PDA

View Full Version : balansacja

pieronek
08-06-2013, 14:13
Moim zdaniem serwer się rozwija, pojawiają się coraz mocniejsze moby, gracze wbijają coraz wyższe levele. Przydałby się rebalans profesji. Knight powinien mieć zmniejszony dmg o jakieś 10-20%; exura vita powinna dawać więcej niż uh żeby pall i sorc mogli się wyhealować z dmg knighta; exura sio też mogłaby dawać trochę więcej, bo aktualnie ogarnięty sorc uha niewiele gorzej niż edek siocha; wreszcie sorc dmg zwiększone zależnie w większym stopniu od mlvl (teraz przecież zależy głównie od lvl).
Aktualnie postacią każdej profesji gra się podobnie. Po moich zmianach knight stałby raczej tankiem niż czystym dps; pall postacią niezależną od reszty, stworzoną do gry solo; rola druida w robieniu questów i biciu mocniejszych mobów wzrosłaby; sorcerer zaś zostałby czystym dps, rambo dla graczy skillowych, lubiących szybki lecz ryzykowny exp.

BAŁT
08-06-2013, 14:38
"exura vita powinna dawać więcej niż uh żeby pall i sorc mogli się wyhealować z dmg knighta"

bzdura ;] każdy ms ,ed wystoi obok ek jesli ma podobne eq i lvl i ten nie zdejmie go na 2x + uw ;]

to ze ms/ed pada w solo zależy od tego ze ma mało hp a knight sporo wyciąga z uw , dobrze ogarnięty ms/ed może i nie ma lekko ale stawia dobre opory jeśli myśli i troszkę się rusza ;(

a co do "ms ogarnięty uha tak jak ed sioha" to chyba tylko na bocie ;) bo żadna nawet najbardziej wprawna dłoń nie zrobi tego co sio na hothey.

rumun
08-06-2013, 15:17
Balans bedzie dobry wtedy jak uw u eka zmniejsza na 2sqm oraz troche oslabic uha

MrMagicBoy
08-06-2013, 16:16
Knight ma za dużą przewagę nad innymi profesjami. Ja w najlepszym eq biję z morta po 15k, co knight'owi z poziomem 3k+ zabiera około 15% jego życia. Z drugiej strony, knight w pełnym eq bije we mnie po 10k - 25% mojego hp. Nie wspominając po ile leczy się uh'em, nawet na spamie może sobie spokojnie stać w miejscu i się wyleczyć. Wypadałoby to poprawić.

:cool:

hmm wszystko ok ale ty chcesz 3 k eka zabijac na spamm ?

Oczywiście, że nie. Ale tak jak napisałem, spam od profesji magicznej powinien w jakimś stopniu zagrażać knight'owi, bo na chwilę obecną może spokojnie stać w miejscu i hp poniżej połowy mu nie spadnie.

BAŁT
08-06-2013, 16:25
Knight ma za dużą przewagę nad innymi profesjami. Ja w najlepszym eq biję z morta po 15k, co knight'owi z poziomem 3k+ zabiera około 15% jego życia. Z drugiej strony, knight w pełnym eq bije we mnie po 10k - 25% mojego hp. Nie wspominając po ile leczy się uh'em, nawet na spamie może sobie spokojnie stać w miejscu i się wyleczyć. Wypadałoby to poprawić.

:cool:

hmm wszystko ok ale ty chcesz 3 k eka zabijac na spamm ?
wiadome ze wystoi w miejscu w końcu to knight i ma wytrzymywac ;]

uw faktycznie można by poprawić reszta jest ok a ty <eru> ogarnij ringa to tez dasz rade coś zdziałać ;((

USTA USTA
08-06-2013, 16:34
Bylo juz to walkowane tyle razy i nic to nie dalo XD Nie zakladajcie juz takich dennych tematow bo i tak nic w balansie nie zmienia, sam Tygrys tak pisal.

Sasha Rookslayer
09-06-2013, 13:23
Wszystko jest dobrze, jak jest...
Ciągle chcecie zmieniać ten balans, a to zjebany balans jest winą tylko Waszą, a nie Administracji!
To Wy chcecie wprowadzać nowe przedmioty, a z tym wiąże się balans, więc to Wy doprowadzacie do takiego czegoś.

Mieniu
09-06-2013, 16:36
Wszystko jest dobrze, jak jest...
Ciągle chcecie zmieniać ten balans, a to zjebany balans jest winą tylko Waszą, a nie Administracji!
To Wy chcecie wprowadzać nowe przedmioty, a z tym wiąże się balans, więc to Wy doprowadzacie do takiego czegoś.

Co Ty możesz wiedzieć o grze main ???
#
Ja to bym chciał, żeby to uw biło na 2sqm no i może osłabić dmg co? Przecież taki Dark Monster, co z exori max bije w ludzi 11k-12k ? Bije z uw 6-7k i criticala z 10, jak nie więcej.XD! Ciężko mi to określić, ponieważ nie mam dobrego eq, ale inni mogą potwierdzić, że to raczej za dużo jak na ek'a.

Demon
09-06-2013, 18:26
uw na 2sqm i zmniejszenie dmg z uw o 50% u knighta, jedyne lekarstwo ziomy

gwnstopro
09-06-2013, 19:48
Tylko zmniejszyć dmg z uwa u knighta nic wiecej nie potrzeba elo breko raz dwa

Duży Ludek
10-06-2013, 00:37
Ja uważam, że ek powinien na lvl dostawac mniej hp, około 27. A co do uw to maksymalnie 1 sqm i crita mu dac 100%.

BAŁT
10-06-2013, 08:38
Mimo że gram ek całkowicie zgadzam sie z demonem ;]

Może wtedy skończył by sie płacz ;]

Ero Senin
10-06-2013, 12:05
Co Ty możesz wiedzieć o grze main ???
#
Ja to bym chciał, żeby to uw biło na 2sqm no i może osłabić dmg co? Przecież taki Dark Monster, co z exori max bije w ludzi 11k-12k ? Bije z uw 6-7k i criticala z 10, jak nie więcej.XD! Ciężko mi to określić, ponieważ nie mam dobrego eq, ale inni mogą potwierdzić, że to raczej za dużo jak na ek'a.

Monster bije z uw 7-8k normala i ~11.5k crita : O
~2.7k ed/ms zejdze na crita+2 szybkie maxy

btw. dlaczego obszarówka u ek'a kosztuje 700(?) many a u rp aż 900? przecież bija praktycznie tyle samo :confused:

@down
ok, 500 lvli to duża różnica. czy w takim razie 3.3k ed/ms może równie łatwo zabić 2.7k ek'a? jakby nie patrzeć...500 lvli

BAŁT
10-06-2013, 14:59
#up

2,7 ed a 3.3~ ek to jak by nie patrzeć 500~ lvl'i wiec slabe porównanie

poza tym co do many to "praktycznie " to nie jest tyle samo ;] zawsze bije troszke więcej no i ile ma many ;)

niema sie co czepiać many ;] Popieram Demona i jego słowa są najbardziej rozsądne :cool:

Zarexoholik?
21-06-2013, 16:38
Ty nie ogarniasz specyfiki tego ots'a. Za bardzo chcesz go zbliżyć do rl Tibii. Dzięki swojemu specyficznemu balansowi profesji można się pobawić, chociaż nie ukrywam, że knight zbyt mocno bije - w sumie to mogliby u niego osłabić.

Sorc Aka Siochacz
23-06-2013, 20:37
Dobrze jest i niech tak zostanie, kto chce grać RP to niech gra RP kto ED to ED ITD. :)