View Full Version : Namelocki
Piszę tę propozycję w związku z tematem poruszanym w ostatnim czasie przez kilku graczy w grze, na RRV.
Najpierw kilka słów wstępu: Nie chcemy bez Waszej zgody wprowadzać nowych, nawet opcjonalnych opłat, za korzystanie z gry. Dlatego właśnie chcę Was zapytać o zdanie w sprawie płatnego zmieniania nazwy postaci.
Jednakże, jak pewnie wiecie - utrzymanie wysokiego standardu serwera, głównie od strony technicznej (sprzęt, serwer, łącze) - kosztuje. Przywrócenie dawnej świetności serwera poprzez wprowadzanie eventów, update'ów, najazdów, czy też pojedynczych questów to sprawa priorytetowa. Jak już wcześniej zapowiadałem: jeśli będzie się utrzymywać liczba graczy na poziomie ponad stu - możecie liczyć na bardzo szybki rozwój serwera i ciekawą rozrywkę. Jednak serwer musi na siebie zarabiać, przez co właśnie chcę wprowadzić w życie ten pomysł.
Więc zadaję każdemu z Was pytanie: Czy jesteś za wprowadzeniem możliwości odpłatnej zmiany nazwy postaci za cenę dwóch PACC run, zgodnie z wymienionymi niżej zasadami:
odpłatna zmiana nazwy postaci nie może być wykonywana częściej niż co dwa miesiące dla danej postaci (w przypadku sprzedaży konta - w innym wypadku, jedna zmiana na jednego właściciela),
nowa nazwa postaci będzie konsultowana z ekipą serwera (nie może łamać regulaminu gry),
ekipa, w przypadku uzasadnionych zgłoszeń, że nowa nazwa postaci łamie regulamin (np. podszywając się pod innego gracza) będzie miała prawo przywrócić poprzedni nick,
postać, na której jej właściciel chce zmienić nick, nie mogła zostać ukarana za oszustwa, czy podobne wykroczenia w czasie pół roku przed przyznaniem namelocka,
w sprawie każdej postaci zmieniającej nick będzie prowadzone dochodzenie: nie będzie możliwości automatycznej zmiany nicku, wszystko będzie odbywało się poprzez kontakt ze mną, bądź inną osobą do tego upoważnioną,
płatność będzie odbywała się poprzez przekazanie dwóch PACC run,
dla osób, które chcą powrócić do swojej dawnej nazwy postaci (która jest czyjąś własnością), będzie możliwość odblokowania starej nazwy postaci po przekazaniu dowodów na posiadanie tej postaci w przeszłości, jeśli postać ta nie była w opinii ekipy serwera postacią kontrowersyjną oraz nie logowała się na serwerze od ponad roku. Wnioski takie będą również konsultowane z Wami,
przez jakiś czas w wyszukiwarce postaci będzie widniała informacja o poprzednim nicku postaci.
Jeśli suma głosów na tak osiągnie więcej, niż 51% wszystkich głosów w ciągu 48 godzin od rozpoczęcia sondy - propozycja zostanie wprowadzona w życie. W innym wypadku będzie ona odrzucona.
PS. W związku z Waszymi sugestiami w poprzednim temacie, zwiększyłem cenę namelocka.
Najpierw zajmijmy się tym, żeby miał kto kupować te namelocki - tj, ściągnijmy graczy i przywróćmy dawną świetność serwera, wprowadzając updaty, maratony, najazdy etc. a nie od razu wszystko dla kasy....
~ co dajesz wraca - jak mówi stara prawda ~
#topic
Jestem na tak. Chociaż wolałbym wprowadzić opłatę za kcc, żeby ubyło troche wirtualnego keszu.
Wirtualnym keszem nie opłaci nikt serwerowni itp, a żeby go ubyło namelock musiałby kosztować z 500kcc.
Fajnie by było, jakby wypowiadali się GRACZE, a nie FORUMOWICZE.
Zauważ, że potrzeba ludzi żeby cokolwiek opłacać, bo kto Ci opłaci pusty serwer?
Jestem graczem, raczej! Ale jestem za tym, że najpierw trzeba ściągnąć wiarę bajerami, a pózniej kombinować
Zgadzam się z Carlos bo ja wbiłem na 1 dzień i już mi się odechciało grać, dodacie coś ciekawego to na pewno wbije :)
Siema, tak jak wyżej nie opłaca się narazie, po co ktoś wybierał nick taki?
Lub po co ktoś kupuje postać z nie właściwym nickiem, jeżeli ktoś chce nameloka to niech kupi go w grze, jeżeli ma być za pieniądze to za sms 11,07 i wtedy można by było odsprzedać kod, lub uaktywnić go na swoim koncie wtedy można by było zmienić nick co 3 miesiące :) taka jest moja opinia.Cześć !
Ero Senin
25-06-2013, 13:59
Jestem za, aczkolwiek uważam, że cena namelocka powinna być niższa :P 23.37 lub 30.75 zł.
za sms'a otrzymujesz parchmenta którego możesz wymienić za namelock'a ;f
Krul Adasik
25-06-2013, 14:01
Jestem za, jak już pisałem sam bym z tego skorzystał :)
P.s - Santano bierz pod uwagę posty, nie sonde bo jak widzisz w sondzie na godz. 14:02 wzięły udział 22 osoby a posty napisało 5 użytkowników. Ktoś zupełnie mający lache na temat i teraźniejszość dla zniesmaczenia weźmie opcje nie bez uzasadnienia swojego wyboru.
~#*Nalesniczek Zla*#~
25-06-2013, 14:06
Jestem jak najbardziej za, lecz nie rozumiem dwóch punktów, w sumie jednego ale drugi mnie niepokoi.
"postać, na której jej właściciel chce zmienić nick, nie mogła zostać ukarana za oszustwa, czy podobne wykroczenia w czasie pół roku przed przyznaniem namelocka" - Trochę długo, bo np gdy kupię postać i mam ja dwa miesiące a poprzedni właściciel mocno nabroił to mija się to z celem. Bo chodź bym bardzo chciał to nie mogę zmienić nicku :(
"płatność będzie odbywała się poprzez przekazanie dwóch PACC run" - Tyczy się to Rookgardu jak i Mainlandu mam rozumieć?
To też jest ciekawy punkt ale kurde... Nie ma tych stu osób online, więc trzeba włożyć w reklamę servera ;) "Jak już wcześniej zapowiadałem: jeśli będzie się utrzymywać liczba graczy na poziomie ponad stu - możecie liczyć na bardzo szybki rozwój serwera i ciekawą rozrywkę".
Jednak cieszę się że coś się ruszyło i aż sam wrócę do gry. A co do ankiety to jak najbardziej jestem ZA ;)
Techniks
25-06-2013, 14:07
Jestem na za. Fajnie by było bo czasem jak postać kupuje się to nicki są masakra.
Sorc Aka Siochacz
25-06-2013, 14:09
Jestem na tak :)
Chętnie zmienił bym nick na inny, bo ten co mam grze to jest po tragicznych przejściach :D
odpłatnej zmiany nazwy postaci za cenę dwóch pacc run, zgodnie z wymienionymi niżej zasadami:
Dodałbym możliwość za KCC tak jak Tygrys przyjmuje za dodatki do domków Pacc Runa/Scarab Coins
#Demon
Masz rację ziomek 3 pacc runki to nic jak na dzień dzisiejszy.
odpłatna zmiana nazwy postaci nie może być wykonywana częściej niż co dwa miesiące dla danej postaci (w przypadku sprzedaży konta - w innym wypadku, jedna zmiana na jednego właściciela),
płatność będzie odbywała się poprzez przekazanie dwóch PACC run,
tylko te dwie rzeczy mi nie pasują, osobiście dałbym możliwość zmiany nicku co pół roku (nie oszukujmy się, 2 miesiące są niczym) i cene podbił do trzech pacc run (każdego chętnego będzie stać)
Shervolia
25-06-2013, 14:10
Na nie, nalezy sie zastanowic przy wyborze nicku. Jesli juz to zeby bylo drozsze.
Anonimowy
25-06-2013, 14:11
Jestem za, aczkolwiek uważam, że cena namelocka powinna być niższa :P 23.37 lub 30.75 zł.
za sms'a otrzymujesz parchmenta którego możesz wymienić za namelock'a ;f
Po co tracić czas na pisanie kolejnego skryptu? Można zrobić w tym czasie rzecz pożyteczniejszą.
Siema, tak jak wyżej nie opłaca się narazie, po co ktoś wybierał nick taki?
Lub po co ktoś kupuje postać z nie właściwym nickiem, jeżeli ktoś chce nameloka to niech kupi go w grze, jeżeli ma być za pieniądze to za sms 11,07 i wtedy można by było odsprzedać kod, lub uaktywnić go na swoim koncie wtedy można by było zmienić nick co 3 miesiące :) taka jest moja opinia.Cześć !
Twoja wypowiedź jest tak chaotyczna, że nie da się z niej nic wywnioskować. Troszeczkę, jakbyś sam nie wiedział czego chcesz.
Zgadzam się z Carlos bo ja wbiłem na 1 dzień i już mi się odechciało grać, dodacie coś ciekawego to na pewno wbije :)
Nikt Ci nie każe grać, ja wróciłem na serwer jakieś 1,5 miesiąca temu i się nie nudzę. Widać, że ktoś pracuje, żeby było lepiej.
Jestem na tak. Chociaż wolałbym wprowadzić opłatę za kcc, żeby ubyło troche wirtualnego keszu.
Wirtualnym keszem nie opłaci nikt serwerowni itp, a żeby go ubyło namelock musiałby kosztować z 500kcc.
Fajnie by było, jakby wypowiadali się GRACZE, a nie FORUMOWICZE.
@Anonimowy
Na Mazu**u gra o połowe ludzi mniej i i tez pacc tańszy i jakoś sie trzyma i nikt z teamu nie pisze że nie mają kasy na utrzymanie serwera...
Tu chcą zarabiać kasę jak lata wcześniej a wiadomo że tak nie będzie już ludzi grało
Ryśku xD
25-06-2013, 14:22
Ja bym zmienił możliwość zmiany nicku raz na dwa lata. :rolleyes:
Ale jestem za żeby wgl. coś takiego weszło :rolleyes::rolleyes:
Na NIE! Jeżeli już to drożej i rzadziej ... minimum pół roku!
#
Byłbym jeszcze za tym, żeby postacie powyżej 2,5k nie mogły zmieniać ;)
'Neroox'
25-06-2013, 14:59
tylko te dwie rzeczy mi nie pasują, osobiście dałbym możliwość zmiany nicku co pół roku (nie oszukujmy się, 2 miesiące są niczym) i cene podbił do trzech pacc run (każdego chętnego będzie stać)
To samo chciałem napisać, ale widać ktoś po za mną ma łeb na karku.
#topic.
Przecież w przeciągu roku dany gracz będzie mógł zmienić sobie 6 razy nick? Czy to trochę nie za dużo. Serwer byłby narażony na oszustwa(podszywanie się pod graczy) i to byłby problem. Można by było zrobić coś na miarę PACC runy(Name runa).
Jeśli wprowadzicie okres wymiany nicku na dłuższy to jest absolutnie za!
Jestem na tak ale żeby cena tego była większa(minimum 4 pacc runy) i rzadziej ''co pół roku''
Fajna propozycja :D
Kacper tutaj!
25-06-2013, 15:05
dokładnie to! Ja bym wprowadził coś takiego na zasadzie im większy lvl tym więcej runek. :) a zmiana co pół roku.
/Demon
może być
Jestem za, z chęcią wykorzystałbym takiego namelocka :[
Może być ale nie tak często i nie tak tanio ;] do tej pory nemelock był kosztowna zachcianką wiec niech tak zostanie .
Częste zmiany nicku popsuja całość wiec jeśli ma być coś takiego to przemyślane a poprzednie name powinno być widoczne cały czas gdzieś tam gdzie widoczne sa bany ;] każdy w przyszłosci ma prawno znac poprzednia nazwę postaci ;]
Jestem na tak ;]
Sam skorzystam z tego na pewno
Jestem za wprowadzeniem tego, ale nie za 30 zł :D Kto normalny zmieni nick postaci za 30 zeta. Jak juz to za tą cene mozna dac takie cos ze zmienic mozna nick na całym koncie. Ewentualnie za 10zł ? To i tak duzo, bo przeciez nick nic nie znaczy.
Jestem za wprowadzeniem tego, ale nie za 30 zł :D Kto normalny zmieni nick postaci za 30 zeta. Jak juz to za tą cene mozna dac takie cos ze zmienic mozna nick na całym koncie. Ewentualnie za 10zł ? To i tak duzo, bo przeciez nick nic nie znaczy.
Masa ludzi kupuje pacc runki a Ty możesz sobie kupić je za kcc. O to w tym wszystkim chodzi :)
hunterkula
25-06-2013, 15:45
Jak najbardziej jestem na TAK.
Krul Adasik
25-06-2013, 15:48
Można byłoby zrobić inna forme zapłaty niż runki.
@Down
Np. Można byłoby kupować pkt za sms/przelew na stronie po zalogowaniu się, i przy określonej liczbie pkt wykupić sobie namelocka + dać tam jakieś wymagania z lvl/okresem itp
Można byłoby zrobić inna forme zapłaty niż runki.
Np. jaki? Jak tu chyba chodzi żeby serwer zarobił kasę w zł. Jedyna chyba najlepsza opcja to pac runki. Tylko więcej jak Santano napisał.
Kovalchuk
25-06-2013, 18:35
Jestem na nie, w mojej opinii nick jest czymś co w pewien sposób symbolizuje gracza, serwer jest od 7-8 lat aktywny, niektórzy mają te chary od czasu powstania serwera, niektóre nicki samie w sobie budzą respekt (wydaje się troche śmieszne). Po 2 te namelocki będzie kupowało baardzo dużo ludzi z top 100, potem będzie tak, że nie będziemy mogli się połapać kto jest kim.
Ja jestem za ty, aby NAMELOCK był przyznawany na prawdę za szczególne zasługi, albo jako jedna z nagród w loteriadzie.
First yuuhi
25-06-2013, 19:09
Jestem za ale zamiast pacc runek moze wystarczylo by tylko kcc wiadoma rzecz pacc runki pojda w gore... ale pierw zrobcie cos ciekawego na serwie aby mozna bylo wrocic bo jak narazie nie ma nic takiego zeby np. mnie zachecic do powrotu
Jestem na tak, ale cena musi być dużo wyższa niż 2 pacc runy. Minimum 4
Przypadkiem dałem NIE w ankiecie, kurde:/
Jestem na nie, w mojej opinii nick jest czymś co w pewien sposób symbolizuje gracza, serwer jest od 7-8 lat aktywny, niektórzy mają te chary od czasu powstania serwera, niektóre nicki samie w sobie budzą respekt (wydaje się troche śmieszne). Po 2 te namelocki będzie kupowało baardzo dużo ludzi z top 100, potem będzie tak, że nie będziemy mogli się połapać kto jest kim.
Ja jestem za ty, aby NAMELOCK był przyznawany na prawdę za szczególne zasługi, albo jako jedna z nagród w loteriadzie.
x2
@
Na nie, kolega wyzej wyjasnil dlaczego nie warto tego wprowadzac, stare nicki = legenda apo, pojawi sie ta propozycja = chuj zostanie z nickow, elo
LEGENDA = Osoba grająca postacią nie **** z allegro : ).
Po 2 - czytanie ze zrozumieniem - do Nejmu można powrócić jeśli byłeś właścicielem!!!!!!
nick = legenda nobie
co z tego ze mozna powrocic skogo gimbusy kupia nl i beda sie jarac wlasnym nickiem ze niby oni to wbili?
myslisz, ze ktos przywroci wtedy stary nick?
NIE SONDZE
Sir Krystian
25-06-2013, 21:27
x2
@
Na nie, kolega wyzej wyjasnil dlaczego nie warto tego wprowadzac, stare nicki = legenda apo, pojawi sie ta propozycja = chuj zostanie z nickow, elo
Panowie wyrazili więcej niż 1000 słów.Również podzielam ich opinię.I jeszcze ta marna cena.Zdecydowanie 2x drozsza powinna być jak juz.
NIE
Zii Baba
25-06-2013, 22:50
Troche lipka by byla jak nie patrzec bo osoby, ktore zakupily namelocka z konkursu placily krocie w porownaniu z dwoma pacc runami... Jestem na tak, ale uwazam, ze cena namelocka powinna byc wyzsza + mysle, ze namelock na 3 miesiace - bez wzgledu na to czy wlasciciel postaci sie zmienial w ostatnich czasach czy tez nie.
postać, na której jej właściciel chce zmienić nick, nie mogła zostać ukarana za oszustwa, czy podobne wykroczenia w czasie pół roku przed przyznaniem namelocka,
Uwazam, ze taka osoba (raczej postac) nie powinna miec prawa zmiany nicku bez wzgledu na okolicznosci.
Czarny 0.9
25-06-2013, 22:53
Ten HAJSto przesada.
-50 (może nawet -100.) dni pacc lepiej wygląda.
Przynajmniej z tych "dwóch run" zostaje coś dla Siebie.
PS: ekipę chyba nie interesuje którzy gracze będą kupować te dni pacc.
Ważne że saldo konta wzrośnie brutalnie mówiąc a to że cena pacc run i kod pacc na serwerze za kcc wzrośnie - no cóż ; ))
Interes się kręci to i HAJS się kręci : ))
Panowie wyrazili więcej niż 1000 słów.Również podzielam ich opinię.I jeszcze ta marna cena.Zdecydowanie 2x drozsza powinna być jak juz.
NIE
Po 2 - czytanie ze zrozumieniem - do Nejmu można powrócić jeśli byłeś właścicielem!!!!!!
Orson_Pall
25-06-2013, 23:02
wiem, ze hajs sie musi zgadzać, ale jestem na nie, z podanych wyzej powodow.
nick = legenda nobie
co z tego ze mozna powrocic skogo gimbusy kupia nl i beda sie jarac wlasnym nickiem ze niby oni to wbili?
myslisz, ze ktos przywroci wtedy stary nick?
NIE SONDZE
Zarexoholik?
26-06-2013, 03:21
Wprowadzenie namelocka to nie jest zły pomysł. Jednak 2 pacc runy to zbyt mała cena - przynajmniej moim zdaniem. I pytanie jak często będziesz/będziecie zmieniać te nicki? Nie żeby ktoś czekał tygodniami na zmianę nicku...
Ogarnijcie to usuwanie postów, wyraziłem swoja opinię i napiszę tego posta ponownie.
Jestem na nie. Nicki to jedyne co pozostało ze starego apo, połowa topki pozmienia nicki na "Zenek Elder Knajt" i tyle zostanie z pamiątki. Jestem negatywnie nastawiony nawet do namelocków z eventów i konkursów.
Twój poprzedni komentarz dotyczył wypowiedzi Sashy, a nie tematu, dlatego został usunięty / Splaxor
Napisałem mniej-więcej to samo, tylko zacytowałem i dodałem co nieco o jego komentarzu.
Ero Senin
26-06-2013, 14:27
Ogarnijcie to usuwanie postów, wyraziłem swoja opinię i napiszę tego posta ponownie.
Jestem na nie. Nicki to jedyne co pozostało ze starego apo, połowa topki pozmienia nicki na "Zenek Elder Knajt" i tyle zostanie z pamiątki. Jestem negatywnie nastawiony nawet do namelocków z eventów i konkursów.
podobno to tylko gra... xD zróbmy muzeum tibijskie i dodajmy wardy do listy zwierząt chronionych(jako zagrożony gatunek) ^^
Jeżeli serwer ma nadal funkcjonować to trzeba wyzbyć się takich sentymentów
PS: ekipę chyba nie interesuje którzy gracze będą kupować te dni pacc.
Ważne że saldo konta wzrośnie brutalnie mówiąc a to że cena pacc run i kod pacc na serwerze za kcc wzrośnie - no cóż ; ))
Interes się kręci to i HAJS się kręci : ))
Rozumiem że Ty bardzo lubisz zapierniczać za frajer? : O
'Boonek'
26-06-2013, 19:32
Moim zdaniem sama idea calych tych smiesznych wymian jest kurewsko slaba..
Bez tego byloby lepiej a sam pomysl na namelocki jest conajmniej zenujacy
#zaznaczylem przypadkiem tak
W sumie to jest mi to obojętne. Ale jeśli już macie to wprowadzić to na pewno nie za 2x pacc rune. Conajmniej 4-5 [i tak każdy będzie kupował runy na namelocka za kcc].
Szallony
27-06-2013, 23:05
Pomysl nie jest najgorszy , namelock przyda sie pewnie tym osoba co kupili postacie a chcieliby nick wymyslony przez siebie ;)
Jestem na tak, chociaż myślę, że lepiej za kcc, niech schodzi ten szajs z serva...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.