PDA

View Full Version : Hobbit: Pustkowie Smauga

dziq76pl
12-06-2013, 11:35
kJhE5OWaSho
No i wreszcie doczekaliśmy się traileru :D
Moja taka uwaga: Czy ten od 1:18 to nie jest Luke Evans? (Owen Shaw z Fast & Furious 6)

KaZeK
12-06-2013, 12:19
Moja taka uwaga: Czy ten od 1:18 to nie jest Luke Evans? (Owen Shaw z Fast & Furious 6)

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Pustkowie+Smauga-2013-469867/cast

Ciężko sprawdzić, co?

Luke Evans
Bard

#t
1 część niezbyt mi się podobała, więc mało prawdopodobne że pójdę na 2 do kina, pewnie obejrzę online.

Simi
12-06-2013, 15:35
Na 100% pójdę.

dziq76PLx2
01-10-2013, 22:54
JvGcbFIfJos

Nacieszcie swe oczy trailerem nr 2 :) Dla mnie ogólnie zajebistość

Coś mi się wydaje, że w drugiej części spotkamy kolejnego czarodzieja z tej "Wielkiej Siódemki Czarodziejów" (ja to tak nazwałem :D) ponieważ można zauważyć kogoś w 1:08

Jeszcze nie ma trailera po polsku :(

Sasikr
07-11-2013, 12:03
Całkiem ciekawie się zapowiada. Nie omieszkam zjawić się w kinie. Tym bardziej że część pierwsza bardzo mi się podobała.

Czarodziej Xardax
03-01-2014, 17:43
a wiec Bylem i widzialem w 100%tach polecam ; )
po obejrzeniu budzi sie niedosyt i chec zobaczenia 3 czesci ; )

Ralmo
03-01-2014, 17:50
Byłem jakoś 2 dni temu. Bardzo się wkurwiłem na końcówkę, gdyż film zakończył się w takim momencie ze Peter'owi jaja bym z chęcią urwał, a po za tym nie grzeszy fabułą - za mało Hobbita w "Hobbicie" to jest drugi duży minus tego filmu.

Ale mimo tego w Lutym na rozdanie Oscar'ów, stawiam, że "Pustkowie Smauga" otrzyma dwa max trzy oscar'y - efekty, dźwięk i być może za kostium zobaczymy.

dziq76PLx2
03-01-2014, 17:58
Renderowanie jednej łuski na ciele Smauga wymagało ok. jednego tygodnia pracy.

Pretty nice :)

Oglądałem film, zajebistość w czystej postaci, ale nie ma się co dziwić skoro reżyserii Petera Jacksona, ale z tego powodu co Ralmo też się troszkę wkurwiłem jak w takim momencie zakończyli film. Czekam na wersję rozszerzoną jak z Niezwykłą podróżą oraz na trzecią część ;)

D. Luffy
04-01-2014, 01:11
Byłem w kinie chyba tylko dlatego ,że nie mieliśmy ze znajomymi nic do roboty w pierwszy dzień świąt. Film był tak nudny, że wychodziliśmy co 40 min na papierosa. Przebarwiony,zbyt bajkowy.
Dupy nie urywa

Verdo
04-01-2014, 01:58
Też byłem w 1 dzień Świąt, ale mi się podobał, nie to co książka ale fajnie zrobiony, dla kasy ale fajnie;)

Axelo .
05-01-2014, 15:46
Byłem wczoraj, i jako wielki fan LOTR'a i Hobbita oczywiście ręka w gaciach na filmie, mistrzostwoooo.

btw. zajebista piosenka główna filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=DzD12qo1knM&feature=share

BiesONE
05-01-2014, 16:06
Byłem na tym wczoraj w kinie, film fajny ale jak w poprzedniej części lipnie sie skończył :mad: .....
Teraz czekamy na część III :mad:

Xelluś
05-01-2014, 17:14
pierwsza cześć rozkręcająca druga wciągająca ale teraz rok będzie leciał do miasta :) POLECAM

Czekam na III :)

eLtan
05-01-2014, 17:56
Pierwsza część jakoś szczególnie do mnie nie przemówiła, ale oglądałem wczoraj drugą i mogę tylko powiedzieć, że nie mogę się doczekać trzeciej części :) i tym co jeszcze nie widzieli polecam jak najbardziej wybrać się do kina.

'NoRiX'
06-01-2014, 14:04
Świetna druga część, w pierwszej części powoli się rozkręcał film ale jednak mi pierwsza część troche bardziej do gustu przypadła. Czekam na 3:)

True & Blue
07-01-2014, 11:58
Wg mnie lepszy od pierwszej zdecydowanie :) dobrze ,ze juz w lipcu 3 czesc.
Swoja droga z tak cienkiej ksiazki wyciagnac ponad 7h filmu to sztuka :P

Joogi
07-01-2014, 15:01
No to narobili smaka na trzecia czesc.. w sumie dobrze, bo kazdy kto obejrzal druga bedzie chcial obejrzec nastepna, niezly chwyt marketingowy! :D Bardzo mi sie podobal, szkoda tylko ze duzo pozmieniali w stosunku do ksiazki.. No ale film to film, musza zrobic wiecej akcji ;)

dziq76PLx2
07-01-2014, 23:43
Dla tych co oglądali Pustkowie Smauga i czekają z pełnymi gaciami na trzecią część to nie radzę oglądać Władcy Pierścieni: Drużyna Pierścienia bo jest tam parę spoilów które mogą być wykorzystane w trzeciej części, a jak wiadomo nikt nie lubi spoilów :D

dziq76plx3
14-03-2014, 20:08
Wie ktoś może kiedy może być wersja rozszerzona Pustkowia Smauga?

Superchrissy99
02-04-2014, 12:57
Moim zdaniem w porównaniu do pierwszej części poprawa jest niesamowita. Rok temu czułam się, jakbym oglądała rozciągnięty teledysk, na którym ciągle ktoś kogoś goni. Tu jest inaczej. Film pokrywa się z książką w najważniejszych momentach.

relovetta1059
02-04-2014, 21:12
Jeśli chodzi o prolog, to na pewno w filmie jest obszerniejszy i bardziej monumentalny w porównaniu z książką. W książce to krótka opowieść Thorina, w filmie opleciony jest słowami Bilba. Erebor i Dale wyglądają bajecznie. Cała kultura i praca krasnoludów bardzo dobrze i wyczerpująco przedstawiono, dobrze, ze pokazali kopalnię złota. Epicka muzyka i świetne efekty towarzyszące atakowi Smauga sprawiają, że jest to według mnie najlepszy prolog Jacksona.

Wawa Król
03-04-2014, 12:26
Jeśli chodzi o prolog, to na pewno w filmie jest obszerniejszy i bardziej monumentalny w porównaniu z książką. W książce to krótka opowieść Thorina, w filmie opleciony jest słowami Bilba. Erebor i Dale wyglądają bajecznie. Cała kultura i praca krasnoludów bardzo dobrze i wyczerpująco przedstawiono, dobrze, ze pokazali kopalnię złota. Epicka muzyka i świetne efekty towarzyszące atakowi Smauga sprawiają, że jest to według mnie najlepszy prolog Jacksona.

chyba ci sie czenści filmu pomylily Kappa FailFish

Randolphuk1068
06-04-2014, 21:20
To jest dobry film, ale nic więcej. Legendy "Władcy Pierścieni" doścignąć nie jest w stanie... efekty wylewają się jak w jedynce, to nie jest Peter Jackson, jakiego pamiętam. Nie mniej jeden z lepszych filmów w 2013 roku.

Baasteek
22-04-2014, 21:52
podobno lepsza od czesci 1 , czekam na wersje DVD

Deena2409
25-04-2014, 21:07
Myślę że za wygląd tego filmu możemy winić coraz to głupsze społeczeństwo. Film jest ewidentnie skierowany do (jak to ktoś ładnie ujął) motłochu. Motłochu zapychającego się tandetą, prostactwem, napierdalanką i tylko w czymś takim dostrzegającym rozrywkę. Zrobiony film pod książkę mógłby być uznany za nudny, głupi a w efekcie kiepski. A że motłochu jest więcej więc wiadomo komu się opłaca nakręcić film.