View Full Version : Facebook Skradzione Konto
Witam, ukradł mi ktoś konto na facebooku, raczej nie keylogger na 99%, prawdopodobnie ktoś kogo znam i zgadł bo miałem bardzo proste.
Pytanie, czy da się jakoś to konto odzyskać? Do maila miałem takie samo i też przepadł. Osoba ta nic nie umieszcza na moim profilu jedynie skasowała jakieś ostatnie zdarzenie, stąd wiem, że ktoś na niego wchodził.
Czy jakąś role odegra tu policja ? Są gdzieś logi facebooka komuś udostępnione ? Zależy mi bo miałem tam bardzo ważne rozmowy i wiele moich danych.
Proszę o poważne odpowiedzi.
Zii Baba
27-05-2013, 12:09
Miales zabezpieczone konto numerem telefonu/dodatkowym email? Policja powinna pomoc, ale jezeli nie miales dobrze zabezpieczonego konta moze to tylko utrudnic sprawe... XD
No właśnie nic nie miałem zabezpieczonego.
Nie mam pojęcia jak może pomóc, jedynie pomoże jeśli ma logi IP od facebooka i namierzy kto mi zabrał konto, inaczej raczej nie ma szansy.
Bambucha Rook
27-05-2013, 20:20
Zglos sprawe do admina ze konto zostalo skradzione i czy jest jakas szansa odzyskania go niz skladanie wniosku na policje bo to zamote bd mial spora
btw. zakladaj rozne hasla kombinacja malych liter z duzymi i cyframi nie szans wtedy na zgadniecie hasla i jak mozna miec takie samo haslo do maila...?
Sorc Aka Siochacz
27-05-2013, 22:42
btw. zakladaj rozne hasla kombinacja malych liter z duzymi i cyframi nie szans wtedy na zgadniecie hasla i jak mozna miec takie samo haslo do maila...?
Co racja to racja zakładając hasło z dużych i małych liter jest większym utrudnieniem do tego racja co pisze Bambucha że hasło 1 do wszystkich kont :(
Na policje nie zakładaj sprawy bo to ćućmioki miałem podobną sytuację taką że napisałem na gumtree ogłoszenie w imieniu innej osoby bo to taki tam wróg i dzwonili na tel przez cały dzień ok. 2 tyg i tydzień pózniej usłyszałem że sprawa została zgłoszona na policje (pieski) do dziś od 2 miesięcy policyjni informatycy nie załatwili sprawy :D
ja na gg hasło miałem z małych i dużych liter i mi je skradziono i nic z tym nie mogłem zrobić. Zgłosiłem sprawę do administracji to odpisywali ciągle żeby podać maila i hasło.
Będziesz musiał czekać aż sie wyda kto to lub Ci wszystko jakoś zwróci.
Bambucha Rook
28-05-2013, 21:41
ja na gg hasło miałem z małych i dużych liter i mi je skradziono i nic z tym nie mogłem zrobić. Zgłosiłem sprawę do administracji to odpisywali ciągle żeby podać maila i hasło.
Będziesz musiał czekać aż sie wyda kto to lub Ci wszystko jakoś zwróci.
ale jednak wieksza trudnoscia jest haslo z duzych i malych liter niz normalne a u Cb mogl byc keylog i to wystarczy a On mowi ze ktos zgadl haslo wiec? jesli by mial np haslo dsadsa123 zapisane jako DsaAsd3@1 to jednak jest ciezej?
Vernereq
30-05-2013, 19:30
pisz do supportu facebooka moze po podaniu dokladniejszych danych da sie cos zrobic w sensie data zalozenia jesli pamietasz itepe
dobra doszedłem do tego kto mi konto podprowadził, typek poskładany facebook odzyskany, temat do zamknięcia, dzięki za podpowiedzi :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.