View Full Version : Pierwsze dobre posuni?cie.
Piszę ten temat, żeby nie było. Wielu z was narzeka na niską liczbę graczy na serwerze. Też bym się z tym zgodził, ale niestety czasy takie a nie inne, że liczbą graczy na serwerze 7.6 jest mała. Jakby nie patrzeć mamy co raz to nowsze protokoły naszego klienta Tibii. Ale wracając do tematu, piszę ten temat, żeby zaproponować dobre posunięcie. Co to znaczy, zaraz się przekonacie.
Po pierwsze, i ta sprawa zaraz ląduje do kogo trzeba - skompletowanie zespołu pomocniczego APO. W tym wypadku na to miejsce mógłby wejść ktoś z kadry APO. Można tutaj o Magiku czy Rinsonowi, który ma dobrą reputacje na serwerze, i raczej on powinien się zająć. Zespół pomocniczy mógłby się zajmować całą renowacją APO. Stara mapa, stare skrypty zostają, a w tym powstaje coś odmiennie nowego. Patrząc na to ten pomysł miał wejść na moim upadłym Nivirze. Dlatego mimo, że jestem starym wyjadaczem, pomocnikiem w jakimś stopniu te pomysły które przedstawię były by bardzo dobre. Zespół pomocniczy mógłby się składać z 2-3 dodatkowych mapperów, skryptera, kodera oraz webmstera. Przede wszystkim osoby z takim doświadczeniem mógłby by wspomóc Mortiisa i Tygrysa. Mapperem może zostać osoba która ma już jakieś doświadczenie. Tymi osobami byli by średnio-zaawansowanym lub zaawansowani. Podania mogli by składać w utworzonym temacie tutaj na forum. Pamiętam tą rekrutację na tutora, i myślę że byłby to naprawdę zajebisty pomysł. Podanie by składało się z Imienia, Wieku, Miejscowości oraz Dodatkowych Informacji na temat danego kandydata. Mapper musiałby pokazać swoje prace, Skrypter musiałby przedstawić na filmiku prezentacje skryptu i tak dalej. Następna sprawa to reorganizacja CM. Jak wiemy, CM to pośrednik pomiędzy kadra - gracz, dobrze mówię? CM mógłby się zajmować zarządzeniem dobrego programu, gdzie gracze składają swoje propozycje oraz skargi i następnie je wysyłał do zespołu pomocniczego. Zespół pomocniczy mógłby prowadzić różnego rodzaju eventy i tym podobne sprawy. Najlepszą opcją było by pojawienie się radia internetowego, gdzie gracz mógłby odsłuchiwać różnych audycji. W tym radiu mogły by się pojawić informacje na temat danego konkursu, albo od czasu do czasu mogły by się pojawiać informacje na Game Chacie. Tylko, że Game Chat miałby być kanałem nie do hejtów jak to zwykle miało miejsce podczas gdy ktoś wchodzi wieczorami i nagle wyzywa kogoś, że jego stara jest taka i owaka. Takim postępowaniem gracz sobie pomyślał, że ten serwer jest dla idiotów lub dzieci którzy są w jakiejś patalogi. Tak niestety jest moim drodzy.
Jeszcze wracając do zespołu pomocniczego, znacie coś takiego jak Livezilla?
Program ten mógłby wam pomóc w rozwiązywaniu problemów podczas gdy kogoś nie ma na forum lub w grze. Główny serwer, w tym serwer dedykowany na którym byłby odpalony ten program support mógłby bez problemu wejść n zarządzać takim kanałem pomocy. Pojawienie się tego na forum nie sprawiało by wam problemu, a użytkownik który miałby jakiś problem mógłby wejść i z kimś się połączyć i wyjaśnić taką sprawę. Ta opcja była by dobra dla kogoś kto nie chcę czekać aż ktoś odpiszę na RV.
Zapraszam do komentowania, jak będę miał wenę to jeszcze coś dopiszę.
Tylko proszę bez żadnych hejtów.
Duży Ludek
20-05-2013, 12:50
Żeby mortis chciał pomocy to by napisał na forum.
Mamed first
20-05-2013, 13:03
Prawda, tylko trzeba chcieć bo wszystko jest do ogarnięcia. Jak jakiś news leci na stronę główną serwera, i coś nowego wchodzi w życie serwera to momentalnie ludzi przybywa. Serwer jest na tyle rozpowszechniony, że przy śmiesznym maratonie ile ludzi wchodzi, a gdyby tak było zainteresowanie serwerem ze strony czerwonych to byłaby grywalność x3 większa niż dotychczas. Wystarczy chcieć, bo od siedzenia na dupie i nic nie robienia samo się nie zrobi. Jebnąć selekcje w ekipie, wyjebać zbędnych ludzi, którzy od xx czasu nic nie wnoszą, zrekrutować nowych z ambicjami, zaangazowaniem, pomysłami i wszystko idzie jeszcze ogarnąć.
TRZEBA CHCIEĆ!!!!
@down
No, ale z pewnością gdyby coś się działo, nie raz na pół roku tylko systematycznie to na otsie grałoby od chusteczki osób a te 100+ na bank. Ale jak nic się nie dzieje to i ludzi nie ma.
Rozumiem, że zadaniem zespołu pomocniczego byłoby stworzenie na bazie mapy/skryptów nowego serwera?
Jeśli tak, to trzeba dokładnie określić do jakiego miejsca uważane są stare skrypty (tzn. jakaś data Update?). Mapa jest cały czas aktualizowana, i nie wiem czy jest gdzieś starsza wersja mapy. O ile z powrotem "wśród skryptów" nie byłoby pewnie większych problemów, o tyle z mapą tak. Trzeba by było jakoś tą mapę "wyburzyć" i "odbudować" (niektóre miejsca oczywiście). Obecnie mamy mapę interaktywną, która nie jest bardzo stara, ale żeby odbudować mapę z 2009 roku (przykładowo) to może być trochę ciężko. Na podstawie samych screenów dużo nie zrobimy, no chyba, że ktoś ma całą mapę z danego okresu czasu w screenach w co wątpię :D
Co do radia, nie jest to głupi pomysł. Ale czy ktoś będzie słuchał takiego radia? Załóżmy, że na APO większość lubi rap (i chyba tak nawet rzeczywiście jest), ale niektórzy na przykład ja nie przepadam za rapem, wolą coś w stylu rock, metal itp. Trzeba byłoby kilku prezenterów, którzy graliby różną muzykę, bo jeśli leciałby tylko rap to część osób nie korzystałaby z radia. W tym samym miejscu potrzebny byłby serwer shoutcast, za który też trzeba płacić.
Co do Livezilli - nie wiem, może by coś takiego było przydatne, może nie? Osobiście jeżeli widzę, że ktoś potrafi kulturalnie napisać RRV, nie wyzywa i pisze od razu w czym problem to odpisuję. Jeśli widzę wpis typu "jest jakis gm? sprawe mam" to już się nauczyłem, że po odpisaniu tamta osoba nie pisze w ogóle więc i ja nie odpowiadam już. Jeżeli napiszesz poprawnie raport, to odpowiedź otrzymasz.
Co do nowego serwera (ten temat wiele razy był poruszany, z różnymi propozycjami co do tego jak miałby on wyglądać) to główna decyzja należy do Mortiisa i Tygrysa. Ogólnie jest tak, że na aktualizację trzeba trochę czekać - wiadomo, Tygrys i Mortiis nie są w gimnazjum lub w liceum, gdzie mogą praktycznie pół dnia spędzać nad serwerem. Myślę, że to tajemnicą nie jest, że są ludźmi dorosłymi mającymi pracę i nie tylko. Ciężko jest ogarnąć jeden serwer, a co dopiero dwa. Obecnie już są "płacze", że update nie ma, że trzeba rok czekać i tym podobne. Co by było, jakby był odpalony drugi serwer? Płacz do potęgi drugiej?
@up
Weź pod uwagę fakt, że niektórzy pożegnali się z APO, bo np. osiągnęli już dany wiek, znudziła się komuś Tibia. Ta gra nie jest już tak popularna jak dawniej, my jesteśmy na kliencie 7.6 a obecnie jest dużo wyższy. Nie znam dokładnej wersji, bo bardzo rzadko loguję się na real tibię ale jest pewnie ok v.11.
/Demon/
9.86*
Dominikaa
20-05-2013, 15:45
pomysł z radiem wydaje się fajny;) ale tak jak Rinson powiedział: trzeba dawać różne rodzaje muzyki itd.. poprostu trzeba osoby która by się tym zajmowała.. i nie kolejnej osoby która się zajmuje tym tamtym i owantym tylko jednej do radia i tyle.
Techniks
20-05-2013, 16:43
Pomysł z serverem ok, ale jeśli przesiewu ekipy nie będzie to nic się nie stanie bo Rinson sam nie ogarnie wszystkiego. Jakby każdy z ekipy jak Rinson się zajmował serverem to by się działo a tak nic.
Radio odpada - było parę już żadne z nich nie odniosło większego sukcesu bo każdy słucha co lubi, kiedy lubi a nie będzie czekać na dana audycje. Moim zdaniem było by to strata cennego czasu który mógł by zostać spędzony na pracach przy obecnym serverze.
Kilka osob do ekipy ktore beda pracowaly jak RINSON i to wystarczyloby, czestsze najazdy, eventy(np taki jak byl na zabijanie tych potworow) co 2-3msc jakies mniejsze up'y raz na jakis czas jakis wiekszy i bedzie gralo 100+++ osob na pewno. Tyle z mojej strony
Większą reputacje ma Magik:D Ty może mógł byś zostać mapperem>? moim zdaniem powinni kogoś zaufanego przyjąć do ekipy kto przynajmniej robił by jakieś najazdy lub eventy. Bo na serwerze wieje nudą.
Ja mapperem? Ciekawie by się zrobiło wtedy, ale nad tym bym musiał pomyśleć.
Sasha Rookslayer
20-05-2013, 22:48
Większą reputacje ma Magik:D Ty może mógł byś zostać mapperem>? moim zdaniem powinni kogoś zaufanego przyjąć do ekipy kto przynajmniej robił by jakieś najazdy lub eventy. Bo na serwerze wieje nudą.
Oni nigdy Ci nie przyjmą nikogo... W Ekipie APO są tylko koledzy innych kolegów, którzy mają tam jakaś posadę. Obcego nigdy na żadne testy nie wezmą. Taka prawda. Beka z wieprzy.
Artis, mapperem to byłbyś naprawdę dobrym. Twoje prace są wyjebane w kosmos. Pewnie nawet by Cię nie wzięli, bo po co? Nie mają czasu nawet na to. Wolą, aby serwer spadł jeszcze bardziej na psy. Po drugie, nie wiem czy mi by się chciało na Twoim miejscu współpracować z Ekipą, która ma na serwer za przeproszeniem wyjebane.
Grzesiu, dobrze gadasz, a wręcz piszesz. Twoje posty są z sensem, na pewno pomogłoby to serwerowi, lecz Rinson i reszta Ekipy tego nie widzą. Popiszą sobie trochę, że wszystko pięknie ładnie, a nawet nic nie wprowadzą, beka!
'Boonek'
20-05-2013, 23:01
Moim zdaniem tu moze pomoc juz tylko restart postaci i dopiero wtedy takie propozycje moglyby zaczac wchodzic w zycie, niestety jest juz za pozno na ratowanie APO ono po prostu musi zostac zburzone i wybudowane od poczatku albo calkowicie odejdzie w zapomnienie niczym 8.42
Chcialbym jeszcze dodac, ze tak na prawde to apowiczow trzyma tu jedynie forum :)
#up gdyby wszyscy do wszystkiego podchodzili w ten sposob jak ty teraz "nie bo po co" "nie ma sensu" "fajny pomysl ale nie" to nadal bysmy byli na twoim poziomie - mam tu na mysli pranie w rzece i koczowniczy tryb zycia, biedaku :cool:
dziq76pl
20-05-2013, 23:19
Moim zdaniem tu moze pomoc juz tylko restart postaci i dopiero wtedy takie propozycje moglyby zaczac wchodzic w zycie, niestety jest juz za pozno na ratowanie APO ono po prostu musi zostac zburzone i wybudowane od poczatku albo calkowicie odejdzie w zapomnienie niczym 8.42
Taak, ale niektórzy nie darowaliby sobie, że wbijali te 3k lvle tylko po to, żeby je stracić, następnego tygodnia na wp.pl czy innych stronach, a kto wie, może nawet w telewizjach byłyby wiadomości o zbiorowych samobójstwach z powodu tego, że OTS w Tibii został usunięty i wszyscy gracze 3k lvle stracili po 200zł (bo powiedzmy sobie szczerze, gra 50 osób to ile taki 3k może być wart?), tak więc Boonek, jasne że dużo osób byłoby za resetem postaci i tak dalej, ale to po prostu nie wejdzie bo jeszcze by niektóre 3k lvle zrobiły wjazd Mortiisowi na chatę w celu odzyskania swoich cennych shaman setów i innych gówien ;)
Taak, ale niektórzy nie darowaliby sobie, że wbijali te 3k lvle tylko po to, żeby je stracić, następnego tygodnia na wp.pl czy innych stronach, a kto wie, może nawet w telewizjach byłyby wiadomości o zbiorowych samobójstwach z powodu tego, że OTS w Tibii został usunięty i wszyscy gracze 3k lvle stracili po 200zł (bo powiedzmy sobie szczerze, gra 50 osób to ile taki 3k może być wart?), tak więc Boonek, jasne że dużo osób byłoby za resetem postaci i tak dalej, ale to po prostu nie wejdzie bo jeszcze by niektóre 3k lvle zrobiły wjazd Mortiisowi na chatę w celu odzyskania swoich cennych shaman setów i innych gówien ;)
xxx ownerzy postaci
pomysł słaby
restart tak
rinson idealny, jeżeli będzie miał ochotę
kellet słabiak
caav the best
magika coś nie ma ostatnio, chyba przez okno wypadł
topic
nie gram/ jestem wytworem Zoltana
Wszystko
21-05-2013, 07:51
Dobry pomysł, zespół pomocniczy (mapperzy, skrypterzy), ja bym dodał jednak jeszcze zmiana mapy a przynajmniej najczęściej odwiedzanych miejsc (rook, city), tak by na pierwszy rzut oka nowy gracz nie musiał kojarzyć gry z tym samym już w jego ocenie straconym servie... na stronach typu nk, fb jakoś tak zrobili, czemuś to służy widocznie.
potem reklama, po prostu odświeżone maksymalnie apo, to wszystko. Nie trzeba nowego serwera, wystarczy zablokować niektóre itemy, questy, utrudnić grę i pozmieniać mapę, ale tak całkiem, nie do poznania. Potem resztę dodawać jak konkursy, radio itp..
'Boonek'
21-05-2013, 08:42
Ziomek, ale na czysta logike tak czy siak w koncu te postacie pojda w zapomnienie, albo teraz poprzez restart albo za pare miesiecy jak Mortiis bedzie musial wiecej dokladac do serva i stwierdzi ze chuj na to kladzie, bo po co ladowac w cos co nie przynosi zysku, jeszcze zeby gracze jacys normalni byli, ale gracze tez maja w dupie, nazywaja Mortiisa glanem a potem sie pruja ze jemu sie nie chce apo robic ... idiotyzm \
Poznalem na tym apo tak zwane "w chuj" osob i 90% z nich graczy ktorzy kiedys grali, jest w stanie zaczac tu gre od nowa jesli tylko bedzie res... prawda jest taka ze jakby mortiis od niechcenia wyjebal te postacie albo zalozyl 2 server to by bylo cos pokroju Aurory na rl, oblezony server przez mase ludzi.. czy nie o to chodzi? Niech ktos madry w koncu wezmie pod uwage zdanie ogólu a nie pojedynczych uzaleznionych ***** dzieci ..
Jeszcze tylko dodam, ze to przeciez jest gra.. kto normalny wiaze przyszlosc z gra i bedzie plakal po postaci?... toz to te postacie i tak sa juz gowno warte
To teraz czekam na to, żeby mój stary dobry znajomy Magik w końcu coś odpowiedział. W sprawie tej propozycji pogadam z Tygrysem, jak go oczywiście załapie.
Mamed first
21-05-2013, 11:30
Ziomek, ale na czysta logike tak czy siak w koncu te postacie pojda w zapomnienie, albo teraz poprzez restart albo za pare miesiecy jak Mortiis bedzie musial wiecej dokladac do serva i stwierdzi ze chuj na to kladzie, bo po co ladowac w cos co nie przynosi zysku, jeszcze zeby gracze jacys normalni byli, ale gracze tez maja w dupie, nazywaja Mortiisa glanem a potem sie pruja ze jemu sie nie chce apo robic ... idiotyzm \
Poznalem na tym apo tak zwane "w chuj" osob i 90% z nich graczy ktorzy kiedys grali, jest w stanie zaczac tu gre od nowa jesli tylko bedzie res... prawda jest taka ze jakby mortiis od niechcenia wyjebal te postacie albo zalozyl 2 server to by bylo cos pokroju Aurory na rl, oblezony server przez mase ludzi.. czy nie o to chodzi? Niech ktos madry w koncu wezmie pod uwage zdanie ogólu a nie pojedynczych uzaleznionych ***** dzieci ..
Jeszcze tylko dodam, ze to przeciez jest gra.. kto normalny wiaze przyszlosc z gra i bedzie plakal po postaci?... toz to te postacie i tak sa juz gowno warte
X2 ...
Na apo jak grać to tylko dla pvp jakimś hlvl. Gdyby byłby restart to granie dopiero zaczęłoby się, yebać te postacie, gównixów i innych hejterów.
MrMagicBoy
21-05-2013, 14:07
prawda jest taka ze jakby mortiis od niechcenia wyjebal te postacie albo zalozyl 2 server to by bylo cos pokroju Aurory na rl, oblezony server przez mase ludzi.. czy nie o to chodzi?
Reset postaci powinien być ostatecznością, jeśli jesteś pewny, że start od zera na serwerze 7.6 cieszyłby się powodzeniem i byłby on oblegany przez graczy, to dlaczego nie postawić drugiego serwera? Identyczna mapa, 7.6 i zobaczymy czy będą grały setki ludzi. Ja w to wątpię, kto ma grać ten będzie grał nawet w pięć osób na serwerze. Wystarczy poświęcić więcej czasu serwerowi (przede wszystkim nowe questy, eventy) i na pewno liczba graczy nie będzie spadać poniżej 100 (chyba, że w nocy). Szkoda bogatej historii APO i tych postaci, na których ludzie przesiedzieli tyle godzin żeby wszystko zostało skasowane. Ale jeśli się tak stanie, to trzeba będzie uszanować decyzję ekipy i podziękować im za wspólną zabawę. Sama propozycja jest oczywiście dobra, zresztą wszystko co ma pomóc serwerowi jest dobre, trzeba tylko ludzi, którzy będą chcieli przeznaczyć trochę swojego wolnego czasu i poświęcić go na pracę z serwerem.
:cool:
Sasha Rookslayer
21-05-2013, 14:34
Nie będzie nigdy resetu postaci, czy Wy nie rozumiecie tego ludzie? Temat wałkowany był już ze sto razy, a skutków nie przyniósł.. Gz dla was!
Artis, zespół pomocniczy... Czemu nie. Można byłoby ogarnąć 2-3 mapperów oraz 1 skryptera dobrego - zaufanego. I tak nie będzie takiej ''rekrutacji''.
Odnośnie radja... Można byłoby założyć z muzyką, disco, rap i club :)
Ja mapperem? Ciekawie by się zrobiło wtedy, ale nad tym bym musiał pomyśleć.
Tak Ty. Widziałem Twoje prace i były zajebiste. Myślę, że poradził byś sobie:)
#t
Restart postaci nic nie pomoże. Teraz dzieci nie graja w tibie bo są inne lepsze gry a starzy gracze na pewno nie wrócą.
Gdyby zrobili jakieś nowe misje (duuuużo) i questy to wróci kilka osób i będzie grało z 150 max
sqlterpa
21-05-2013, 16:53
Wam na prawdę tak zależy na tym APO? Jak dla mnie, tibia ogólnie się już znudziła. Patrząc czasem na tibia.com widzę, że jest np 15-20k online, a nie te 40k (sprzed 2-3lat), więc nie dziwi mnie fakt, że APO też powoli zaczyna świecić pustką.. Swoją drogą, nie wydaje mi się, żeby wprowadzenie kolejnych super-zajebistych questów czy eventów, nawet najazdów coś zmieniło. Sami widzicie, im mniej ludzi gra tym ekipa co raz mniej poświęca czasu na urozmaicenie Wam gry, i wcale się im nie dziwie. Pisanie kolejnych questów, tworzenie map, dla Waszego niezadowolenia, i przy tym dla -średnio 50osób regularnie grających... praca bezsensowna ;)
Ale z drugiej strony, nowy server, fajnie brzmi swoją drogą, może by coś zmienił. No bo i tak co jest do stracenia xD? 10000000000000000000kkcc + 10000000000000000000000 charów? Dla tych którzy kupowali kasę z allegro, czy chary, na pewno dużo. Na APO już nie gram z dobre dwa lata, czasami wejdę na jakiegos ots'a i tyle... Nie wiem czy jest sens na nowo pakować się na APO.
Ale życzę powodzenia :P
@edit
nowe questy, duuuużo misji, co by zmieniło? Jakie znowu urozmaicenie, co jeszcze wymyślicie nowego na 7.6 -.^?
Restart postaci nic nie pomoże. Teraz dzieci nie graja w tibie bo są inne lepsze gry a starzy gracze na pewno nie wrócą.
= szkoda mi postaci
rozumiem, też by mi było szkoda :D
restart to jest jedyna opcja na odratowanie servera, kto wierzy w to, że misja/5 misji/2 questy przyczynią się do tego, że wróci na server 100 osób? :D
Wszystko
21-05-2013, 19:11
Pomyślcie w końcu....
co wam z tych misji, questów, itemów jak i tak sa one dla high lvli, co to w ogole za myślenie, że to jest w stanie przyciagnac graczy...
gowno kogo obchodza questy jak itemy nie maja wartosci i wszystko zreszta. nikt nie bedzie grał specjalnie dla jednego questu. resetu nie będzie, wiec tylko nowy serv 7.6, z utrudniona rozgrywką, najlepiej jakby było wszystko to co 6-7 lat temu a sam serv włączyli testowo, jak po 2 miechach bedzie spadek online to wyłączą..
Mamed first
21-05-2013, 19:16
Gdyby zrobili jakieś nowe misje (duuuużo) i questy to wróci kilka osób i będzie grało z 150 max
Aktualnie gra ~50 osób, napisałeś kilka osób i nagle 150 max, gz ;o
Yebać te misje, jest ich 70 i pare osób je zdonowało więc póki co 3,99/4 apo maja misje przed sobą, których i tak nie robią bo większość jest bezsensowna i monotonna.
Ty dawno masz wypalony mózg od tibi, forum (nabijania postów), żyjesz we własnym świecie. Tak jak Demon wspomniał - APO uratuje tylko restart postaci. Sam jestem przekonany, iż wiele osób powróci sobie od nowa pograć + aktualni i nowi gracze.
PiS
Pomyślcie w końcu....
co wam z tych misji, questów, itemów jak i tak sa one dla high lvli, co to w ogole za myślenie, że to jest w stanie przyciagnac graczy...
gowno kogo obchodza questy jak itemy nie maja wartosci i wszystko zreszta. nikt nie bedzie grał specjalnie dla jednego questu. resetu nie będzie, wiec tylko nowy serv 7.6, z utrudniona rozgrywką, najlepiej jakby było wszystko to co 6-7 lat temu a sam serv włączyli testowo, jak po 2 miechach bedzie spadek online to wyłączą..
Po cholere ma ktoś się trudzić na drugim (niepewnym serwerze) skoro jest w użytku głowny, na którym posiadają konta,itemy itp itp
Bezsensowny zrobiłby się podział. Restart kropka
Aktualnie gra ~50 osób, napisałeś kilka osób i nagle 150 max, gz ;o
Yebać te misje, jest ich 70 i pare osób je zdonowało więc póki co 3,99/4 apo maja misje przed sobą, których i tak nie robią bo większość jest bezsensowna i monotonna.
Ty dawno masz wypalony mózg od tibi, forum (nabijania postów), żyjesz we własnym świecie. Tak jak Demon wspomniał - APO uratuje tylko restart postaci. Sam jestem przekonany, iż wiele osób powróci sobie od nowa pograć + aktualni i nowi gracze.
PiS
Po cholere ma ktoś się trudzić na drugim (niepewnym serwerze) skoro jest w użytku głowny, na którym posiadają konta,itemy itp itp
Bezsensowny zrobiłby się podział. Restart kropka
Po pierwsze Ty nabijasz posty. Po drugie wiesz o tym, że jak dadzą reset postaci to nie będziesz miał możliwości kupna 3k ek za zł?
Dodadzą tylko uptade i zaraz będzie grało ponad 100 dziennie. Wszyscy robią misje tylko nie da się ich zrobić szybko. To, że Ty nie robisz bo wolisz pykać na botach to nie znaczy, że inni ich nie zrobią. Gdyby zrobili reset to był by ich błąd ale tego nie zrobią tak że luz. Serwer uratuje uptade i dodanie czegoś zajebistego nic więcej. Siema
Tygrys/Mortiis pisali milion razy ze restartu postaci nie bedzie! Lecz mogliby postawic serw na probe i ciekawe ile osob graloby i co bardziej oplacaloby im sie.
Dominikaa
21-05-2013, 19:49
Zgadzam się z wypowiedziami rekruta... Jestem przeciwko usuwania postaci, marudzicie że dzieci kupują postacie, myślicie że na nowym serverze tego nie będzie?( czy tam po restarcie serva) dużo osób by odeszło(bo jak np ja biłem lvl'e przez dłuższy czas postaciami to szkoda by mi było męczyć się od nowa od zera...) Mamed gadasz i gadasz a nigdy nic nie expiłeś czy nie robiłeś misji/questów więc po co marudzisz? Myślę że tu poprostu poślady powinna spiąć ekipa i zacząć wspólną prace nad serverem.( oczywiście w miare swojego wolnego i cennego czasu, bo oczywiste jest do zrozumienia że mają oni prace/dom/rodzine)
Wbijcie sobie do tych pustych łbów (Rekrut to głównie skierowane do Ciebie) że APO nigdy nie będzie takie jak kiedyś. Wersja 7.6 jest już na dnie, od dłuższego czasu. Maksymalnie na APO siedzi 50-60 osób(?) i z dnia na dzień robi się coraz mniej. Wkrótce na APO będą grać tylko noł lajfy które i tak nie mają nic innego do roboty jak wbijanie poziomów na wardach.
#t
Jedynym dobrym posunięciem ze strony Ekipy APO byłoby zamknięcie tego serwera.
Duży Ludek
21-05-2013, 21:04
Dobra starczy tego marudzenia.
Up bedzie i to na pewno mega rozbudowany, więc starczy tego bladolenia. Serw stoi i stac będzie. Mi sie po prostu grać nie chce i tyle. Wiele osób tak ma, że jak lognie to po 3 min wylogowuje, bo sie nie chce. Chcecie znowu dostac upa niedokończonego jak w tamtym roku, czy nie lepiej dostac pózniej, nawet na zime, długi i ukończony. Sami widzicie, że tym płaczem zniechęcacie ludzi do pracy. Może własnie zmienncie taktyke i chwalcie ich, może wtedy będa coś robić. Ogarnąć dupy i zaprzestać tych płaczów- tyle w temacie.
Sokol from West
21-05-2013, 21:07
#t
Jedynym dobrym posunięciem ze strony Ekipy APO byłoby zamknięcie tego serwera.
Jedna z sensownych odpowiedzi ;), też jestem za tym. To co było kiedyś, już nie wróci i niektórzy powinni to wreszcie zrozumieć.
Serwer nigdy nie będzie taki jak kiedyś, teraz jest pełno gier, które wciągają tak jak kiedyś Tibia. Reset postaci? Nie macie 100% pewności, że po tym wrócą niektórzy i liczba osób wzrośnie przykładowo do 100 ONLINE. Może być również też tak, że będzie grało na początku tylko więcej osób, a później stwierdzą, że nie opłaca się wbijać od początku tych lvl'i. Tibia to stara gra, która kiedyś była w modzie i przyciągała pełno graczy. Czasy się zmieniły. Przecież niektórzy powinni zauważyć, że w okresie zimowym gra sporo osób, ale w letnim wiadomo, takie liczby jak 100 osób online nie będzie, bo jest ciepło i lepiej wyjść na dwór, pokopać piłkę czy pojeździć na rowerze ;).
Serwera już raczej nic nie uratuje, a przyciągnie osoby na tzw. 'Chwile', tylko wtedy, kiedy będzie uptade. Administracja też ma swoje życie, niektórzy powinni to zrozumieć, że nie będą spędzać tyle czasu co kiedyś. Przesiew Administracji + rekrutacja nowych osób do ekipy? Myślę, że dobre by to było na krótką chwile. Nie ma sensu robić czegoś takiego, skoro i tak praktycznie tylko Rinson, zajmuje się porządkiem na serwerze ;).
Sam osobiście nie gram, a wróciłem tylko na okres zimowy, który się skończył. Wolę iść na trening, wyjść ze znajomymi niż grać na APO.
Oczywiście wiadomo, że gdyby ten 'restart' jednak był, to prawie wszyscy(poza wyjątkami) Ci co tu 'coś' posiadają, by tego nie znieśli, zapewne byłby płacz, że już nie grają, bo stracili dobytek życia :(. Wszystkie konta, są teraz gówno warte i raczej to już się nie zmieni.
Dobra starczy tego marudzenia.
Up bedzie i to na pewno mega rozbudowany, więc starczy tego bladolenia. Serw stoi i stac będzie. Mi sie po prostu grać nie chce i tyle. Wiele osób tak ma, że jak lognie to po 3 min wylogowuje, bo sie nie chce. Chcecie znowu dostac upa niedokończonego jak w tamtym roku, czy nie lepiej dostac pózniej, nawet na zime, długi i ukończony. Sami widzicie, że tym płaczem zniechęcacie ludzi do pracy. Może własnie zmienncie taktyke i chwalcie ich, może wtedy będa coś robić. Ogarnąć dupy i zaprzestać tych płaczów- tyle w temacie.
Dokładnie! Kiedy ostatnio ich chwaliliście? Co drugi temat to jest płacz, że nie ma tego, tamtego i tego. Ciągła krytyka, ciągłe ' kiedy będzie uptade, przecież obiecywaliście już miesiąc temu, że lada dzień' . Ja jedynie co wbije pogadać z kumplami jeśli są, tak to nawet się nie ruszam lub daje loga po 5 minutach. Serwer będzie stał do ostatniego gracza, więc tu nawet nie ma wątpliwości, że za tydzień czy miesiąc wyłączą.
@Artis
Wiadomo, że zawsze można coś ogarnąć, żeby było lepiej. Tylko tak jak to:
TRZEBA CHCIEĆ!!!!
Czego chcieć więcej? Żeby choć trochę polepszyć sytuację, potrzeba chęci, a mało osób to pokazuje. Poza tym zauważ, że sporo osób krytykuje administrację, notorycznie powtarzając im, jacy to są źli, bo nie ma uptejda. Taka krytyka też swoje robi.
Waszym podejściem to gówno zdziałacie. A ten temat ma na celu wam uświadomienia, że jeszcze coś można ogarnąć, jak nie lepiej. Więc proszę zaprzestać swoich spamów w tym temacie, gdyż nie jest to akceptowane przez większości osób, w tym mnie.
@edit
Krytyką, krytyka. Ale w końcu ludzie dorośnijcie i pomyślcie nad co piszecie, bo w tym temacie spiny i wszelkiej maści inne rzeczy, które nie są związane z tematem nie będą tolerowane. Pewna rada dla was - odpowiadacie z sensem, albo nie zaglądajcie wcale do tematu jak nie macie nic do powiedzenia. Ten temat ma na celu coś osiągnąć. Czekam na dalsze, jeszcze lepsze komentarze w tej sprawie.
Wszystko
24-05-2013, 23:04
nowa ekipa
nowy serwer 7.6 postawiony na miesiąc, potem usuniety lub nie
reklama
odświeżenie apo, ale nie żadnym durnym updatem, tylko całkowicie z nowa grafika
quizy ?]
według mnie tylko to by sie sprawdziło....
Waszym podejściem to gówno zdziałacie. A ten temat ma na celu wam uświadomienia, że jeszcze coś można ogarnąć, jak nie lepiej. Więc proszę zaprzestać swoich spamów w tym temacie, gdyż nie jest to akceptowane przez większości osób, w tym mnie.
1- Wątpie zeby ekipie "pomocniczej" chcialo sie spedzac setki godzin bo niestety taki jest wymiar "pracy" nad otsem, kompletnie za darmo, wiedzac ze administracja bedzie czerpac z tego zyski jezeli to ONI cos z tym serwerem zrobia. To juz bardziej im sie oplaca all ogarnac a potem postawic swoj serwer... Bo niestety to juz nie te czasy gdy ktos za marnego tutora/gma zapierdzielal ciezkie godziny nad mapa... Ludzie dorosli i zdaja sobie sprawe z tego, ze spedzajac te 2-3h dziennie w pracy sa w stanie w miesiac z tysiaka + wyciagnac co juz jest dosc sporym chajsem, zwlaszcza dla osob ktorym rodzice piora, daja jesc itd...
2- Sa juz 3k+lvle, ja juz od dawna nie gram glownie przez to, ze ja nawet jakbym chcial zaczac to nie ma opcji dojsc do czegokolwiek na tym serwerze z racji tego, ze nie mam 15 lat i nie moge spedzac po 10h dziennie grajac w gry. Czyli marnowanie mojego czasu nie jest warte tej gry, bo w innych grac hktore wymagaja podobnego nakladu godzin przed PC zdobede duzo wiecej, WOW, AION etc..
Mozna ogarnac, ale ile lat mozna pompowac w ekipe chajs, a ona nic..
100% porownywanie do naszego kraju... rodacy daja 100% z siebie a kraj tylko zwieksza podatki i wymysla nowe, tu jest tak samo. Zero zainteresowania serwerem itd...
Masz jakies sensowne argumenty co do tego co napisalem czy tylko "Twoje podejscie jest zle!!" ??? ;>
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.