocny zeby 2klvl dal znim rade).Po ukoczeniu solo roomu w final roomie były by 3 skrzynki.
I EXP +x% (określony czas dzienny)
II Grim Letter (Przedmiot dzięki któremu dostali byśmy możliwość rozmowy z nowym npc który znajdowałby się niedaleko sonii.Który za drobną pomoc ,a mianowicie przyniesienie 100x blue gem 100x yellow green i jeszcze kilku przedmiotów i zabiciu wladcy elfów.Zlecałby nam dalsze misję za które byśmy otrzymywali exp oraz pieniądze i dalsze możliwości wykonywania misji u danego npc.
Przykładowa misja:
Udaj się na wyspę zamieszkaną przez amazonki odnajdz tam kamien elfów i kliknij na niego poczym zabij wielkiego mistrza elfów.Po zabiciu go zabij jeszcze xxx potworoów o nazwie xxx.)
III Tutaj jakis cenny przedmiot albo zrobić takie coś co losuje przedmioty zaczynajace sie od wartosci shaman armora.
To tyle ode mnie ;D

Wydaje mi sie, ze to najlepsza propozcyja, wniesie ona wiele mozliwosci do gry i ludzie sie oderwa od siedzenia po 7h na wardach. Jesli bedzie tak jak rinson powiedzial ze moga byc nagrody za pomysły to Temu uzytkownikowi nalezy sie.

Dominikaa
24-05-2013, 21:06
Bardzo fajny pomysł, bardoz by zaciekawił i napewno ściągnął kogoś na server, dałby dużo przyjemności z wykonywania danej misji, zaczeło by się coś dziać;) Gratuluje pomysłowości;)

Sir Krystian
24-05-2013, 21:10
To była tylko wstępna propozycja po zakceptowaniu mógłbym pomóc z fabułą oraz dokładnym opisem.Cieszę się że się podoba ;D

Wszystko
24-05-2013, 23:01
Bardzo fajny pomysł, bardoz by zaciekawił i napewno ściągnął kogoś na server, dałby dużo przyjemności z wykonywania danej misji, zaczeło by się coś dziać;) Gratuluje pomysłowości;)

Co mnie jako przykładowego 1lvlowca obchodzi jakikolwiek większy questy ? mam wjb czy dodaja jakieś wardy srardy...

:)

jako stary gracz a nowa postać wymagam 500 graczy online a najlepiej 700+ kolejki...ech, wiem ze to nierealne, ale tak mi sie grać chce znowu jak dawniej po tylu i te kłótnie przez kolejki..

Sir Krystian
25-05-2013, 10:16
Co mnie jako przykładowego 1lvlowca obchodzi jakikolwiek większy questy ? mam wjb czy dodaja jakieś wardy srardy...

:)

jako stary gracz a nowa postać wymagam 500 graczy online a najlepiej 700+ kolejki...ech, wiem ze to nierealne, ale tak mi sie grać chce znowu jak dawniej po tylu i te kłótnie przez kolejki..

Informacje dotyczące misji:
- misja dostępna będzie raczej na wyższych poziomach (ok. 2.000 poziom),

Propozycja miała być pod 2k lvl więc taką ową napisałem.

Week
26-05-2013, 11:15
Proponuję zrobić misję umieszczoną gdzieś w Jungli na terenie shamanów :o
Będzie trzeba porozmawiać z ich władcą, aby nas przepuścił gdzieś dalej, lecz by przejść będziemy musieli mieć na sobie Shaman Set (tak oto on się prezentuje):
http://www.armia.toproste.pl/items/obrazki/shamanmask.gif
http://www.armia.toproste.pl/items/obrazki/shamanarmor.gif
http://www.armia.toproste.pl/items/obrazki/shamanSkirt.gif
http://www.armia.toproste.pl/items/obrazki/shamanboots.gif
Jeżeli nie będziemy posiadać jakiejś części tego seta na sobie, władca (WTF?!) shamanów nas zabije.
Po przejściu dalej będziemy musieli pokonać jakiegoś nowego boss'a lub może być to nawet Creator! :D
Po zabiciu owego boss'a zostajemy prze teleportowani do skrzyni.
Po naciśnięciu na nią ukaże się napis 'Oto Twój zestaw książek tumanie.'
Nagrody jakie przewiduję za tą misję mogłyby być następujące:
http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20060827172722/tibia/en/images/4/4f/Black_Book.gif - słownik ortograficzny - byłoby zapisane kilka słówek, które są najczęstszymi błędami na APO.
http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20071228073729/tibia/en/images/9/94/The_Holy_Tible.gif - słownik terminów literackich - również podanych byłoby kilka słówek, wraz z wyjaśnieniem.
http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20051003194037/tibia/en/images/e/e6/Purple_Tome.gif - kierunki geograficzne po polsku i angielsku - dużo nie muszę tłumaczyć, w tej książce byłoby wyjaśnione co oznacza północ (tam w górę biegnij!!!) itd
http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20071224093808/tibia/en/images/b/b6/Brown_Book.gif - słownik skrótów polskich oraz angielskich - dużo również nie trzeba tłumaczyć, każdy wie raczej co to byłaby za książka.
http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20071224094820/tibia/en/images/7/75/Big_Blue_Demona_Book.gif - własny słownik - możliwość wpisania do książki własnego tekstu oraz zmiana nazwy owej książki (tylko raz).

Po otrzymaniu książek misja się kończy, na APO 2klvle (myślę), że potrafią już pisać, znają kierunki (pvp idzie w górę, bo wiedzą gdzie mają biegać)... :)

PS, to nie są żarty.:D

Sir Krystian
26-05-2013, 11:17
Proponuję zrobić misję umieszczoną gdzieś z Jungli na terenie shamanów :o
Będzie trzeba porozmawiać z ich władcą, aby nas przepuścił gdzieś dalej, lecz by przejść będziemy musieli mieć na sobie Shaman Set (tak oto on się prezentuje):
Jeżeli nie będziemy posiadać jakiejś części tego seta na sobie, władca (WTF?!) shamanów nas zabije.
Po przejściu dalej będziemy musieli pokonać jakiegoś nowego boss'a lub może być to nawet Creator! :D
Po zabiciu owego boss'a zostajemy przeteleportowani do skrzyni.
http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20060827172722/tibia/en/images/4/4f/Black_Book.gif - słownik ortograficzny - byłoby zapisane kilka słówek, które są najczęstszymi błędami na APO.
http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20071228073729/tibia/en/images/9/94/The_Holy_Tible.gif - słownik terminów literackich - również podanych byłoby kilka słówek, wraz z wyjaśnieniem.
http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20051003194037/tibia/en/images/e/e6/Purple_Tome.gif - kierunki geograficzne po polsku i angielsku - dużo nie muszę tłumaczyć, w tej książce byłoby wyjaśnione co oznacza północ (tam w górę biegnij!!!) itd
http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20071224093808/tibia/en/images/b/b6/Brown_Book.gif - słownik skrótów polskich oraz angielskich - dużo również nie trzeba tłumaczyć, każdy wie raczej co to byłaby za książka.

Po otrzymaniu książek misja się kończy, na APO 2klvle (myślę), że potrafią już pisać, znają kierunki (pvp idzie w górę, bo wiedzą gdzie mają biegać)... :)

Najlepsza jak do tej pory propozycja i miejmy nadzieję że zostanie wprowadzona w życie oraz 2k lvle nauczą się pisać! :D (Tibia Uczyni Cię Filozofem!)
10/10!!! :D

Duży Ludek
26-05-2013, 11:38
Proponuję zrobić misję umieszczoną gdzieś z Jungli na terenie shamanów :o
Po zabiciu owego boss'a zostajemy przeteleportowani do skrzyni.
http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20071224094820/tibia/en/images/7/75/Big_Blue_Demona_Book.gif - własny słownik - możliwość wpisania do książki własnego tekstu oraz zmiana nazwy owej książki (tylko raz).

Przydałby się jeszcze specjalny plecak na literature tibijczyka. I oczywiście buda: tzw. Gimbaza dla gimbazjalistów, w którym Sayto, Tygrys, Mortis i wielu innych z administracji prowadzili by kursy dokształcające co oznacza, np. gz. Na stronie byłyby podane terminy wykładów z tematyka i oczywiście godziny konsultacji. Oczywiście zapisy i opłata za kurs przed startem całości. Proponuje:
Za 1 wykład: jakieś 10kcc.
I oczywiscie najważniejsza sprawa, trzeba wprowadzić nowy outit: OSŁA. Każdy musiałby go mieć, żeby wejść do sali, koszt: 100 kcc albo dead. i wtedy jest pięknie, można wracać i grać i wreszcie sie dokształcić.

Zii Baba
26-05-2013, 11:41
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/05/6cb8ee8cad2df8ed039b17dbefe3b761_original.gif?1368 786405http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/05/6cb8ee8cad2df8ed039b17dbefe3b761_original.gif?1368 786405http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/05/6cb8ee8cad2df8ed039b17dbefe3b761_original.gif?1368 786405
Rekrut, Nive i Dark po ukonczeniu tego questa beda mogli w koncu poczuc sie jakby zrobili cos wielkiego, teraz do swojej dyspozycji beda mieli slowniki, ktore uczynia ich jeszcze potezniejszymi! Z taka wiedza zapanuja na wojnach w city!
:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o chyba was pojebalo XD zartowalem
@top
Patrzac na eq jakie mamy do dyspozycji mozna wywnioskowac, ze przydalaby sie nowa tarcza, tak wiec proponuje dodanie mozliwosci ulepszenia bh o jakies wlasciwosci. Na ''scenariusz'' questa raczej pomyslu nie mam :rolleyes:

Duży Ludek
27-05-2013, 09:58
Ja wszystko rozumiem, ale gracze z taką bronią będa niebezpieczni dla otoczenia. Zii: rekrut i tak nic nie zrozumie, więc jego trzeba pominąć. Ale co do reszty to zamiast pisać jak to zwykle(w języku ojczystym panów wieśków ze wsi boboloda) będa definicjami rzucac w grze - nie pogadasz z nimi.
Ciekawi mnie czy napisac skrypt, który by sprawdzał, ilu graczy jest na danym respie byłby trudny. Ja nigdy jeszcze nie pisałem czegoś takiego. Chcociaz jak znajdę czas to może pomyśle nad odpowiednim algorytmem.
W sumie mogliby dac graczom jako główną nagrodę: Tablet z mozliwoscia sprawdzania, czy ktos expi na danym respie. W grę wchodza największe respy zarówno na rook i main. Bo dawanie lepszych itemek do expa i pvp to głupota.
Jedynie to tygrys powinien mapę odnowić, ale nie jak to zwykle on robi, przepiekne, które potem stają się brzydkie z powodu bugów- elfy. Ale zwykłe graficznie, ale zwiększą liczbą monsterów. Wreszcie musi znależć czas, odświeżyć całą mapę, wiadomo to w #chooy# roboty, ale cóż to musi być zrobione.

Mr Fsza
27-05-2013, 21:51
Pisałem w swojej propozycji czy to o wyspie czy o śniegu ale jeśli ja na to wpadłem to dodać to kur&& na rooku a nie na main bo się wkuriwe i nie bd grał bo wszystkie propozycje z rooka bierzecie na main .

Sasha użytkownik też sporo propozycji dojebał i nie nie wbiło a ogólem mieliście ten na scenariusz konkurs zostało co dodane od tamtego momentu ?

fajne .

Dominikaa
27-05-2013, 23:21
Padło tu bardzo dużo propozycji i bardzo fjanie by było gdyby były one wcielone w życie ale po czasie jaki upływa od kiedy ostatni raz ekipa coś zrobiła to coraz mniejsza wiarygodność w to że się polepszy.. z dnia na dzień rezygnują osoby z gry na tym serverze...
Ostatnio gdy liczba onlina przekroczyła 60 był to najazd w city. i to była tylko chwilka.. bo week dał creatora/omena/minosa. gdzie biliśmy go tylko ja Aziel i Rekrut. bo gdy do weeka podeszły lvl'e typu 400-500 itp by zrobił najazd ze słabszymi mobami dla nich. to week stwierdził że nie ma na to czasu.. chodź stał dłuższy czas i pisał głupoty w temple.
Jedyne czym mogliśmy zachęcić mniejsze lvl'e do ''brania udziału'' w tym ''Najeździe'' to tym że dawaliśmy im dobijać Minosy z Flakiem... więc myśle że mniejsze lvl'e gdy zaczną samodzielnie patrzeć na oczy zaczną odchodzić gdy dojrzą że Administracja ma ich w:....

Rekrut
28-05-2013, 10:25
No ja Minosa sam zabiłem:) NIe ma co narzekać bo przynajmniej tyle robi dla serwera i przynajmniej nie ma nudy:) Mniejsze lvle nie powinni płakać bo mają przecież dużo misji i questów do robienia. Mortiis czy Tygrys w reszcie powinien się wypowiedzieć - może się wstydzą?:D

Kiedyś widziałem propozycje Santano żeby dodać jakieś misje które trzeba zrobić i można wtedy dokupić sobie fragi:) Też było by to fajne :)

BAŁT
28-05-2013, 14:30
up Dominikaa

To nie był typowy najazd tylko z prośby do weeka żeby dal coś dla zabawy ;]

małe lvl'e nwm co przez to rozumiesz bo były tam tyko 100 "noob" chary a co ma im postawić ?? :eek:

Ciesz się że dla cb coś było i nie płacz dalej ze Week nic nie daje innym bo już całkiem nie będzie co robić ;]

Sasha Rookslayer
29-05-2013, 21:14
Proponuję zrobić misję umieszczoną gdzieś w Jungli na terenie shamanów :o
Po zabiciu owego boss'a zostajemy prze teleportowani do skrzyni.

Bardzo ciekawy, a wręcz interesujący pomysł.
Rinson, już wystarczająco masz tych pomysłów. Ciekawe, kiedy one wejdą w życie. Jak myślisz? Będzie to Grudzień 2013, czy już 2014?

Odnośnie Aktualizacji, którą pisał Tygrys, że miała być na dniach.
Minął ponad miesiąc, a jej dalej nie widać. Tak bardzo wam można ufać na słowo <ok2> <śmiech>

Dla noobów:
Nie gram tu, lecz lubię krytykować Ekipę APO. Ciekawe, jakie teraz będą mieli wytłumaczenie, a zarazem wymówkę:D

Wszystko
29-05-2013, 21:38
Ech pamietam te kłotnie o wywyższanie graczy pacc nad facc i kolejki 150+, zrywanie sie z lekcji byle tylko zająć pojedynczy resp.to nie to co potem, że walisz kingi całymi po kilka, tylko jednego zabijasz, czekasz az sie zrespi i tak ciągle stoisz...blagam wroccie te czasy..po 700 graczy

Zarexoholik?
29-05-2013, 22:55
#topic

Najrozsądniejsą nagrodą byłby dostęp do nowych terenów/mobów. Inaczej gra nadal będzie monotonna, skoro jedynym opłacalnym mobem do expa jest ward.

#btw. Temat o tym, że wykonałem wszystkie dostępne misje:

KLIK (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=111199&highlight=%21quest)

Proszę porównać daty. Z dnia wykonania misji z obecną datą.

Marcelllo
31-05-2013, 11:41
Ciekawi mnie czy napisac skrypt, który by sprawdzał, ilu graczy jest na danym respie byłby trudny. Ja nigdy jeszcze nie pisałem czegoś takiego. Chcociaz jak znajdę czas to może pomyśle nad odpowiednim algorytmem.
W sumie mogliby dac graczom jako główną nagrodę: Tablet z mozliwoscia sprawdzania, czy ktos expi na danym respie. W grę wchodza największe respy zarówno na rook i main. Bo dawanie lepszych itemek do expa i pvp to głupota.

Itemek można zrobić ale będzie ciężko określić gdzie się zaczyna a gdzie kończy resp :> Jak już może zauważyłeś to takie rozwiązanie jest już na arenach PvP oraz PvM :)

Ale dam jeszcze jeden głupi pomysł...
Ward armor (ID 2508) - zmniejsza ataki od Wardów (ms/ed 35%, rp 25%, ek 15%) :D Przynajmniej nie zmienia nic w PvP a przydaje się do expa :D

Rinson
31-05-2013, 12:11
Czytałem pomysły, które chcecie aby wprowadzono.
Podsumowując:
- Wprowadzenie Shaman Shield, 2 osoby.
- Nowe respy potworów istniejących już na serwerze, 4 osoby.
- Dostęp do sal treningowych podobnych do tych, które zostały wprowadzone na Rooku, 1 osoba.
- PACC/Exp raz w tygodniu 1-2 lvle, 1 osoba.
- Respy z nowymi potworami, 4 osoby.
- Nowy NPC w stylu Sonii skupujący przedmioty, których nie można sprzedać u innych NPC, 1 osoba.
- Dodanie pojemnika służącego do łapania motyli, 1 osoba.
- Możliwość ulepszania przedmiotu, 1 osoba.
- Wprowadzenie mikstury niewidzialności, 1 osoba.
- Dodanie scrolla, dzięki któremu można uciec do temple (gdy nie mamy skulla, rs'a i nie jesteśmy w trakcie walki), 2 osoba.
- Bonusowa ilość zdobywanych punktów doświadczenia przez 1h, 1 osoba.
- Dodanie plecaków z różnymi właściwościami, 1 osoba.
- Losowa nagroda, 1 osoba.
- Wprowadzenie przedmiotu, który zwiększy szybkość zadawanych ciosów, 1 osoba.
- Dodanie możliwości tworzenia nowych amuletów u NPC Salim, 1 osoba.
- House price 1-99%, 1 osoba.
- Amulet zmniejszający obrażenia fizyczne o połowę i działający jak SL, 2 osoby.
- Wprowadzenie "pojemnika" na klucze (wszystkie w jednym miejscu), 1 osoba.

Pogrubione zostały propozycje, które popieraliście.
Odpowiadając na te pomysły, na pewno po misji będzie dostęp do 2 rodzai nowych potworów oraz bossa. W związku z tym część Waszych oczekiwań zostanie spełniona.

dziq76pl
31-05-2013, 12:48
Chcemy shaman shielda!! Shaman shield najlepszy!! Chcemy go !! :(:(

Bogs
31-05-2013, 12:50
Czytałem pomysły, które chcecie aby wprowadzono.
Podsumowując:
- Wprowadzenie przedmiotu, który zwiększy szybkość zadawanych ciosów, 1 osoba.

Bez przesady, oks? Może od razu zamienić UW na miniguna? Na jedno wyjdzie (:

Dodanie możliwości tworzenia nowych amuletów u NPC Salim

Yhy, może frytki do tego. Perfect amulet wystarcza.

@top
Jedynie, co propsuje:

Nowe respy potworów istniejących już na serwerze
Respy z nowymi potworami
Wprowadzenie Shaman Shield (bądź innej, inaczej nazwaną)

Bless.

Dominikaa
31-05-2013, 20:54
Czekamy Rinsonie;) czekamy na wcielenie tego w życie ;)