PDA

View Full Version : Zmiana nicku- decyduj?ce starcie.

Anonimowy
25-06-2013, 12:36
Cześć koledzy i koleżanki!
Jak wiecie lub też nie, dzisiaj rano na game-chacie Santano zapytał graczy o opinie w sprawie zmiany nicków (były one oczywiście podzielone). Głównym argumentem jaki On sam przedstawił były dodatkowe pieniądze na lepszy sprzęt.

Chciałbym, żebyście w tym temacie wyrazili swoje kryteria dotyczące zmiany nicku. Każdy pewnie wolałby, aby można było to zrobić za kcc, żeby było na serwerze mniej wirtualnej waluty :D Ale zastanówcie się na dobrą sprawę czy to ma w dzisiejszych czasach sens i w jakim stopniu niby by to pomogło. Osobiście jako stary wyjadacz Real Tibii mam kryteria troszeczkę zbliżone do tam panujących.

Możliwa tylko 1 zmiana nicku w ciągu 2 miesięcy
Wprowadzenie w wyszukiwarce rubryki "Poprzedni nick"(Powiedzmy, że byłoby to widoczne na te 2 miesiące)
Brak wcześniejszych banów za oszustwa, tudzież podobne rzeczy.
Cena nie wyższa niż równowartość dwóch PACC Run.
Minimalny poziom postaci: Main- 1000, Rook- 250

A teraz wy wyraźcie swoje opinie! Nikt na tym nie straci, a serwer może zyskać!
Żeby nie było komentarzy typu "po co to, szkoda czasu na pisanie takiego skryptu", Santano mi dzisiaj napisał, że jest na to sposób, aby nie było to aż tak czasochłonne :)

Jestem na nie, kolejny pomysł na dojenie kasy bo już z pacców nie wystarcza.

Lepiej jak wygrywa się namelocka w loterii, evencie, na licytacji. A nie kupowanie za kase. Domyślam się, że mówimy tu o prawdziwych pieniądzach? Czyli +- 50 zł za zmianę nazwy? HAHA

Odpada

Propozycja ceny jest w 100% moja a nie wiem czy kolega potrafi czytać ze zrozumieniem, napisałem NIE WYŻSZA. Mówimy o prawdziwych pieniądzach ponieważ wirtualnymi nie opłacisz serwera :) Czytaj następnym razem ze zrozumieniem.

Frugo
25-06-2013, 12:54

/Caav
Przecież nikt Cię nie będzie zmuszał do zmiany nicku, a brak zakupu takiej możliwości nie utrudni Ci prowadzenia rozgrywki. Nie rozumiem w czym masz problem.

Lepiej jak wygrywa się namelocka w loterii, evencie, na licytacji. A nie kupowanie za kase. Domyślam się, że mówimy tu o prawdziwych pieniądzach? Czyli +- 50 zł za zmianę nazwy? HAHA

Odpada

Krul Adasik
25-06-2013, 13:06
Spoko pomysł, sam bym skorzystał XD
Jestem za

Okey
25-06-2013, 13:09

Odpada

Jeżeli nie chciałbyś z tego korzystać to nie musisz, twój argument upadł już przy pierwszym moim wyrazie.

__
To bardzo zły pomysł, masa zmian nicków, podszywań się pod starych graczy i wiele wiele innych. Jestem na nie.

~#*Nalesniczek Zla*#~
25-06-2013, 13:13
Jestem jak najbardziej na tak. Tylko te bany za oszustwa to głupi pomysł. Bo nie mamy wpływu na to co robili poprzedni właściciele postaci.
Z ceną to różnie bywa powinna być trochę większa niż pacc runka tzn załóżmy 30.92zł, i było by dobrze gdyby można to było kupić tylko na daną postać, z przymusem zalogowania się na stronę :>

Ryśku xD
25-06-2013, 13:13
Możliwa tylko 1 zmiana nicku w ciągu- 2 lat jak już

Cena nie wyższa niż równowartość - 4 pacc run jak już

Minimalny poziom postaci: Main- 800 , Rook- 350

a z resztą się zgodzę :) wtedy jestem na tak ;)

Splaxor
25-06-2013, 13:16
Brak wcześniejszych banów za oszustwa, tudzież podobne rzeczy.

Co masz na myśli pisząc tudzież podobne rzeczy?

@topic
Propozycja jak najbardziej mi się podoba i myślę, że cena mogłaby wynosić około 20-25 złotych przelewem, a za sms wiadomo, że więcej. Zmiana nicku na RL to około 40 złotych, więc tutaj o połowę mniejsza zważywszy, że to OTS. Jak dla mnie zmiana nicku co pół roku byłaby odpowiednia.
Uważam, że z takiej usługi powinna móc skorzystać osoba bez względu na lvl. Inna sprawa to podszywanie się pod innych graczy. Jak ktoś zmieni nick to inny gracz nie może zabrać nicku, który kiedyś był używany nawet jak teraz nie jest.

Carlos!
25-06-2013, 13:29
Czy zdrowy na umyśle człowiek, wyda 50~PLN tylko po to, żeby zmienić sobie nick na serwerze gdzie gra 60 osób w porywach do 80? Szczerze w to wątpie, bo bardziej opłaca się założyć nową postać i ją wyexpić niż wydawać pieniądze na byle dodatek.. No chyba, że ktos naprawdę nie ma na co wydawać złotówek...

Jestem na tak, ale zmiana czegoś w grze to zapłata walutą w grze.

Demon
25-06-2013, 13:37
Możliwa tylko 1 zmiana nicku w ciągu 2 LAT
Wprowadzenie w wyszukiwarce rubryki "Poprzedni nick"(Powiedzmy, że byłoby to widoczne na te PÓŁ ROKU
Cena WYŻSZA niż równowartość dwóch PACC Run.
Minimalny poziom postaci: Main- 1000, Rook- 250

na to może bym poszedł, widzicie pół servera zmieniającego nick co 2 miesiące? to jest śmieszne i to za cene 100kcc-150kcc? narazie podejde do tego z dystansem

Santano
25-06-2013, 13:51
Dziękuję za stworzenie tematu. Trochę się nim sugerowałem pisząc swój. Jednak chciałbym dokładnie przedstawić jak wygląda problem - więc muszę go zamknąć.
Zachęcam do komentowania tematu: http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=117746