View Full Version : Dajcie mu szanse
Czesc, kto jest za tym aby odbanowali Week'a na forum? przeciez nic takiego zlego nie zrobil, pozyczyl sobie Eq, mial okazje, wiec z niej skorzystal. Pewnie kazdy z was by tak samo postapil, jestem za tym aby odbanowali Weeka na forum. Dostal kare, nie ma pozycji w grze, ale na forum moglby sobie chociaz popisac, ja nie widze w tym zadnego problemu, aby dac mu ub. Kto jest za mna niech glosuje!
Xayn : )
20-06-2013, 10:13
Jestem jak najbardziej na TAK, zawinił w grze, nie na forum, został już za to odpowiednio ukarany zabraniem postaci/pozycji, ale po co ban na forum ?
#*~Capitan#*~
20-06-2013, 10:15
Jestem zdecydowanie na tak to że pożyczył sobie eq na wieczne oddanie to nie oznacza żeby go banować na forum!!! :D (TAK)
num jestem za odbanowaniem Week'a na forum :D przeciez tipja to nie forum
@@
Tag
Azbestowy Człowiek
20-06-2013, 10:37
A ja nie chcę złodziei ani szemranych moderatorów. Wiem, że właśnie naraziłem się na lincz sporej części forum, ale strażniki to mają świecić przykładem. Tak jak np. w życiu trza czasem donieść zaświadczenie o niekaralności, tak tutaj powinno być tak samo. Oczywiście przy zachowaniu odpowiednich proporcji.
Taka jest procedura. Traci sie wszystkie posiadane pozycje + ban na prywatna postac lub nawet na cale konto. Tyczy sie to takze uzywania niedozwolonych programow przez kogos z Ekipy.
Przykro mi, szansa nie wchodzi w grę.
Week wykorzystał sytuacje, w której Rookstayerem znalazł się na Sky. Wziął rzeczy z maina, swoje i znajomych (które zresztą stopniowo usuwamy).
Na szczęście ma nieciekawych znajomych. Zaczął się chwalić i kilku go wsypało, przez co dostał delete :)
Myślałem nad oddaniem mu konta na forum, ale już po zablokowaniu postaci Week zaczął wyrzucać te przedmioty w dp na Rooku, co jeszcze bardziej utrudniło nam pracę.
No tak, rozumiem wszystko. Ale mozesz drogi Santano wziac pod uwage tez to, ile Week zrobil dla servera, zostal ukarany w grze, nie ma nic. Mozesz to dobrze przemyslec, szczerze 'mowiac' co zawinil na forum? nic. Po prostu w grze zrobil to co zrobil, forum nie ma nic do tego, przeciez i tak bedzie bez jakiejkolwiek pozycji. Bym napisal cos o kims tutaj, kto nie zostal ukarany, chodz robil gorsze rzeczy, ale mysle, ze wiecie o co chodzi. Tez nie chce nikogo tutaj 'sprzedac' bo to nie o to chodzi, zrobilem ten temat, aby dac szanse Weekowi, za to wszystko co zrobil, w grze juz sie na pewno nie pojawi, forum mozecie mu zostawic.
Ja nie neguje faktu, że zrobił dużo dla serwera.
Nie zabraniam mu też korzystania z forum - może zrobić nowe konto. Weź jednak pod uwagę, że nick Week może się kojarzyć z Gamemasterem, osobą godną zaufania, a Week taką osobą bez wątpienia nie jest.
Mogę oddać konto ze zmienionym nickiem, nic więcej nie mogę zrobić.
w moich oczach przewinienie Week'a było niczym w świetle tego co sie dzieje na APO, ale to tylko moje skromne zdanie i w 100% rozumiem Twoją decyzje
Szallony
20-06-2013, 11:45
Popieram tu Demon'a !! Week powinien otrzymac jeszcze jedna szanse...
Sasha Rookslayer
20-06-2013, 11:48
Ekipa serwera można powiedzieć, że ma swój własny regulamin. Week, wiedział co się stanie, gdy uczyni ten ciężki grzech, jakim jest wykorzystywanie swojej rangi.. Bardzo dobrze, że zabrali mu konto. Fakt, faktem... Był dobrym, pomocnym człowiekiem, ale czasu się nie cofnie, a za takie rzeczy trzeba karać.
Teraz jak tutaj można grać na takim serwerze, gdzie dzieją się takie rzeczy.
Chwała Tobie Santano <3
Piszecie, aby dać mu drugą szansę, bo to Wasz kolega pixelowy? Pff, żal dupę ściska jak patrze na Wasze wypociny.
Nie jestem w temacie. co on zrobił dokładnie?
jestem za tym by go odblokowano
Rangę GMa, a tym bardziej nawet Senior Tutora jest rangą tylko dla tych osób co zapracują na nią i będą ją nosić godnie, a nie na odpierdol. Ranga ta nie powinna być wykorzystywana do własnych celów.
@edit
Ewentualnie można mu dać szansę, ale tylko wyłącznie na rygorystycznych warunkach.
Daroo :(
20-06-2013, 13:49
no i na chuj wam ten week? pewnie wiekszosc z was tu z jihad czy innego gowna i placzecie bo nie bedzie mial kto wam pomagac, ja juz dlugo nie gram ale jak gralem ostatnio w styczniu czy tam grudniu to jakos nie widzialem zaangazowania weeka (jesli wtedy byl, moge sie mylic) ale bez sensu jesli mial by odzyskac jakakolwiek pozycje po tym jak sobie itemy zajebał z maina na rooka a później je zaczął rożrzucać, no chyba głupi jestescie ;d
Zii Baba
20-06-2013, 14:02
Chcecie mu dac druga szanse bo to Week XD Ja osobiscie jestem na nie, nie chcialbym zeby takie osoby bywaly chociazby na forum. Dobrze, ze w ogole ma dostep do forum i nie zabraliscie mu calkowitego dostepu do serwera, tyle wystarczy elo
mial okazje, wiec z niej skorzystal. Pewnie kazdy z was by tak samo postapil
Uwierz mi, że nie każdy. Miałem już wielokrotnie okazję wykorzystać to, że byłem wymiennikiem i "wzbogacić się". Ryzykowałem pozycję Moderatora, która sami wiecie ile jest warta...
@topic
Skoro Week popełnił wykroczenie to jak najbardziej słuszna decyzja ekipy serwera. Week powinien podziękować swoim kolegom, którzy nie potrafią trzymać języka za zębami.
Teraz się zastanówcie ile mogło być takich nadużyć u Weeka? Może o wszystkich nie wiecie?
Anonimowy
20-06-2013, 14:55
Taka jest procedura. Traci sie wszystkie posiadane pozycje + ban na prywatna postac lub nawet na cale konto. Tyczy sie to takze uzywania niedozwolonych programow przez kogos z Ekipy.
Jeśli aż tak bardzo jesteście konsekwentni, to powiedzcie mi dlaczego ban postaci "Epren"( 1 22/02/2013 22:45 Week Uzywanie macro/botow itp ) nie zakończył się utratą wszelkich pozycji? Jeśli tak bardzo chcecie egzekwować jakieś zasady to wobec wszystkich, a nie 1 osoby. Decyzję podjęliście może i słuszną, ale myślę, że na jakichś warunkach można by było od niej odstąpić. Bo z tego co widzę to nie tylko Week jest "niegodny zaufania".
Bambucha Rook
20-06-2013, 16:04
jestem za odbanowaniem Weeka ale ciekawi mnie to jak on sie znalazl na tym Sky :D?
Dominikaa
20-06-2013, 16:12
Zdecydowanie Jestem na NIE.!
Week zdobył pozycje i nie wykorzystał jej godnie.. jak ktoś wcześniej przytoczył: czy wiemy o wszystkim co mógł zrobić przez ten czas? jeśli okazuje się taką niegodną osobą...
Zresztą każdy co tu marudzi o odbanowaniu Weeka to niech przeczyta ze zrozumieniem wypowiedź Santano oraz Magika(o ile jest wystarczająco inteligentny powinien zrozumieć)
>>> Week może zrobić konto na forum prywatne pod jakimś tam nickiem i korzystać? sonda według mnie jest bezsensowna..
'Neroox'
20-06-2013, 16:19
Byłem mega zdziwiony, tym że wywalili Łika. Beka!. Jeśli już ktoś tutaj naginał regulamin to na pewno nie był to Łik. W takim momencie powinni dawno wyjebać Bleyna(wszyscy wiedza za co), Magika(za to że chociażby gówno robi na tym serwie)i takiego całego Cavve co w nicku ma Cave i sam używa HA. Jedna osoba, która coś tu ogarniała, i dało się z nią w 'normalny' sposób porozmawiać to właśnie był Week.
Rozbawiło mnie to tym bardziej, że
Co poniektórzy powinni dostawać bany na IP albo za ryj za to, że nic nie robią, albo próbują pomoc swoim 'ziomkom'.
A tak wg co ma gra do 4um ? Czy on na forum też coś odjebał, że dostał bana ? Nie sądzę..
Haha no bez jaj.
Co poniektórzy nie zasługują nawet na głupiego modka.
Of course że tak
Bleyn Eprenem jechał na cave i dostal tylko bana w grze a nadal jest w ekipie... Tego jakoś nikt nie widzi!
Oczywiście, że powinien dostać drugą szanse!
niektórzy bocą postacie i zostają nadal gm'ami, niektórzy przenoszą itemy z maina na rooka i tracą pozycje, tylko zastanówcie się co bardziej szkodzi serwerowi, boty czy dodatkowe itemy na rooku? : )
Oczywiscie ze nalezy sie druga szansa moim zdaniem. A co do forum to nie wiem czemu tam dostal bana przeciez to nie gra
Może i Week źle zrobił, ale na serwerze są inne osoby z pozycją, które nagminnie łamią regulamin i pozostają bezkarne. :) Tyle mam do powiedzenia.
Może i Week źle zrobił, ale na serwerze są inne osoby z pozycją, które nagminnie łamią regulamin i pozostają bezkarne. :) Tyle mam do powiedzenia.
Dokładnie a co to bana na forum to głupota ;)
Druid z Armi
20-06-2013, 20:13
Przykro mi, szansa nie wchodzi w grę.
Week wykorzystał sytuacje, w której Rookstayerem znalazł się na Sky. Wziął rzeczy z maina, swoje i znajomych (które zresztą stopniowo usuwamy).
Na szczęście ma nieciekawych znajomych. Zaczął się chwalić i kilku go wsypało, przez co dostał delete :)
Myślałem nad oddaniem mu konta na forum, ale już po zablokowaniu postaci Week zaczął wyrzucać te przedmioty w dp na Rooku, co jeszcze bardziej utrudniło nam pracę.
Według mnie to nie fair, bo mógł wziąć ze sobą 1000kcc main i nie wykryjecie czy to kcc z main czy z rooka, tak samo mogł mieć kilka gbp demon setu lub dsmów z MS i teraz ich nie usuniecie bo wszystkie te itemy są już na rooku, tak samo uhy, co z tego ze przyniosł 255, a moze byl cwaniak i kupil 1000 sztuk po 50 kazda(albo te 255 zużyli do stanu 50x), nie uwodnicie w wiekszosci przypadkow tych itemow, wiec uwazam, ze nie tylko ban jest słuszny na weeka, na jego postac tez, bo mogl wlaczyc mc i przeniesc swoja postac w kazdej chwili na main albo wziac cc z mapy i kupic za nie itemy ktore na main sa groszowa sprawa a na rooku to kupa kasy i przeniesc je na rook.
Boterzy nie powinni być w ekipie. Proste jest jakiś regulamin w grze który musisz przestrzegać i to się tyczy tak samo członków ekipy. Bocisz to łamiesz prawo, co z tym powinny się wiązać poważne konsekwencję. Swoją wypowiedzią poprzednią sam stwierdziłem, że należy mu się jakaś szansa. Ale patrząc na resztę osób trzeba podjąć odpowiednie środki, żeby do tego nie doszło.
Zauważyłem, że rozmowa w tym temacie zbacza na inny tor, dlatego postanawiam zamknąć temat. Myślę, że Santano dokładnie przemyślał cała sprawę i żadna sonda nie zmieni jego decyzji. Jeżeli będzie chciał coś dodać to na pewno otworzy wątek.
P.S. Jeżeli chcecie zgłosić nieprawidłowości w sprawie innych osób z ekipy to można zawsze napisać na email lub w odpowiednim temacie na forum.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.