View Full Version : Przysz?o?? serwera
Jak pewnie udało Wam się zauważyć - w ubiegłych miesiącach na serwerze działo się mniej, niż w ostatnich latach. Z tego powodu wiele osób odeszło.
Ja również byłem zmuszony ograniczyć swój czas spędzony na APO z powodów osobistych.
Teraz jednak postaramy się zmienić wizerunek "upadającego" serwera i wspólnie z całą ekipą zaangażujemy się we wprowadzanie nowych elementów gry: questów, eventów. Będziemy także starali się umilać Wasz czas częstymi najazdami.
W ostatnich dniach wspólnie z całą ekipą rozpoczęliśmy pracę nad eventem, który potrwa od kilkunastu dni, do miesiąca (zależnie od Waszego zaangażowania w wykonywanie zadań). Rozpocznie się on najprawdopodobniej w tym tygodniu. Jedną z nagród w evencie będzie dostęp do nowych respawnów, które - mamy nadzieję - spodobają się Wam.
Pracujemy także nad nowymi terenami dla Rookgardu.
Zaplanowany jest również nowy quest dla Mainlandu, który zaczniemy tworzyć zaraz po zakończeniu prac nad eventem.
Mamy nadzieję, że nadchodzące zmiany zmobilizują Was do dalszej gry - a osoby, które zakończyły swoją przygodę z APO, skłonią do przemyśleń na temat powrotu na serwer. Mogę Was zapewnić, że im więcej osób będzie grało na serwerze - tym częstsze i lepsze będą nowe aktualizacje.
PS. Jest też zła wiadomość: z naszym serwerem musiał się pożegnać Week, który ze względu na nadużycia został usunięty z ekipy. Z tego miejsca chcę mu podziękować za wszystko, co zrobił dla serwera. Jednak niestety, z uwagi na okoliczności, musiałem podjąć taką decyzję.
do brania udziału w evencie będzie potrzebny duży lvl?
a tak swoją drogą to dobrze Cie widzieć ;)
e: Mateusz
Jak zaczniecie pracować pełną parą, to ludzie to docenią,a teraz jak jest sami wiecie...
Mam nadzieję, że nie skonczy sie na obietnicach :)
Lokomotywa ruszyła, czas pokaże czy da rade wystarczająco się rozpędzić :)
Event będzie miał sześć przedziałów levelowych. Każdy, kto zdobył 15 poziom będzie mógł brać w nim udział. Każdy będzie miał do wykonania kilka pojedynczych zadań, a przedziały levelowe będą różniły się trudnością tych zadań oraz nagrodami. Na nagrody będzie miało wpływ zaangażowanie całego serwera - będą one stopniowo odblokowywane zależnie od Was.
Dobrze w ogóle to bardzo dobrze, że coś się dzieje !
Marcelllo
19-06-2013, 14:12
Fajnie, że coś się dzieje :D Oby tak dalej i się to nie zatrzymało :D
Miejmy nadzieję, że update już niedługo :P
Techniks
19-06-2013, 14:14
Super, że ruszyło.
Zobaczymy czy teraz będzie się działo i czy ludzie wrócą ;)
Przynajmniej ktos jasno napisal co i jak ;]
Szkoda weeka
hunterkula
19-06-2013, 14:37
Fajnie, ze cos sie zacznie dziac. Plus dla was.;)
Xienus o.O
19-06-2013, 14:48
dziwne ze nikt z administracji nie zauważył jasnego faktu...
od questu z Kapturem każdy kolejny update był jedną wielką porażką
kolejne magiczne itemki niszczące server i destabilizujące pvp
Uw i Shamany to już było całkowite przegięcie...
owszem ludzie mieli kilka tyg zajęcie i grali sporo, ale na dłuższą metę wyszło to tylko na minus.
samo wyniszczanie się servera + niemieszająca się ilość osób grających w tibie = koniec apo.
Bardzo fajnie Santano, wielki plus dla Ciebie.
Mateusz - dziękujemy za wszystko co dla nas zrobiłeś :))
Pięknie, tak trzymać ! ;) Na pewno sprawdzę co nowego zostanie dodane ;p
Wnorekkk
19-06-2013, 15:22
I tak gówno zrobicie, więc skończcie pier...ić.
I tak gówno zrobicie, więc skończcie pier...ić.
"Gówno" to Ty wiesz....
Jeśli tylko ludzie będą zainteresowani updatami - updaty będą.
Szallony
19-06-2013, 15:29
Moim zdaniem wszystko oke tylko niech juz nie bedzie wiecej items bo gra juz nie bedzie miala sensu... ;)
Witam,
z tej strony Week, tak ten prawdziwy, ale niestety lub stety już bez żadnych pozycji! :o
Chciałbym z góry przeprosić administrację* oraz Was - graczy, którym zapewne naraziłem się przez to całe zamieszanie, ale cóż nawaliłem - efekty są :mad:
Chciałbym podziękować całej administracji, która mi zaufała oraz kilku dobrych graczy, których tutaj poznałem :o
Animal
Anonimowy
Aziel
Caav
1st Karelq Druid
Marcelllo
Sir Krystian
Xaxi
Demon
Techniks
Magik
Mortiis
Santano
Tygrys
Kellet
Mc Maciek
Bleyn
Shervolia
Apove
Druid Z Armi
1st Roxinna
Griwelda
Disc
Kosik
Memed
Flac
Palldino
Pindol
Rapisheer
Allonsey
Xayn :)
Heaven
Precision
Rinson
Blood Raven
Dideek
Grot
Ero Senina
Zark <3
rumun
oraz wielu innych, dobrych ziomków.
Jeszcze raz wszystkich przepraszam, jest to mój ostatni post na forum, dziękuję wszystkim za miło spędzone chwile :)
Powodzenia w dalszym rozwoju serwera.
Pozdrawiam, Week.
PS. Santano, odezwij się na GG.
Witam,
z tej strony Week, tak ten prawdziwy, ale niestety lub stety już bez żadnych pozycji! :o
Chciałbym z góry przeprosić administrację* oraz Was - graczy, którym zapewne naraziłem się przez to całe zamieszanie, ale cóż nawaliłem - efekty są :mad:
Chciałbym podziękować całej administracji, która mi zaufała oraz kilku dobrych graczy, których tutaj poznałem :o
Animal
Anonimowy
Aziel
Caav
1st Karelq Druid
Marcelllo
Sir Krystian
Xaxi
Demon
Techniks
Magik
Mortiis
Santano
Tygrys
Kellet
Mc Maciek
Bleyn
Shervolia
Apove
Druid Z Armi
1st Roxinna
Griwelda
Disc
Kosik
Memed
Flac
Palldino
Pindol
Rapisheer
Allonsey
Heaven
Precision
Rinson
Blood Raven
Dideek
Grot
Ero Senina
Zark <3
rumun
Jeszcze raz wszystkich przepraszam, jest to mój ostatni post na forum, dziękuję wszystkim za miło spędzone chwile :)
Pozdrawiam, Week.
Dzięki za pozdro Mati, kontakt zostaje, jeszcze tu zagramy razem kiedys zobaczysz :P
PS: chodź dziś na piłe, stary grubego wrócił z usa xd
Ziomeros
19-06-2013, 15:52
@Week
Wypieprzaj stąd, należało Ci się to niezmiernie. Trzeba było nie wykorzystywać swojej pozycji. =)
chujowo ze odchodzisz weekando :<<<<<<<<
Marcelllo
19-06-2013, 16:01
Witam,
Animal
Anonimowy
Aziel
Caav
1st Karelq Druid
Marcelllo
Sir Krystian
Xaxi
Demon
Techniks
Magik
Mortiis
Santano
Tygrys
Kellet
Mc Maciek
Bleyn
Shervolia
Apove
Druid Z Armi
1st Roxinna
Griwelda
Disc
Kosik
Memed
Flac
Palldino
Pindol
Rapisheer
Allonsey
Heaven
Precision
Rinson
Blood Raven
Dideek
Grot
Ero Senina
Zark <3
rumun
Pozdrawiam, Week.
No dzięki za pozdro, trochę szkoda, że się to tak skończyło :D
Powodzenia w rl życiu ;p
A co do eventu - potrzebny będzie PACC? ;p
Sorc Aka Siochacz
19-06-2013, 16:05
Hehe mam nadzieje że ilość graczy na serwerze sie poprawi :)
N-series
19-06-2013, 16:06
Lik szkoda że odchodzisz ,ale w naszych sercach bedziesz na zawsze < dzieki za pozdrowki ,wpadne na kebsa jakiegos i flaszke to pogadamy
e wek mogleś mowic za jakis przelewik bysmy sie dogadali ,good job
Shervolia
19-06-2013, 16:11
Jak będzie się coś w końcu działo, to może sama wrócę do aktywnej gry... ;o
Ehh Mati trzeba bylo nie broić(?)
Ale nooo, miło było i w ogóle... Dzięki za pozdro :)
Kovalchuk
19-06-2013, 16:18
Santano wrócił - można zacząć grać.
Daje Wam GWARANCJĘ, że apo już nie upada ;)
Witam,
Animal
Anonimowy
Aziel
Caav
1st Karelq Druid
Marcelllo
Sir Krystian
Xaxi
Demon
Techniks
Magik
Mortiis
Santano
Tygrys
Kellet
Mc Maciek
Bleyn
Shervolia
Apove
Druid Z Armi
1st Roxinna
Griwelda
Disc
Kosik
Memed
Flac
Palldino
Pindol
Rapisheer
Allonsey
Heaven
Precision
Rinson
Blood Raven
Dideek
Grot
Ero Senina
Zark <3
rumun
Pozdrawiam, Week.
3maj sie byku !
19-06-2013, 16:54
@Week
Wypieprzaj stąd, należało Ci się to niezmiernie. Trzeba było nie wykorzystywać swojej pozycji. =)
morda w dupe...
Santano wrócił - można zacząć grać.
Daje Wam GWARANCJĘ, że apo już nie upada ;)
podbijam ; )
#week
Trzymaj się, dzięki za pozderki, kontakt zostaje, szkoda troche że rozstajesz się z serwem w takich okolicznościach, ale cóż, wszystko się kiedyś kończy, powodzenia w normalnym życiu ;]
#t
No, widać że wrócił Santano. Jesteś jedyną deską ratunku tego serwera, po prostu wiesz co potrafi uszczęśliwić graczy ; )
gwnstopro
19-06-2013, 16:56
Dobrze że daliście info bo pewnie nie jeden się zastanawiał czy zostać czy odejść. Zobaczymy jak to będzie wyglądało w praktyce te eventy, najazdy, questy ale jestem zaskoczony :)
Krul Adasik
19-06-2013, 17:02
Week out? - beka. To teraz czas na Caav'skiego franciszkanina i jego cave akynaoo :).
#t
Pisać będziemy, jak będą efekty. Obyście się teraz wywiązywali z obietnic.
Witam,
Animal
Anonimowy
Aziel
Caav
1st Karelq Druid
Marcelllo
Sir Krystian
Xaxi
Demon
Techniks
Magik
Mortiis
Santano
Tygrys
Kellet
Mc Maciek
Bleyn
Shervolia
Apove
Druid Z Armi
1st Roxinna
Griwelda
Disc
Kosik
Memed
Flac
Palldino
Pindol
Rapisheer
Allonsey
Heaven
Precision
Rinson
Blood Raven
Dideek
Grot
Ero Senina
Zark <3
rumun
Pozdrawiam, Week.
Memed też Cie pozdrawia ! XD
Sir Krystian
19-06-2013, 17:17
Witam,
Animal
Anonimowy
Aziel
Caav
1st Karelq Druid
Marcelllo
Sir Krystian
Xaxi
Demon
Techniks
Magik
Mortiis
Santano
Tygrys
Kellet
Mc Maciek
Bleyn
Shervolia
Apove
Druid Z Armi
1st Roxinna
Griwelda
Disc
Kosik
Memed
Flac
Palldino
Pindol
Rapisheer
Allonsey
Heaven
Precision
Rinson
Blood Raven
Dideek
Grot
Ero Senina
Zark <3
rumun
Pozdrawiam, Week.
Dzięki za pozderki ziomuś.
Ehh wyszło jak wyszło jedyna według mnie osoba z którą dało się normalnie pogadac.Szkoda ziomuś mam nadzieję że przemyslą to i dadzą Ci jeszcze jedną szansę.
3maj się piątka
A co do upa będzie up będę komentował bo to nie ma sensu póki co ;x
Anonimowy
19-06-2013, 17:22
Dziękuję za pozdrowienia Week i oby było Ci lepiej po tej drugiej stronie w innym świecie . Mam nadzieję, że pan bóg nad Tobą czuwa.
@Topic
Chciałem tylko napisać, że jeśli to coś ruszy na 100+ graczy to stawiam wszystkim piwo u Pirata Jack'a. Obyście dali radę to jakoś rozkręcić na nowo!
Normalnie ulgę poczułem, bo jak przeczytałem tytuł to myślałem że zamykacie server i koniec z APO :)
Sir Shayza
19-06-2013, 18:16
Moim zdaniem nie ma co pisać że apo nie upadnie albo coś bo to jedynie słodzenie administracji będą efekty można to doceniać a nie jak przez najbliższy dłuższy czas
Animal
Anonimowy
Aziel
Caav
1st Karelq Druid
Marcelllo
Sir Krystian
Xaxi
Demon
Techniks
Magik
Mortiis
Santano
Tygrys
Kellet
Mc Maciek
Bleyn
Shervolia
Apove
Druid Z Armi
1st Roxinna
Griwelda
Disc
Kosik
Memed
Flac
Palldino
Pindol
Rapisheer
Allonsey
Heaven
Precision
Rinson
Blood Raven
Dideek
Grot
Ero Senina
Zark <3
rumun
Pozdrawiam, Week.
Dzięki za pozderki ziomuś, 3maj się tam :)
Miejmy nadzieję że ilość graczy wzroście, chociaż do 150 osób, kto wie:)
Dominikaa
19-06-2013, 20:36
Maszyna rusza tera tylko czekać na efekty.. jest nadzieja że będzie się coś działo..
na temat weeka nic nie napisze bo nie mam czasu na odpisywanie waszym hejtom..
Azbestowy Człowiek
19-06-2013, 20:54
tej wlaczta o lepsze jutro, bo więcej ludzi w tibii = więcej ludzi na forum a to sprawi że zadowolicie azbesta
Szallony
19-06-2013, 20:56
Moim zdaniem Week powinien dostac jeszcze jedna szanse!! ;)
Santano może i decyzja pochopna, ale wasze zaangażowanie w odzyskanie świetności będzie ciężką pracą. Ja może zrozumiem przez to, że praca na dwa fronty nie jest czymś dobrym.
Tutaj można się domyśleć o co mi chodzi.
Sasha Rookslayer
19-06-2013, 23:04
Santano może i decyzja pochopna, ale wasze zaangażowanie w odzyskanie świetności będzie ciężką pracą. Ja może zrozumiem przez to, że praca na dwa fronty nie jest czymś dobrym.
Tutaj można się domyśleć o co mi chodzi.
x2!
Dobrze byłoby, gdybyśmy coś nowego ujrzeli. Santano, szanuję Cię, najbardziej ogarniałeś oraz ogarniasz ze wszystkich ludzi w Ekipie, ale powiem Ci jedno. To co było, to nie wróci. Za późno się obudziliście z tym..
Powinniście wyjebać z Ekipy kilka ludzi, bo po co oni tam są, jak nie grają.
Santano wrócił i już jest sprawiedliwość na tym świecie! Chwała mu za to!
Week, byś się wstydził przenosić przedmioty z Maina na Rooka. Nie wiadomo dokładnie co tam przeniosłeś. Możliwe, że ''wszystko'' i jak tu grać na takim serwerze, gdzie dzieją się takie rzeczy:confused:
#topic
Ciekawe co wymyślisz Santano, lecz przykro.. Ale już nie wrócę na serwer, bo nie ma po co.. Zrobicie jakaś Aktualizację dużą raz, dwa razy na rok i później znowu przerwa? Sorry, ale to nie dla mnie. Raz jesteście, a raz Was nie ma.
Jak wcześniej wspomniałem. Santano, szanuję Cie i rozumiem, że masz prywatne życie jak Mortiis, czy tam Tygrys, ale na 5 minut można zawsze wejść na Forum i odpisać w różnych działach, itd. - nie odbieraj tego do siebie, że coś do Ciebie mam.
Powodzenia w nowościach :)
No Lumpexx czy jak ci tam było, jednego śmiecia mniej - jesteś parówą :D
Dobrze Santano, że jestes - jeszcze Dexoti przydałby sie :D
Ale nie wróce bo nie mam z czym, w sprawie rookowania postaci pisać - chetnie
zrookuje
Przemas1212
20-06-2013, 01:04
Niestety ale to dużo nie da. Ja jednak spróbowałbym zrobić reset charów, Nie dodawać więcej itemów skończyć na sapphire secie, burning heart, klapki, magic maca, sw, gb, starlight. Wogóle wardy i inne respy wyciepać, żeby potem ten lvl szedł cięzko. Kto zacznie grać jak ktoś ma 3k lvl? Hotkeye na mane uhy tez niepochwalam, przedmowca dobrze napisal, kazdy kolejny uptade powodowal zmniejszanie liczy graczy Oczywiscie to nie bedzie to samo co kiedys, ale wydaje mi sie ze będzie wiecej graczy niz teraz. Nowe itemy, respy nie dadzą nic, ludzie sprawdza chwile pograja i koniec. Napiszecie pewnie ze to nie ma sensu zaczynac wszystkiego od poczatku, ze gracze dorobili sie lvlu no ale odpowiedz jest prosta, tak i tak juz prawie nikt nie gra. Troche szkoda mi wysilkow ekipy apo za dalsze pomysly i prace, ale ciagnoc to dalej nie ma sensu, a skutek moze byc mizerny. Pozdrawiam
Ps Niech Gm napisze co o tym myśli, może się myle
adamo199412
20-06-2013, 10:37
Fajnie że nie zapomnieli o rooku :D
Sir Krystian
20-06-2013, 13:13
x2!
Dobrze byłoby, gdybyśmy coś nowego ujrzeli. Santano, szanuję Cię, najbardziej ogarniałeś oraz ogarniasz ze wszystkich ludzi w Ekipie, ale powiem Ci jedno. To co było, to nie wróci. Za późno się obudziliście z tym..
Powinniście wyjebać z Ekipy kilka ludzi, bo po co oni tam są, jak nie grają.
Santano wrócił i już jest sprawiedliwość na tym świecie! Chwała mu za to!
Week, byś się wstydził przenosić przedmioty z Maina na Rooka. Nie wiadomo dokładnie co tam przeniosłeś. Możliwe, że ''wszystko'' i jak tu grać na takim serwerze, gdzie dzieją się takie rzeczy:confused:
#topic
Ciekawe co wymyślisz Santano, lecz przykro.. Ale już nie wrócę na serwer, bo nie ma po co.. Zrobicie jakaś Aktualizację dużą raz, dwa razy na rok i później znowu przerwa? Sorry, ale to nie dla mnie. Raz jesteście, a raz Was nie ma.
Jak wcześniej wspomniałem. Santano, szanuję Cie i rozumiem, że masz prywatne życie jak Mortiis, czy tam Tygrys, ale na 5 minut można zawsze wejść na Forum i odpisać w różnych działach, itd. - nie odbieraj tego do siebie, że coś do Ciebie mam.
Powodzenia w nowościach :)
Bardzo się cieszymy że nie wrócisz.Jest nam z tego powodu o wiele lepiej i dzięki temu możemy uratować serwer.
#Caav sobie boci na a nadal jest w ekipie.Week popełnił błąd i momentalnie znikł z ekipy.Nienormalne to jest.
Jak karać to jednego i drugiego albo wcale.
Dopóki nie ogarniecie tego nie macie co pisać o updatedach ktore nic nie zmienia.
VdQ9VrYOh3Q
Pewniacha
20-06-2013, 14:21
Bardzo się cieszymy że nie wrócisz.Jest nam z tego powodu o wiele lepiej i dzięki temu możemy uratować serwer.
#Caav sobie boci na a nadal jest w ekipie.Week popełnił błąd i momentalnie znikł z ekipy.Nienormalne to jest.
Jak karać to jednego i drugiego albo wcale.
Dopóki nie ogarniecie tego nie macie co pisać o updatedach ktore nic nie zmienia.
VdQ9VrYOh3Q
Szybko się ogarnełeś widzę caav boci już pare lat różnymi charami, a ty dopiero o tym piszesz...
Mortiis go nie wywalił bo ma mało takich co coś robią. Xelix też jechał na caave i dostał unan. Week też powinien dostać drugą szansę
Niestety ale to dużo nie da. Ja jednak spróbowałbym zrobić reset charów, Nie dodawać więcej itemów skończyć na sapphire secie, burning heart, klapki, magic maca, sw, gb, starlight. Wogóle wardy i inne respy wyciepać, żeby potem ten lvl szedł cięzko. Kto zacznie grać jak ktoś ma 3k lvl? Hotkeye na mane uhy tez niepochwalam, przedmowca dobrze napisal, kazdy kolejny uptade powodowal zmniejszanie liczy graczy Oczywiscie to nie bedzie to samo co kiedys, ale wydaje mi sie ze będzie wiecej graczy niz teraz. Nowe itemy, respy nie dadzą nic, ludzie sprawdza chwile pograja i koniec. Napiszecie pewnie ze to nie ma sensu zaczynac wszystkiego od poczatku, ze gracze dorobili sie lvlu no ale odpowiedz jest prosta, tak i tak juz prawie nikt nie gra. Troche szkoda mi wysilkow ekipy apo za dalsze pomysly i prace, ale ciagnoc to dalej nie ma sensu, a skutek moze byc mizerny. Pozdrawiam
Ps Niech Gm napisze co o tym myśli, może się myle
Chyba jednak sie mylisz co do resetu - http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=1072038&postcount=3
@top
Gdyby faktycznie reszta "wyższych" bociła, to zostałby tylko Mortiss (a może on sam puszcza cave? W końcu szef szefów, he :()
W końcu coś zaczyna się dziać, może jeszcze nie jest za późno.
Szkoda Week'a ;/
raz nie wspólnie z ekipą ratujecie server tylko najwięcej robi pan Tygrys i oczywiście ty .
Dwa Week aktulizował dżipiesa mapę apo a wy go wyrzucacie ?
Robił też dużo dla tego servera ja jestem za tym by dostał jeszcze jedną szansę dla przykładu jak to było z użytkownikiem " Vojska " który zapłacił kaucję .
zajebiście tylko , ze week ostatnio najlepszy członek z ekipy , czas ma wszystko a wy wyjebla ;d
Trzy ogrniczcie troszkę baniki bo i niektóre mózgi banują za nic nie będę pisał kto ..
Większy ban koleś odchodzi bo mu się gra nudzi po jakimś czasie, proste ?
i brawo, że wróciłeś już raz uratowałeś ten server przed upadkiem i mam nadzieję, że znów podwyższysz ilość graczy bo tylko ciebie na to stać; D
G_R_U_L_I_X
20-06-2013, 21:48
Zróbcie nowy serwer APO z exp XXX, drop szybszy, ta sama mapa, questy itd. bardziej to zacheci graczy (głownie gimnazjum lub leniwych grubasów).
Dominikaa
20-06-2013, 22:19
Zróbcie nowy serwer APO z exp XXX, drop szybszy, ta sama mapa, questy itd. bardziej to zacheci graczy (głownie gimnazjum lub leniwych grubasów).
proszę Cię... idź na mazurka i nie zaśmiecaj forum.
Zawsze Cię podziwiałem Santano za Twój wkład w 'funkcjonowanie' serwera. Teraz to potwierdzasz. Mam nadzieje że porządnie weźmiecie się za serwer i wyskrobiecie jeszcze trochę czasu dla niego. Good luck!
Lolipops
21-06-2013, 11:36
Bardzo się cieszę ze Weeka usunięto a sam może wrócę kto wie
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.