PDA

View Full Version : Pomoc dla pocz?tkuj?cych.

smieciuch
30-05-2013, 22:20
Witam, mam taką propozycję. Większość graczy nie zaczyna grać od nowa na APO, ponieważ osiągnięcie lvl np: 3000 grając od zera jest dla nich wręcz niemożliwe. Taniej wychodzi kupno gotowej postaci niż granie nią od zera, dlatego mam taką propozycję: Nowi gracze powinni mieć jakieś ułatwienia np:

1. Zwiększony exp. Dla przykładu - do 100 lvl razy 4, do 500 razy 2, potem normalnie.

2. Ochrona przed pk - do 100 lvl.

3. Łatwiejszy start - pomimo że i tak jest to ots, to jednak zdobycie np. crown seta jest dla niektórych nie lada wyzwaniem :D

Co o tym myślicie?

Sasha Rookslayer
30-05-2013, 22:23
Nie... Każdy kiedyś zaczynał od zera, więc dlaczego nowi gracze mają mieć ułatwiony exp? Po drugie, w tych czasach się bardzo szybko expi oraz zdobywa przedmioty.

rumun
30-05-2013, 22:24
nie, nie, nie! crown set trudno zdobyc? To niech nowy gracz napisze do mnie dostanie na jakies tam eq + manaski.

gwnstopro
30-05-2013, 22:31
Wszystko to ty?. Pamiętam jak na manasy nie miałem ale trzeba sobie radzić w sumie wole jak jest trudniej niż łatwiej. Nie

Zii Baba
30-05-2013, 22:44
1. Zwiększony exp. Dla przykładu - do 100 lvl razy 4, do 500 razy 2, potem normalnie.

Prosze cie, gra tutaj teraz jest banalna na tyle, ze zadne zwiekszanie expa i robienia teraz rate nie ma sensu. Lepiej restart/nowy serwer i wtedy dac cos w tym stylu, ale to juz inna kwestia. A wiec, jestem na nie gdyz wbicie w tych czasach sporego poziomu to kwestia miesiaca...

2. Ochrona przed pk - do 100 lvl.

Sam nie raz zaczynalem gre od 1lvl wiec wiem jak stoi sprawa. Jestem na nie, niejednokrotnie wbijalem 200~ bez zadnego padniecia.

3. Łatwiejszy start - pomimo że i tak jest to ots, to jednak zdobycie np. crown seta jest dla niektórych nie lada wyzwaniem :D

Wbicie przykladowo tego 100 poziomu to dla srednio ogarnietego gracza ze 3 moze 4 godzinki, ogarniecie eq? W tych czasach wiekszosc ludzi da ci eq/kase na manasy jak do niego zagadasz, wiec? ; / Wystarczy troche pomyslec i bez tego sie obejdzie. Jestem na nie.
@powiadasz, ze wbicie 3k lvl to jakis wyczyn, ale tylko ci sie wydaje. Jak bys gral systematycznie przez kilka miesiecy (bez przesady) szybko by poszlo ;d

Sir Krystian
31-05-2013, 10:22
No to tak
200lvl to teraz chwilka.
Przy tej liczbie graczy praktycznie nikt nie bije low lvl.
Po co ułatwiać i tak za łatwy serwer.
NJE!!!!

BAŁT
31-05-2013, 10:38
Jestem na nie ;]

Kiedyś było trudniej zacząć niż teraz przy 50 osobach ;]]]

Mr Fsza
31-05-2013, 11:09
hahah teraz masz taski areny misje na klikanie co chcesz to korzystasz wszystko cacy jak już lepiej to zrobić coś z limitem jakiś resp, misje ;ppp

a teraz nikt nie gra więc łatwo jest wszystkich dogonić grając od 0 hahahahah a gra się kończy jak wykona się wszystkie questy bo nie ma na co już czekać ;DDD

smieciuch
31-05-2013, 20:16
3000 lvl w kilka miesiecy? chyba 25h dziennie... 100 lvl w kilka h? na czym? Dzisiaj stałem 1h przed depo i dla testu próbowałem wyłudzić jakieś itemki, bezskutecznie... Nikt nie bije low leveli? Znam przynajmniej 4 osoby (kumple z rl) którzy jedynie wchodzą teraz na apo, po to aby zająć fraga...

dziq76pl
31-05-2013, 20:38
3000 lvl w kilka miesiecy? chyba 25h dziennie...

Dla chcącego nic trudnego...

100 lvl w kilka h? na czym?

Najpierw cyce, potem dragi, gs'y, a na 50 lvlu dark lordy do 100, szybko idzie, więc przestań narzekać, jak tak narzekasz to idź na mazurka, tam 100lvl jeszcze szybciej wbijesz.

Dzisiaj stałem 1h przed depo i dla testu próbowałem wyłudzić jakieś itemki, bezskutecznie...

Wszyscy pogrążamy się w żalu i żałobie z powodu tego samego co ty, nie rób lepiej z siebie pośmiewiska.

Nikt nie bije low leveli? Znam przynajmniej 4 osoby (kumple z rl) którzy jedynie wchodzą teraz na apo, po to aby zająć fraga...

Może wkurwiasz wkurzasz niektórych samą obecnością, albo swoimi debilnymi tematami?

Nowi gracze powinni mieć jakieś ułatwienia np:

A niby to dlaczego? Starsi jakoś nie prosili o żadne ułatwienia expowe (ja takich nie pamiętam), tak więc jak wspomniałem wcześniej - idź na mazurka.

Ty masz kompletnie najebane w głowie... Takich debilnym propozycji jak twoich to ja nigdy nie widziałem. Dam ci krótki poradnik jak możesz zdobyć golden helmet itp bez żebrania

1. Zbierasz kasę z każdego potwora na rooku
2. Gdy już expisz na rotwormach możesz posiedzić, aż zbierzesz z... 2cc, albo więcej jak będzie ci się chciało
3. Szukasz idioty który kupiłby te 2cc za 1sc
4. Gotowe!

Sonda: Jesteś za?

Nie, nie i jeszcze raz nie!! Nie wiem po co trudzisz swój mózg (jeżeli go posiadasz, bo wydaje mi się że masz tam niezłą wyobraźnię, a mózgu nic) skoro i tak żadna twoja "propozycja" nie przejdzie. Daj propozycje polepszenia ek, uw, osłabienia profesji magicznych i coś jeszcze od siebie dodasz, to wtedy się zgodzę (chociaż i tak to też by nie przeszło)

Podsumowując: Ty jesteś niezłym debilem ze zrytą banią, wkurwiasz wkurzasz wszystkich swoją obecnością i debilnymi propozycjami, dlatego ci kasy nie dają i cie zabijają, nie potrafisz sobie zarobić na crown seta, mimo iż kasy na apo jest od chuja (kup sms na kod pacc/pacc runę), tak więc po tym wszystkim co podsumowałem wychodzi na to iż jestem na NIE

Arcano Druid
31-05-2013, 21:00
Zauważ, że (prawie)każdy do zdobycia czego kolwiek dążył sam chociaż kiedyś było o wiele trudniej z itemkami i sianem :l

Sorc Aka Siochacz
01-06-2013, 00:15
Zaznaczyłem TAK dlatego ,że w pkt 2 dobra propozycja z ochrona przed pk - do 100 lvl
wchodzi sobie tutaj kozaczek z 200 lvl, a Ty expisz bum i musisz iść na respa zpowrotem lub np: pod temple siedzisz musisz np: odpisać na gg ,a tutaj jakis noobek fraguje Cie i ma się pecha.

Dobra była by propozycja kupowania kilka minutowego shielda (ochrona przed padnięciem od graczy na terenie bez pz) np: na 1k lvl za hmm 15kcc?
Chociaż i tak tego nie wprowadzą na tym OTS :( Prędzej na mazurskim :(

Rekrut
01-06-2013, 16:18
Propozycja tylko nr 2. Nowy gracz pisze do wiekszych lvli i zawsze coś dostanie

2 na tak

Merranus <3333
05-06-2013, 13:38
jestem na nie , gdyz 100 lvl wbija sie tu w ciagu kilku godzin
pozatym expi sie latwiej niz kiedys , kiedys nei bylo dark lordow albo elf soldier czy czegos tego typu było całkiem cięzej teraz wbicie lvl + dostanie kasy za task = banał

adamo199412
06-06-2013, 14:13
Moim zdaniem ochrona do 100lvl jest dobrym rozwiązaniem. Sam dzisiaj zabiłem 28lvl czego bardzo żałuję ale sam się prosił :mad:

'Neroox'
07-06-2013, 21:04
Dla chcącego nic trudnego...

Najpierw cyce, potem dragi, gs'y, a na 50 lvlu dark lordy do 100, szybko idzie, więc przestań narzekać, jak tak narzekasz to idź na mazurka, tam 100lvl jeszcze szybciej wbijesz.

Wszyscy pogrążamy się w żalu i żałobie z powodu tego samego co ty, nie rób lepiej z siebie pośmiewiska.

Może wkurwiasz wkurzasz niektórych samą obecnością, albo swoimi debilnymi tematami?

A niby to dlaczego? Starsi jakoś nie prosili o żadne ułatwienia expowe (ja takich nie pamiętam), tak więc jak wspomniałem wcześniej - idź na mazurka.

Ty masz kompletnie najebane w głowie... Takich debilnym propozycji jak twoich to ja nigdy nie widziałem. Dam ci krótki poradnik jak możesz zdobyć golden helmet itp bez żebrania

1. Zbierasz kasę z każdego potwora na rooku
2. Gdy już expisz na rotwormach możesz posiedzić, aż zbierzesz z... 2cc, albo więcej jak będzie ci się chciało
3. Szukasz idioty który kupiłby te 2cc za 1sc
4. Gotowe!

Sonda: Jesteś za?

Nie, nie i jeszcze raz nie!! Nie wiem po co trudzisz swój mózg (jeżeli go posiadasz, bo wydaje mi się że masz tam niezłą wyobraźnię, a mózgu nic) skoro i tak żadna twoja "propozycja" nie przejdzie. Daj propozycje polepszenia ek, uw, osłabienia profesji magicznych i coś jeszcze od siebie dodasz, to wtedy się zgodzę (chociaż i tak to też by nie przeszło)

Podsumowując: Ty jesteś niezłym debilem ze zrytą banią, wkurwiasz wkurzasz wszystkich swoją obecnością i debilnymi propozycjami, dlatego ci kasy nie dają i cie zabijają, nie potrafisz sobie zarobić na crown seta, mimo iż kasy na apo jest od chuja (kup sms na kod pacc/pacc runę), tak więc po tym wszystkim co podsumowałem wychodzi na to iż jestem na NIE

Weź jeszcze kropki i przecinki omów :eek::confused:

#top.

Nic tego serwera już nie uratuje koniec, kropka amen. !

NIE !

dziq76pl
07-06-2013, 21:51
Weź jeszcze kropki i przecinki omów :eek::confused:

Nie zrozumiałem tego co teraz napisałeś, ale wiedz że jestem na nie :p:D

USTA USTA
08-06-2013, 16:32
Najlepiej niech dadza wam od razu full eq ;)
Jestem na nie i tak jest zbyt latwo.

Zarexoholik?
21-06-2013, 16:40
3ooo poziom to wyznacznik dobrej gry? Można mieć 500 poziom i się dobrze bawić. Może tego nie wiesz, ale ten serwer ma exp ustawiony na x5, a ty chcesz, żeby ten exp się zmniejszał? Najpierw może dowiedz się jak jest, bo w ten sposób się tylko błaźnisz.