View Full Version : Wybierz studia Anonimowemu!
Anonimowy
28-06-2013, 13:47
Cześć koledzy i koleżanki!
Mam dla was ciekawą zabawę, a będzie polegała ona na wybraniu dla mnie studiów! Moje wyniki z matury pol/ang to 70%+, z ustnych wychodzi stosunkowo podobnie, matematyka kuleje na 36% a geografia na 30%.
Moje wymagania to studia państwowe, KONIECZNIE we Wrocławiu, coś kreatywnego, nietrudnego! Dla osób, które wykażą się kreatywnością przewiduję nagrodę w postaci melanżu we Wrocławiu we wrześniu/październiku. Jedynym moim pomysłem na razie jest logistyka, ale na prywatnej uczelni :D Także jakby ktoś miał jakiś pomysł, myślcie, piszcie, wygrywajcie!
Uwaga!! Zapomniałem dodać, pamiętajcie, decydujecie o mojej przyszłości! OBIECUJĘ, że wybiorę kierunek studiów zaproponowany przez kogoś z was xD
Okej! Jeszcze jedno, widzę, że Łukasz idzie w dobrą stronę, ale niestety nie dla mnie :/ W drodze na WKU zgubiłem zdjęcie, podejrzewam, że wpadło do kałuży przy której paliłem fajkę, a żeby przyspieszyć pobyt w jednostce powiedziałem, że jestem chory. Dostałem TYMCZASOWO niezdolny do służby, a po książeczkę miałem się zgłosić do 3 dni. Tak więc POLICJA itp odpada
@Zark
Budownictwo dobry kierunek, no ale powiedz mi jedno, jak ja mam się na politechnice utrzymać? Jak ja mam z 36% z matmy rozwalać całki, których nie potrafią rozwiązać wykładowcy? Paru kumpli studiowało na polibudzie, ale przez tydzień bo mieli za mało czasu na picie :/
Bezpieczeństwo.
Praca jako celnik lub różnego typu policjanty (celnik na propsie)
Liczę na ten melanż.
Pozdrawiam, Łukasz.
#edit
No to w takim razie może budownictwo? Kolega studiował i mówił że jak się przyłożysz to ogarniesz, chociaż to ciężki kierunek.
#edit2
To może architektura wnętrz? Drugi kolega to studiuje i mówi że lajtowo jest
#Lordzik#
28-06-2013, 14:10
Jedynym moim pomysłem na razie jest logistyka, ale na prywatnej uczelni
Bardzo dobry pomysł. Sam jestem studentem logistyki na Uniwerku Łódzkim. Skończyłem pierwszy rok. Jak na razie pozytywnie. "Prawdziwe" przedmioty logistyczne zaczną mi się na drugim roku (czyt. logistyka produkcji, dystrybucji, zaopatrzenia, ekonomika transportu).
Osobiście polecam ten kierunek, chociaż jak patrze we Wrocku to na Uniwerku i Polibudzie nie ma logistyki, także stypa. Zostaje Ci jakaś prywatna uczelnia a to już co innego jak kończysz państwową a prywatną.
Na Uniwerek jest się trudniej dostać a łatwiej utrzymać. Na Politechnice na odwrót ^^.
36% z matmy hmmm. Możesz mieć ciężko nawet na Uniwersytecie z matmą :P
'Neroox'
28-06-2013, 18:32
Fajnie, że podejmujesz decyzje kierując się decyzjami 'nieznanych' osób niż własnymi ambicjami. To jest wybór, który może ukształtować twoje życie. Wybierzesz kierunek, który poleci Ci znajomy, a po 2-3 lata się okażę, że nie jest to dla ciebie.
To po pierwsze.
Po drugie z takimi wynikami to możesz jedynie pomarzyć o takich studiach na jakie chcesz się wybrać(budownictwo/logistyka) no chyba, że jak piszesz prywatnie to tam nawet z 10% ciebie wezmą. Z takimi wynikami to wiesz psychologia, stosunki międzynarodowe itd itd, studia dające gówno w życiu. Ja składając papiery na PG w Gdańsku mając 2x lepsze wyniki z matury od ciebie byłem 1700 na liście :D. Także sobie wyobraź.
A melanż? Wystarczy, że jesteś studentem i wtedy nie potrzeba Ci "dobrego" miasta na schlanie mordy. Masz fajną ekipę i dajecie w palnik 5 razy tygodniowo ^^.
Z takimi wynikami proponuję Ci bezpieczeństwo narodowe/wewnętrzne. I nie koniecznie mógłbyś skończyć w służbie mundurowej wystarczy trochę poczytać na ten temat. :_)
Dziękuje pozdrawiam Nikoś Dyzma.
HAHAHA. świetne! nie ma to jak dać wybrać komuś kierunek studiów, na który się pójdzie. później można zrzucić winę za niepowodzenia na forumowiczów :D Domyślam się że chciałbyś żeby studiowało się szybko, łatwo i przyjemnie. Idź na jakąś filologię. Pouczysz się słówek, pooglądasz filmy, później pojedziesz na wymianę - nie ma to jak chlanie za granicą :)
Udało mi się wypożyczyć fajny samochód. Super wypozyczalnia samochodow luksusowych warszawa (http://www.furgon.eu/public/strona/oferta/ofertywynajmu.html?kategoria=75)daje niezły wybór.
'Oxidosis'
28-06-2013, 22:58
poki co nie mam pomyslu, zobacze jak z rekrutacja, ale badz pewny ze cos zasugeruje dlatego, ze na melanz zawsze chetny a ze mieszkam we wroclawiu to hohooh
Blood Raven
31-07-2013, 19:37
HAHAHA. świetne! nie ma to jak dać wybrać komuś kierunek studiów, na który się pójdzie. później można zrzucić winę za niepowodzenia na forumowiczów :D Domyślam się że chciałbyś żeby studiowało się szybko, łatwo i przyjemnie. Idź na jakąś filologię. Pouczysz się słówek, pooglądasz filmy, później pojedziesz na wymianę - nie ma to jak chlanie za granicą :)
Dokładnie oraz skończysz nakładając mi frytki w mc donaldzie albo w budce z kebabem za 1200 zl na rękę.
Anonimowy
01-08-2013, 00:21
Eh, nie wiecie co to beka XD
Ogólnie to wybrałem studium farmaceutyczne, będę nakładał wam tabletki w aptekach :D
Po drugie z takimi wynikami to możesz jedynie pomarzyć o takich studiach na jakie chcesz się wybrać(budownictwo/logistyka) no chyba, że jak piszesz prywatnie to tam nawet z 10% ciebie wezmą.
10% z jakiejkolwiek części egzaminu maturalnego -> matura nie zdana -> brak wstępu na jakąkolwiek uczelnie (prywatną czy publiczną, nie ma znaczenia)
#temat
Trzeba było uczyć się do matury a nie grać w Tibie.
Borat Sagdiyev
01-08-2013, 19:54
Śmiali się, gdy grałem w Tibie. Mówili, że to bez przyszłości, że nie znajdę pracy. Teraz to ja się śmieję, gdy nakładam im mniej frytek lub nie dodam sosu :D.
A myślałeś o tym, żeby przyłożyć się przez rok do nauki i napisać maturke jeszcze raz? Zawsze możesz sobie przez ten czas jeszcze dorobić :)
dziq76pl
01-08-2013, 20:10
Chciałbym, żeby Anonimowy robił mi kebaby, gdy będę do niego przychodził
@t
Czekam na melanż
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.