PDA

View Full Version : Facebook Skradzione Konto

TYGA
27-05-2013, 06:09
Witam, ukradł mi ktoś konto na facebooku, raczej nie keylogger na 99%, prawdopodobnie ktoś kogo znam i zgadł bo miałem bardzo proste.

Pytanie, czy da się jakoś to konto odzyskać? Do maila miałem takie samo i też przepadł. Osoba ta nic nie umieszcza na moim profilu jedynie skasowała jakieś ostatnie zdarzenie, stąd wiem, że ktoś na niego wchodził.

Czy jakąś role odegra tu policja ? Są gdzieś logi facebooka komuś udostępnione ? Zależy mi bo miałem tam bardzo ważne rozmowy i wiele moich danych.

Proszę o poważne odpowiedzi.

Zii Baba
27-05-2013, 12:09
Miales zabezpieczone konto numerem telefonu/dodatkowym email? Policja powinna pomoc, ale jezeli nie miales dobrze zabezpieczonego konta moze to tylko utrudnic sprawe... XD

TYGA
27-05-2013, 12:15
No właśnie nic nie miałem zabezpieczonego.
Nie mam pojęcia jak może pomóc, jedynie pomoże jeśli ma logi IP od facebooka i namierzy kto mi zabrał konto, inaczej raczej nie ma szansy.

Bambucha Rook
27-05-2013, 20:20
Zglos sprawe do admina ze konto zostalo skradzione i czy jest jakas szansa odzyskania go niz skladanie wniosku na policje bo to zamote bd mial spora

btw. zakladaj rozne hasla kombinacja malych liter z duzymi i cyframi nie szans wtedy na zgadniecie hasla i jak mozna miec takie samo haslo do maila...?

Sorc Aka Siochacz
27-05-2013, 22:42
btw. zakladaj rozne hasla kombinacja malych liter z duzymi i cyframi nie szans wtedy na zgadniecie hasla i jak mozna miec takie samo haslo do maila...?

Co racja to racja zakładając hasło z dużych i małych liter jest większym utrudnieniem do tego racja co pisze Bambucha że hasło 1 do wszystkich kont :(

Na policje nie zakładaj sprawy bo to ćućmioki miałem podobną sytuację taką że napisałem na gumtree ogłoszenie w imieniu innej osoby bo to taki tam wróg i dzwonili na tel przez cały dzień ok. 2 tyg i tydzień pózniej usłyszałem że sprawa została zgłoszona na policje (pieski) do dziś od 2 miesięcy policyjni informatycy nie załatwili sprawy :D

Rekrut
27-05-2013, 22:49
ja na gg hasło miałem z małych i dużych liter i mi je skradziono i nic z tym nie mogłem zrobić. Zgłosiłem sprawę do administracji to odpisywali ciągle żeby podać maila i hasło.

Będziesz musiał czekać aż sie wyda kto to lub Ci wszystko jakoś zwróci.

Bambucha Rook
28-05-2013, 21:41
ja na gg hasło miałem z małych i dużych liter i mi je skradziono i nic z tym nie mogłem zrobić. Zgłosiłem sprawę do administracji to odpisywali ciągle żeby podać maila i hasło.

Będziesz musiał czekać aż sie wyda kto to lub Ci wszystko jakoś zwróci.

ale jednak wieksza trudnoscia jest haslo z duzych i malych liter niz normalne a u Cb mogl byc keylog i to wystarczy a On mowi ze ktos zgadl haslo wiec? jesli by mial np haslo dsadsa123 zapisane jako DsaAsd3@1 to jednak jest ciezej?

Vernereq
30-05-2013, 19:30
pisz do supportu facebooka moze po podaniu dokladniejszych danych da sie cos zrobic w sensie data zalozenia jesli pamietasz itepe

TYGA
30-05-2013, 22:03
dobra doszedłem do tego kto mi konto podprowadził, typek poskładany facebook odzyskany, temat do zamknięcia, dzięki za podpowiedzi :)